להפיח את השממה פה.. שרשור אוסטרליה!

• פותח הנושא nagu
  • פורסם בתאריך

nagu

New member
להפיח את השממה פה.. שרשור אוסטרליה!

חזרתי מחצי שנה טיול באוסטרליה והסביבה.. קבלו תמונות...

nagu

New member
ועוד פרת' המדהימה...

אחת הערים המדהימות בעולם לפי דעתי..

nagu

New member
ועכשיו קצת מלבורן..

שכחתי להזכיר.. פרת' היא בירת מערב אוסטרליה. מלבורן היא בירת ויקטוריה

חי במלבורן

שלום לכם, אני כמותכם מתעניין באדריכלות ואוהב גורדי שחקים. אני גר במלבורן וכרגע אני בביקור בארץ. רק רציתי להוסיף אם אפשר כמה דברים: מלבורן עוברת פיתוח רציני בשנים האחרונות בעיקר אחרי שממשלת וויקטוריה ועיריית מלבורן החליטו שצריך לפתח בצורה אינטנסיבית את הנמל הישן של מלבורן שנמצע ממש במרכז העיר ועבר לפני שנים למקום חדש מחוץ לעיר. שם האיזור/פרוייקט הוא "הדוקלנד" פרוייקט ענק!!! בסדרי גודל של דובאי ! באוסטרליה חושבים ועובדים לטווח ארוך, ולכן בשנת 2000 החליטו על הפרוייקט הזה שיושקעו בו 25 מיליארד דולר אוסטרלי לתקופה של 15 שנים. השטח הוא ממש ענק והיתרון שלו הוא במיקומו ממש בסיטי. הפרוייקט כולל עשרות אם לא מאות פרוייקטים של מבני מגורים, תיירות, עסקים, תקשורת, הייטק ותחבורה. כבר כיום הפרוייקט נמצא בשלבים מתקדמים מאוד, ובשנה האחרונה התחילו בבניית עשרות פרוייקטים במקביל.

nagu

New member
מדהים.. כן, הפרוייקט מאוד מדובר שם!

הם נורא גאים בו... עיר מדהימה, אפשר להבין למה אתה שם :)

קובי לו

New member
אהלן עמית וברוך הבא

ראית את התגובה שכתבתי בה שרואים את הבנין שעבדתי בו? מעניין, לגבי תחבורה בעיר, הבעיה עם הרכבות שהיתה שם לפני כמה חודשים הסתדרה?

כן, סדרו את הבעייה אבל....

הבנתי מאנשים בפורום תחבורה ציבורית שמכירים את הבעייה הזו בקרונות של סימנס שזו בעיה סבוכה מאוד, ושעשו שם טעות שקנו קרונות של סימנס. הבנתי שסדרו את הבעייה אבל כניראה באופן זמני.

nagu

New member
ועולים לתצפית מדהימה של 360 מעלות על העיר

קובי לו

New member
עיר מדהימה מדהימה מדהימה!

אפילו רואים את הבנין שבו עבדתי בשנת 2001. שים לב, הוא במרכז התמונה, יותר נכון מצד שמאל (כמעט) למטה. כמה מ"מ בתמונה משמאל לדבר האדום שליד מעבר החציה. הבנין עליו אני מדבר שבו עבדתי הוא הבנין הירוק הנמוך שנראה כמו שלושה בניינים צמודים זה לזה לעבר צד שמאל למטה של התמונה. אני עבדתי בבנין הכי ימני שבתמונה בקומה 3. הבנין באמצע התמונה, זה שטיפה ימינה מהאדום לא היה קיים. הבנין הענק מצד ימין כבר כן היה קיים וזהו מלון קראון (כתר) שנמצא מעל הקזינו הכי גדול בעולם. כן, כן, כל קומת הקרקע שנראית כמו קניון היא מתחם הבידור והקזינו של crown. יש בקזינו מעל 1,000 שולחנות (רולטה, בלאק ג'ק, פונטון, דומינו, פוקר ועוד ועוד) וכמה אלפי מכונות מזל (סלאט מאשין). הכניסה חינם וללא צורך בדרכון. שימו לב בצד ימין למעלה למעלה של הבניין הזה, בן כ-40 קומות, יש את הסמל בצורת כתר.

קובי לו

New member
הבנין השמאלי, המאוד גבוה וצר

היה בתחילת הבניה כשהייתי שם ב-2001. אם אינני טועה הוא אחד מ-10 בנייני הדירות (דירות מגורים ולא מלון ולא משרדים) הכי גבוהים בעולם כולו ! יש בו בין 80 ל-100 קומות, לא זוכר כמה. בזמנו, בשנים 2000/1 כשרק תכננו אותו הוא היה בית הדירות הכי גבוה בעולם כולו.

קובי לו

New member
שימו לב לניגוד המדהים בין מרכז העיר

לשאר העיר. 80% +- מתושבי מלבורן הענקית גרים בבתים פרטיים או לכל היותר בתים בני 2 עד 3 קומות. לא פלא שהעיר משתרעת על אורך של 70 ק"מ ורוחב של בין 20 ל-30 ק"מ. בתמונה רואים שמיד אחרי הסיטי (המרכז) יש רק בתים מאוד נמוכים.

nagu

New member
ולבירת ניו-סאוט ויילס.. סידני!

מבט על הגשר ובית האופרה המרשים...

למעלה