להלן תגובה של מנהלת הפורום למקרה רע

אהד63

New member
להלן תגובה של מנהלת הפורום למקרה רע

בפורום ביקורת מסעדות כתבה מישהי על מקרה לא נעים שקרה לה עם מלצרית בפולמוס ולכן היא לא השאירה טיפ\תשר זו תגובתה של get well:- שהיא הכי בעולם יש לי מה להגיב... אתם כרגע קראתם רק את הדעה של הלקוחה וכולכם מסכימים איתה כי היא חברת פורום וותיקה אני מניחה.. לכל מטבע יש שני צדדים... בכל מקרה אנחנו המלצריות עובדות רק על טיפים. המחיר כפי שרשום לכם על החשבון הוא "לא כולל שירות". הגישו לך את האוכל? פינו אחרייך? לקחו הזמנה ? המינימום שאפשר לעשות זה להשאיר את ה10% שגם ככה מצביע על שירות גרוע!! אבל לא להשאיר כלום? את גורמת למלצרית פשוט לעבוד בחינם!! וזה לדעתי ממש לא במקום... מלצרים הם רק בני אדם וקשה לי לשפוט את הקולגה שלי בלי להכירה אני אישית (מקווה לפחות) תמיד נחמדה וסימפטית במיוחד כי אני אוהבת את העבודה ובכל זאת אנשים משאירים לפעמים רק 10% ואפילו פחות ואומרים שהשרות היה פשוט מצוין..אז מה נותר לי לעשות?? כנראה לפעמים המלצרים לא מקבלים את התמורה שמגיעה להם ופשוט מתייאשים! וזו תגובתי למה שget well כתבה אני חושב שחשוב שתקראו וגם קצת תפנימו זו לא מלחמה על מלצרים גם אני מילצרתי וניהלתי מלצרים. אבל חשוב להבין שלקוח מצפה לתמורה מסוימת.. קיראו והבינו: "המחיר כפי שרשום לכם על החשבון הוא "לא כולל שירות"" - כתוב זה נהדר לידיעת טיפ מאנגלית TIP זה ראשי תיבות של To Insure Promptness שמשמעותו להבטיח דייקנות וביצוע מהיר ע"פ ההוראות. תשר הוא תשורה מתנה שניתנת כמחווה של רצון טוב ולא מתוך הכרח... "הגישו לך את האוכל? פינו אחרייך? לקחו הזמנה ?" - בשביל זה יקבל המלצר מבעל המקום ח"י שקלים לשעה. אני נותן תשרים כראות עיני בעיקר ע"פ מקצועיותו של המלצר, שליטתו בתפריט, ברכיבי המנות, במיומנותו וגם בנחמדותו. אני משוכנע שכשתטיילי בעולם ותיכנסי למסעדות שם המלצרים מקצועיים ולא עובדים במלצרות כי זו עבודה מזדמנת תגלי שלהיות מלצר זה יותר מלצייר פרח או סימיילי ליד הכיתוב לא כולל שירות. אשמח לשמוע תגובותיכם. אהד 63

gesus

New member
אתה כל כך צודק!!!

בגלל הנורמה הזו של 10% שירות מלצרים במקומות מסוימים זורקים זיין כי הם בטוחים כל כך שהם יקבלו טיפ בסוף. ביום שהם יקבלו שכר בסיס (מינימום) ולא יחייבו את הסועד 10% שירות השכר שלהם יגדל בשיעור דרמטי כי זה רק יתמרץ אותם לעבור את ה-18 לשעה. כשאתה עובד במחשבה שאם לא תגיע ל-18 ישלימו לך יש פחות חשק לעבוד. ולפני שאתם מתנפלים עלי,אני מלצרתי במסעדה ששלמה 17 בבוקר ו-20 בערב אבל חייבה 12.5% שירות בתוך החשבון.טיפים כמעט תמיד היינו מקבלים בסכומים שנעים מ-5 לשעה ואפילו 20 לשעה,כשרוב הפעמים זה היה 10 לשעה. בשנה שלמה שעבדתי שם לא זכורים לי כמעט לקוחות שהתלוננו על השירות. אם כל המקומות היו פועלים עפ"י המודל הזה (בלי לחייב בחשבון שירות) כולם היו מרוויחים,גם המעסיק וגם המלצרים. *בקשר לשליטה בתפריט,זה לא מה שמבדיל מלצר טוב ממלצר גרוע.לי היו בעיות לזכור את התפריט אבל זה אף פעם לא השפיע על התפקוד שלי (לקוחות היו חוזרים בגללי למסעדה).

gesus

New member
תגידי לי,מה יהיה איתך?!?

