להלל, רק כעת הבחנתי בהודעתך המפורטת

avi9

New member
להלל, רק כעת הבחנתי בהודעתך המפורטת

והמענינת. כאמור, לדעתי אין בארגון מקומי קטן כמו ישראל להזיז דברים. ניתן לנסח שאלה מפורטת,ולשגרה דרך האינטרנט,לעורכי תוכניות טלויזיה בתוכניות,מדע,רפואה וכדמ'. ניתן להתרכז בארה"ב, בריטניה ועוד מדינות מתקדמות עם מודעות לגימגום. ניתן לבקש תשובה לשאלה,מדוע קרנות הון סיכון טינן מוצאות אתגר כלכלי במחקר מעשי לפתרון בעיית הגימגום? ניתן לבקש מאמבי,הנמצא בקשרים עם ארגונים גדולים בחו"ל, מה קורה בתחום מחקר הגימגום. בכל מקרה,האינטרנט תורם המון למגמגמים.בצעירותי חשבתי כי רק אני בכל העולם סובל מגמגום וממציא תרגילי התחמקות למיניהם. האינטרנט מאפשר להחשף לחלוטין,ללא חשש מזהוי, ולהבין כי יש עוד 60 אלף כמונו רק בישראל. החשפות כזאת מקילה מאד. לגבי מעוט המשתתפים, אני משוכנע כי רבים מאד אינם מודעים לקיום האתר.

hilgol

New member
לדעתי אתה טועה

ראשית, לעינין קרנות הון סיכון - ראה תגובתי משעה 23:16 שנית, ניתן בהחלט להזיז דברים, אבל לשם כך לא מספיק לנסח שאלות באינטרנט ולהגיש בקשות לאמבי (ממשיכים להתחבא???????). אם נאזור את האומץ להפגש לפי המתכונת שהצעתי בתגובתי הנ"ל, נוכל לגבש דרכי פעולה, לארגן ולחלק משימות, לסרוק את כל רשימת המגמגמים בארץ ולפנןת אליהם או להוריהם (עוצמה אדירה שיש בה גם מוטיבציה וגם יכולת דיבור רהוטה), ולמצוא רפרנטים לכל משימה, כגון: דוברי אנגלית רהוטה ליצירת קשר עם אירגונים דומים בעולם, שת"פ עימם, תירגום מאמרים והודעות באתר שלנו לאנגלית, ולהפך. רופאים ומהנדסים למעקב אחר מחקרים ופירסומים,השתתפות בפורומים רפואיים ומדעיים ועידודם לפעול בנושא חקר המכניזם של הגימגום. כנ"ל לייצוג וקידום הנושא מול הנהלות של מכוני מחקר (כגון מכון ויצמן והטכניון), אוניברסיטאות וכד'. עורכי דין, רואי חשבון או אישי ציבור לייצוג מול משרד הבריאות ומתקצביו. כנ"ל לייצוג מול בתי חולים המפעילים מכונים להפרעות בתיקשורת והגברת מודעותם להפניית תקציבים למחקר ע"ח טיפוח "טיפולי קביים". פעילים אחרים (גם מגמגמים שאינם רוצים להחשף) ל"הפצצת" גורמי החלטה ותיקשורת, בארץ ובעולם, באין סוף אי-מיילים, שאלות ,הקשיות ודרישות שיובילו לכוונים הרצויים. אנשי היי-טק שיציגו רעיונות בשלים שיניב המחקר, בפני ייזמי סטרט-אפ במטרה לעניינם בפיתוח. כל זאת ניתן לעשות במסגרת אמבי, תוך שינוי האוריינטציה שלו והפיכתו לאירגון אקטיביסטי,מוכר,משפיע, שמטפח את הראויים ויודע גם לבעוט ולנשוך את מי שצריך. אין שום סיבה שמהלך כזה לא יתחיל דווקא בישראל הקטנה ויסחוף איתו באמצעות האינטרנט את העולם הגדול. אם כולנו נגיב כמו שיוואנה (10/11) -עלינו על דרך נכונה.

