להעיף את הפסיכומטרי מייד!

Lior_A

New member
להעיף את הפסיכומטרי מייד!

חייבים להעיף את הפסיכומטרי לכל הרוחות. הוא לא קיים בשום מקום בעולם, (גם לא באוניברסיטאות בארה"ב הגדולה). כרג ביררתי את דרישות הקבלה באוניברסיטת תל אביב לחוג מדעי המחשב מורחב (מה שאני מעוניין ללמוד), והתברר לי שאני אישית (אחרי שיש לי ממוצע 109 אצלהם), צריך לקבל לפחות 745 בפסיכומטרי ע"מ להתקבל! מה לכל הרוחות?!?! ואם אני יקבל פחות (מה שסביר מאוד שיקרה), אפשר לזרוק לפח את כל החרישות למבחני הבגרות?!

dodolino

New member
צודק אבל-

יש גם אוניברסיטאות אחרות שאפשר ללמוד מדעי המחשב, עם דרישות יותר נורמליות; למה דווקא תל-אביב? נכון, זה במרכז ויש לה שם, אבל חוץ מזה... בכל אופן שמעתי רק רעות על האוניברסיטה הזאת, על אובר-תחרותיות וחוסר השקעה של המרצים...לעומת זאת בבאר שבע קיימת אוניברסיטה נהדרת גם מבחינת איכות(לא פחות מתל-אביב)וגם מבחינת הווי חברתי(הרבה יותר מתל אביב!). בסופו של דבר אתה לומד כדי לרכוש מקצוע ולא כדי לומר:למדתי באוניברסיטת תל אביב; בראיונות העבודה יותר יסתכלו עליך בתור בן אדם וכישוריך מאשר איפה למדת. דרך אגב, ממוצע 109 זה ממש אדיר, איך השגת את זה? עשית 5 יחידות בכל המדעים?

Lior_A

New member
המממ...

אבל בכל זאת, אני גר בראשל"צ ואני מעוניין באוניברסיטה מהמרכז (ולא מכללה). אז מה אפשר לעשות? אני לא יכול ללמוד בבאר שבע בגלל המרחק. לגבי הממוצע שלי, היה לי 5 יח"ל במקצועות הנ"ל: מדעי המחשב, מתמטיקה, אנגלית, תלמוד, תנך. הכל בציון סופי 94 ומעלה, חוץ מהפיקשוש בתנך ציון 84. אבל עזוב זה כלום, אחד בכיתה שלנו הוציא ממוצע בגרות 115. (אין מקצוע בתעודה שאין לו 93 ומעלה, כולל מקצועות החובה, ויש לו 6 מקצועות עם 5 יחידות) זה נקרא אדיר.

amni

New member
אולי תבקש ללמוד במגמת מתמטית

ותנסה לעבור מגמה במהלך הלימודים. תנאי כניסה הם פונקציה של העדר מקומות לימוד, אם תבוטל הפסיכומטרית הכללית כנראה תונהג פסיכומטרית פנימית של האוניברסיטה.

שין.

New member
אתה מעט טועה

קודם כל גם בחו"ל יש דרישות לדוגמה אולי שמעת על מבחן שנקרא S.A.T שנערך בארה"ב ובוא גם המקור של הבחינה הפסיכומטרית בישראלית מעבר לכך תן פתרון אחר על תבוא בטענות על כך שאתה לא מספיק טוב! רוצה ללמוד יחד עם 700 איש בהרצאה כשאתה בקושי רואה את המרצה או את הלוח? להמתין עד 4 לפנות בוקר עד שתתפנה עמדת מחשב ? להיות בתרגול יחד עם עוד 200 איש בלי שאתה יכול להשחיל שאלה ? זה המצב זה השוק לא טוב לך ? אתה לא מסוגל להוציא מעל 745 בפסיכומטרי ? תתפשר על תלמד מדעי המחשב מורחב בת"א זה מה יש

Lior_A

New member
תגובה

זו פשוט לא סיבה לא לאפשר ללמוד. לא חייבים ללמוד 700 איש בהרצאה אחת. אפשר ללמוד עד מאוחר, ואפשר גם בימי שישי. זה רק יתרום בכך, שחלק יותר נרחב בציבור בישראל ירכוש השכלה גבוהה. חייבים לתת הזדמנויות גם לאחרים, שמה לעשות, לחשב הפרש בין נפח גליל לנפח חרוט, יקח להם דקה וחצי ולא דקה אחת. חוץ מזה, שהקשר בין הפסיכומטרי לבין כמעט כל הקורסים הנלמדים באוניברסיטה נראה לי תמוה למדי. מה הקשר בין שאלות פ.ט.ל לבין מדעי המחשב? לפחות שיעשו בחינות כניסה שקשורות למה שמעוניינים ללמוד. ואם כבר מדברים, (אני לא רוצה להשוויץ או משהו, אבל רק למען הדוגמה): יש לי ממוצע בגרות 109 באוניברסיטת תל אביב, עם מדעי המחשב 5 יחידות בציון סופי 99, ומתמטיקה 5 יחידות עם ציון 98. אז למה שאני לא יוכל ללמוד מדעי המחשב?! לא רואים שדווקא בזה יש לי כישרון?! מישהו שקיבל 99 ב5 יח"ל במדעי המחשב, לדעתי בעל סיכויי הצלחה יותר גבוהים במדעי המחשב אפילו ממי שיש לו 700 פלוס, כי יש קשר יותר חזק בין מדעי המחשב בבגרות לעומת מדעי המחשב באוניברסיטה מאשר הקשר בין זה לבין הפסיכומטרי.

