להישאר או לעזוב?

להישאר או לעזוב?

שנינו סביב השלושים, יוצאים עשרה חודשים.
מההתחלה לא הייתי סגורה על הקשר הזה... לא הרגשתי מאוהבת, לא הרגשתי מתגעגעת, לא הרגשתי שמצחיק לי ושמספיק מעניין לי. מצד שני בזכות היתרונות שלו- אינטליגנטי, נראה טוב, משכיל, אחראי, מחוייב- קיוויתי שזה עוד יבוא. עבר הזמן, נקשרנו, נפרדנו פעם אחת וחזרנו בגלל געגוע (קטן..) והמצב היום זה שהבחור מאוד אוהב, רואה עתיד ביחד ועושה רושם שאם אני הייתי מתחילה ללחוץ בכיוון ( מגורים משותפים ביחד שכרגע עוד אין), לגמרי הייתי מובילה את הקשר לחופה.
אלא ש... כל עוד אני לא מרגישה מאוהבת אני לא מצליחה להעלות על הדעת לגור ביחד. מצד שני כשאני חושבת על פרידה אני מתפכחת כי אני מבינה כמה קשה המצב ״בחוץ״ וכמה מזל יש לי שבכלל נפלתי על בחור כל כך טוב. שאני כן אוהבת אותו אבל לא באופן מספיק רומנטי...
היו לי שיחות על זה עם כמה חברים שפשוט אמרו לי שבשלב מסויים מה שחשוב זה בן זוג טוב לחיים, לאו דווקא אהבה סוערת עם פרפרים...
בקרוב יסתיימו שגרירויות הדירות שלנו ונהיה חייבים לחשוב על הצעד הבא...
מה עושים?

AlabamaW0rley

New member
פרפרים באמת לא מחזיקים אף אחד

אבל כן צריך להיות משהו שיחזיק אותך איתו חוץ מאשר המחשבה שיותר טוב ממנו את לא תשיגי. בסופו של יום הקמת משפחה זו לא מטרה מקודשת. עדיף להיות לבד מאשר ממורמרת בחיי הנישואין. זה החיים שלך, את לא צריכה לבלות אותם בכלוב!

שלום

התאהבות היא רגש פשוט של התלהבות. מה שחשוב באמת הוא אהבה אמתית ומורכבת לאופיו האמתי של האדם. אם את אוהבת את האדם, כדאי שתהיי אתו בקשר ותיהני ממנו. בהמשך תחליטי מה מתאים לך. אולי גם תבוא התאהבות בעתיד.

invisible girl1

New member
כדאי לקרוא

לא תוכלי להישאר לנצח עם מישהו רק בגלל שהצב בחוץ לא משהו , את לא צריכה מישהו רק כי את מפחדת שלא תמצאי מישהו אחר אחר כך, את צריכה מישהו שכן יעשה לך פרפרים בבטן כשאת רואה אותו, ויגרום לך לרצות לראות אותו ולהתגעגע אליו כשאת לא לידו, אבל מה שיש לך בידיים זה דבר כל כך טוב, שמגיעה לו מישהי שרוצה אותו כי היא באמת מאוד אוהבת אותו ולא כי היא מפחדת מהבחוץ, ואת צריכה מישהו לא כי את לא יודעת מה יהיה הלאה את צריכה את הבנאדם שיסב לך אושר כשאת רואה אותו ולא רואה אותו ..

אף אחד לא יוכל לומר לך

ולא כולם היו רוצים להיות במקומך, אבל לא בגלל שהדבר נורא.
התאהבות פרפרים וגעגועים זה דבר שאנחנו לא שולטים בו. זה פסיכולוגי. וזה יכול לקרות מאלף סיבות,
חלקן קשורות בנו כמו הרקע שממנו באנו (למשל חיפוש דמות אב או אם) וחלקן קשורות לצד השני (התנהגות מסוימת, או בולשיט שהצד השני מוכר לנו במילים).

כל זה נועד לחבר בנינו. לפעמים אתה יכול להתאהב בכונפה בלי לשים לב שהיא כזו. בסופו של דבר, ההתאהבות והפרפרים של קשר חדש מתמתנים.
ואז מגיעים או צריכים להגיע גורמים מחברים אחרים. שיתוף הפעולה, תקשורת טובה, חתונה ומעמד חדש, ילדים, התמודדויות יחד עם מצבים.

לפעמים יש אנשים כל כך רציניים לגבי החיים, והם בדרך כלל האינטיליגנטיים פלוס, שיודעים שההתאהבות לא מחזיקה מים. לכן, אולי, הם גם לא נוטים להתאהב.
הם לא מאמינים בזה. לפעמים הם יודעים את זה ולפעמים הם פשוט פועלים אוטו'. ובדרך כלל, אנשים כאלו גם לא גורמים לצד השני להתאהב בהם.

תשאלי את עצמך אם יש משהו שמפריע לך בו. משהו שדוחה אותך. אני יכול לספר לך שהייתה לי חברה שמעולם לא הייתי מאוהב בה. אבל אהבתי אותה ממש.
הכל היה טוב בנינו. התקשורת, ההומור, המיטה, החלומות המשותפים, הכל. אבל, לטעמי הייתה בעיה אחת - היא בנתה חומה עבה סביבה. עוד מנערותה.
הקרובים אליה ראו אדם אחר, חזק כמו פלדה, חותך, לא זורק זין. מה שלא היה נכון. היה מדובר באדם רגיש מאד. אבל לי היה קשה לראות את הקוטביות הזו,
לכן מבחינתי לא קידמתי את זה לחתונה. למשל.