shuky63

New member
כמי שהיה ממקימי אמ"בי אני יכול לומר

שאין לך סיכוי לשלב את הרעיון שלך באמ"בי כי הרעיון שעומד בבסיסו של האירגון הוא ליצור עולם שמבין גימגום ולא לפתור את בעית הגימגום. יהיה דוקא מעניין לדעתי אם יקום בארץ אירגון מתחרה עם גישה שונה.אולי זה ינער קצת את קהילת המגמגמים המנומנמת.

avi9

New member
קשה לי להאמין שיש מגמגם אחד בעולם

שכל שאיפתו לזכות בהבנה. החלום הרטוב של כולנו זה לא לגמגם.לעמוד במרכז חבורה ולספר בדיחה, לתאר ארוע ללא חשש. כאשר אין תקווה,אזי מחפשים הבנה. אני מרגיש כבר כתקליט שבור, אבל אחזור על זאת בפעם האחרונה:היקף הרווחים המשוערים שניתן להפיק מפרויקט ומידת ההשקעה בו, קובעים האם להשקיע. מאחר והיקף הרווחים שניתן להוציא מפתרון ולו חלקי של בעיית הגימגום הוא כמאה מיליארד דולאר(ולא אחזור על החישוב).ההשקעה והציוד הנדרש הוא יחסית קטן,מתנדבים ימצאו בשפע.חלק מהמחקרים יבוצעו בתנאי שכר מינימליים ע"י דוקטורנטים ומאסטרנטים,כמו כן מוסדות מחקר רפואיים. מאחר ואני משוכנע שאיני היחיד שחשב על כך,ואני משוכנע שהשאלות הנ"ל נשאלו על ידי נציגי אמבי בכינוסים הבינלאומיים שהם ערכו,מענין מה התשובה?

hilgol

New member
ואני לתומי חשבתי....

שראיתי שאחת ממטרות אמבי, כפי שהן מוצגות באתר, היא: "לעודד מחקר תופעת הגימגום" - מה זה? שוב רק סטיסטיקה והתפלגויות? לא במטרה לפתור אותו? איני מבין למה חייבת להיות סתירה בין המטרות. אפשר ליצור עולם שמבין גימגום, ובמקביל לדחוף בכל הכח למגרו. אלא אם כן,האירגון והאתר ממומנים ע"י קלינאי התקשורת (לפי ההסבר בדף הבית הם גם חברים בו וגם מרכיבים את וועדותיו),ובעיניהם, "ליצור עולם שמבין גימגום" - פירושו להנציח אותו. למה בניגוד לדעתך, בני רביד מציע להפגש לצורך החלפת דיעות? האם הוא יודע שלא תהיה הענות מצד "המנומנמים"? או שזה משהו בסיגנון של הקמת וועדה לגניזת היוזמה? אני מוכן להרתם למשימה, בין אם במסגרת אמבי או במסגרת חדשה (לא "מיתחרה" - משלימה). אבל סוס, ועל אחת כמה וכמה, חמור - לא יכול להרתם לעגלה שאיננה. אם יתברר,שאין הענות לנושא,לא בפורום ולא לאי-מייל הפרטי שלי (המפורסם בפרטי האישיים באתר), אגיד לכולכם יפה שלום, אאחל לכם הצלחה ב"טיפולים" (גם קלינאי תקשורת צריכים להתפרנס ממשהו) ולא אחריד עוד את מנוחתכם המנומנמת והמאושרת.

avi9

New member
להילל,לא צריך לעשות "ברוגז",גם אם

אנשים מנומנמים וגם אם אנשים חושבים כי התארגנות של 5 אנשים בישראל לא תוכל להצליח במה שיתכן ונכשלו התארגנויות של מאות אנשים בחו"ל. ראשית יש לדעת מה נעשה עד היום בנושא? האם ישנם גופים מסחריים,רפואיים המחפשים פתרון? תשובות לשאלות אלה מין הדין שינתנו ע"י אמבי, מהסיבות שציינתי בעבר.

b e ll

New member
שוקי, יש הרבה במה שאתה אומר.

