להיקרע בין שני חוגים...

Alasse

New member
להיקרע בין שני חוגים...

"את מי את אוהבת יותר? את אמא או את אבא?" ככה שני החוגים שלי (פסיכולוגיה ותיאטרון) מתייחסים אלי כרגע. יש לי שני קורסי חובה חופפים ובלתי ניתנים להזזה. כל מזכירות שולחת אותי למזכירות השנייה וטוענת מה שנשמע בערך כמו "אנחנו יותר חשובים". זה הגיע לכך שהמזכירה של פסיכולוגיה אמרה לי: "תראי, זה קורס של 200 סטודנטים, אף אחד לא בודק שמות..." מה לעשות? אני משתגעת....

amitk80

New member
וואו

נשמע מקרה לא נעים בהחלט לא נעים. יש את אחד הקורסים האלו בסמסטר ב'? האם אלו קורסי קדם לקורסים אחרים? תראי, תדברי על נציג החוג של פסיכולוגיה ותיאטרון שיגיד לך אם הבעיה היא כוללנית. אם היא כוללנית אז אני משער שהם יוכלו לנסות לעזור ברמה רחבה יותר. אם כל הנסיונות האלו לא צולחים אז אני אציע לקחת קורס אחד בשנה הבאה. זה החיסרון הגדול בלהיות דו חוגי. תמיד יהיו קורסים שמתנגשים אחד עם השני. לי זה גם קורה השנה בסמסטר ב'. אם את רוצה את הטלפונים של נציגי החוגים של פסיכולוגיה ותיאטרון דברי איתי. בהצלחה, עמית

אני חושבת שזו בעיה

לקחת את הקורסים בשנה הבאה, כי לפי מה שהבנתי הם קורסי חובה. האם מדובר במבואות? סביר להניח שהם מהווים דרישת קדם לכל קורס אפשרי בהמשך (לפחות בפסיכולוגיה זה ככה), הם שנתיים ולא ניתנים רק בסמסטר אחד, פעמיים בשנה. לי היתה בעיה דומה עם פסיכולוגיה/סוציולוגיה, כאשר היתה חפיפה בין שני קורסי חובה. היתרון בסוציולוגיה היה, שיש להם לימודי ערב ולכן כל מי שלמד פסיכולוגיה יכל לקחת את אותו הקורס בסוציו' ביחד עם לימודי הערב. כמובן, זה לא קיים בכל חוג, ואין לאוניברסיטה שום סיכוי למנוע חפיפות בין אינסוף השילובים האפשריים. אני חושבת שהפתרון הטוב ביותר הוא פשוט ללכת לשיעור אחד (אין חובת נוכחות בשיעורים ענקיים כאלה), ללכת לתרגולים של שניהם (אם יש) ולהשלים חומר מההרצאה שמפסידים.

Alasse

New member
אם זה היה אפשרי...

לגבי פסיכולוגיה זה אכן מבוא ולכן באמת אין מה לעשות עם זה הבעיה היא שבתאטרון זה חוג קטן (יותר נכון- מגמה בתוך חוג) והנוכחות היא חובה, והם טוענים שהסדנה הזאת היא בסיס. אם זאת הייתה הרצאה ענקית כמו בפסיכולוגיה הייתי אולי שוקלת לעשות שבוע-שבוע, אבל זה לא אפשרי

בדיוק שאלתי אותך את השאלה הזו למטה

ותיארתי לעצמי שזו תהיה התשובה. תשלימי את השיעורים במבוא, אם כך.

Alasse

New member
דיברתי עם שתי המזכירויות

בתאטרון אמרו לי שהשנה אין הרבה שמשלבים עם פסיכולוגיה אז הם לא ממש התאמצו להתאים את זה. הם גם אמרו שבינתיים אני הראשונה שמתלוננת. הלוואי שהיו נותנים לי לדחות אחד לשנה הבאה, אבל הם לא מוכנים לזוז מילימטר, בפסיכולוגיה זה "מבוא לפסיכולוגיה" שהוא שנתי ומוגדר כתנאי למעבר לשנה ב' (כך שאי אפשר לדחות). בתאטרון זאת סדנה בסיסית של תאטרון חברתי שמתקיימת רק בסמסטר א', וגם שם לא מוכנים לדחות לי אותה... אני מיואשת, כתבתי מייל לחוג לתאטרון בעצתה של המזכירה, נקווה שזה יעזור... אושר. נ"ב שמתי לב שאתה עונה פה לאנשים מכל הלב וכמה שאתה יכול, ירבו כמוך!

מה מבנה הקורס בתיאטרון?

