להמלצתכם אודה

עמלץ

New member
להמלצתכם אודה

אני מחפש סירת גומי שמתאימה ל-3 צוללנים. מהי סירת הגומי האולטימטיבית לכך (דגם, כ"ס,וכו´)

R-o-i

New member
אני חושב שבתערוכה שתהיה בקרוב בגני

התערוכה בתל אביב יהיה ניתן לרכוש סירות זודיאק שזה בערך מה שאתה מחפש שנים קודמות מכרו אותן בכשבע אלף שקל (עם מנוע 6 כ"ס ללא צורך ברשיון) אבל אם אתה רוצה משהו לשלושה צוללנים+ציוד אתה תצטרך משהו יותר גדול מזה למרות שחברת "זודיאק" מייצרת דברים כאלה אני חושב שעדיף לך להוציא רשיון ולקנות איזה חסקה כמו של הדייגים ביפו היום שמעתי במרינה על אדם שקנה סירה כזאת ב15 אלף שקל כולל מנוע!!! יש מציאות אז אם כבר שלוש צוללים , כנסו שותפים בסירה ותהנו, הים זה הדבר היחיד שיש במדינה הזאת ב-ח-י-נ-ם !!! רועי

atlantis

New member
המלצה וקצת מידע רלוונטי

עמלץ שלום לא מזמן חבר צולל שלי קנה דרך המכרז של המדינה סירת גומי זודיאק עם מנוע 6 כ"ס ב 7000 ש"ח. עם עוד שותף המחיר כמובן יותר נוח לתשלום. זה הדבר ההגיוני ביותר ומחיר לא רע אבל (ותמיד יש אבל )... רישיון משיט לא תצטרך אבל רישוי כלי שיט תצטרך. כל שנתיים טסט. ערכה פירוטכנית + חליפות הצלה + עוגן תקני + ביטוח את אלה כן תצטרך. כל העלות הנ"ל מסתכמת במשהו כמו 800 ש"ח בשנה ואם מישהו מעודכן אחרת אני ישמח אם הוא יתקן אותי היות והתעדכנתי לאחרונה לפני שנה. כמו כן קח בחשבון שתצטרך לקפל את הסירה הנ"ל אחרי הצלילה, כמו שהיא רטובה ועם חול - לרכב. כמו כן לסירות גומי יש שידרית מעץ ותחתית וגם זה צריך להכנס לרכב. בהגעה לאתר צריך לנפח את הסירה מה שישאיר לך מעט אויר ואנרגיה לצלילה, ויש לרוקן את האויר לאחר הצלילה. כמו כן יש להכניס את המנוע עם הדלק וכל שאר הנוזלים לרכב גם. רצוי טנדר כי אם הייתי עושה לרכב שלי כזה דבר האשה הייתה מחכה לי עם המערוך מאחורי דלת הכניסה לבית. דבר נוסף הוא שלסירה כזו ישנו מקדם גרר גבוה מאוד יחסית לסירת פיברגלס. לכן המלצתי - אם יש לך מקום חניה לסירת פיברגלס תוכל לקנות דגם מוסב של 420 עם עגלת נגרר ומנוע - כל הציוד נזרק לסירה לאחר הצלילה, אין צורך לבלות שעה בניפוח הסירה וריקון לאחר מכן. ישנם עוד דברים כגון החוק שצריך להיות מישהו על כלי השיט בזמן שיש צוללים במים - נו טוב. מקווה שעשיתי לך קצת סדר בנושא.

עמלץ

New member
קודם כל הרבה תודה

כמה צוללנים +ציוד נכנסים בסירת הגומי של החבר שלך. האם אוכל לדבר איתך טלפונית?

atlantis

New member
שלושה צוללנים ...

נכנסים לסירה בצפיפות קלה. לעומת זאת ה 420 המוסבת נכנסו ארבעה ברווחה. דבר נוסף שלא הוספתי הוא שה 420 יותר יציבה ופחות פגיעה לפנצ´רים שונים. וראיתי דברים כאלה. ראיתי פנצ´ר שנוצר די רחוק מהחוף ע"י ברז של מיכל. שלח לי מייל ונמשיך לדבר.

עקרבנון

New member
אם כבר יש עגלה ו-וו גרירה

אז לא כ"כ משנה אם זו 420 או ס"ג שיכול להשאר מנופח על העגלה,

atlantis

New member
צודק עקרבנון אבל...

סירה כמו ה 420 עולה בעכו באיזור ה 1000 ש"ח מינוס. ס"ג עולה יותר. סירת פיבר לא צריכה טיפול וס"ג צריך טיפול ( שטיפה וכדומה ) אחרי המגע עם המים. כמו כן לא ניתן להשאיר אותו בשמש ורצוי לכסות אותו כנגד ונדאליזם ( אם זה הולכי על 2 או על 4 ). וישנם עוד שיקולים אבל על כך בהמשך...

עמלץ

New member
אין לנו וו גרירה ולא רשיון להסיע

אין לנו וו גרירה ולא רשיון להסיע עם וו ולכן אנו הולכים על ס"ג. אני נוטה כעת ללכת על ס"ג 3.8 מ´ עם 15 כ"ס (אני מודע לכך לאאלץ להוציא רשיון משיט). אני חושב גם שנלך על חב´ זודיאק (זאת החברה היחידה שאני מכיר). אם יש המלצות על האמור אודה לתגובה.....

למעלה