להפחית או לא?

שוקי.

New member
להפחית או לא?

בבדיקות האחרונות a1c 5 לאחר צום.(הקודם 5.4) רופאת המשפחה המליצה לקחת רק כדור גלוקומין אחד במקום שניים ביום. מה אתם אומרים? לנהוג לפי המלצתה או לחכות לפסיקתו של רופא הסכרת?

תן למומחה להחליט.

גם אם בסוף יוחלט לצמצם את כמות הגלוקומין, והסוכר היומי שאתה מודד ישתנה לרעה, חזור לקחת 2 כדורי גלוקומין כמו היום.

דרך אגב, לבדיקת a1c אין צורך בצום.

tulkin

New member
קח אחריות.

רופאים יכולים להיות יועצים טובים. גם אנשים אנונימיים באינטרנט עשויים לתת עצות מצויינות. שניהם עשויים גם לטעות. במיוחד ככל שהדבר נוגע לניהול סוכרת, אין שום סיבה שלא ללמוד את עיקרי הדברים בעצמך, להפוך את רופאיך יועציך הקרובים, להשתמש באינטרנט בתבונה - ולבסוף לקבל החלטה ולקחת אחריות בעצמך. לבדוק את עצמך. לשנות אם צריך.
עושה רושם שמצבך די טוב, ואין שום סיבה שלא להפחית את מינון התרופות. להמשיך לנטר רמות סוכר לעתים מזומנות, ולראות מה ההשפעה של הזה עליך. המצב ימשיך להיות טוב? יופי! המצב יחמיר? תמיד אפשר להחזיר את המינון הקודם.
מה שלא תהיה החלטתך (ומדגיש זו אמורה להיו ההחלטה שלך! האחריות שלך!), אני מציע לעדכן את רופאיך. יחסים טובים איתם יבטיחו שהם ימשיכו לתת לך עצות טובות כמיטב יכולתם.

EB10000

New member
A1C הוא מדד לא אמין

עדיף להסתכל רק מגמות של הקלוקוז. באופן כללי A1C מושפע גם ממספר כדוריות הדם האדומות. בלח קשר גם 5.4% זה תקין לחלוטין. מה ערכי הגלוקוז בצום?

תומרונתם

New member
מנהל
ברוב המקרים ה A1C הוא מדד יעיל

נכון הוא לא מדוייק ב-100% ובוודאי שצריך לעשות מדידות במהלך היום, אבל הוא בהחלט מדד נוח כדי לדעת על מצב האיזון הכללי.
נושא כדוריות הדם הוא נכון, אבל כל עוד אין אנמיה ברקע זה לא משמעותי.

אבו זקן

New member
לא רק אנמיה

עד כמה שהבנתי לפעמים ה A1C אינו מדד טוב מסיבות שאינן תמיד מובנות. אגב, אני מקווה שזה המצב אצלי, כי עפ"י המדידות נראה לי שהממוצע שלי נמוך יותר ממה שה A1C מראה.

תומרונתם

New member
מנהל
תנסה, תראה

האם אתה מודד סוכר במהלך היום בבית?
אם כן, תראה אם ההפחתה גורמת לשינוי כלשהו ברמות הסוכר בצום ולאחר ארוחות, ותוכל לדעת אם כדאי לחזור למינון הקודם.
&nbsp
אם אתה לא מודד בבית במהלך היום, כדאי שתתחיל, זה נותן לך שליטה במצב ומאפשר לך לדעת טוב יותר איך להתנהל.

שוקי.

New member
אני מודד.

פעמיים ביום בערב ובבוקר עם ההשכמה.אין שינוי למרות גלולה אחת. בין 90 ל 105

אבו זקן

New member
מדוד בזמנים נוספים

ובפרט: לפני ארוחה גדולה עם פחמימות - בד"כ ארוחת צהריים - ושעתיים אחריה. תוצאה של יורת מ 140 לאחר שעתיים היא אינדיקציה טובה לכך שיש בעיה.

למעלה