להלן הפתרון המלא לחידתי.

להלן הפתרון המלא לחידתי.

להלן פתרון חידתי המלא : 1. הלכת לי חבר - שלמה ממן - לזכר מנחם מנחם ז"ל. 2. יקיר מנחם - מושיקו הלוי - לזכר מנחם מנחם ז"ל. 3. אותך אמא - ישראל יעקובי - לזכר אימו ז"ל. 4. סימנים של דרך - יאיר מנשה - לזכר אביו ז"ל. 5. פרח על ההר - טוביה טישלר - לזכר רפי פסחזון ז"ל מחבר השיר. 6. דבקה לדוד - שלמה ממן - לזכר אחיו ז"ל. 7. הורה מיכל - ספי אביב - לזכר מיכל עמית ז"ל רקדנית בלהקתו. 8. איילה (עיניים שלי) - מרקו בן שמעון - לזכר אחותו ז"ל. 9. לרקוד איתך - שלמה ממן - לזכרו של גואל קמרי ז"ל. 10.דבקה לאושרי - משה תלם - לזכרו של אושרי חבר ז"ל בנו של נעם חבר. 11. לך - מושיקו הלוי - לזכר חברתו מניו יורק (אייל לוי - בבדיקה !!!) תודה רבה למנסים למעדכנים ולפותרים נכונה. תודה לדב אורבך לאייל לוי לאבי שף שפתרו יפה. תודה לאצבעוני ולעלי כהן שתרמו ידע. תודה גם לעזרא שניסה ולא הצליח לו הפעם. תודה לירון מישר שטען לאפליה - תבוא אפליה מתקנת. להתראות ביום שישי הקרוב בשעה 12.00

תוספות

היו עוד רבים שגילו את הפוטנציאל שבהקדשת ריקוד למישהו שנפטר, במיוחד אם הנפטר היה דמות ידועה בשטח המחול או בכל שטח אחר. לא נעים לומר זאת אבל כך אני רואה חלק מההקדשות שהיו למשל אחרי מותו של גיורא קדמון, רבקה שטורמן, נינה אורעד ועוד (יש עוד אבל חבל לנבור בארכיונים). אינני זוכר נוספים אך יודע בודאות שהיו ועררו גיחוך כאשר לשם הריקוד נוסף המשפט לזכרו של... (אני בכוונה לא מציין את שמות המחברים כדי לא לפגוע). מעבר לכיתוב "מוקדש לזכרו של..." לא היה ניתן למצוא כל קשר למת או למשהו הקשור בו. (הכתוב לעיל אינו מכוון לרשימה שניתנה על ידי מירי). מאד כדאי להזהר בהקדשות שכאלה, לי על כל פנים, הן נראות לא פעם כ"קרדום לחפור בו". יש כמובן כאלה שעשו זאת כראוי והחשוב שבהם, לדעתי, הינו הריקוד "יקיר מנחם" של מושיקו שגם חיבר את הלחן וניתן לשמוע בו (בלחן) ובעיבוד את הרגשת האבל על אובדן החבר (אם איני טועה למושיקו יש גם מילים לשיר זה אך לא ידוע לי אם הקליט אותן לריקוד). לרשימתה של מירי יש להוסיף את ריקודו של שלמה ממן "דבקה אור חיים" ללחן של אורי כהן ז"ל (נפטר לפני כחודשיים ובקרוב יהיה ריקוד לזכרו) ולזכרו של חבר ילדות מטבריה.

עד יום ששי אני המיתח

אלה חידות שמקבצות ידע חשוב לרוקדים. כאשר נצרף את כולם לחוברת נוריש לדור הבא ידע - שהיה בקלות הולך לאיבוד. תודה ויישר כוח

למעלה