להלן אירוח חלבי קל/חצי ארוחה ל 8

אמרלדה

Active member
יש בינינו 3 נשים שאוכלות דל פחמימה/קטוגני ולכן התפריט בהתאם. בכל פעם שצריך כמה כפות קמח לעיבוי, משתמשת
בקמח שקדים. מוזמנים להחליף.

לביבות תרד ובולגרית בתנור - יש לי תבנית סיליקון שקעים לא של מאפינס (גם זה), אלא של מיני פשטידות. יוצא יפיוף.

פשטידת כרישה וגבינות - לפי המתכון של "חן במטבח" לפשטידת פילו וגבינות, רק בלי הפילו. וחתכתי לריבועים לגיוון.

קבאב דגים בתנור - מתכון שלישי שאני מנסה בשנים האחרונות. לא טעים. זהו. פרשתי.
בכלל הכנתי אותו כי לא היה לי גרבלקס מוכן ובכל הסביבה לא מצאתי סלמון מעושן. הרגיש לי
שחסר משהו בתחום הדגים. אבל, גם יותר עבודה, גם פחות טעים. די.

מגש דגים מלוחים וטונה מעושנת.

מגש אנטיפסטי פלפלים וחצילים, על כל פרוסת חציל כפית רוטב פסטו

קערת "סלט" - תערובת של קוביות גבינות קשות בגודל כ-1.5 על 1.5 ס"מ: רוקפור של תנובה, גלעד (קשקוול) של
תנובה וצ'דר שלושת הצבעים, עם חצאי עגבניות שרי, בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה וזיתים פרוסים. מתובל בשמן זית וטיפה לימון.
(לגמרי מנת חלבון. אני בד"כ מגישה את הגבינות הללו על הסכין, אבל נשארו קוביות גדולות משבועות. אז הקפאתי בניילון
נצמד בתוך שקית זיפ. הוצאתי יום קודם. טעמתי. היה מצוין, ובכל זאת, כיוון שלא טרי, החלטתי לעשות אתן משהו... מוצלח.

תמיד יש סלט ביצים באירוחים שלנו בגלל הקטוגניות. אני בחרתי בחצאי ביצים קשות עם כפית טחינה ירוקה תוצרת בית.

טאבולה כרובית עם המון ירוקים, בתוספת כדורי מוצרלה קטנטנים.

ואם תשאלו אותי, אני מוכנה לחיות על התפריט הזה כל יום, כל היום.
 

rinat173

Member
נשמע מעולה
יש מתכון לתרד והבולגרית?
עם מה תבלת את הכרובית?
גם אני מוכנה לחיות על התפריט הזה. :)
 

אמרלדה

Active member
נשמע מעולה
יש מתכון לתרד והבולגרית?
עם מה תבלת את הכרובית?
גם אני מוכנה לחיות על התפריט הזה. :)
את הכרובית תיבלתי הכי פשוט. שמן זית, לימון ומלח.

לביבות תרד:

  • חצי קילו עלי תרד טריים ושטופים
  • 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% - מפוררת בידיים
  • 1 כף קמח
  • 3 ביצים
  • 1/4 – 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט קינמון
  • קורט פלפל אנגלי גרוס
להעביר תרד טרי ושטוף (נוזל. זה בסדר) למחבת ולאדות תוך היפוך בכף עץ או סיליקון עד שהוא מאבד מנפחו ואין נוזלים.
להדליק תנור על 200 מעלות
להעביר לקרש חיתוך ולחתוך גס
בקערה לערבב את כל המצרכים (אני שמתי חצי כוס קמח שקדים במקום הקמח ופירורי הלחם כאחד) וויתרתי על הפלפל האנגלי
לשמן תבניות מיני פשטידה ולמלא אותן בתערובת. לי יצאו 12 (2 תבניות)
לאפות 20 דקות
לכסות בנייר אפיה ועליו נייר כסף (חשוב!)
להכניס שוב לחלק התחתון של התנור
ולאפות עוד כ -8 דקות.
(זה התנור שלי. הן צריכות לצאת חום בהיר. וברור שאפשר לנסות על 180 ולבדוק)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע מעולה, וגם אני מבחינתי חיה על תפריט כזה כל יום כל היום.
שומרת לעצמי את לביבות התרד- מתאים לי לחופשת הקיץ עם סלט.
תודה!
 
למעלה