להפנים מחמאות - בחירה שלי (ארוך)

להפנים מחמאות - בחירה שלי (ארוך)

כתבתי את זה אתמול. חושבת שזה מתאים לכאן, במיוחד לאור הדיונים האחרונים שלנו על עלבונות ועל מחמאות: ימים טובים עוברים עליי. קיבלתי המון מחמאות בזמן האחרון, ובתור מי שרגישה מאד לעניין, ובתור מי שה"פצע" שלה הוא על המראה החיצוני - זו מתנה גדולה, לקבל מחמאה. אלא מה, שכמו תמיד, יש קאטץ' בכל העניין. כי מחמאה יכולה להיוולד אל חלל האוויר, לעבור לידי, ואני לא אושיט לה יד. אני לא אזכה אותה במבט קל שבקלים. כך היה עם אותו אחד שאהבתי בשנה שעברה, שהתאהב בי כשהייתי דקיקה מאד ובולימית, ואהבתו התעצמה ביחד עם התעצמותי, וללא כל קשר אליה. 'את יפה בעיני. תביני את זה', הוא היה אומר. אבל אני לא הבנתי. ומחמאה, יכולה להיוולד אל חלל האוויר, לעבור ולחדור אליי לחלקיק של שניה, ואז להתנדף ולהישכח כאילו מעולם לא הייתה. כך קורה לי פעמים רבות. מקבלת. אומרת תודה. שוכחת. המילים אולי נשארות. 'תכלס, את יפה. בכל משקל'. זוכרת את המשפט הזה יותר מהאחרים, משום שנאמר ע"י יקר לליבי. אבל גם המילים שלו נותרו חלולות. אין שמץ בהתנהגות שלי במשך היום, שמראה כי עשיתי מעשה עם המילים האלה. לא. אני התבטלתי. נתתי להן להתאדות עם החום. ועם חברה, דיברנו על כל זה. וזה גרם לי לחשוב. ולשאול את עצמי- למה בעצם? למה המחמאה לא נשארת? בימים האחרונים אני מסתובבת זוהרת כולי, אוחזת במחמאה החדשה שקיבלתי, כמו במשחק ילדים נוצץ, כדור צבעוני. אני מלטפת את הכדור הזה. זורקת לאוויר ותופסת. וברחוב, חיוך גדול נסוך על פניי. ולא מרפה. ואז לפתע אני מבינה משהו. משהו על היכולת שלי לקבוע את חיי, ובעיקר את אורח חיי. שיניתי כ"כ הרבה בהתנהגות שלי, בדפוסים העמוקים האלה שהובילו להרס והיום מובילים לשמחה. אבל את הדפוס הזה - קבלת מחמאות, לא שיניתי, וביכולתי לשנות. אז מה זה אומר בעיני לקבל מחמאה ולא לתת לה להתנדף? זה אומר, שאם אומרים לי שאני יפה, אז הגיע הזמן שאני אתחיל להתנהג כמו יפה. ואם אומרים לי שאני שווה, אז הגיע הזמן לזנוח כל מיני מחשבות שמכופפות לי את הגב והכתפיים, כי בן אדם שווה לא מתחבא כך. זה אומר, להתחיל לתת למחמאה הזו להיכנס ולהשפיע. לחולל משהו. וזהו.

s h i r k u s h

New member
../images/Emo45.gif

כל כך נכון. אני לצערי כמעט תמיד נותנת למחמאה לעבור לידי. למשל אתמול התלבשתי ממש יפה לשיעור פיתוח קול וקיבלתי מחמאות מהמנהלת ביה"ס של הפיתוח קול ומה הייתה התגובה שלי: "שטויות, זה שום דבר, רק תחפושת לבחורה מכוערת", עזבו שהכנסתי אותה לשוק, והיא עשתה לי שיחה על למה אני כן יפה וכו', אבל בלב עדיין מרגישה מכוערת.

אז זהו - מה שאני הבנתי אתמול היה

שלקבל את המחמאה ולהפנים אותה - זה באחריותנו. ואם את מתחמקת מהמחמאה, זו בחירה, בדיוק כמו כל הבחירות האחרות. הבנתי שזה יכול להיות כלי עזר להעלאת בטחון עצמי למשל, אם אני אבחר באפשרות החיובית.

liza26

New member
מחמאות../images/Emo99.gif

אני חושבת שמחמאות זה דבר מאוד חשוב וזה משהו שצריך ללמוד לקבל ולתת אנינוהגת לחלק מחמאות ולא סתם מהיד לפה, אלא מכל הלב ולמדתי גם לקבל מחמאות. אדם שאני נותנת לו מחמאה והוא מבטל אותה -למעשה פוגע בי ואותו אדם-לא יקבל יותר מחמאות ממני. פעם הייתי מתביישת ומבטלת את מי שנתן את המחמאה ובזה פגעתי גם בעצמי וגם בנותן המחמאה אחר כך למדתי להגיד תודה והיום אני לומדת לטפח את האגו שלי וממש להנות מהמחמאה.

מחמאות

משפט יפה ששמעתי פעם אומר שאנשים יכולים לשכוח איך את נראית, יכולים לשכוח מה אמרת להם, אבל הם לעולם לא ישכחו איך גרמת להם להרגיש. כנראה שהמחמאות שהאחרים הרעיפו עלייך לא גרמו לך להרגיש שהם אמיתיות, לכן הם לא נשארו. המחמאה האחרונה שקיבלת כנראה הגיעה בעינייך ממקום אמיתי לכן היא נשארה. מה דעתך?

