להפוך את דבר ה' לאישי

להפוך את דבר ה' לאישי

דבר ה' הוא כמו מכתב של אלוהים אלינו, הוא כמו מכתב של אב לבנו, או כמו מכתב של החתן לכלתו. זהו מכתב אהבה - ארוך... לדוגמה - מזמור כ"ג: א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה רֹעִי לֹא אֶחְסָר׃ ב בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל-מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי׃ ג נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי-צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ׃ ד גַּם כִּי-אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא-אִירָא רָע כִּי-אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי׃ ה תַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה׃ ו אַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל-יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית-יְהוָה לְאֹרֶךְ יָמִים׃ ה' אתה רועי ולכן לא יהיה חסר לי דבר. אתה תאפשר לי לרבוץ בנאות דשא ובשלווה להתנהל על ידך תשמח את נפשי ודריך אותי בדרכי הצדק שלך למען שמך. גם אם אתהלך בחשכה מוחלטת, לא יעונה לי כל רע כי אתה איתי. מקל הרועים שלך, חומרתך מאידך, וטובך ורחמיך ינחמו אותי. אתה תערוך לפני שולחן עם הכלים איתם אוכל להתמודד מול כל מתנגדי, משחת אותי ברוח הקודש ומלאת אותי ברוח, טוב וחסד ירדפו אחריי כל ימי חיי ושבתי בבית ה' לאורך ימים. כן...זה מאין פירוש, אפשר לשחק מעט עם המילים לכאן או לכאן, אך למייטב הבנתי, זו כוונת המשורר - רוק הקודש שהשתמשה בדוד לכתוב את המזמור המדהים, המעודד והמחזק הזה.

להמשיך ולהפוך את דבר ה' לאישי

אפסים א': 3- 14 ברוך האלוהים אבי אדוני ישוע המשיח, אשר ברך אותי בכל ברכה רוחנית בשמים, במשיח, כשם שבחר אותי בו בטרם היווסד תבל, להיות קדוש ובלי דופי לפניו באהבה. הוא יעד אותי להיות לו לבן על-ידי ישוע המשיח כחפץ רצונו, לתהילת כבוד על חסדו אשר העניק לי באהובו, שבדמו יש לי הפדות, סליחת החטאים כפי עושר חסד האלוהים. את החסד הזה הוא השפיע עליי במלוא חכמה ובינה והודיע את סוד רצונו כפי חפצו, את התכנית שהקדים וערך בו - התכנית לקבץ את הכל במשיח במלאת העיתים, את מה שבשמים ואת מה שבארץ. ובו נועדה לי נחה, כי נבחרתי בראש לפי תכניתו של הפועל בכל בהתאם למחשבת רצונו. כדי שאהיה לתהילת כבודו, אני המקדים לקוות למשיח, ובו נחלתי גם אני, שכן בשמעי את דבר האמת את בשורת ישועתי ובהאמיני בו, נחתמתי גם אני ברוח ההבטחה, רוח הקודש אשר היא ערבון לנחלתי עד לפדיית הקניין לתהילת כבודו. אפסים א': 17-23 אלוהי אדוננו ישוע המשיח, אבי הכבוד, אנא תן לי רוח של חכמה והתגלות שאיטיב לדעת אותך, האר את עיני לבבי לדעת מהי התקווה הצפונה בקריאתך, מה עתירת כבוד נחלתך בקרב הקדושים. ומה נעלה גדולת גבורתך השופעת עליי, המאמין כמידת פועל כוחך העצום. אשר פעלת במשיח בהקימו אותו במין המתים ובהושיבו אותו לימינך בשמים. מעל לכל ממשלה ושלטון גבורה ומשרה וכל שם נקרא לא בעולם הזה בלבד אלא גם בעולם הבא. ואת הכל שתת תחת רגליו, ונתת אותו לקהילה לראש על הכל והיא גופו, מלואו של הממלא את הכל בכל.

למעלה