באופן אישי אני חושבת שעולם שמבין גימגום הוא עולם אוטופי, עולם לא מציאותי. לא הייתי רוצה לגמגם וש"יבינו" אותי - הייתי מרגישה כאילו מרחמים עליי. הייתי רוצה מאוד להתעורר יום אחד ללא החששות ולדעת שלא אגמגם. שלא חשוב מה קורה בשאר האספקטים בחיי, הדיבור לא נפגע מזה. אבל אם נגזר עליי לגמגם, הייתי מעדיפה שלא ישפטו אותי רק בגלל הגימגום. מה גם שלא עושים כמעט שום דבר כדי להביא את תופעת הגימגום לידיעת הציבור. ה"חוויות" שאני עברתי כילדה מגמגמת עוברים על ילדים מגמגמים אחרים היום - שום דבר לא השתנה. גם הבורות והטיפשות של הצוות החינוכי נשארה כשהיתה... ולצערי הרב, גם תופעת קלינאי התקשורת השרלטנים נשארה כשהיתה - יש המוני קלינאי תקשורת ש"מתמחים" בגימגום ולא באמת מצליחים להוציא ילד אחד אל האור. הבושה שחשים חלק מהמגמגים בפורום הזה להיות מזוהים עם הגימגום,הבושה הזו מקורה בחברה הסובבת אותנו, זה מה שהקרינו לנו מילדותינו וכך אנחנו חשים. צריך לדעתי בראש וראשונה לנסות להגיע למורים - להעביר להם סדנאות איך ילד מגמגם מרגיש, מה צריך לעשות ובעיקר מה לא לעשות. לגרום למורה להבין שילד שעסוק כל כולו בגימגום על כל המשתמע מכך לא יכול להיות פנוי ללימודים. אפשר לעשות ה-מ-ו-ן דברים כדי ליצור הבנה כלפי הגימגום. זה גם לא סותר נסיונות למחקרים שיפתרו את בעיית הגימגום. הבנה מתחילה בראש ובראשונה מידיעה, לא תפחד ממשהו שאתה יודע עליו. לא תצחק על תופעה שאתה יודע עליה קצת יותר מאשר מהמערכונים של הגשש וגידי יגיל.

barba

New member
../images/Emo24.gifאריק ממקימי אמבי

שוקי החזון של אמבי הוא עולם שמבין גימגום ןלעזור לציכור המגמגמים לקבל את עצמם עם הגימגום וגם אמבי עוזרת במחקרים על הגימגום ולא נגד פיתוח פיתרונות לגימגום כך שלא צריך להקים גוף מיתחרה לאמבי

shuky63

New member
תוספת חשובה להודעה שלי!!

בקריאה חוזרת עלה בדעתי שיש מי שיראה בהודעתי על אמ"בי משהו שלילי ולא כך הוא. אמ"בי צמחה מתוך קבוצת תמיכה לאנשים מגמגמים.כשהתחלנו להפגש מתי שהוא בשנת 97 לא חשבנו על פתרון בעית הגימגום.היינו קבוצה של אנשים שנאבקו כל יום להצליח בחיים למרות הגימגום ורצינו בפגישות האלה לחזק זה את זה במאבק הזה.המיפגשים עזרו לנו מאד למטרה הזו ולכן הגה בני רביד לאחר שנתיים של מיפגשים דו שבועיים,את הרעיון להפוך לעמותה כדי להגיע ליותר אנשים מגמגמים ולהפיץ את כוחם של המיפגשים הקבוצתיים בשיפור יכולתו של האדם המגמגם להאבק ולהצליח. אופיו של אירגון מושפע מאד ממקורותיו.אמ"בי הוא לכן אירגון תומך ביסודו. מי שיבוא כמו כמה ממשתתפי הפורום ויתקוף בצורה של מה אתם מתבכיינים ויקרא לו אירגון ארכאולוגי יתקל לדעתי בהתנגדות. לכן אני מציע למי שרוצה להשתמש באמ"בי כדי ליצור מאבק מסוג חדש למען מציאת התרופה לגימגום לרכך קצת את הבעת דעתו ואז ימצא אירגון משתף פעולה ומסייע לדרכו.

