להכנס להיי טק ?!

nirshats

New member
להכנס להיי טק ?!

שלום לכל המובטלים. יש לי התלבטויות לגבי לימודים באוניברסיטה שנה הבאה ואחת האופציות היא ללכת על מדעי המחשב , בתקווה שתיהיה עבודה עוד ארבע שנים... ברור שבסך הכל אף אחד לא יכול לדעת מה בדיור יהיה , אבל עדיין יש משהו שאני רוצה לדעת: כל מי שדיברתי איתו אמר לי שלהכנס לתחום הזה זה לוותר על החיים ולשבת מול מחשב 20 שעות ביום. לי מאוד חשוב שיהי זמן גם לעצמי , ואולי גם למשפחה. יש עבודות נורמאליות בתחום?! , או שזה "שוק עבדים" עוד שאלה: יש איזה יתרון לשילוב עם מתמטיקה\כלכלה\ביולוגיה

דו-חוגי עם מתימטיקה וציונים טובים

ייתנו לך סיכוי טוב למצוא פרנסה מהר. אם לא, עדיף לך כבר ללמוד מלונאות - השלום דופק בדלת, והארץ הולכת להיות מוצפת בתיירים.

השאלה מה אתה אוהב ונוטה לעשות

לגבי שוק עבדים- הגזמה פראית. מה שכן זה תחום דרוויניסטי (בחברות פרטיות, לא ממשלתיות) - הפחות טובים והפחות מתאימים נוטשים אחרי כמה שנות עבודה במקצוע

אם אתה אוהב את התחום, אז לך על זה

אי אפשר לדעת מה יהיה עוד 4 שנים. למעשה אני לא יודע מה יהיה בעוד שנה. בסוף שנות ה80, שדיברתי על לנסות לעבוד במחשבים, נאמר לי, שהשוק מוצף בעובדים, ושאין לי סיכוי למצוא עבודה. לאחר מכן השוק התאזן, ובסוף שנות ה90 היה מחסור אדיר בעובדים. בעקבות התפוצצות הבועה, נוצר מצב של שוק מוצף בעובדים. כל זה נועד רק להראות לך איך דברים משתנים מקצה לקצה. בסופו של דבר מאד חשוב לעוסק במה שאוהבים. אם אתה אוהב את התחום וחושב שתהיה איש מחשבים טוב, אז לך על זה. דרך אגב, בהחלט ניתן לשלב חיים אישיים ועבודה במחשבים. לגבי ייתרון לשילוב עם תחום אחר - אין לי מושג. לי באופן אישי אין שום השכלה פורמאלית, ובכל זאת הצלחתי להסתדר, אבל אני מודה, שמספר דלתות נסגרו בפני ועוד דלתות ייסגרו בפני בגלל חוסר ההשכלה הפורמאלית.

pixiER

New member
its your life...

now try to think what would you rather do... if you like it, go for it, if it is just the money - run away...

למעלה