להישאר עם ווינדוס 7 או לעבור לאובונטו 14.04?? עזרה דחוף!!

computer helper

New member
עדכון אובונטו

כשיוצאת גרסה חדשה של אובונטו נניח מותקנת לך 14.10 ועכשיו אתה רוצה לעדכן ל 15.04
או שאתה מוריד את הגרסה החדשה למדיה חיצונית כמו דיסק או דיסק און קי ומתקין על גבי ה14.10
בהתקנה תוכל לבחור האם למחוק לגמרי את המערכת הישנה או להשאיר את קבצי המשתמש.
או להתקין דרך מעדכן התוכנות הרגיל, פשוט אמור להיות שם כפתור שכתוב עליו משהו כמו 'שדרג ל15.10'
אם איו לך את זה אז יש גם דרכים דרך שורת הפקודה.
מה שקורה זה שהמחשב מוריד את הקבצים החדשים ומעדכן את עצמו. הדרך הזו יותר נוחה למי שיש אינטרנט יציב , היא יותר איטית, אבל לא צריך להוריד ולצרוב וכו'

computer helper

New member
די פשוט

זה קצת תלוי מאיזה גרסה לאיזה גרסה.
בעיקרון מכל גרסה אתה יכול להתקדם אחת קדימה ואז לבאה בתור. חוץ מגרסאות טווח ארוך שמהם אתה יכול להתקדם בדילוגים אחת לשניה.
קודם כל, תוריד את כל העדכונים הזמינים
ע"י:
sudo apt-get update
ואז תנסה לעדכן
sudo do-release-upgrade
יש עוד אפשרויות שונות, זה די תלוי מה אתה רוצה לעשות. זו האופציה הקלאסית נניח לעבור מ14.10 ל15.04 וכדו'.
אם יש לך שגיאה, תשאל פה או חפש בגוגל , הכל אפשר לסדר...

dosfer

New member
להישאר עם ווינדוס 7 או לעבור לאובונטו 14.04?? עזרה דחוף!!

אז ככה יש לי מחשב כבר 7 שנים עם מערכת ההפעלה ווינדוס 7, עכשיו המערכת כבר נורא איטית, לפעמים היא נתקעת ואז אני צריך לחכות מלא זמן או להפעיל מחדש את המערכת, אין על הווינדוס בכלל תוכנות כמעט ועדיין המערכת מאוד איטית וגם אין וירוסים. אז אני מחפש מערכת הפעלה חלופית לווינדוס 7 שגם תפרמט לי את המחשב ושהביצועים שלה יהיו טובים יותר, ראיתי כמה סירטונים והכי "נורמאלית" ממה שראיתי היא האובונטו 14.04.. המבנה שלה קל לתפעול ואני יודע שאפשר להתקין אותה בעיברית אז יש לי כמה שאלות..

1. אם אני מתקין את האובונטו 14.04 אז יימחק לי הווינדוס לתמיד מהמחשב ואני אשאר רק עם האובונטו?
  2. האם אראה שיפור בביצועים באובונטו מאשר בווינדוס 7?
  3. אני זקוק למערכת הפעלה שיהיה בה בעיקר אינטרנט כי אני משתמש בו הרבה, שתיהיה תמיכה לפייסבוק, יוטיוב ולהורדות שירים, וגם שאוכל לצפות בסרטים במחשב (לא מתקליטור DVD אלא סרטים חינם מהאינטרנט), שיהיה תוכנות וורד, אקסל, עריכת תמונות וסירטונים כמו בווינדוס, האם האובונטו מספקת את כל אלה?
  4. האם האובונטו תומכת בכל ההתקנים? כי יש לי גלקסי 3 ואני רוצה להעביר אליו קבצים מהמחשב, ויש לי גם התקני USB של מקלדת, של העכבר, של האינטרנט והתקן של מיקרופון משולב עם אוזניות, אז רציתי לדעת אם הגרסה 14.04 תומכת בהתקנים האלה?
  5. רציתי לדעת אם אני מחבר מדפסת חדשה למחשב איך אני מתקין אותה למחשב במערכת ההפעלה? או שהמערכת מתקינה את המדפסת לבד?
  6. האם האובונטו בטוחה יותר מהווינדוס? שמעתי שלא צריך לאובונטו אנטי ווירוס, אבל זה לא מסוכן? האם יש הגנה ללא אנטי ווירוס? האם יש חומת הגנה או חומת אש?
  7. מה קורה לאחר 2019 האם המערכת ניתנת לפריצה ויכולים לפרוץ לי למחשב? ואם יוצאת גרסה חדשה לתוכנה אני אוכל למחוק את הישנה ולהתקין את החדשה בקלות?
  8. אני דיי מפחד משינויים, האם באמת כדאי לי אובונטו 14.04 האם היא קלה להבנה ותפעול ולא מסובכת? האם אפשר לשנות את המראה שלה בקלות? לדוגמא את רקע שולחן העבודה?