mgamgem

New member
חבל לך על הזמן

מזמן לא ביקרתי באתר, וכעת מש"קפצתי" אני נוכח לדעת שהנה קם עוד מי שמנסה לדרבן פה את האנשים לפעול. חבל על הזמן והמאמצים שאתה משקיע. מדובר בפורום בו רוב המשתתפים אוהבים לבכות אחד על הכתף של השני ולהעביר חוויות מהאומללות שלהם, המשמשת להם תרוץ מעולה למה שלא הגיעו בחיים (אח, כמה טוב שהגמגום קיים, לא צריך להתאמץ כי בכל מקרה לא יגיעו לכלום). אם ההודעות שלי מהעבר עדיין בדפים הקודמים, כדאי שתעיין בהן ותבין במה מדובר. אנשים פה רק מתבכיינים על מצבם, וכל ניסיון להרים קצת את הראש מפחיד אותם. בכלל לדעתי, חלק מהמשתתפים/ות פה זקוקים/ות לטיפול של פסיכולוג ולא קלינאי תקשורת.

b e ll

New member
מזמן לא ביקרת כאן?

חבל מאוד שהגעת עכשיו!!! לא מוצא חן בענייך? אתה יותר ממוזמן לא להכנס לכאן יותר. מעניין מי אתה ולמה אתה הגעת בחיים, שאתה מרשה לעצמך לזלזל בהישגים של אנשים אחרים. הרשת היא מקום גדול, אתה לא חייב להיות דווקא כאן איתנו. הפוסל, במומו פוסל. מנסיוני, הצלחותיי הגדולות ביותר לוו בהרבה חיבוטי נפש והחלטה אמיצה לקפוץ למים העמוקים. כמוני יש עוד הרבה חברי פורום כאן. התלהמות כשלך מאפיינת רק את החלשים! רק אדם חלש כמוך יבוז לאלה שמודים בצורך בעזרה, רוצים לעזור ולהעזר ואמיצים מספיק לחפש את המסגרת המתאימה. אתה זקוק לעזרה ויפה שעה אחת קודם. דבר אחרון, לא אגיב להודעות נוספות שלך כך שאל תתאמץ בכלל להגיב אליי.

mgamgem

New member
ובכל זאת...............

משום מה, ההפניה לטיפול פסיכולוגי נתפסה אצלך כדבר שלילי, וחבל. ועוד דבר - רוב האנשים הקבועים כאן לא מודים כלל בצורך בעזרה אלא רק בוכים על מצבם. דווקא ההודעות האחרונות שמנסות קצת להזיז דברים לא זוכות לתגובה מהמבקרים הוותיקים הקבועים.