אמיתי - לא יותר אמיתי מאחרות

באמת שלא. אולי אפילו ההפך. אבל היא הגיעה הפעם אל מקום אמיתי, כנראה

../images/Emo23.gif

היופי שבך מזמין את המחמאה כי אי אפשר לעבור בשתיקה על יופי מרהיב שכמוך.

רננהלי

New member
מחמאות

באחת התקופות המאושרות בחיי בדיוק נכנסתי למסגרת חדשה ואני זוכרת שאמרתי לחברה שלי: אני מקבלת הרבה מחמאות, אבל את יודעת מה הכי כיף לי? שהמחמאות האלה לא עושות לי שום דבר. למה? כי אני לא צריכה את המחמאות בשביל להרגיש טוב עם עצמי ובשביל לדעת מי אני. אז זה גורם לי לחייך וכן נחמד ברמה כלשהי, אבל שלא כמו בעבר אני לא חיה על המחמאות האלה. התקופה ההיא היתה מזמן. כרגע אני לא יודעת לקבל מחמאות. אני דוחה אותן על הסף. מה עומד מאחורי זה? נראה לי שחוסר אמון בסיסי באנשים. או בעצמי. אני לא מאמינה שאני באמת מעניינת מישהו, או שמישהו באמת יכול לאהוב אותי או שיהיה לו אכפת ממני. ולכן לאף מחמאה אין ערך אמיתי. הכי אני רוצה לחזור להרגיש את התחושה ההיא. שכל כך טוב לי עם עצמי עד שאני לא זקוקה למחמאות של אחרים כדי לחזק את הבטחון שלי.

ניאו30

New member
גם אני חווה את זה כמובן וחשבתי...

זה הכל עניין של אמונה-אם נאמין בעצמנו שהמחמאות האלו מגיעות לנו אז גם נקבל אותם כשהן מגיעות מאחרים.אבל,ופה טמון העניין,כל כך קשה לשנות אמונות שטבועות בנו כל כך עמוק.לא יודע כמה זמן אצלך ואחרים,אצלי מדובר בשנים רבות,כל החיים למעשה,ורק בשנה האחרונה אני עושה קצת כדי לצאת מ"שם". ופה כבר נכנסת השאלה-איך משנים אמונה שנטועה בך כל כך עמוק?... אני הבנתי לגביי עצמי שלא מדובר במילים של מישהו אחר או אפילו של עצמי,אלא המוקד הוא בחוויה המתקנת,בעשייה ובאקטיביות-לעבור כמה שיותר חוויות ודברים אשר לאט לאט ישנו את האמונות הישנות.לכן,גם אצלי קיימת עדיין הבעיה הזאת של קבלת מחמאות,אבל כבר שמתי לב לשינוי כלשהו אצלי בשנה האחרונה. הנה רק בשבת האחרונה אמרו לי משהו שהחמיא לי.בזמנים אחרים הייתי חושב מה פתאום זה מגיע לי,ושלשום קיבלתי זאת בשמחה ובכיף! בסופו של דבר, מחמאות זה טוב לאגו שלנו,לקבל משוב על האמונות שלנו,אבל השלמה אמיתית אומרת שאנחנו צריכים להגיע למצב כזה בו מה שאחרים חושבים עלינו בכלל לא יהיה חשוב,שאת המחמאות אנחנו לא ניתן לעצמנו וזה כל מה שנצטרך כדי להרגיש טוב עם עצמנו.האם זה אפשרי או לא זו שאלה אחרת... אה,ואם כבר אנחנו בעניני מחמאות-אז רק אומר את דעתי שאני חושב שכל מה שנאמר עלייך נכון ואמת לאמיתה,וזה נאמר בכנות ולא מתוך למצוא חן.

ניאו30

New member
*תיקון מהפיסקה הלפני אחרונה...

"שאת המחמאות אנחנו לא ניתן לעצמנו"=שאנחנו כן ניתן(דווקא
)

אתה חושב שאפשר להגיע -

למצב בו מה שאחרים אומרים לא חשוב? לא יודעת. כרגע, אני יכולה להגיד שיש הרבה פחות משקל למה שאחרים אומרים, לעומת פעם - אבל עדיין, זה משמעותי לי וחשוב לי. אה ו-תודה

מחמאות...

ממקום רחוק אכתוב את מה שאני כותבת, כי היום זה ממש אחרת בזוגיות שלי לא היה פירגון אף פעם מצד בן זוגי אף פעם לא ידע לתת מחמאה, לא ידע להגיד מילה טובה ותמיד הרגשתי/הפנמתי שאני הדבר הכי קטן ולא שווה ולא משנה כמה מחמאות קיבלתי מאחרים מחמאות במקום העבודה, ממשפחה, חברים תמיד ביטלתי את המחמאות האלה כי הבן אדם הכי קרוב לי גרם לי להרגיש כך הכי קטנה, הכי לא שווה... מאז.. יודעת להפנים מחמאות, יודעת לקבל אותם בחיוך, בלב פתוח ולפעמים כדי להיות בטוחה שאכן החמיאו לי מבקשת שיחזרו על כך.. שיגידו לי שוב את מה שאמרו והם בחיוך, בהבנה חוזרים על הנאמר...

למעלה