להכנס ל-3D בהדרגה

אליקוד

New member
להכנס ל-3D בהדרגה

שלום לכולם, קראתי את המאמרים כאן בפורום ויש לי שאלה כאחד שרוצה להכנס וללמוד באופן עצמאי את התחום: האם כדאי לי להתחיל בתוכנה [3d canvas] שהיא חינמית לגמרי בעלת אפשרויות מוגבלות לעומת המקבילות שממולצות כאן אבל בעלת המון tutorials מאד מוצלחים ותמיכה מקיפה באתר הבית - amabilis, ולאחר תקופת התנסות כשארגיש שהתחום מתאים לי אוכל להתקדם לתוכנה מקצועית דוגמת 3d max אשמח לשמוע חוות דעת, תודה ויום טוב.

מיכאל ג

New member
אתה יכול, זה נשמע סביר,

אבל ספציפית לתוכנה הזו, מהניסיון שלי איתה, היא ממש לא היתה יציבה, והיתה קורסת כל הזמן. אם כן תצליח איתה, ממנה כדאי לעבור ל - 3d studio max, כיוון שהעיקרון בשניהן דומה מאוד.

ahoovi

New member
מ../images/Emo207.gif

פרוייקט מעולם ההדמיה: אני מנסה ליצור גיזרות של גופים די אמורפים בדו מימד ונראה לי ששימוש בתלת יכול לעזור לי. נניח והייתי רוצה למדל צורות כמו חציל או מנגו (במינימום פרטים) ושתהיה לי היכולת לפרוס את המשטח שממנו היא עשויה לפאות (כמו שמקלפים תפוז עם סכין) כך שאקבל בסוף התהליך את גיזרות הצורה הזאת בדו מימד. יש תוכנה בתלת שתיתן לי תוצאה כזו? אני לא צריך לרנדר ולא משתמש בטקסטורות, רק צריך את קווי המיתאר של הצורות האלה אני שולט היטב ברוב תוכנות הדו-מימד לפרנסתי, אם זה מקדם אותי איכשהוא אל מה שאני אמור לדעת.

שלום שלום

אני לא מכיר תוכנה שמאפשרת פריסות של מודלים אמורפיים חלקים. כמובן שכחלק מתהליך הטיקסטור יש שלב של uvw unwarp (בכל התוכנות הגדולות) שאתה יכול ליצא לפוטושופ אבל בשביל להכין מזה מודל תלת מימדי זה נראה לי סיפור. מה שכן יש תוכנה יפנית קטנה בשם pepakura שיכולה לקחת מודלים של low poly וליצור מהם פריסות מלאות כשהיא יוצרת גם את משטחי ההדבקה ומאפשרת לך לערוך אותה. אני מקוה שזה קרוב למה שאתה צריך. האתר האנגלי: http://www.tamasoft.co.jp/pepakura-en

למעלה