Expect

New member
תשובה

1. אתה יכול לבחור להתקין את השתי המערכות זו לצד זו או לדרוס את הווינדוס, זה תלוי בך
2. אובונטו לא מערכת קלה. היא גראפית לא פחות מווינדוס. יכול להיות שתראה שיפור ויכול להיות שלא. נצטרך לדעת יותר פרטים טכניים על המחשב שלך בשביל לענות על זה כמו שצריך.
3. באובונטו יש תוכנות חלופיות לאופיס, הן לא מושלמות אבל הן עושות את העבודה. כל הדברים שקשורים לאינטרנט אתה לא תרגיש הבדל. כמו צפיה בסרטים או גלישה באתרים.
4. רוב הסיכוים שהכל יעבוד לך בלי התערבות מיוחדת ספציפית בדברים שציינת.
5. יש לך מנהל מדפסות כמו בוינדוס. אתה תמיד יכול לבדוק אם יש דרייברים למדפסת שלך למערכות לינוקס דךר האתר של החברת מדפסת שלך.
6. יש פיירולים ותוכנות אחרות כמו ClamAV שיכולות להגן על המערכת שלך. אני באופן אישי לא יוצא מנקודת הנחה שלא צריך הגנות רק בגלל שאתה על לינוקס.
7. תצא גירסא חדשה שתיהיה LTS שתוכל לשדרג \ להתקין מחדש אליה.
8. אתה תמיד יכול לקחת דיסק און קי ולהתקין עליו אובונטו ולאתחל את המחשב ממנו לפני שאתה דורס את כל המחשב שלך או להתקין VM. זה הדרך הכי טובה שבא תוכל להבין האם אתה עושה משהו שתצטער עליו או לא.

dosfer

New member
אז ככה

יש לי מחשב מעבד 3.00GHZ של INTEL
כרגע מדד חווית הווינדוס הוא 3.5
זיכרון 2.00GB
מערכת הפעלה של 64 סיביות
יש לי ווינדוס 7 אולטימייט כרגע..
&nbsp
אתה חושב שאובונטו 14.04 תעבוד חלק על המחשב?
ואם אני בוחר באפשרות להתקין גם אובונטו וגם ווינדוס אז זה לא יכביד על המחשב? ואיך המחשב יעבוד על 2 מערכות הפעלה?
&nbsp
ומה זה VM??
&nbsp

Expect

New member
לפי הspec באתר של אובונטו

זה אמור להספיק בשביל להריץ אובונטו.
https://help.ubuntu.com/community/Installation/SystemRequirements
להגיד לך שהמחשב יטוס? לא בטוח בזה בכלל. לדעתי זה יהיה על הקסקס מבחינת ביצועים וזכרון.
מציע לך לפני שאתה הולך להתקין על המחשב לקחת דיסק און קי ולבדוק באינטרנט איך לבצע bootable USB. תוריד ISO של אובונטו ותתקין תוכנה בשם Rufus שבעזרת תעשה דיסק און קי שיכול לעשות בוט מISO.