b e ll

New member
הרצתי חיפוש מתקדם על שמך

כדי להבין מי אתה מתוך מה שאתה כותב. תשמע... עולה תמונה ברורה של אדם חכם וכוחני מאוד, לא הייתי אומרת בעל ביטחון עצמי גבוה במיוחד משום שברגע שהגבתי כלפיך באותה שפה שלך והבנת שמולך ניצב אדם שלא תוכל לגמד - התקפלת ושינית את נימת הכתיבה. לא אגיב לגבי מה שכתבת על טיפול פסיכולוגי מכיוון שמי שעוקב אחרי הודעותיי יודע בדיוק מה אני חושבת על טיפול פסיכולוגי. אתה יודע שלמעשה אנחנו חושבים די דומה? ההבדל הגדול בנינו הוא שאתה צועק את הדברים ובועט אותם בפרצוף, נוזף וכועס ומעמיד בפינה. כתוצאה מזה אף אחד לא רוצה לקרוא את מה שיש לך לומר ואתה יוצר אנטגוניזם אצל כולם. ואני, אומרת דברים דומים עם המון אמפתיה והבנה, ללא טיפת ביקורת או שיפוט והיחס אליי שונה. מעניין אם אתה נשוי ואם יש לך ילדים. ואיך אתה מסתדר עם בנות זוג וחברים לעבודה שאתה לא מצליח לגמד. אחת התכונות הבולטות של אדם חלש הוא הנסיון לגמד את השני (ההתקפה היא ההגנה הטובה ביותר?). אדם בעל ביטחון עצמי אמיתי לא ינסה להוכיח עד כמה הוא צודק והאחרים טועים...ובוודאי לא יתפרץ לשיחה ויעליב את כל הנוכחים.

mgamgem

New member
משונה

כשקוראים את חלופת ההודעות ביננו כאן נקל להבחין שמי ש"תוקף ובועט" זו דווקא את (נסי לקרוא שוב ותיווכחי), ואף את זו שנוקטת בקו אישי לחלוטין ובניסיונות "לגמד", ועל זה אמר מי שאמר "הפוסל במומו פוסל" [אגב, ממתי צריך רשות "להתפרץ לשיחה"?...]. ולגופו של עניין, אני אכן אומר את הדברים ישירות, שכן הרבה אנשים פה צריכים זעזוע כדי להתנער מהאופן בו הם רואים עצמם. ולגבי שאלותייך האישיות - הרי כוחו של האינטרנט הוא באי החשיפה, לא? ביי.

b e ll

New member
צודק! לגמרי!

ואני חוזרת שוב על מה שאמרתי, אתה לא מוצא כאן "נפשות חברות"? אל תיכנס. אל תצטרף לשיחה, אל תנסה לחנך את כולם, אל תנסה לזעזע אף אחד משום שלא תפקידך עלי אדמות להביא את "האור" לציבור המגמגמים. כל מה שאתה יוצר כאן היא מערבולת של רגשות לא נעימה ומיותרת לחלוטין. לא צריך רשות להתפרץ לשיחה באינטרנט, צריך להיות בן שיחה תרבותי בעל מינימום רגישות כך שאם בכל זאת התפרצת "והשלבת" בשיחה, לפחות לא תעליב את המשתתפים האחרים ותקרא להם בשמות או תתן להם "איבחון" אינסטנט בלא שהתבקשת. ונכון שהבטחתי שלא אגיב... אז גילית עלי עוד משהו, לפעמים אני אומרת דברים ולא מקיימת אותם... ב-ד-י-ו-ק כמו כל שאר האנשים. מגמגמת או לא, עדיין לא 100% מושלמת. לפחות אני יודעת מה הן מגרעותיי. אתה יודע מה? עכשיו באמת לא אגיב יותר, ולך לא נותר אלא לתהות האם אעמוד בדיבורי או לא.

mgamgem

New member
ואגב -

אחד משנינו (ורמז - זה לא אני) יצא/ה קודם בהצהרה חד משמעית ש"דבר אחרון, לא אגיב להודעות נוספות שלך כך שאל תתאמץ בכלל להגיב אליי". עד כדי כך היה קשה לך להתאפק, או שאת סתם נוהגת לזרוק מלים באוויר?...

hilgol

New member
ואתה, תהיה מוכן לבוא לפגישה?

