להעביר סמרטוט על הרצפה

להעביר סמרטוט על הרצפה

אני מאוד אשמח להבין מה עומד מאחורי הפעולה הזו, אני משתמשת במגבוני רצפה של ניקול לטאטוא רטוב של לכלוך רטוב, וכל פעם כשזה עולה אני מקבלת תגובה "מה הבעיה להעביר סמרטוט על הרצפה???" אני משקיעה יותר זמן בהכנות לשטיפת רצפה מאשר בשטיפה עצמה, הרצפה מבחינתי צריכה להיות נקיה מכל פסולת לפני שאני שוטפת אותה. אז מה זה להעביר סמרטוט בכלל?

מ'כפת לך מה אומרים לך? תעשי מה

שנוח לך
))) החיים יפים

רק רציתי להבין :)

כי "להעביר סמרטוט" נשמע ממש קל. מסתבר שממש לא
וזה בדיוק מה שחשבתי שזה.

להעביר סמרטוט לא בא במקום שטיפה

הגונה, זה בטוח! הכוונה היא מעין פעולה של טיאטוא, רק עם סמרטוט לח. דהינו, אם אחרי שניקיתי יסודי את הבית והבית לאותו השבוע נקי, ואח"כ אני מבשלת או באים אורחים עם ילדים (לדוגמא), בא לי שהבית יחזור לקדמותו אבל לא להשתגע עוד פעם, אני מעבירה סמרטוט לח ונהיה כמו חדש! פשטייט?

רק שלהעביר סמרטוט כולל את כל שלבי השטיפה

טאטוא (לח או יבש) של הלכלוך, העברת סמרטוט לח ונקי, ושטיפתו בין הפעולות

בחיים לא העברתי סמרטוט, לי זה נראה כמו מריחת

הלכלוך ולא ניקיון. או שטיפה רצינית או לא שוטפים בכלל. זו דעתי בכל אופן.

evilihi

New member
למה הכוונה?

ללשפוך מים על הריצפה ולגרוף? גם אני שוטפת בשיטת הלהעביר סמרטוט. עם דלי מים והכל. אבל ללא גריפה כי אין לי לאיפה לגרוף את המים. לפני הכל אני שואבת את הבית טוב טוב, כי מטאטא סתם מעביר את הלכלוך ממקום למקום שלא לדבר על הפרווה שנדבקת בו בגלל החתולים..

אצלי שטיפה זה קרצוף עם מטאטא עם חומר + מים,

גריפת מים החוצה ולאחר מכן להעביר סמרטוט לח עד לייבוש מלא. את זה המנקה עושה פעמיים בשבוע. אם במקרה מתלכלך בין הנקיונות אני שוטפת ככה ולא מעבירה רק סמרטוט. אז את לא מעבירה סמרטוט, מעורב פה מים ולזה כיוונתי. מי שרק מעביר סמרטוט לח ללא מים לפני כן בעיניי זה לא נקי.

אני גם מעבירה סמרטוט ופרנצסקה דעי שאפשר

להעביר סמרטוט מבלי למרוח והבית יוצא גם ניקי מאוד , פשוט משאירים מים הרבה על הסמרטוט ואוספים את הלכלוך וכך זה נקרא להעביר סמרטוט וכן גם אני אוהבת כמובן יותר לעשות עם הרבה מים ולגרוף אבל בהרבה מימי השבוע מעבירה סמרטוט ויוצא מבריק.

דובשנית זה תלוי

אצלנו למשל 4 בנות קטנות, כך שכשצריך שטיפה זה כולל טאטוא והכנה רצינית - כמו כל שטיפה רגילה. לזה ממש אין לי כוחות! אז מעבירה מגבון רצפה של ניקול, שלשום ניסיתי להעביר סמרטוט, בסוף יצא לי שטיפת רצפה רגילה

evilihi

New member
עדיין לא ברור לי כ"כ ההבדל

כי תכלס סמרטוט לח+דלי מים ליד=זה מה שאני עושה. סמרטוט לח מן הסתם הוא עם מים/חומר ניקוי
בכל אופן, לי גם יש פרקט. ככה שאסור עם הרבה מים בכל מקרה. יש לי כמה נקודות איפה שהדלי עמד שזה די פגע בפרקט אבל בקטנה. בחדרים זה רצפה אז זה כמו שציינתי למעלה.

ההבדל הוא שלהעביר סמרטוט זה כשרק על הסמרטוט

יש מים וכששוטפים יסודי דואגים שיהיה הרבה מים על הסמרטוט והרצפה ואז גורפים את המים או למקום שאפשר לגרוף או שאוספים את המים עם סמרטוט לדלי.

יש נס

New member
הפרנקינס (עדות המזרח) שופכות מים וגורפות

האשכנזיות יותר אלגנטיות, לוקחות סמרטומ מעניסות לדלי עם חומר ומים סוחטות אותו קצת מעבירות על הריצפה, אח"כ עוברות עם סמרטות סחוט ליבוש וזהו, נקי מצוחצח ומבריק, בלי כל הבאלגן של מים גריפה וכו'. אני שייכת לאשכנזיות.

אני מסכימה עם פרנצסקה..

ההתנסחות שלך מעוררת אנטיגונזם ומאד גזענית. במדינה מעורבת כמו שלנו אין יותר או פחות אלגנטיים כל אחד חי לפי מה שהוא יודע וטוב לו.

למעלה