להלן פתרון החידה לשבת.

אהוד מנור מגדיר את עצמו כך:

(לפי דברי מירי קרימולובסקי): פזמונאי (כותב פזמונים), איש רדיו ומתרגם. עד כאן דבריה והיא מוסיפה: הוא בפירוש לא קורא לעצמו משורר כיוון שהוא כותב פזמונים ולא שירים. ואני מוסיף: ולעומתו כל המדביק צעדים לשירים נקרא בפינו יוצר. נסו לנתק את פזמוניו של אהוד מנור מהלחנים והם - יש להם חיים יפים משל עצמם. נסו לנתק את רוב רובם של הריקודים (ישנים וחדשים) שלנו מהמנגינה המילים ועיבוד המוסיקאלי הספציפי לו הם מחוברים - והם, ברובם, מתים ולא משאירים עיקבות. אינני מזלזל בריקודים. הם מביאים לנו הרבה אושר וקורת רוח, מפגש חברתי, ספורט ועוד הרבה דברים יפים וטובים אבל יוצרים?

לירון

מירי שלך צודקת, במו אוזני שמעתיו אומר זאת, פזמונאי. ואכן אתה צודק, יחי ההבדל הקטן... פשוט מאוד המילה יוצר הגיעה מחו"ל ותורגמה בצורה הכוללת גם את ריקודי העם. ותודה על העידכון.

להלן פתרון החידה לשבת.

בקר טוב ושבוע טוב ! להלן פתרון המלא של החידה : 1. החסידות פורחות וכו´ : השיר "זר של נרקיסים" והריקוד "עצי הצפצפות" של יענקלה לוי. 2. משוט אחד וגבר וכו´ : השיר/הריקוד נקרא "חסקה" והיוצר ספי אביב. 3. במשחקי ילדות וכו´ : השיר/הריקוד נקרא "ההר הירוק" והיוצר בנצי תירם. את כל השירים האלה חיבר כמובן המשורר יורם טהר לב. תודות מכאן לכל מי שניסה והצליח ולכל מי שניסה ולא כל כך. תודה לירון שלא התאפק ועזר לכל ה"יורמים". ליום טוב שפתר ב"תשלומים" חלק מהחידה" - (אני לא כועסת). צל"ג לירון שתיקן אותי בציטוט שגוי והסביר להגנתו איך מוקם לו פולקלור. לעזרא, שחשב שירון הוא "בעל הלב הנקי המסתתר" - הצחקת אותי. לרקדנית הירושלמית שהוסיפה נדבך לפתרון אך לא השלימה. לדב אורבך שהעמיד את ירון ובצדק על טעותו והשלים יפה את התשובה. לאייל לוי שתמיד נכנס אחרי הזמן.(אני מקווה בשבילך שאתה יודע לצאת בזמן). ושוב לעזרא הנחמד שפירגן (מצפים ממך ליותר). תודה רבה ושבוע טוב !!!

רקדני

New member
למירי לוי:

את בחורה חריפה,חבל על הזמן,אני מבסוט ממך.

לא רק שאיני כועסת......

לירון בקר טוב, איני כועסת כלל. אמנם הצחיק אותי קצת המצב שדמיינתי לעצמי כשקראת את החידה ומייד ידעת את התשובה ונכנסת לדילמה : אם אפתור אותה, זה אולי יהיה לא פר, אולי מירי תכעס, אולי אני לא צריך להתערב ולהשאיר לחברי הפורום, ומאידך, אם לא אגיב, אולי יחשבו כאן בפורום שאני לא יודע את הפתרון. ולכן זרקת את ההערה המרומזת בקשר ל"יורמים". גם הייחוס של עזרא אליך לגבי "נקי הלב", רק הצחיקה אותי ולא יותר. ירון - יש לי אליך הצעה מעניינת וגם עיסקית (יש לך ראש עיסקי). האם תיתן לי בבקשה להעלות את הרעיון באופן ישיר כאן בפורום ? האמן לי לא תפסיד ! מחכה לתשובה כאן בפורום. מירי.

האם אי פעם אסרתי עליך משהו?

כמובן כן. אני אוסר (המילה קצת חזקה מידי, אז אני מבקש) לא לעשות לאחרים מה שאתה לא רוצה שיעשו לך. בקיצור לדבר (לכתוב) בנימוס ובישוב הדעת. כמו שכתבת ליום טוב: הכעס הוא יועץ רע. נכון גם אני לא תמיד נוהג כראוי ובהחלט רוצה לשמוע ביקורת על כך ואני תמיד שואף לתיקון. קיצורו של דבר: אם נראה לך שהצעה עיסקית את רוצה להעלות כאן בפורום - הפורום לרשותך.

לירון בלבד - לא לפתוח הודעה זו.

למה פתחתם ? סקרנים הא ? ובכן ירון - החידה הקרובה לשבת תהיה הפעם קשורה במוצר מסוים שניתן לרכשו בחנות "רוקדים" הידועה לטוב. החידה תיהיה מורכבת מ-10 סעיפים שעליהם יצטרכו הפותרים נכון לתת תשובות. לכן אני מציעה שחידת השבת תיקרא "החידה לשבת של מירי - בחסות "רוקדים". מי שיפתור את כל עשרת הסעיפים (כל העשרה בלבד!!!) יקבל ממך קלטת וידאו לפי בחירתך. אמנם אתה יכול להגיד מה פתאום את לארג´ית על חשבוני, החידה שלך אז תיתני את את הפרס, מה את רוצה ממני ? ותשובתי תהיה : א. אין סיכוי שמישהו יפתור את כל העשרה, תמיד יקפוץ מישהו ויתן 2-3 פתרונות ואז הוא יקלקל לאחרים. ב. מי שיש לו כזה ידע על אותו המוצר מחנות "רוקדים", האמן לי מגיע לו מינימום קלטת כפרס (ואולי אחר כך שליחתו לאישפוז יחד איתי). לדעתי - אין סיכוי שמישהו יפתור את כל סעיפי החידה. ולסיום : האם תהיה מוכן להעניק חסות "חד פעמית" ל"חידת השבת" ולהבטיח פרס למרות שאין לך מושג על מה אני מדברת ? מחכה כאן לתשובה ול"הרמת הכפפה" מירי.