dosfer

New member
אני צריך רק שיפעל לי האינטרנט

הורדות המוזיקה הרגילות, הוורד, האקסל, העריכת סרטים ובכללי שתדע להתקין חיבורי USB..
&nbsp
אני רוצה מערכת הפעלה קלה לתפעול, ללא בעיות, שתיהיה רק מעכת הפעלה אחת ולא 2, ושתיהיה אמינה ולכל החיים..
&nbsp
אז להישאר עם ווינדוס 7 ואולי לפרמט? או לבחור בגרסה הרישמית של אובונטו 14.04 לפרמט את המחשב לגמרי ולהתקין התקנה נקייה של אובונטו לפי קובץ ההורדה מהאתר? מה עדיף?

computer helper

New member
אנסה לענות

1. בהתקנה אתה יכול לבחור אם לפרמט לגמרי או להתקין זה בצד זה מה שנקרא dual boot. -כדאי לשים לב מה עושים שלא למחוק בטעות
2. יתכן שתראה, זה די תלוי למה עכשיו המערכת איטית. אצלי לדוגמה במחשב יש אובנטו (15.04) לצד ווינדוס 7, ויש הבדל ממש בביצועים לטובת אובונטו.
3. באובנטו יש את כל הכלים שיש לכל המערכות הפעלה פחות או יותר. מה שקשור לאינטרנט יש לך את כרום(יום) ופיירפוקס בעיקר. אם יש לך צורך מיוחד באקספלורר זה קצת מורכב. סרטים, אין בעיה. כל השאר זה תלוי, יש תחליפים לכל מה שרשמת, לאופיס לעריכת תמונות, אבל לא כל דבר ילך בקלות זה תלוי אם אתה משתמש "כבד" של תוכנות שיותר מתקדמות, כדאי להשאיר לך בצד.
4.התקנים פשוטים כמו שרשמת אין בעיה, יש תמיכה מלאה (גלקסי לא יצא לי לחבר, אבל לא שמעתי על בעיה)
5.מדפסות אני חושב שרוב המדפסות יש תמיכה, תצטרך לבדוק דגם לפני שתתקין, אבל אתה יכול להתקין ניסוי של אובונטו בשביל לראות את זה. תכף אגיע לזה
6. כן, כן. יותר בטוחה, לא צריך אנטי ווירוס מה שחוסך לך הרבה משאבים. לי נראה לי שאין לי חומת אש אני לא יודע אם צריך או לא אבל אני לא מרגיש צורך. אבל יש גם אנטי ווירוס אם תרצה וגם חומת אש.
אבל צריך להיות משתמש חכם, באובנטו אתה מתקין את רוב התוכנות ממאגר תוכנות רשמי, ושם אין נוזקות, אם תוריד ממקומות אחרים, תצטרך להיות יותר זהיר.
7.לאחר סוף התמיכה, אתה לא מקבל עדכונים, זה לא אומר שהמערכת פריצה (לא כל כך מהר מוצאים נוזקות מגרסאות ישנות), אפשר לעדכן ידנית אני חושב(לא ניסיתי, נראה לי המאגרים משתנים ל old או משהו כזה)
העדכון הוא די פשוט, יש כמה דרכים , או לעדכן ממדיה חיצונית ולבחור במחיקת המערכת לגמרי או בשדרוג ואז הקבצים האישיים נשמרים והמערכת עצמה מתעדכנת, או להתקין ברשת שזה מה שהכי נח נראה לי ואז נשאר לך גם הקבצים שלך.
8.קלה לתפעול זה עניין יחסי, לדעתי כן, אני מכיר כמה אנשים מוגבלים טכנולוגית שממש מסתדרים בקלות,
אבל כמו כל דבר יהיו פעולות יותר מסובכות.
את המראה ניתן לשנות בקלות,
לאובנטו חשוב שתדע יש כמה "נגזרות" כמו kubuntu lubuntu ועוד כמה שכל אחת יש לה את הייחודיות שלה יש יותר "קלות" ויש כאלה שיותר מזכירות את ווינדוס בתפריטים וכאלה.
&nbsp
הצעה שלי לך זה לנסות את אובנטו, לא להתקין עדיין.
כל התקנה של אובונטו ונגזרותיה מאפשרות מצב ניסוי, שבו המערכת רצה מדיסק או דיסק אונקי והשינויים לא נשמרים בדיסק של המחשב. רק בram. וכשאתה מנתק את המדיה , לא נשאר לזכר. ושם תוכל לבדוק דרייברים ותפעול בסיסי, זה רק התרשמות חלקית כי זה תלוי במהירות קריאה של המדיה שלך. ויכול להיות שזה יהיה לאט.

