להפעיל רמקולים...סוף שבוע קצבי

ndav4050

New member
שוק דלית אל כרמל

מחר אנחנו נוסעים לטייל בדלית אל כרמל נשמח לקבל רעיונות
 
להפעיל רמקולים...סוף שבוע קצבי ../images/Emo168.gif

בוקר טוב.....
תמרים צהובים, רימונים בצבע בורדו עמוק , ובכורי לימונים מחורף 2010 כבר על המדפים צפור קטנה לחשה לי שיש חצבים על אם הדרך בבוקר כבר קריר כאן ואני מגששת בידי אחר השמיכה בחלונות הראווה הלבישו את הבובות עם שרוולים ארוכים ובמבזקי החדשות מעדכנים את נתוני השפעת הצפויים ל"ע בחורף הקרוב (דרך אגב, האם יש כאן מישו המתכוון לקחת חיסון נגד המוטציה החדשה הזו?...ברררררר) בחשבון פשוט , הקיץ חולף עובר לו , נותרו כשבועיים למשלוח היורשים למוסדות החינוך חובה-חינם , והופ עוד שנה עברה....
אחד הדברים שמחייכים אותי , הוא איך סופרים שנה? לפי תאריך ההולדת? לפי השנה האזרחית? ראש השנה היהודי? שנת הלימודים? מתי אומרים בשנה שעברה?
שבת בפתח, נגמרו החגיגות, נגמרו התרוצים וצריך להכנס למטבח ולשקם את התושבים שמצאו תחליפים אלטרנטיביים בעת שטבלתי קוראסון בקפה לאטה . דרך אגב אם מדברים על קוראסונים , לדעתי של ההולנדים טובים יותר, אולי בגלל שפע החמאה לך תדע ....אבל הקפה היה מזעזע , אפילו יותר מהנמס בפחית של עלית!
יחד עם השיר המשגע והקצבי של שלומי שבת ופאבליטו הנה לכם מתכון הורס לשבת וליום טוב - פאי חצילים מבית מדרשה של נירה שוייאר המצרכים: לבצק: 11/4 כוסות קמח רגיל 100 גרם מרגרינה רכה 3 כפות מים קרים או סודה קמצוץ מלח למלית: 2 חצילים מוצקים בינוניים 1 כפית מלח שמן לטיגון 2 בצלים גדולים חתוכים 10 – 12 פטריות טריות שטופות וחתוכות, או מקופסא 3 ביצים ¼ כוס רסק עגבניות 1/3 כוס קטשופ חריף למי שאוהב טעם פיקנטי ¼ כוס פירורי לחם או קוואקר ½ כוס גרעיני חמניות 3 שיני שום כתושות גבינה צהובה מגוררת מלח, ובזיליקום – לפי הטעם תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ אופן ההכנה- הבצק: --------- -ללוש את חומרי הבצק במיקסר או במעבד מזון (אפשר גם בידיים) עד לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק נדבק לידיים – מוסיפים מעט קמח. -לקמח או לשמן משטח עבודה. לרדד את הבצק לעלה הגדול ב – 8 ס"מ מקוטר התבנית . לגלגל בעדינות את העלה על המערוך להרים ולהניח בתבנית. להדק אל התחתית והדפנות. לחתוך את חלקי הבצק הנותרים. המלית: ------- -לקלף את החצילים, ולחתוך לקוביות קטנות. לפזר את המלח ולהשהות כשעה. - לשטוף את החצילים מהמלח ולסחוט בעדינות. -לטגן במחבת עמוקה את הבצל בשמן, לצבע שקוף. להוסיף את החצילים והפטריות, לערבב ולאדות עד שהחצילים יתרככו מעט . --להוסיף הכל לקערה עם יתרת החמרים והתבלינים לערבב היטב לתקן תיבול. -לצקת את התערובת על הבצק שבתבנית ולאפות 35-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180) , עד שהפאי יציב. הערה- שומרי הכשרות יוותרו על הגבינה המהדרין יוסיפוה בפנוכו של המלית וגם יפזרו מעל הפאי , עם פרמזן זה מעלף! לכולכם שבת מוארת, ממוזגת, נעימה וטעימה
 
לבאים מכיוון תל אביב....../images/Emo73.gif

חניון מוסדר ונעים בחורשה מימין לדרך שוק בסגנון רמלה - לוד בכניסה לישוב בפניה ימינה אחרי השוק לפי השילוט ניתן לעלות למנזר ולכנסייה במקום תצפית יפה על עמק יזרעאל בדליית אל כרמל עצמה מדרחוב מלא מזכרות מייד אין צ'יינה מסעדות בסגנון עדות החומוסצ'יפסלט, פיתות דרוזיות ובקלאווה משם דרך עוספייא מומלץ לנסוע למוזיאון הכט הציורי והמקסים המצוי בקומת הקרקע במתחם אוניברסיטת חיפה הכניסה אליו חופשית, והממצאים שווים ביקור! יציאה לעבר חיפה טיילת הגנים הבהאים רחצה בים אולי והביתה...... או אולי להתחיל את הטיול בשמורת נחל השופט ליד המושבה יקנעם יש עדיין זרימת מים ואפשר לעשות אתנחתא בחניון חרובים המוסדר ומשפ לעלות לדליית אל כרמל.... טיול נעים ותבוא לספר חויות
 

maybesure

New member
מוסיפה המלצה

כשיוצאים מדלית אל כרמל לכיוון עוספיה, בעוספיה נגריית שורשים מצד ימין של הכביש. רואים עצים ענקיים גדועים. - יצירות מופלאות מעץ זית, אקליפטוס ועוד.. מכניסי אורחים למרות שיודעים שמגיעים רק לשטוף את העינים. אם חוזרים דרך כביש 4, לא להחמיץ את פסלי הבזלת בכניסה לקיבוץ עין כרמל.
 

פייטוש

New member
כהרגלי ליום שישי אופני אבטיח ומילון

החשוב הם הפדלים והסבל מאחורה
 
צימר ליד חוף מינרל בים המלח?

מתעניינת בצימרים ליד חוף מינרל, שלא יהיו רחוקים יותר מדי מהים. מישהו מכיר?
 
ווקשה ../images/Emo140.gif

בוקר טוב וברוכה הבאה מצרפת לך קישור לצימרים באיזור ים המלח. אישית ממליצה על הצימרים של קבוץ עין גדי ועל חוף הרחצה שלהם טיול נעים ואת מוזמנת להצטרף אלינו
 
למעלה