להפוך ריבוע ל A4

להפוך ריבוע ל A4

מי יודע איך להפוך ריבוע ל-A4 להזכירכם, היחס בין הצלעות של דף A4 הוא שורש 2 (לעומת יחס 1 בדף ריבועי ;))

giladznaor

New member
הנה כמה שיטות

שיטה א' 1) הריבוע מונח מולנו. מקפלים לשניים לאורך האלכסון - הקודקוד הימני עליון אל הקודקוד השמאלי תחתון. פותחים. 2) מקפלים את הצלע העליון את קו הסימון מהשלב הקודם (חוצה זוית של הזוית שבין הצלע העליון לקו הסימון של שלב 1). לא פותחים. 3) מקפלים קו שניצב לצע הריבוע ומקביל עלינו, שעובר דרך הקודקוד שמקורו בפינה הימנית העליונה וקופל בשלב הקודם. 4) גוזרים לאורך קו הסימון של שלב 4. נתקבל מלבן בפרופורציות A4. שיטה ב' 1) הריבוע מונח מולנו. מקפלים לשניים - צלע לצלע - ופותחים. הקפל נע בניצב עלינו. 2) מקפלים את הצלע השמאלית אל קו הסימון מהשלב הקודם. ניתן לסמן רק את הקצה העליון של הקפל. 3) שימו לב היטב. מביאים את הקודקוד הימני עליון אל קו הסימון האמצעי משלב אחד, כך שהקיפול יעבור דרל המפגש בין הצלע העליון לקו הסימון משלב 2. 4) מקפלים קיפול, במקביל עלינו, כך שהקיפול יהיה בניצב לצע הריבוע, ועובר דרך הקודקוד שקיפלנו בשלב הקודם. 5) גוזרים לאורך קו הסימון משלב 4. כעת התקבל מלבן A4 מלבן A4 מכונה מלבן כסף, והוא בעל פרופורציות של 1 לשורש 2.

bshuval

New member
"מלבן כסף"

דווקא בעולם האוריגאמי היו לפני כ-30 שנה די הרבה ויכוחים לגבי מה צריך להיות שמו של המלבן שמידותיו 1 לשורש 2. ישנם עוד שמות למלבן זה, אך אני צריך לחפש אותם. מלבן בפרופורציה 1 לשורש 2 הוא מלבן מאד מיוחד. כאשר מקפלים אותו לחצי מקבלים זוג מלבנים בעלי אותה הפרופורציה. כך, ניתן בקלות לעבור ממלבן A4 למלבן A5 וכולי. לכן, מלבנים בפרופורציה זו (מלבני A) מאד נפוצים בדפוס (ויש גם תקן ISO מתאים עבורם) וכעת חידה: מי יודע כיצד נקבעו מידותיו המדויקות של מלבן A4? (רמז: מלבן A4 היא במידה 210*297 מילימטרים.)

giladznaor

New member
ממה שאני זוכר

ולדעתי אני לא ממש מדבר על מה שאתה מתכוון, התקן נגזר מאחד הAים הגדולים יותר (A0, נראה לי), שהוא מלבן ביחס של 1:שורש(2), ששטחו מטר רבוע. וA4 הוא פשוט חלוקה לחצי של חלוקה של חלוקה של חלוקה לחצי שלו.

bshuval

New member
אתה צודק

אתה מדבר בדיוק על מה שאני מדבר... מלבן A0 הוא מלבן בפרופורציה הנ"ל ששטחו מטר רבוע. צודק מאה אחוז

למעלה