dosfer

New member
אז אני מוריד את התוכנה VB ומה אז איך אני מפעיל עלייה אובונטו

הורדתי את התוכנה ויש לי את קובץ ההתקנה של אובונטו 14.04 איך אני מפעיל אותה על VB?? וירטואל בוקס..

dosfer

New member
יואו!! הורדתי והפעלתי בVB, מערכת חמודה אבל

איזה איטי זה!!! עד שנפתח חלון לפחות 2 דקות לחכות!! מה כאילו בגלל שזה מופעל בVB זה ממש איטי או שזה ככה בכללי? כי אם אני יתקין את זה כמו שצריך, ימחק את ווינדוס והאובונטו תיהיה המערכת היחידה והיא תיהיה כזאת איטית הלך עליי!! כמו שזה בVB ככה זה יהיה גם בהתקנה האמיתית???

הVB מורץ מתוך החלונות

ולכן הוא איטי (אם חלונות איטי - אז גם מה שמורץ מתוכה איטי). תקליטור ההתקנה של אובונטו הוא גם live-cd, זה עדיין יהיה איטי יותר מהתקנה ממש, אבל יתן ביצועים טובים יותר מאשר vb.

dosfer

New member
אני חייב להגיד היא פי 100 יותר יפה מווינדוס 7

התפריט שלה ניתן לשינויים והאייקונים יותר יפים מהאייקונים בווינדוס, הדבר היחיד שקצת מעצבן אותי שאם אני רוצה לעדכן אז קופצת לי ההודעה לעדכן לגרסה החדשה ביותר אבל הגרסה החדשה ביותר נתמכת רק עד 2016 והגרסה שיש לי נתמכת עד 2019 אז בנתיים לא עידכנתי את התוכנה, אז אם אני לא מעדכן זה מזיק לה או שאני יכול לבחור מה לעדכן ומה לא?
&nbsp
גם תוכנות הWORD והXL שלה לא ממש יפות אבל נראה לי שהן עושות עבודה טובה, זה נחמד, אבל העיצוב שלהם מזכיר ממש את עיצוב הWORD של הXP הישן של ווינדוס וחבל..

Expect

New member
הצעה שלי

תתעלם לרגע מהביצועים שאתה חווה כשאתה מריץ את זה מ-VM. זה לא יהיה ככה כשתתקין את זה על המחשב שלך כמערכת הפעלה, אבל:
1. תקדיש כמה ימים לשחק ממש עם המערכת וזה אומר:
- קח קבצי וורד ותנסה לערוך אותם \ לצפות בהם ותראה אם האופיס של לינוקס עונה לך על הדרישות, זה חשוב.
- תנסה לעשות דברים בסיסיים כמו שעשית עם ווינדוס ותראה אם הדרך של אובונטו להשיג את אותה מטרה מספק את הדרישות שלך.
- תצטרך ללמוד להכיר קצת את שורת הפקודה. מחיקה, יצירה ועריכה של קבצים. הריגת תהליכים. הכל אפשר לעשות גם דרך תוכנות גרפיות, אבל חשוב להכיר את שורת הפקודה גם כן.
תעיף מבט בלינק הזה אם יש לך כמה דקות. http://www.tecmint.com/useful-linux-commands-for-newbies/  ניגשים לשורת הפקודה "טרמינל" דרך ctrl + alt + T, או תקליד terminal בשורת חיפוש בתפריט.
2. תנסה לעשות דברים בסיסיים כמו להתקין חבילות וסתם לשחק עם המערכת מבחינת הגדרות ותראה אם זה עונה לשאלה שלך בנוגע להאם המערכת קלה לתפעול.
ברגע שתגיע למסקנה שהמערכת מבחינת איך שהיא בנויה ומה שאתה מקבל ממנה עונה על הדרישות שלך כמערכת עיקרית, (לדעתי) תנסה להשיג הרד-דיסק פשוט ותתקין עליו את האובונטו ואז תראה את הביצועים של המחשב שלך עם אובונטו. אהבת? תתקין על הישן, לא מרוצה? חבר את ההרד דיסק הישן שלך ותמשיך בחייך.