הקורס בפסיכולוגיה הוא קורס גדול, ובכל הכנות אני מאמינה שבנסיבות האלה זה לא יהיה אסון כזה גדול להשלים את השיעורים במשך הסמסטר (אלא אם כן הקורס בתאטרון הוא דומה, ואז תבחרי ביניהם) ולגשת לתרגולים. האופציה של דחייה, לא רק שלפי מה שאת אומרת נשמעת בלתי אפשרית, אלא בהחלט נראית לי מיותרת. השד לא כל כך גדול, ואפשר להשלים את החומר במבוא.יש גם יופי של ספר קורס עבה, כך שלא יהיה לך משעמם.

Alasse

New member
חשבתי על זה

אבל אני קצת מפחדת (למרות ששמעתי שמיכאל כץ נורא משעמם, תקני אותי אם אני טועה). אני מסוג האנשים שנורא קל להם להתפזר (לכן לא הייתי מסוגלת ללמוד בפתוחה) ונורא צריכים מסגרת. להפסיד סמסטר שלם בקורס כשאני רק מתחילה שנה א' וכל העניין של "איך לומדים באוניברסיטה" מאוד לא ברור לי, נורא מפחיד אותי, בעיקר כשזה בחוג בו אני רוצה להמשיך לתואר שני וציונים גבוהים זה הכרח... עם כמה שאני מבינה שזה בלתי אפשרי לסנכרן את כל הדו חוגיים, אני עדיין חושבת שהאוניברסיטה לא צריכה להשאיר אותי עם פתרון של "אז אל תבואי"....

אני לא חוושבת שלאוניברסיטה יכול להיות פתרון

אחר, פרט לזה שהיא נתנה עכשיו. ולמרות שזה בהחלט נראה מאוד מפחיד להפסיד קורס במשך סמסטר שלם, השד לא כזה נורא. תגיעי לתרגולים, תעברי על הספר ותשלימי את ההרצאות וזה יספיק.

tulchi

New member
אם את היחידה במצב הזה

לא יהיה מנוס מלקחת את אחד הקורסים בסמסטר ב' או בשנה הבאה. אם את לא היחידה אני מציעה שתפנו לשני החוגים בבקשה לפיתרון.

FourthWay

New member
עדיף לוותר על המבוא לפסיכולוגיה

היי, תראי - אני סטודנט שנה ג' בפסיכולוגיה. המבוא זה אמנם נחמד, אבל לא יקרה לך שום דבר אם לא תבואי לאף שיעור במהלך כל השנה. אמנם הקורס בנוי באופן כזה שכמעט כל שבוע או שבועיים יש מרצה חדש שמעביר חלק מסויים מנושאי הקורס, וכך אפשר להתרשם מחלק ממרצי החוג (בהקר של בחירת קורסים בשנים מתקדמות). אך למעשה, החומר למבחן (אני יודע, זה שיקול קר ואכזר) הוא החומר של התרגולים! (וכמובן חומר הקריאה בספר הקורס של ATKINSON/HILGARD. למעשה, התרגולים חוזרים על החומר ועדיף להתרכז במה שאומרים (כותבים) המתרגלים מאשר בהרצאות. במבחן לא יהיו יותר מ-4 שאלות על ההרצאות, ואין ממש בעיה להשלים את רוב החומר ממצגות וסיכומים של חברים. זאת אכן נרגשה לא נעימה להרגיש שמפסידים קורס, ועוד קורס מרכזי כמו מבוא לפסיכולוגיה, אבל מכיוון שרוב הלימוד נעשה ממילא בקריאת הספר וקריאת המצגות של התרגולים - עדיף לדעתי לוותר על השתתפות בו מאשר על המבור לתאטרון... דני

amitk80

New member
אני מציע ככה alasee

שתנסי לערב את נציגי החוג לתיאטרון ופסיכולוגיה לראות מה אפשר לעשות. אני אומר תנסי ותראי מה הם יגידו לך. אולי הם יוכלו להפעיל לחץ או לפחות לברר אם יש עוד סטודנטים כאלו. במידה ויש אז תהיה להם סיבה טובה ללחוץ על ראש החוג. מעבר לזה את יכולה לכתוב מכתב לראש החוג ולראות מה הוא יענה. במקרה הכי גרוע, תצטרכי ללכת לכל קורס פעם בשבוע ולוותר על האחר. כשכתבת תודה על כך ש"אני כותב מכל הלב וכן ירבו כמוני" זה היה מכוון אלי או למישהו אחר? תעדכני והכי חשוב בהצלחה, עמית

Alasse

New member
אני אנסה שוב מחר

נראה אם המייל שכתבתי עזר במשהו, ואם לא, ננסה משהו אחר... בכל מקרה, אכן התכוונתי אלייך
ואותה מחמאה מגיעה גם לכנימה נחמיה, ולא בגלל שעניתם לי ספציפית, אני נכנסת לפורום הזה ולסטודנטים לפחות פעם ביום וזה תמיד נחמד לראות אנשים שבאמת מנסים לעזור ל"צעירים" ביננו...