Ziv17

New member
לא מסכים

גם אני עושה את המקסימום עלמנת להגיע לאוניברסיטה. אני עושה 34 יחידות סה"כ מתוכן 5 מקצועות ריאליים ברמה של 5 יחידות. הבעיה שלדעתי תתעורר אם יסתמכו על הבגרויות בלבד היא שנגיד יש לך 98 במתמטיקה 5 יחידות, עדיין לא תוכל להתקבל לפקולטה שלך כי יהיו 500 אחרים שיש להם 100 במתמטיקה וירצו ללכת לפקולטה שלך. מה תעשה? וזה עוד כלום. קיימת הצעה (אולי כבר אושרה) שלא יתייחסו לציון מגן אלא רק לציון בגרות. לי לדוגמה, היה 100 במגן (אל תשכח שהמורים יכולים להעלות את הציון עד 5 נקודות) ובבגרות היה לי 95. טוב, אז שכחתי לרשום את המשפטים הנלווים להוכחת אינדוקציה. שכחתי עוד משהו קטן וירדו לי 5 נקודות. אז הנה לך, הקבלה לתגובה שלך בנוגע לחישוב נפח. רק בגלל ששכחתי לרשום משפט קטן באינדוקציה, אני לא אוכל להגיע לפקולטה? וחוץ מזה, יהיה לי הרבה יותר קל לשפר פסיכומטרי מאשר לשפר בגרויות בעוד 3נקודות כדי להגיע לאוניברסיטה. ככל שלומדים יותר לפסיכומטרי, ככה מצליחים יותר (עד סף מסויים- חסם עליון). ודבר אחרון, המבחן הפסיכומטרי מודד הרבה יכולות ששילוב שלהן הינו מדד ליכולת למידה: ראיה מרחבית, לחץ זמן, הסקת מסקנות, אנגלית, חשיבה מופשטת, קריאת תרשים ועוד רבות אחרות. לדעתי הוא מדד מדויק ביותר ליכולתו של אדם. מצפה לתגובה זיו

liran_sh

New member
לא מסכים כל כך

בתור אחד שעומד לסיים את התואר במדעי המחשב, אני חייב לציין שלדעתי אין כמעט שום קשר בין ציון הבגרות במדעי המחשב לבין הציונים במהלך לימודי התואר. הכי חשוב שם זה בגרות מתמטית (לא בגרות במתמטיקה
) __ לירן 17__

Ziv17

New member
בן 17?

וכבר מסיים תואר במדעי המחשב? באיזה גיל סיימת תיכון? 13? אתה יודע אולי מה ההבדל בין הנדסת מחשבים (בפקולטה להנדסת חשמל) לבין מדעי המחשב? מה לומדים בשנים הראשונות ומה הן דרישות הקבלה? תודה מראש

שין.

New member
הכלי הטוב ביותר כרגע (הרע במיעוטו)

מה לעשות וקיימת התאמה טובה יותר מבין כל המדדים האפשריים לשילוב בין ציוני הבגרות והציון הפסיכומטרי תעודת הבגרות לבד לא מספיק טובה. ישנם מספר רב של בתי ספר ש"קצת" משפרים לתלמידים את ציוני המגן לא מעט מקרים של העתקות במבחני הבגרות עצמם. אתה אומר אין בעיה נלמד בערב בימי שישי וכו´ אבל מי ילמד כלכך הרבה שעות? באיזה חוות מחשבים תעבוד ? (לא לכולם מחשב בבית). תנאי הקבלה לאוניברסיטאות הן ע"פ היצע וביקוש בלבד, לימודי פילוסופיה לדוגמא הנחשבים קשים מאוד לא דורשיפ סכם גבוה למה ?? אולי כי פילוסוף לא מרויח כמו בוגר הנדסת חשמל. אתה לא מספיק טוב בשביל לעמוד בניפוי יש לך שתי אפשרויות אחת לנסות ולעמוד בניפוי בפעם הבאה (ובדרך לשפר את הבגרויות ל100 ולשפר גם פסיכומטרי) או להחליט ללמוד משהו שאתה יכול להתקבל אליו כל קשר בין זה לבין הכשרון והיכולות שלך הוא מקרי בהחלט העולם לא פייר ? תתרגל, זה מה יש !

Lior_A

New member
הבעיה שלי היא כזאת:

אני לא יודע אם כדאי לנסות לשפר את הפסיכומטרי, כי אני מתכוון ללמוד בערך בעוד שנה, ועד אז יכול להיות שאני יוכל להתקבל על סמך ממוצע בגרות עם ציוני הבגרות עצמם בשלושת המקצועות המדוברים. אז מה לעשות?

אושר מ

New member
קח את הזמן

יש לך עוד שנה לא? אם ניקח בחשבון שלוקח זמן ללמוד לפסיכו´, להבחן, לקבל תוצאות ולהרשם לאונ´ יש לך לפחות חצי שנה נוספת. לדעתי הרבה יותר. עשיתי כבר פסיכו´? כי כתבת שאתה לא יודע אם לשפר. לדעתי כדאי לחכות ולראות, מה יהיה הלאה. הממשלה גם עוד לא החליטה. ולדעתי, עדיף הפסיכומטרי על פני הבגרויות, וזה לא שיש לי ציונים רעים. אבל הרבה יותר קל לשפר פסיכו´ מאשר בגרויות. בכל אופן - לדעתי אין לך מה לרוץ.

למעלה