להפוך את לינוקס לסביבת עבודה נוחה

• פותח הנושא LM87
  • פורסם בתאריך

LM87

New member
להפוך את לינוקס לסביבת עבודה נוחה

יש לי במחשב לינוקס וגם ווינדוס. אני משתמש כמעט כל הזמן בווינדוס כי לינוקס לא נוח לעבודה. השאלה היא האם יש דרך להפוך אותו לנוח יותר, ברמה של ווינדוס לפחות.
מה שאני עושה זה לקמפל ולהריץ קוד על שרת מרוחק. הקוד עובד עם קבצי טקטס רבים שאני צריך לפתוח ולראות את התוכן. בווינדוס יש לי שני כלים שעושים את זה מצוין: winscp ו cygwin (אני משתמש בשתיהן יחד).
בלינוקס אני מתחבר לשרת דרך טרמינל, כשזה די שקול לcygwin מבחינת נוחות שימוש.
בעיה היא התחליף לwinscp. מצאתי filezila, הוא פועל אבל בעיה שלו שהוא נורא לא נוח וכל הזמן "שואל שאלות" כשאני פותח קובץ שגם ככה פתוח והוא משעותית פחות מוצלח מwinscp. אמרו לי שאפשרי אכשהו להתחבר דרך מערכת הקבצים שיש גם ככה באובונטו, יש בפינה "conect to server" אבל הלחיצה פותחת חלון שלא ברור מה עושים איתו.

עוד דבר שנורא לא נוח זה חוסר אפשרות להדפיס. יש לי מדפסת מחבורת מרחוק שווינדוס כן רואה ולינוקס לא.

ודבר אחרון שנורא מציק- אני עובד לפעמים בפייתון, דרך idle. אני רגיל לסמן איזה קטע ואז לעשות "הדבק", ככה שהקטע מוחלף בקטע חדש. אבל במקום זה, אני מקבל את הקטע החדש וגם הישן מופעים ביחד...

BravoMan

Active member
ככה:

1. אכן שימוש באופציה "connect to server" יפתח לך את הקבצים בשרת המרוחק בחלון של סייר קבצים ותוכל לעבוד עליהם כרגיל.
החלון הזה באמת הפך קצת פחות ידידותי בגרסאות האחרונות, אבל אין שם שום דבר מסובך: כל שעליך לעשות, זה להזין את כתובת השרת בשורה העליונה היכן שכתוב "Server address" וללחוץ Connect.
שים לב שאתה צריך לתת קידומת פרוטוקול נכונה שהיא sftp או ftp בהתאם לפרוטוקול שאתה משתמש בו (אם זה ssh אז sftp אם ftp רגיל אז בלי s).
&nbsp
כלומר, תכתוב משהו כזה: sftp://mysever.com ולחץ connect.
אם אם יש לך רק כתובת IP, אז תכתוב אותה במקום myserver.com, כמו שהיית עושה בדפדפן. זו כל החכמה.
&nbsp
2. מה דגם המדפסת שלך?
כיצד היא מחוברת? האם היא מחוברת למחשב שמשתף אותה? או לנתב דרך USB? או יש לה חיבור רשת ישיר משלה?
האם ניסית לחפש אותה דרך "Printers"?
&nbsp
3. נראה כי הערכה הגרפית בה idle בחרו להשתמש סובלת מבעיה מסוימת, שאין לה פתרון בשלוף.
&nbsp
האם שקלת ide אחר?
שמעתי אנשים אומרים דברים טובים על PyCharm:
https://www.jetbrains.com/pycharm/download
&nbsp
אישית אני מעדיף את Geany (זמינה ב-"חנות" של Ubuntu), בגלל הקלילות שלה.

Expect

New member
מקדם

אחלה תשובות.
מקדם את Geany, אחלה עורך לפייתון.
אפשר לציין כמובן גם את PyDev שאפשר להוריד דרך הממשק של Eclipse.
ואתה מוזמן לבדוק גם לגבי Eric IDE :)

LM87

New member
הו, נראה טוב!

קודם כל, נכון לעכשיו ה-Geany סבבה. איך מקריאים את זה "ג'ני" או "גני"?
וגם עם התחברות לשרת הסתדרתי לא רע. הבעיה היה לכתוב sftp: בהתחלה כי אני מתחבר בדרך כלל דרך טרמינל וכותב פשוט ssh ואת שם השרת.
&nbsp
עכשיו לעניין ההדפסה: המדפסת מחוברת למחשב שנמצא ליידי (מחשב וינדוס). היא לא מופיע ברשימת המדפסות. בוינדוס היא כן מופיעה ברשימת מדפסות, אבל זה אחרי שאיש מחשבים שלנו בא וסידר את זה (והוא לא מבין כלום בלינוקס).

LM87

New member
תודה! שני הטיפים עזרו

באמת ג'יני (ככה אומרים?) באמת נראה לא רע בכלל.
והצלחתי להתחבר לשרת ככה שזה נראה כמו עוד תיקיות במחשב שלי.
לעניין המדפסת: היא מחוברת למחשב ווינדוס שנמצא ליידי. נאי לא יודע איך להפעיל אותה, היא לא נמצאת ברשימת המדפסות.

BravoMan

Active member
כמו זו שחולמים עליה

http://www.imdb.com/title/tt0058815
בגלל זה האייקון הוא מנורת קסמים

&nbsp
לגבי המדפסת:
אפילו בלינוקס המדפסות לא באות לבד, אלא אם הן מחוברות למחשב ב-USB ואז יש זיהוי אוטומטי.
&nbsp
כדי למצוא ולהתחבר למדפסת, עשה כך:
1. פתח את ה-"חנות" Ubuntu Software Center ותכתוב SAMBA בשורת החיפוש.
2. התוצאה הראשונה צריכה להיות SMB / CIFS - תתקין אותה.
3. כנס לאייקון Printers בחלון האפליקציות.
2. לחץ על כפתור Add עם הפלוס הירוק הגדול.
3. בשלב הזה, אחרי דקה או שתיים ייתכן שהמדפסת תופיע אוטומטית ברשימה מצד שמאל.
אם לא, בחר "find network printer", הכנס את ה-IP של המחשב שמשתף את המדפסת, ולחץ FIND.
&nbsp
המשך לפי ההוראות.
&nbsp
כאן יש צילומי מסך שאמורים לעזור:
https://www.liberiangeek.net/2013/11/daily-ubuntu-tips-print-from-shared-windows-printers/
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp

למעלה