amitk80

New member
חשבתי ככה alasse אבל

רציתי להיות צנוע יותר ולשתף את הקרדיט למי שמגיע לו ותרם. תאמיני אני עושה את זה בכיף ובאהבה (למרות שאני לא מכיר אותך) כי כמו שאני הייתי רוצה שיענו לי על שאלות כאשר אני אצטרך (ובמיוחד שאני עכשיו בשנה ב') יש סטודנטים בשנה א' שלא מוצאים את עצמם אז למה לא לשתף אותם בידע ולהקל עליהם? בשביל זה הוקמה הקומונה? האמת שזה ממש כיף לעזור לצעירים. צעירים יותר חמודים מהזקנים לפעמים
בכל אופן תעדכני מה הם עונים ונחשוב ביחד אם יש עוד משהו כדי לנסות לפתור לך את הבעיה למקרה שהחוג לא יצליח. אני מציע שתחשבי גם אולי על פניה לאגודה.. שיהיה בהצלחה ונשתמע, עמית

Alasse

New member
המשך הסאגה...

בשיחה נוספת שלי היום עם החוג לתאטרון התברר שיש עוד תלמידה עם אותה הבעיה, ושוב, מזכירת החוג שלחה אותי לדבר עם החוג לפסיכולוגיה, לקבוע פגישה עם ראש החוג אפילו, בטענה שהפתרון יכול להגיע רק משם... אני כבר שוקלת להחליף חוג או לעבור לחד חוגי בפסיכולוגיה, הם לא מוכנים לעזור! למה אני צריכה להיפגש עם ראש החוג החוג על דבר כ"כ טריוויאלי כמו מערכת? אני יודעת שזה נשמע בכייני אבל באמת חשוב לי להיות נוכחת בקורסים, לפחות בהתחלה...

robinebony

New member
גם אני באותה בעיה אבל עם אומנות וחינוך...

יש לי קורס של פעם בשבוע באומנות שהוא קורס שנתי שהוא חובת של 100% השתתפות, ובאותו זמן שיעור מבוא לפסיכולוגיה של החינוך שיש לו תרגול ביום אחר. שני הקורסים הם חובת מעבר לשנה ב... מה השציעו לי במזכירות של חינוך הוא לבוא פעם לשיעור בחינוך ופעם לשיעור באומנות, או לדבר עם המתרגלת בחינוך ולראות אם אפשר שאני לא אבוא לשיעור אלא רק לתרגול (רוב ההרצאות בשיעור נמצאות במאגר כלשהו....) עוד לא דיברתי עם המזכירות של אומנות בקשר ללקבל אישור להפסיד שיעורים, ואני מקווה שהכל יהיה בסדר.... אולי כדאי לך לבדוק אם יש אצלך בחוגים יש אפשרות כזאת... אולי גם בחוג לפסיכולוגיה יש מאגר של ההרצאות שמועברות בשיעורים ותוכלי לקרוא אותן ולבוא לתרגולים.... בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה....

tulchi

New member
זה בכלל לא דבר טרוויאלי לדעתי

ואם אמרו לך להפגש עם ראש החוג אז כנראה שכדאי לך לדבר איתו/איתה. אני לא הייתי מחליפה חוגים אלא לוקחת את אחד הקורסים במועד אחר (וגם אם הוא קורס קדם הייתי מצפה שיתחשבו בי) אם לא ימצא פיתרון אחר ע"י ראש החוג.

FourthWay

New member
האמת שחד חוגי זה רעיון לא רע בכלל...

המסלול החד-חוגי בפסיכולוגיה יאפשר לך לקחת די הרבה קורסים בתאטרון (לדעתי את רובם) ויאפשר לך גמישות הרבה יותר גדולה והרבה פחות לחץ. לשחק בתאטרון את יכולה גם בלי תואר "רשמי". דני

Alasse

New member
כן...

האמת היא שאני מתחילה לשקול את זה ברצינות, פשוט חשבתי שבשבילי זה יהיה השילוב המושלם, מאחר ואלו הם שני התחומים אותם אני הכי אוהבת (הכוונה בתאטרון היא לתאטרון חברתי, אני ממש לא רוצה להיות שחקנית), בשבוע הבא אני באוניברסיטה לתוכנית הכנה, אני אנסה לדבר איתם שוב פנים מול פנים, אם כלום לא יילך, אני אתפשר על חד חוגי...

amitk80

New member
ל alasse

אני בהחלט מציע שתלכי לדבר עם ראש החוג ותראי מה יוצא מזה. שני חברים שלי גם הולכים להיות בקורס הכנה בשבוע הבא. אני מציע שתדברי עם החוג ותקבעי פגישה ותראי מה הולך. אני לא חושב שאת צריכה לוותר על השאיפות שלך בגלל הטמטום של החוג. אני איתך במאה אחוז! ! עמית

למעלה