dosfer

New member
אנסה את זה

בנתיים היא שמורה בווירטואל בוקס VB.. אז מתי שאני רוצה אני יכול להריץ אותה שם אבל מה שכן הביצועים על הVB ממש גרועים לוקח כמה דקות עד שהוא פותח איזה תיקייה, אולי כי הווינדוס בעצמו כבר "עשה את שלו"...
הרבה אומרים לי שאם אני מתקין את האובונטו היא תחזיק לי להרבה שנים, תשמור על המחשב שלי כאילו שקניתי אותו "ממש עכשיו" מבחינת ביצועים והכל אבל מה שהם חוששים לגביו זה תקופת העידכונים שתסתיים ב2019 ואז אצטרך לשדרג לגרסה החדשה ביותר שתפורסם עד אז...
&nbsp
אני לא יכול לסבול את ווינדוס, ברגע שהAVG עולה המערכת קורסת, או נתקעת ואז אני לא יכול להשתמש במחשב רק אחרי שהיא מסיימת את הבדיקה, ואחר כך אני צריך לאתחל את המחשב, אבל זה קרה לי בכל האנטי וירוסים שהתקנתי..

Expect

New member
לא חושב שעדכונים זו הבעיה שצריך להתמקד בה

2019 זה עוד 4+ שנים, אלוהים גדול עד אז...קח את זה בקלות ידידי. אתה תוכל לשדרג לגירסת LTS הבאה שתצא לאחר מכן. כמו עוד מיליוני אנשים שמשתמשים באובונטו LTS.

dosfer

New member
יש לי בעיה בVB זה מראה לי גודל של 0.25 של המסך

ולא גודל מלא, אז אני לא יכול לראות ממש מה יש בכל חלון או תיקייה כי כאילו המסך חתוך לרבע והוא קטן מידי בתוכנה, איך מגדילים אותו?

dosfer

New member
שאלה בנוגע להתקנה של ווינדוס ואובונטו ביחד

הורדתי את דיסק ההתקנה של אובונטו מהאתר, עכשיו הקובץ שמור לי בתקיית "הורדות" בווינדוס, אז אני רק צריך ללחוץ על הקובץ וההתקנה תתחיל?, בהתקנה אפשר לבחור להתקין את אובונטו לצד ווינדוס? ואם אני בוחר באפשרות הזאת ווינדוס לא נמחקת ואז לאחר שאובונטו סיימה את ההתקנה ביחד עם הווינדוס (לפי מה שאני בוחר) אז המחשב בעת ההפעלה שואל אותי בעצם לאיזו מערכת הפעלה להתחבר? זה עד כדי כך פשוט? או שצריך לצרוב על דיסק את קובץ האובונטו ולהתקין מהדיסק? אבל למה אני צריך לצרוב אם יש לי קובץ מותקן במחשב? עזרה בבקשה!

computer helper

New member
לצרוב, כמובן

את מה שהורדת שזה קובץ iso צורבים על דיסק או על דיסק אונ קי (מה שנח לך)
ואז בהפעלה של המחשב אתה צריך להכנס לביוס ולבחור שהמערכת תעלה מהדיסק ואז זה יתחיל בתהליך ההתקנה
ושם תוכל לבחור את כל האפשרויות, כמו האם להתקין או לנסות רק, או האם להתקין ולמחוק את מה שיש וכו' וכו'
&nbsp
רק אל תלחץ 'הבא' בלי לקרוא על מה אתה לוחץ.

למעלה