אני מאד מזדהה עם המצב שלך. לטוב ולרע. יכול להיות שאם ההודעה שלך הייתה נופלת עליי ביום מעצבן, היית מקבלת בראש על העובדה
שאת עושה את השיקולים הטכניים האלו של האם לעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלך לפני שסגרת חוזה עם מעסיק חדש כי המצב האבטלה בשוק נוראי...
אוי סליחה, לא שמתי לב שזה לא המקרה כאן ואנו מדברים בכלל על בן אדם.

בכל מקרה, קחי לך נקודת מחשבה נוספת, שאולי לא רק הוא "אשם" אלא גם את קצת לא פתוחה להתאהבות.

באמת שבהצלחה...בלי ציניות.

chained kid

New member
אני במצב דומה מאוד לשלך

לצערי גם לי אין תשובה..
הבחור מקסים עם תעודת אחיות ל"בעל טוב"
מעבר לזה נותן לי אהבה כמו שבחיים לא קיבלתי מגבר.

ומצד שני אני לא בטוחה עד כמה אני אוהבת אותו כי בקשרים קודמים זה לא הרגיש לי ככה.

מקווה ששתינו נמצא את התשובה בקרוב.

תלוי מה חשוב לך בחיים

מכירה הרבה אנשים שיציבות, הדדיות, תקשורת טובה והקמת משפחה חשובה להם יותר מפרפרים בבטן.

אגב, הפרפרים לא שורדים יותר משנה- מקסימום..

את שואלת לגבי הקשר הזה כבר 10 חודשים

אם זה היה זה, את באמת חושבת שאת היית שואלת את הפורום 3 או 4 פעמים כבר האם לעזוב או להישאר - ולמרות שהרוב אומר לך לעזוב (אני אמרתי לך לא ללכת על זה כאשר יצאת רק מספר שבועות) ואת ממשיכה להישאר וממשיכה לשאול מה לעשות...

תמשיכי להיות בקשר וזהו... גם ככה את לא תעזבי... אז מה הקטע? בשביל מה לשאול?

עץ כחול

New member
מזל שנפלת על בחור טוב יש לך, אבל

לא היה לך מזל ליפול על בחור שאת אוהבת מבחינה רומנטית.
סתם משהו שעולה לי לראש כשאני קורא תהודעה שלך - חרדה.
אבל חס וחלילה אני לא עונה לך לשאלה.

hiGh jacKed

New member
נשמע מהצד

שיש לך חוסר ניסיון במערכות ושברוני לב
מציע לך לצאת מהסרט של אני לא מאוהבת...
כול הקומדיות האלו של הוליווד ולא נמאס לכן...
השאלה אם זה משיכה אליו זה כבר עניין אחר.....

golan2072

New member
האם נוח לך איתו?

את נהינית להעביר איתו את הזמן? מסתדרת איתו כששניכם ביחד? באופן כללי נוח? אז לדעתי כדאי להישאר, כי מה שחשוב בזוגיות לטווח הארוך אלו לא "פרפרים בבטן" - שלרוב מתמעטים או אף נעלמים כעבור כמה זמן מההתאהבות - אלא שנוח וכיף להיות ביחד הרבה זמן.

אם את לא נהינית מהזמן איתו ו\או לא ממש נוח לך איתו, אז תחפשי מישהו אחר.

Hermineh

New member
אני מבינה אותך מאוד. הייתי פעם במצב הזה

עם גבר שהיה בו הכל. גם חכם, גם כסף, עיניים גדולות ויפות, חתיך, שחום, גבוה. אבל לא הצלחתי להתלהב ממנו ברמה של התאהבות, של פרפרים בבטן, של לחכות לרגע שהוא יכנס בדלת.
העניין הוא שעזבתי אותו בסופו של דבר. רציתי נורא להיות מאוהבת למרות שקר שם בחוץ. ואז פגשתי גבר אחר שכן עשה לי את כל זה והיו כמה וכמה שנים יפות, התחתנו, יש לנו ילדים מדהימים. אבל היום אני באותו מקום שהייתי עם ההוא הראשון. אני כבר לא מאוהבת כמו פעם. אנחנו בסדר, יש תקופות טובות יותר וטובות פחות אבל לא מדהים לנו.
אני שואלת את עצמי (ככה בקטנה) מה היה קורה אם הייתי נשארת עם ההוא. איך היו החיים שלי שונים היום. אולי היה לי יותר קל כי הוא תמיד תכנן שנעבור לגור בכפר ליד המשפחה שלו. ההורים שלו היו כאלה שנורא רצו תמיד לעזור ומצד שני הם נכנסו לנו לחיים ולנשמה אפילו כשהתחלנו רק לצאת יחד.
המסקנה היחידה שיש לי זה שאם הייתי חייה את חיי מחדש אז הייתי עוזבת גם את הראשון וגם את השני וממשיכה לחפש.

סחטיין על הכנות

ההודעה שלך מתאימה בול גם לשרשור עם ההיא של "אין מציאות בחוץ". שם למעלה. אולי היא תחכים מהדברים שכתבת. למרות שאין לה מושג וחצי מושג מה זה אמון בקשר... לא הרבה היו מודים וכותבים את מה שכתבת. את כנראה כבר מבינה שזו היא נחלת רוב הכלל ולא רק שלך. כשאנחנו רואים בטלויזיה את הזוגות של הזקנים שאומרים שהם מאוהבים כמו לפני 50 שנה, השאלה הנשאלת היא מה זו אהבה עבורם...בקיצור, בולשיט. לדעתי הם פשוט הסתפקו במועט בלי הרבה פוצי-מוצי. את יכולה תמיד לחשוב מה היה אם היית מתחתנת עם ההוא. אבל אין לזה משמעות. לדעתי.

ivgy1980

New member
להישאר, כי יהיה בסדר.

תמיד תוכלי ללכת אח"כ, וגם לא תפסידי.

למעלה