תקראי את ההודעה שלי! אני הייתי מספיק זמן מלצר ולא רק במסעדות אז ככה שאני יודע על מה אני מדבר. מה הקשר לזה שאני שליח? אני לא חי מהטיפים? באמת נראה לך ש-18 ש"ח לשעה זה שכר הולם לעבודה שיש בה כזה סיכון? במקום לענות לעניין על מה שהפנו כלפייך את זורקת עלי בוץ! מה זה משנה אם שאני שליח? הדעה שלי לא מסתדרת עם שלך אז אני לא נחשב? זה אולי ישמע מגעיל אבל את ממש לא מתאימה לנהל פורום. את לא עונה לעניין ובנוסף לזה את שומרת על אנונימיות שממש לא מתאימה לתפקיד שלך (אבל זו כבר בעיה אחרת).

הפעם באמת הגזמת

תסלחו לי שאני מתערבת, אבל האנטי שלך באמת מוגזם הפעם. סבלנו את העמדות השליליות שלך בשקט עד עכשיו, אבל זה באמת ממש מוגזם. קודם כל, אם אתה נגד מתן טיפים מסיבה זו או אחרת זו זכותך - אבל הפורום הזה הוא לא המקום לחזור ולציין את עמדתך. שנית, זכותה של get well להביע את עמדתה (שהיא, אגב, לא הייתה אף פעם פוגעת ומעליבה כמו ההערות שלך). ואגב לידיעתך, היא לא "שומרת על אנונימיות". אם אתה כל כך רוצה לדעת מי היא, איפה היא עובדת ומה היא עשתה בצבא - אתה מוזמן לשאול אותה. אני לא מרגישה שאני מדברת כאן עם דמות וירטואלית. ועוד משהו יקירי - אנחנו כאן אנשים מבוגרים, ותרשה לי לומר (למרות שאני לא ממש צריכה את רשותך) - הטון שבו נכתבה הערתך אינו בוגר במיוחד, ולא אתה תקבע מי מתאים לנהל פורום ומהם הקריטריונים. ממני, ללא כל כעס או עצבים, מלצרית ותיקה שדווקא מסכימה לפעמים עם עמדתך

get well

New member
../images/Emo25.gifתודה בובה..../images/Emo9.gif

למה אני צריכה להגיד איפה אני עובדת בשביל להיות מנהלת טובה???

gesus

New member
לא ביקשתי את זה

באופן כללי כמו שאני מצפה מכל מי שיש לו משרה ציבורית לשמור על שקיפות ככה אני גם מצפה ממך. מה הקשר? את מחזיקה,תאמיני או לא,כלי עם כוח עצום.את יכולה יום אחד עם קצת מוטיבציה ואמביציה לשכנע את מי שקורא כאן לעשות משהו,בואי נגיד,לצאת להפגין נגד שכר המינימום. אני מוכן ללכת אחרייך אבל רק אם אני יודע שאת באמת מלצרית ולא איזו אחת שיש לה איזה אינטרס נסתר. לא משנה לי איפה את עובדת,איך קוראים לך ואיך את נראית.אני מצפה בכל זאת לדעת שאת לא איזו מישהי עם מניע נסתר. אם לא הבנת או שאת חושבת שזה לא נכון שלחי לי מסר,זה לא קשור לשרשור הזה אלא זה סתם דעה פרטית שלי.

get well

New member
מנהלים, זכותם לשמור על אנונימיות

ולא להזדהות.. מצטערת שאתה לא אוהב את איך שאני מנהלת את הפורום.. אני משתדלת לרצות את כולם.. אשמח לשמוע עיצות בנושא..(שלא קשורות לחשיפה שלי)

gesus

New member
אני הגזמתי?????

1.דווקא הפורום הזה הוא המקום לעמדה של בעד/נגד טיפים.יש כאן מלצרים וזה בהחלט קשור אליהם.את לא מצפה שאינ אעלה את העמדות שלי בפורום מתכונים,נכון? 2.זכותה של גט וול להביע את עמדתה אבל היא לא הביעה בתגובה להודעה לי את עמדתה אלא סתם ציינה שאני שליח ולפי דעתה בגלל שאני שליח אני לא צריך להתערב. 3.אנונימיות-לא באמת מעניין אותי מי היא.זה עלה בקשר לשרשור אחר מלפני כמה שבועות.לא הייתי צריך להכניס את זה לתגובה למרות שרציתי להעביר ביקורת עליה. 4.איך את יודעת מה הטון של דברי? את קוראת את ההודעה שלי ואם זה מתאים לך את קובעת שהטון שלי נעים ואם לא אז את קובעת שהטון שלי אינו בוגר. שימי לב איך סיימת את ההודעה "...ללא כל כעס או עצבים...",את משערת שאני חושב שאת כותב את ההודעה בטון עצבני מה שלא נכון. תחשבי על זה לרגע ותראי שאני צודק. 5.נכון,אני לא קובע מי ינהל פה פורומים ומי לא אבל זכותי להביע עמדה וזו גם זכותך(ראי נקודה מס'1). ממני,מלצר לשעבר,שליח בהווה וסתם אחד עם משהו להגיד לאומה...

אני דוקא ראיתי את זה

ככבוד זה שהיא אמרה שאתה שליח, ובכל זאת אתה מבין מלצרים. למה אתה ישר תוקף?

למעלה