להעיר או לא להעיר- זו השאלה

להעיר או לא להעיר- זו השאלה

צילי וגילי שלי בנות 3 חודשים . הנקה מלאה .
ארוחה אחרונה הן יונקות בסביבות 1930-2000 ואז מתעוררות לאכול בין השעות 2 ל 4 .
כאשר לרוב ה"רעבתנית" יותר מתעוררת ב 2 ואחותה ב 4 .
ואז שוב ב 6 בבוקר ..

אני יודעת שזה יחסית לא רע ואין ספק שזה שיפור לעומת ההתחלה אבל בכ"ז זה ממש מוריד לי מאיכות השינה..
אני מקבלת באהבה לקום פעמיים אבל הפעם השלישית היא כבר סיוט...
השאלה הנשאלת היא - האם יש דרך לסנכרן אותן ? כדאי לי להעיר את השניה ? ב 90% מהמקרים הרעבתנית מתעוררת קודם ואחותה מושכת עוד שעתיים. אם אני אעיר אותה אני עלולה לשבש לה מנגנון של רעב ושובע?
בקיצור אני מתלבטת . אשמח לשמוע עצות טיפים וטריקים ...
תודה

מטית

New member
אני אהבתי שאין סנכרון

וככה לפחות יכלתי להניק בשכיבה במיטה...

ניסית משהו אחר? איך זה היה?

אמבי10

New member
הי אורה הכפולה

(ד.א. ניק מגניב. מתה על הספר הזה
)
אני אספר לך מנסיוני ותראי אם עוזר לך.
התינוקות שלי היום בני חצי שנה. כשהיו בני שלושה חודשים עשיתי ממש כמוך ובאמת ישנו בתחילת הלילה 6-7 שעות ברצף ואז הבת היתה מתעוררת ואחריה הבן ושוב הבת. ממש כמו אצלך. אבל אז הם הגיעו לגיל 4 חודשים והכול השתנה. עברנו את משבר ההנקה והם הפסיקו לישון ברצף והתחילו לאכול כל שלוש שעות (במקרה הטוב
). זה נפוץ בגיל הזה שסדרי השינה משתבשים. עד היום הם יונקים לאורך כל היום והלילה כל שלוש שעות אפילו שהם אוכלים מוצקים לפחות פעמיים ביום. לכן מה שעשיתי היה ללמוד איך להניק בשכיבה- זה לא כ"כ נוח אבל אפשרי, וככה אני מניקה אותם שלוש פעמים בלילה. הרבה פעמים הם מתעוררים ביחד כי הם מסונכרנים, אבל כשלא אני מעירה את הישן על מנת להניק ביחד. להנקה ביחד יש יתרון משמעותי כי יוצא יותר חלב וראיתי שככה הם יכולים לסחוב גם שלוש וחצי שעות לעומת הנקה בנפרד שאז הם סוחבים בין שעתיים וחצי לשלוש... אם אני לא אניק אותם ביחד אני אצטרך לקום 6 פעמים בלילה. לא כיף.
אני אוהבת שהם מסונכרנים כי זה מספק לי במהלך היום לפחות שעה של שקט בבוקר ושעה בצהריים. אני מניקה אותם יחד כמעט בכל ההנקות.
ומילת עידוד קטנה- את ממש בסיומו של החלק הקשה... אני בגיל שלושה חודשים כמעט עשיתי מסיבה. משם הכול נעשה קל יותר.
בהצלחה ותעדכני!

החלפתי לניק הזה כשגיליתי שאני בהיריון

עם תאומות

איך מניקים בשכיבה שניים ? אחד אני יודעת אבל שניים?
בהתחלה הנקתי בו"ז עם כרית ממאסיטה אבל לא היה נוח,לא לי ולא להן. אז עברתי להנקה בטור ולא במקביל.
אולי אני אנסה בכ"ז להעיר את זו שישנה

שוקותות

New member
הנקה בשכיבה

אני הייתי ממש קרובה לייאוש והפסקת ההנקה כשלא הצלחתי לתמרן ביניהם ועשיתי הכל לבד.
עד ש....איכשהו, או שפשוט מישהו למעלה הראה לי את הדרך להניק בשכיבה.

אני שוכבת במיטה הזוגית באמצע, הראש על 2 כריות.
מצד ימין שלי שוכב תינוק אחד על הצד ויונק , הגוף שלי מוטה מעט אליו.
התינוק השני שוכב על הבטן עליי ויונק מהשד השני, הראש שלו מוטה הצידה.

מצידי התינוקות שמים כריות כמובן, במיחוד ליד שתומכת בתינוק שעלייך.
אולי תבקשי קצת עזרה בהתחלה.

אני מניחה את התינוקות קודם על המיטה, נשכבת וממקמת אותם.

היינו גם נרדמים כך עד שהחלטתי ללמד אותם להרדם במיטות.

אבל ההנקה בדרך הזו עוזרת לי לנוח מעט בשכיבה, לנמנם לפעמים, ולא לשבור את הגב בצורות ישיבה לא תמיד נוחות.

בהצלחה!

למעלה