מירי יקירתי

הפעם הוכחת שאינך מכירה אותי באמת. לפני מספר ימים נתן משה פנקס מתנה ממני בהרקדה בים בחיפה (קלטת וי´דאו מתחילים) ואז, בפעם הראשונה על פי ידיעתי, זה גם נשא פרי וחבר ל אותו זוכה הזמין גם הוא קלטת. נחמד. חוץ מזה: 1. אם אין סיכוי שיפתרו אז למה סתם להטריד את האנשים. אני מאמין שיש סיכוי. אין דבר בלתי פתיר. 2. הפורום הזה, כידוע, הוא יוזמה שלי ואני בהחלט רוצה לפתח ולטפח אותו מאותה הסיבה שאני מטפח את העיתון. חשוב לי שאנשים יחליפו דעות, יוכלו להתבטא וגם ילמדו מאלה שהריקודים עבורם הם יותר מאשר "ללכת לרקוד 8 פעמים בשבוע". חידותיך וידיעותיך הכלליות תורמות רבות להעשרת הפורום ולאלה המעונינים לדעת עוד ועוד ואני אתמוך בכך ככל שאוכל. 3. לפעם הזאת את יכולה לכתוב: שי קלטת וידאו "רוקדים" לפי בחירת הפותר. 4. אני מוכן לתת חסות תמידית ולא חד פעמית וגם לעזור לך לפתח את הענין ולהוסיף תכנים. אבל... את יודעת שזה לא אפשרי ואני מצטער על כך מאד. 5. האם הרמתי את הכפפה? ואם כן לגובה מספיק?

תודה רבה ירון.

הרמת את הכפפה בגדול וגבוה מאד.(יותר גבוה מההרקדה במגדלי עזריאלי). אכן, החידה תיהיה הפעם של מירי בחסות "רוקדים", ותזכה את הפותר בקלטת וידאו לפי בחירתו. לגבי ה"בילתי פתיר" - התכוונתי לומר שהחידה פתירה בהחלט אך קשה היא מאד וגם הגבלת הפתרון המלא (לכל 10 הסעיפים) יקשה על פותר אחד לעשות זאת לבד. אלא אם הפותר או הפותרת פשוט בקי/גאון במטריא וקצת מוטרף. אין לי כמובן עניין להטריד, להפך, החידה תביא אולי רצון של הקוראים לקנות את המוצר נשוא החידה. (ודי לחכימא ברמיזא) שוב תודה על הגיבוי (החד פעמי) לשישי ב 12.00 זה. בברכה ! מירי.

שאלת תם:

. במשחקי ילדות וכו´ : השיר/הריקוד נקרא "ההר הירוק" והיוצר בנצי תירם. את כל השירים האלה חיבר כמובן המשורר יורם טהר לב. הנ"ל הועתק מתשובתה של מירי והשאלה היא לכולנו: מדוע בנצי והאחרים הם "יוצרים" בעוד יורם טהר לב והאחרים הם "מחברים"?

משורר פורה,

חבר טוב (של רעייתי), איש נחמד וחביב להתרועע, קצת חושש להתעמת עם אמיתים למקצוע, מפרגן אובססיבי, איש עם יכולת ביטוי מדהימה. רוצה עוד?

אם התכוונת לעיסוקו ממנו הוא

מתפרנס אז: משורר, מגיש ברשת ב´ ברדיו, עורך מוסיקאלי ברדיו ואולי עוד שאני לא מכיר.

גם מחברי השירים יוצרים הם.

לירון ! לפי ההגדרה של מילון ההווה לגבי המינוח "יוצר" : עושה מעשה שיש בו חידוש בייחוד בתחום הספרות והאמנות לדוגמא קדר, עושה כלי חרס. אני מבינה את טענתך הבסיסית שהיות ומחברי הריקודים אינם עושים "יש מאין" ואינם עושים מעשה שיש בו חידוש, ולכן אינם "יוצרים" אלא רק מחברים. גם קדר העושה כלי חרס משתמש בחומרים קיימים ולא עושה "יש מאין" וגם נכלל בהגדרת המילון כ"יוצר". אם כך, כותבי שירים, יוצרי רקודים ואופי עוגות במטבח כולם יוצרים המה. ירון - המילה "יוצר" אינה כה גבוהה ואל לך לייחס לה משמעות אלוהית. יום טוב. מירי.

מובן שהכל תלוי

ב"עוצמה" שכל אחד מייחס למילה "יוצר". ברשותך אתלה באילנות גבוהים: האם אני יוצר או מחבר? כתב: מושיקו הלוי את הכתבה תוכלו למצוא באתר "רוקדים" /עברית/מועדון רוקדים ושם לגשת לכתבה השלישית בגליון מספר 55 (הגליון לזכרה של רבקה שטורמן) לחילופין הכנסתי אותה גם לקטגורית המאמרים כאן בפורום, אך בניית הקטגוריה הזו עוד לא מצליחה לי כהלכה.

למעלה