להפיק לקחים מהטעויות שלנו בנישואים

להפיק לקחים מהטעויות שלנו בנישואים

כמה מכם הגרושים, למדתם לקח מהטעויות שעשינו בנישואין הראשונים, הפנמתם ולמדתם מהטעויות ,ויותר לא תחזרו על טעויות העבר, איך עשיתם זאת תשתפו.

ורד לי

New member
טעות הורסת

היי לכולם ומזל טוב על הפורום החדש.
לא תמיד אפשר ללמוד לקח לטווח הקצר כי אין הזדמנות לכך.לא תמיד הטעות ניתנת גם לתיקון . לדעתי תתכן טעות טוטאלית אם אין ידע וניסיון חיים בשטח אותו עומדים לעשות החלטה . לכן צריכים מראש להיצטייד בזה,וכן להיעזר בתמיכה של אנשים קרובים וחכמים .לבדוק מראש אפשריות שונות ,להסתכל כמה צעדים קדימה ,ולשקול טוב את המשך הצעדים. בכותבי כאן את הדברים רוצה למסור מסר ולקח שילמדו אחרים. כי אני כבר לא אהיה באותה סיטואצייה בכדי לתקן את הנזק שיגרם. היתי צעירה בת שבע עשרה ,טובה וביישנית .הוא לא אהב שאמרתי לו, לא! רציתי להיפרד כידידים בשל חוסר התאמה ,,אך הוא לא רצה להבין ולכן ביצע את זממו בכח., כעבור חצי שנה מצאתי את עצמי נשואה,, לו מטעם ההחלטה שלי,, . הסיבה היתה אז(לפני שלושים וחמש שנה) פחד ובושה לספר להורים. כך נהפכו הנישואין לגהנום , שלתוכו נולדו שני ילדים, שברבבות השנים ספגו ,ניכוו, וקורבנו על לא עוול בכפם. הוריהם דפקו לעצמם את החיים וגם להם.. ביום אחד כשהחלטתי לברוח היה אומנם יום שחרורי, אך מסכת התיקונים של הנפש ושל הנזק לא ניגמרו עד היום זה. אם היתה לי בת היתי מלמדת אותה לא לפחד לעמוד על דעתה. לא לתת למישהו לנצח אותה. במלחמה פיזית תעשי הכל ותגני על עצמך בכל מה שאת יכולה. כולם יכולות ל הילחם ואין צורך לפחד .את אדון לגופך ולרצונותייך ולאף אחד אין זכות לכפות עלייך את רצונו.,, זהו בנתיים גם כך היה קשה לשחזר,,

bodas

New member
מודה לך על הפתיחות

נשמע כמו חוויית חיים קשה במיוחד. ראיתי בערוץ 10, לא מזמן, בתוכנית של שירה פליקס ראיון עם מישהי שהסיפור דומה לשלך, אך אינני זוכר את שמה, ולכן אינני יודע אם מדובר בך או במישהי אחרת... ממה שאני זוכר מהראיון - אכן סיפור חיים קשה. טעות, שבעיניי, יכולה להיתפס כטוטאלית. עם זאת, ניכר כי את אישה חדשה והצלחת להיבנות ולבנות את חייך מחדש, על אף הצלקות שאת נושאת עימך... ולטעמי - זו תקווה גדולה. מאחל לך כל טוב
וברוכה הבאה לפורום

ורד לי

New member
היי ותודה,,../images/Emo13.gif

לא,,זאת לא היתי אני,, אני לא יודעת אם בניתי את חיי מחדש ,,אני רק שורדת כרגע עד כמה שאפשר .סיפורי זה הוא רק תחילתם של מאבקים והתמודדויות קשות אחרות,, בטח בהמשך עוד אזכיר אותם כמובן

ורד לי- נידרש הרבה כדי לילמוד

מטעות. לעיתים אנו טועים ושוגים ולא לומדים. קראתי את דברייך ואני מודה לך שהצלחת להעלות אותם על הכתב ברגישות כזו. היי חזקה.

למעלה