להפסיק לצלם בהרקדות!!!!!

revgola

New member
צילומים לטלויזיה בהרקדה באוניבסיטה

שלום. אתמול, יום חמישי, 2.5.02 צילמו בהרקדה באוניברסיטת ת"א לטלויזיה, כנראה לאיזו תוכנית של יגאל רביב, מפני שהוא גם היה שם. מישהו יודע מתי ואיפה זה יהיה בטלויזיה, לאיזו תוכנית זה מיועד? ואם כבר מדברים כל ריקודי עם בטלויזיה - חבל שאין איזו תוכנית למען ריקודי העם בטלויזיה. תוכנית בא ילמדו ריקודים, יבקרו בהרקדות שונות וכו´. אשמח לקבל איפורמציה. תודה.

בעז כהן

New member
תכנית בטלויזיה?

לצערי, ברוב תכניות הטלויזיה בהן הוזכר נושא ריקודי העם,זה היה אך ורק בשביל להצביע על הרע,הסרקסטי והציני שבתנועה.אולם עוד לא נערכה תכנית בה הוצגו הדברים היותר חיוביים של התנועה:הקניית ערכי אהבת שירי וריקודי מולדת, הזיקה למולדת ולתרבות שלנו, הרגשת הביחד,זוגות אשר מכירים ונישאים וחיים באושר. באשר להצעתך ללמד ריקודים בטלויזיה,יכול להיות מעניין ומיוחד.באתר שלי אגב, תוכלי ללמוד את הריקודים שלי בקרוב באמצעות וידאו.

איה10

New member
להפסיק לצלם בהרקדות!!!!!

במרתון שהיה בקיסריה ובהרקדה באוניברסיטה היו צלמי וידאו שצילמו את כל הרוקדים. לא מקובל עליי! שמצלמים רוקדים ללא אישורם. אני לא מוכנה שיצלמו אותי, לא מעוניינת להיראות בטלוויזיה. וזו זכותי המלאה. אני לא מבינה למה אני צריכה להגיע להרקדות ולהגיע למצב של לשבת בצד כל הערב מהמבוכה. אי אפשר להכריח אף אחד להיות מצולם וזאת פשוט חוצפה. אני מקווה שזה יגיע לאוזניים הנכונות ויפסיקו כבר עם זה.

בי

New member
מסכימה עם כל מילה

גם אני נתקלתי לפניכמה שבועות בצילום בחוג ללא בקשת רשות, וגם אני, כמותך, נאלצתי שלא לרקוד בשעת הצילומים כי אני לא מעוניינת שיצלמו אותי. בחוג ריקודים ישנים ביום ג´ בקריית חיים הופיעו 2 אנשים עם מצלמת טלוויזיה, ובלי לשאול רשות מהרוקדים החלו לצלם. מקרוב. את כולם. מסתבר שהדבר נעשה בתיאום עם המדריך, והוא אף התייחס לכך ע"י אמירה שמצלמים לתוכנית כלשהי. כשפניתי למרקיד ושאלתי מדוע לא ביקש את רשות הרוקדים הוא היה ממש מופתע. לא עלה על דעתו שמישהו יתנגד, או שיש בכלל צורך לבקש רשות. הסתבר שהצילומים נעשו לצורך הכנת סרט על אשתו לשעבר (ז"ל) של סטף ורטהיימר, ובאותו החוג רוקד אדם שעובד איתו והיה בנזוגה של האישה לריקודים. יופי לו ולה, אבל למה אני צריכה לככב בסרט כשבסה"כ באתי לרקוד להנאתי!!! אני יודעת שגדי ביטון לא מרשה לצלם בחוג שלו. פעם באו תיירים תמימים לחוג בבית דני והפעילו את המצלמה... אנשי הביטחון נשלחו אליהם, וגדי חזר ואמר כמה פעמים שאסור לצלם בחוג שלו. לא יודעת מה היו הנימוקים שלו, אבל כפי הנראה הצילומים לצורך הכתבה בטלויזיה יתנו לו פירסום חינם, והוא הלך על זה, גם אם זה בא על חשבון הרוקדים. חוצמזה, האמת היא שלרוב הרוקדים זה לא איכפת, ואולי יש כאלה ששמחים לבמה שבה הם יכולים להיראות. נראה לי שאנחנו, המסתייגים מפירסום, נמצאים במיעוט. לדעתי, צריך להעלות את הנושא באירגון המדריכים, או על גבי העיתון רוקדים, או בכל במה אחרת שמגיעה לידיעת המדריכים לריקודי עם. הם אלה האחראיים על החוג שלהם, והם אלה שצריכים לתת רשות לצילומים, ולבקש את רשות הציבור להצטלם.

עוד סיבה.

שלדעתי אסור לצלם בהרקדות. התענה שבאים "כאילו" לצלם לתוכנית טלויזיה, אבל למעשה זו חקירה פרטית אחרי גבר או אישה ואנחנו הרוקדים מעורבים מבלי שנרצה. ועל זה כדאי מאוד לתת את הדעת, במיוחד המרקידים.

dw2322

New member
יש פה סתירה מסויימת

אז צילמו או לא צילמו ביום ה האחרון? אני בכל-אופן הגעתי מאוחר, ולא ממש שמתי לב לברנשים עם מצלמות, אבל אולי זה פשוט מהצפיפות שלא רואים ממטר
אני מצטרף לדיעה שיש לבקש רשות מהרוקדים, יש כאלה שלא מעוניינים להצטלם, מסיבות שונות. זכורה לי כתבה, די מוצלחת וחיובית למען האמת, מיומן יום ו של ערוץ 1 מלפני כמה חודשים, בה צילמו מפסטיבל כרמיאל. אפילו הקלטתי בזמנו, אם מישהו יודע שהוא שמה ורוצה הקלטת אני יכול לנסות ולחפש.

איריס2210

New member
מסכימה עם כל מילה

מסכימה לכל מילה שלך. גם אני נתקלתי בהזדמנויות שונות בצלמים חובבים ברחוב שצילמו את הרוקדים. זה נורא הכעיס. חייבים את רשות הרוקדים. אני לא מעוניית שיצלמו אותי ללא רשותי. המדריך צריך לתת את הדעת על הדבר הקיים הזה. באים תיירים ומצלמים את הרוקדים. ואם אני לא רוצה שהם יצלמו אותי? הם לא מכירים אותי? וזה גם נעשה בחוגים שונים שבאים וטוענים שזה נעשה לקלטת לרקודים עם או סיבה אחרת. צריך לשאול את דעת הרוקדים. לפי דעתי חודרים לפרטיות של הרוקד.

No name for now

New member
יום שישי הקרוב ביומן

דודה שלי שאלה את גדי והוא אמר שזה ליומן של השבוע הזה, זה ערוץ 1 למרות שעד כמה שזכור לי יגאל רביד (לא רביב) מגיש חדשות בערוץ 2, אבל זה מה שגדי אמר. קצת פדיחות לחשוב שכל ההשתוללויות שלנו בשורות (הריקודים הברזילאיים) יהיו בחדשות ביום שישי ומישהו מהעבודה עוד יראה את זה, לא איכפת לי שיראו אותי רוקדת ריקודי עם, אבל יש דברים שאולי עדיף לא להקליט

למעלה