להפעיל רמקולים...סוף שבוע קצבי ../images/Emo168.gif
בוקר טוב.....
תמרים צהובים, רימונים בצבע בורדו עמוק , ובכורי לימונים מחורף 2010 כבר על המדפים צפור קטנה לחשה לי שיש חצבים על אם הדרך בבוקר כבר קריר כאן ואני מגששת בידי אחר השמיכה בחלונות הראווה הלבישו את הבובות עם שרוולים ארוכים ובמבזקי החדשות מעדכנים את נתוני השפעת הצפויים ל"ע בחורף הקרוב (דרך אגב, האם יש כאן מישו המתכוון לקחת חיסון נגד המוטציה החדשה הזו?...ברררררר) בחשבון פשוט , הקיץ חולף עובר לו , נותרו כשבועיים למשלוח היורשים למוסדות החינוך חובה-חינם , והופ עוד שנה עברה....
אחד הדברים שמחייכים אותי , הוא איך סופרים שנה? לפי תאריך ההולדת? לפי השנה האזרחית? ראש השנה היהודי? שנת הלימודים? מתי אומרים בשנה שעברה?
שבת בפתח, נגמרו החגיגות, נגמרו התרוצים וצריך להכנס למטבח ולשקם את התושבים שמצאו תחליפים אלטרנטיביים בעת שטבלתי קוראסון בקפה לאטה . דרך אגב אם מדברים על קוראסונים , לדעתי של ההולנדים טובים יותר, אולי בגלל שפע החמאה לך תדע ....אבל הקפה היה מזעזע , אפילו יותר מהנמס בפחית של עלית!
יחד עם השיר המשגע והקצבי של שלומי שבת ופאבליטו הנה לכם מתכון הורס לשבת וליום טוב - פאי חצילים מבית מדרשה של נירה שוייאר המצרכים: לבצק: 11/4 כוסות קמח רגיל 100 גרם מרגרינה רכה 3 כפות מים קרים או סודה קמצוץ מלח למלית: 2 חצילים מוצקים בינוניים 1 כפית מלח שמן לטיגון 2 בצלים גדולים חתוכים 10 – 12 פטריות טריות שטופות וחתוכות, או מקופסא 3 ביצים ¼ כוס רסק עגבניות 1/3 כוס קטשופ חריף למי שאוהב טעם פיקנטי ¼ כוס פירורי לחם או קוואקר ½ כוס גרעיני חמניות 3 שיני שום כתושות גבינה צהובה מגוררת מלח, ובזיליקום – לפי הטעם תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ אופן ההכנה- הבצק: --------- -ללוש את חומרי הבצק במיקסר או במעבד מזון (אפשר גם בידיים) עד לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק נדבק לידיים – מוסיפים מעט קמח. -לקמח או לשמן משטח עבודה. לרדד את הבצק לעלה הגדול ב – 8 ס"מ מקוטר התבנית . לגלגל בעדינות את העלה על המערוך להרים ולהניח בתבנית. להדק אל התחתית והדפנות. לחתוך את חלקי הבצק הנותרים. המלית: ------- -לקלף את החצילים, ולחתוך לקוביות קטנות. לפזר את המלח ולהשהות כשעה. - לשטוף את החצילים מהמלח ולסחוט בעדינות. -לטגן במחבת עמוקה את הבצל בשמן, לצבע שקוף. להוסיף את החצילים והפטריות, לערבב ולאדות עד שהחצילים יתרככו מעט . --להוסיף הכל לקערה עם יתרת החמרים והתבלינים לערבב היטב לתקן תיבול. -לצקת את התערובת על הבצק שבתבנית ולאפות 35-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180) , עד שהפאי יציב. הערה- שומרי הכשרות יוותרו על הגבינה המהדרין יוסיפוה בפנוכו של המלית וגם יפזרו מעל הפאי , עם פרמזן זה מעלף! לכולכם שבת מוארת, ממוזגת, נעימה וטעימה