יכול להיות שאתה צודק לפחות לעינין הבכינות והחשש מהרמת ראש, אבל אם אתה שונה, למה אין כל פרט מזהה בכרטיס שלך? עד כה נענו רק שלושה!!!! לפניתי להפגש ולהתארגן (שיוואנה ברבה ובל). אבי9,האם אתה מוכן לעשות עוד צעד מעבר לציפיה למידע אינטרנטי מאמבי? רובין הוד, עוד אתר אינטרנט ...???? מוזר שדווקא הורים לילדים מגמגמים, שלכאורה לא צריכות להיות להם כל עכבות,לא משתתפים בפורום הזה ולא מגיבים. למרות שפירסמתי את האי-מייל הפרטי שלי, לא פנה אלי אף אחד מהם גם לא באופן פרטי (וכמובן גם אף אחד ממשתתפי הפורום או מגמגמים שרק צופים בו).האם זה אומר משהו לגבי אופיו של האתר? האם הוא רק במה לחיבוקים ובה בעת מרחיק ממנו את אלה שיש להם ענין ומוכנות לעשות יותר? או אולי באמת רובנו מעדיפים להסתתר ולחכות למשיח? למרבה האירוניה פנה אלי דווקא נציג של קבוצת משקיעים בתחום הגימגום שהתרשם מה"גלים" שעוררתי - אמנם עדיין לא משיח, אבל מוכיח שאקטיביות ומעורבות שלנו, יכולים להתחיל להזיז דברים. לא נותר לי אלא לקוות שחלק גדול מכם יביע נכונות להשתתף במפגש (ראו הודעתו של בני רביד מלפני כמה ימים המבקש מהמעוניינים להודיעו באי-מייל) ולבדוק איך אנחנו, שיש לנו את האינטרס הגדול ביותר למצוא פיתרון, יכולים להוביל לכיוונו, במקום להיות מובלים כל חיינו לטיפולים "עוקפי פיתרון".

b e ll

New member
הילל,

תראה לגימגום יש פנים רבות. גם לאנשים שלא מגמגמים יש פנים רבות. כמה אנשים לא מגמגמים העו מוכנים לצאת בסערה לשינויים אמיתיים? מעט מאוד. אותו אחוז מהאוכלוסיה הכללית שהיו מוכנים לעלות על בריקדות, תוכל למצוא מבין המגמגמים... כך שנשארנו מעטים מאוד. בעניין הבכיינות שמעצם ההגדרה מאוד מקוממת אותי, בחיים צריך לעבור שלבים ומקפצות כדי להיות מסוגל להגיע לרמה של אכפתיות כזו שתוביל אותך לעשייה אמיתית. עם היד על הלב, בשנות ה- 20 שלך היית מסוגל להרים פרוייקט כזה? אני משוכנעת שאז היו דברים אחרים שעיניינו אותך כמו... איך להצליח עם בחורה, להתחתן, ללמוד, ללדת ילדים ועוד (ולא בהכרח לפי הסדר הזה). ממרומי גילך ונסיונך, כעת אתה מוכן ופנוי רגשית לפרוייקט כזה. לא הוגן להוציא מסקנות כאלה על אחרים. לא הוגן לשפוט בביקורתיות כזו אחרים שעוד לא הגיעו למצב שלך. שהם עדיין מתלבטים, כואבים, ונאבקים בהכרה למרות הגימגום. אני לא מכירה אותך, אבל אני מכירה את עצמי... אל תשפוט אף אחד אחר. אתה לא יודע מה קורה לו בנפש פנימה. קצת חמלה ואמפתיה תביא לתוצאות הרבה יותר טובות מאשר בוז והתנשאות.

RobinhooDw

New member
../images/Emo132.gifאתר אינטרנט?? פורום

רק פורום, אולי אם יהיה מסגרת שמתרתה ידועה לכל... במקרה הזה לתרום ולהשקיע בפרויקטים למען איגוד המגמגמים אז דברים ישתנו. מי יודע אולי גם אנשים שלא מגמגמים יחליטו להיכנס לפורום ולהיתרשם.. פשוט כדי שיפסיקו "לשפוט" אותנו על כך שאנחנו "בכיינים"... אני לא חושב שיש פה מישהו שאפילו מתקרב להיות מוגדר כבכיין...

למעלה