להעביר למצב רטט - כתבה שלישית בסדרה

י ע ל י ק

New member
הצפייה להמשך הסדרה

השתלמה
אהבתי את מה שכתבת ואיך שאת כותבת
|נשיקרה|

gatissima

New member
לא מתחברת

טוב אני רוצה לפתוח ולהגיד שאני מקבלת ומכבדת את הגישה ההוליסטית, אז נא לא להתנפל אני מבקשת להביע את תחושותי והרגשתי בנועם. אני מצידי לא מתחברת לפן הזה בכלל, אולי בגלל שאני רציונלית באופיי ולא רוחנית. קשה לי מאוד להתחבר למשפטים כגון: הרגע שבו הרקדנית מצליחה להרטיט את גופה ברוגע ובהנאה מעודנת מביא לתחושה נפלאה של שלמות ואיזון, מכיוון שהוא מסמל את הצלחתה להתחבר לתדר האנרגיה הפנימית שלה המחוברת לאנרגיה של הקוסמוס." סוף ציטוט אמנם שימי אכן מביא עונג ושמחה, והרגע שבו רקדנית מצליחה להגיע לשימי חופשי זורם ורגוע הוא קסום ומלא סיפוק עצמי, אבל מכאן ועד לאנרגיה של הקוסמוס המרחק עצום ולדעתי לא ברור האנרגיה היא שלי, שימי טוב הוא תוצאה של אימון ושליטה והאנרגיה באה מהאוכל שאני אוכלת שנאמר "מהקוסקוס ולא מהקוסמוס" אז איש באמונתו יחיה שבת שלום

רציונאלית זה לא ההיפך מרוחנית

אפשר להיות גם זה וגם זה, ומעבר לכך יש כאלה שעוברים מעיסוק בתחום לגמרי "רציונאלי" לתחום רוחני , לא בהכרח שיש סתירה, אלא אולי אפילו השלמה. ודרך אגב החיבור הזה בין האדם ליקום אינו המצאה פרטים שלי. הוא קיים בדתות שונות הוא קיים בקבלה הוא קיים בפילוסופיות שונות שהתפתחו בכל מיני מקומות בעולם. וכאשר משהו נפוץ בכל כך הרבה מקומות ולאורך תקופות כה ארוכות בהיסטוריה אני נותת לו כבוד ומאמינה שיש בו אמת.

משהו שמאוד יפה בנו

שכל אחת לוקחת את הריקוד למקומה הפרטי, וכל אחת מוסיפה לו נופך משלה. גם אני לא מגדירה את עצמי כל כך "הוליסטית". הייתי מגדירה את עצמי, מפני שהגעתי מתחום הכושר, שייכת לתחום היותר פיזיולוגי - איך תנועה זו או אחרת יכולה להשפיע על הגוף שלנו מבחינה פיזיולוגית (למשל פחות כאבי גב, הפרשת סרטונין ובשל כך יותר מצב רוח טוב ומניעת דיכאון) ואם זאת הגישה מאוד מוצאת חן בעיניי כי היא מקרינה כל כך הרבה רוגע ושלווה וכייף מהריקוד

י ע ל י ק

New member
אנו הרוחניים../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif

מאמינים שגם הקוסקוס מקבל את אנרגייתו מהקוסמוס
כמובן שלגיטימי לגמרי לא להתחבר לתיאורים הללו ולהרגיש את העונג של הרטט מכל סיבה אחרת שמתאימה לאמונותייך. העיקר להרגיש טוב

keren alfasi

New member
לא צריך להתאמץ להתחבר - זה פשוט מאוד אישי

אם ניקח את הרגע הקסום הזה של העונג והשמחה, אפילו את השמחה והעונג שבאים כתוצאה מעבודה קשה ואימונים. הרגע הזה שמרגישים וחווים הצלחה, זה הרגע שפתאום החיים נראים וורודים, ופשוטים ופתאום הכל מסתדר ומשמח וזה חיבור וחיבור לעולם. הנה תיאור של איך שאני חווה את זה. האדם מחשיב עצמו לשונה ונבדל מהטבע. הוא חווה עצב ושמחה וכעס וומתרגש ונפגע. וסביבו? העץ, עומד לו ערום בשלכת ולא מרחם על מר גורלו ועומד בשמש הקודחת ולא מרגיש מקופח או שהעולם נגדו. ואז ברגע של קסם, כשחש האדם שמחה ועונג (לא חשוב אם התאמן והתאמץ או שסתם שיחק לו המזל) אבל ברגע הזה של השמחה והעונג פתאום מרגיש האדם שמחה גדולה. מעבר להיגיון. שמחה שהוא חלק מהבריאה, שמחה על הרגע הזה של הרטט. פתאום הכל מתגמד ונראה וורוד וכל כך משמח וחשים כזו אהבה כלפי כל מה שמסביב. וכבר לא מרגישים כל כך נבדלים וכל כך שונים מרגישים חלק מכל מה שקורה פה בדבר הזה שקוראים לו חיים. ולזה אני קוראת "חיבור עם היקום" אבל זה סתם שם שמתאר הרגשה בעצם חוויה שאי אפשר אולי לתאר במילים... גם אני חסידה של איש איש באמונתו יחיה ויותר מזה איזה כייף שהעולם שלנו כל כך מגוון וצבעוני. ויש דרכים רבות להגיע לאותן תחושות ולאמת פנים רבות... וכל הפנים אחד. הדרכים לרטט רבות אבל הרטט אחד, אם באת בדרך הזו או בדרך הזו - הרטט הוא אותו רטט - אחד.

keren alfasi

New member
ניצת הורד - תיארת כל כך יפה את התחושות

איזה כייף לקרוא, תיאור כל כך מדוייק, כל כך מהדהד- מרגש שאת התחושות הצלחת להעביר למילים.

ניצת יקרה

כתבה מעולה (שוב
) אני חושבת שאת עושה שרות מדהים לכולנו ולמחול המזרחי בארץ באופן כללי. אני נורא שמחה לראות את הכתבות שלך בעמוד הבית של וואללה. זה פשוט נהדר בעיני! כל הכבוד לך!!

תחושה של שמחה בגוף - כמה יפה כתבת ניצת הורד

אהבתי מאוד את המאמר והכתיבה שלך יוצאת מן הכלל. זה כל כך נכון מה שכתבת על השפעת הרטט על הגופנפש. קראתי קטעים מהספר "עוצמת הרכות" של טובי בראונינג על זה. תודה וחיבוק

למעלה