להעלות אצל הילדים את המודעות הלאומית

odedrich

New member
להעלות אצל הילדים את המודעות הלאומית

במקום להתבכיין שהולך ופוחת הדור, בואו נתרום משהו להעלאת המודעות הלאומית והאקולוגית של הילדים שלנו, וניתן להם אחריות על חייהם ועל עתיד המדינה. הנה, נפלה פה הזדמנות אמיתית גם לחנך את הדור הצעיר, גם לשפר משהו במוראל הלאומי שלנו וגם להחיות את תיירות החוץ של ישראל, שמאז המשט והתורכים הוא בכי רע. כולנו יודעים שים המלח בסכנת התייבשות. עכשיו נערכת בעולם תחרות שבעה פלאי עולם. ההצבעה היא עולמית וים המלח נבחר להיות בין המועמדים. אם נזכה, מה שיקרה זה שתיירות חוץ תציף את ישראל. זה מה שקרה ב2007 כשפטרה זכתה. אני מציע שנסביר לילדים שלנו, שבמקום לבזבז את הכסף שלנו על סמסים לכוכב נולד ושאר תחרויות שלא יעזרו להם בחיים, כדאי שיתגייסו לשים את ישראל על המפה, לשפר את מצב התיירות בארץ והכי חשוב, לפתור את בעיית ים המלח שמחריפה והולכת ותשנה בסופו של דבר את האיזון האקולוגי לרעה. אפשר להצביע באינטרנט וגם להפיץ את העניין הזה. אני בחרתי בססמא "אני מת על ים המוות". נראה לי שזה קליט ויתפוס אנשים. אני מצרף לכם את הקישור בואו נבנה דור חדש שיצעיד את המדינה שלנו קדימה במקום לאבדון. http://www.facebook.com/DeadSea7NewWonders?v=wall&ref=search אלירן

sombol1

New member
הבעיה לדעתי שהדור החדש כבר מחפש משמעות לזה

הילדים שאני פוגש כבר שואלים על משמעות מטרה תכלית לכל מה שקורה פה הבן שלי בן 3 כבר שואל אותי בשביל מה הולכים לגן ? ובשביל מה אבא הולך לעבודה ? ובשביל מה נפטרים בגיל 100 ? לכן לדעתי כל מטרה של להשקות את ים המלח או כל מטרה של פעילות ירוקה למען כדור הארץ שחשובה מאוד אבל במתכונתה הנוכחית היא לא תוכל לשנות את המצב. והיא גם לא תעניין כי התייאשו מכל זה וזה לא מביא לסיפוק כלשהו.... זה שאנחנו מנסים לטפל בענייני האקלים, משתדלים להשתמש במוצרים מתכלים ולזהם פחות את האוויר שאנחנו נושמים, זה באמת הכרחי, אבל זה בגדר כיבוי שרפות בלבד. לדעתי כל עוד לא נשנה את מהות הקשר בינינו – לא נצליח במשימתנו, ומצבו של הטבע של הכל רק ילך ויידרדר משנה לשנה. הטבע עצמו מאוזן, חוסר האיזון היחיד נמצא בקשר בין בני האדם. המהפך האמיתי יבוא כאשר נתחיל לפתח גישה אקולוגית חדשה. אקולוגיה בין אנושית, כמו שאומרים בחכמת הקבלה (ואהבת לרעך כמוך) ארגונים רבים ואנשים אמידים מארגנים קמפיינים שלמים שמטרתם להעלות את מודעות בני האדם למשבר האקולוגי. השינוי היחיד שצריך לעשות הוא למקד את אותם קמפיינים בחשיבות "האקולוגיה הבין אנושית". במקום להתייחס לסימפטומים ולהתפזר לתחומים רבים, יהיו אלה דולפינים, קרחונים, דובים או יערות..... עלינו להתרכז במוקד הבעיה – בשינוי היחס שלנו לסביבה ולסובבים אותי. נכון שהיום זה עדיין נראה רחוק אך אם נשתמש בכלים העומדים לרשותנו(לדעתי חינוך עלפי הקבלה) כדי לקדם את המודעות לשינוי האמיתי שנדרש, נגלה שתוספת קטנה לפעילות שכבר קיימת, תעורר מיד שינוי חיובי ותשדרג בהרבה את התוצאות שנשיג. כשניצור בינינו יחסים של התחשבות הדדית, נתאזן עם חוקי הטבע ונוציא את העולם כולו לדרך חדשה של הרמוניה ושלווה. זה בעיני כמו שכתבת בניית דור חדש שיצעיד אותנו קדימה במקום לאבדון

למעלה