להפוך את יום העצבנות ליום העצמאות

pugile9

New member
להפוך את יום העצבנות ליום העצמאות

בכל שנה אנחנו מחכים בקוצר רוח ליום העצמאות ,מוציאים את הדגלים מהמחסן , מקשטים את המרפסת מתהדרים בעוד כמה דגלים חדשים ומצפים לרגע בו יסתיים יום הזכרון ונתחיל עם חגיגות יום העצמאות . הילדים לבושים כחול ולבן דגל לכל ילד הולכים לחגוג יחד עם כל עם ישראל , כך בכל שנה . בשנה שעברה הילדה החכמה שלי אמרה לי אמא אני לא באה לחגוג את יום העצבנות. לא הבנתי איזה ילד לא אוהב לחגוג? ולמה יום העצבנות ? אז הבת שלי הסבירה לי בצורה גלויה כמו שרק ילדים יכולים להסביר שעבורה זאת לא חגיגה שמישהו שהיא לא מכירה דופק לה על הראש בפטיש גם אם הוא משמיע קול פפום נחמד וזאת לא חגיגה שמבוגר עם שפם שיכול להיות סבא שלה משפריץ עליה ספריי לבן ומתפוצץ מצחוק ו דורכים עליה ומשמיעים מוסיקה צורמת למרות שאת הזיקוקים היא מאוד אוהבת אבל אותם אפשר לראות מהבית ואפשר לקנות את הכוכבים המנצנצים בחושך.גם בחנות של דדון. הסברתי לה מה אנחנו חוגגים ביום העצמאות זה לא ממש שכנע אותה אולי יש לכם עוד רעיונות להסביר את החשיבות של היום הזה ?

rin859

New member
צר לי לומר - אני לא מרגישה חשיבות ביום זה

הלכתי עם בתי וחברתה לעוד הופעה לקראת יום העצמאות...כל כך שמחתי שהיה בסביבה גן משחקים, שם הבנות יכלו לשחק ואיכשהו לצפות בהופעות , אך לא להתכלל בין ה"חוגגים" שכללו המון בקבוקי קצץ לבן , מכירת פופקורן וכל מיני מוצרי תעשייה , מוסיקה לועזית בקול רם וכו'. בתאכ'לס - לא הרגשתי שייכת למה שנקרא : ישראלי לכן לא אוכל לתת דוגמא לבתי : מה זה להיות ישראלית. אם היה ביננו מושג שכזה, כבר אבדנו אותו ממזמן :(

אנחנו לא באמת עצמאים

הבעיה היא עפ"י הקבלה שאנחנו לא נמצאים בעצמאות, כי ממה אנחנו עצמאיים? אם מרוויחים יותר כסף אז עצמאי מהחובות בבנק, עצמאי מהבריאות ? שאני מצליח בינתיים לשמור עליה? אנחנו לא באמת עצמאיים מהאויבים שלנו, גם אם מצליחים להתגונן בינתיים, אנחנו מנסים כל הזמן למלאות את עצמנו אבל לא באמת עצמאיים, נהיה בעצמאות כשנצליח להיות מעל התפיסה הזאת, שנהיה חופשיים "ממלאך המוות" שנצליח להיות חופשיים כתוצאה מזה שנרגיש שלמות, שנרגיש שהעולם נהיה רחב, שקוף, מרגישים את כל הכוחות שפועלים בעולם שלנו ויודעים את החוקים האמיתיים בעולם. ויש לנו הזדמנות לעצמאות האמיתית. נקווה שנממש את זה נכון ונגיע לעצמאות וליישם את הייעוד של עם ישראל עבור כל העולם!

למעלה