להצטרף או לא?
....

וויקי

New member
להצטרף או לא? ../images/Emo35.gif ....../images/Emo53.gif

הציעו לי להצטרף לנוער העובד והלומד ולפתוח קבוצה בראש העין. הבעיה שלי היא שהנוער העובד היא תנועה פוליטית ותומכת במפלגה מסויימת, אני ממש לא מתעניינת בפוליטיקה כך שאין לי העדפות בכל מקרה. האם זה כדאי להצטרף? והתנועה ממש מתמקדת בקטע הפוליטי או לא?

Mad Cow

New member
לוויקי,

שלום וויקי, אני חניך חדש בתנועה וכן גם אני שמעתי על זה שהנוער העובד והלומד היא תנועה פוליטית וכולם חושים כך כיבן שהנוער העובד והלומד היא תנועה שמואלנית חבריתית וכשאנשים ישר שומעים שמואל הם חושבים פוליטיקה, במילים אחרות שמולאנית חברתית שווה לסוציאליזם, אז לסיכום הנוער העובד והלומד לא תנועה פוליטית, ואני אישית ממש נהנה... אם יש לך שאלות את מוזמנת לפנות אלי בכתובת: [email protected] בברכה, דודי

Mad Cow

New member
חושים = חושבים, סליחה על הטעות

וחוץ מזה לא כל מי שלא מכיר אותי בכינוי "Mad Cow" זה אני "דודי - קן מיתר" פשוט שחכתי לשנות את שם המשתמש שלי, סליחה,

פִּירֶה

New member
אני לא כל-כך מסכימה איתך.

הדבר בא לידי ביטוי לפני הבחירות האחרונות, שלמרות שהיה חלק לא מבוטל בתנועה שלא תמך בשרון, התנועה עדיין קיבלה בנשיאות החניכים שהתרחשה במקרה בקן שלנו, החלטה שהתנועה תומכת בברק, כלומר במפלגת העבודה. בתקופה הזאת, אולי קשה להבחין בפוליטיקה של התנועה כי הפוליטיקה כרגע זה "אאוט" והמלחמה בטרור היא מלחמה של שמאל וימין כאחד (כל עוד המדינה דמוקרטית)... שתגיע שוב תקופה של הכרעה מבחינה פוליטית טהורה, ולא חצי פוליטית (כמו לדוגמא ההפגנות נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה, חוק גיוס בחורי ישיבות, וכו´...) שוב תתגלה לעין הפעילות ה"פוליטית" בנוע"ל. הנוע"ל הוא כן תנועה פוליטית, אבל תנועת נוער, והנוער מעדיף להתרחק כמה שיותר מהפוליטיקה בינתיים. -פירה-

כדאי לך....

העניין הוא, שהתנועה היא שמאלנית חברתית (סוציאליזם...) אבל מה לעשות שמאל חברתי הולך ביחד עם שמאל מדיני. אני לא רוצה לשקר לך- רוב אנשי התנועה שהדעות הפוליטיות שלהם מגובשות הם שמאלנים אבל יש כאלו ויש כאלו. אני לא חושבת שהתנועה מתמקדת יותר מדי בעניינים פוליטיים, אולי קצת אבל לא יותר מדי. ככה לפחות אני מרגישה. באיזה כיתה את? (אני בט´ ואצלנו בפעולות מתמקדות בשמאל חברתי...) אני חושבת שכל אחד לוקח לעצמו את התנועה בצורה שונה. אני מאוד אוהבת את התנועה, גאה להיות בה, ולא רק בגלל האידיאולוגיה. עצה שלי- תלכי תנסי... תראי מה קורה עם זה ואז תחליטי ביי ביי

התנועה ופוליטיקה? כמובן רק מעט מידי

קודם כל הסתדרות הנוער העובד והלומד היא כן תנועה פוליטית, היא תנועה א-מפלגתית למרות שהיו שנים שתמכנו במפלגת העבודה. מבחינה המחנאות הפוליטית היא משוייכת למחנה השמאל, וזאת מפאת האידאולוגיה הציונית-סוציאליסטית שלה. כל תפיסה שדוגלת בכך שהחברה צריכה להיות משהו, כל תנועה שאומרת שצריך לשנות ולפעול חברתית היא תנועה פוליטית ואין מה לעשות בקשר לזה, זה פוליטיקה. חייבים לציין שלא כל הפוליטיקה הפלשיתאים, יש לנו גם צרות אחרות לטפל בהם. אבל גם במובן של שלום וביטחון (כמו שהססמא אומרת) יש לתנועתנו, תנועת הנוער העובד והלומד, מה להגיד. ועל כמה וכמה בכל הקשור לכלכלה וחברה. מתוך האידאולוגיה שלנו, אותה אידאולוגיה שמדברת על שינוי החברה לצודקת יותר, אנו מחוייבים להיות תנועה פעילה. למרות שכיום מימד זה - של הפעילות החברתית ופוליטית לוקה בחסר - כבר לא רואים אותנו ברחובות מספיק. אני מאמין שלא לנקוט עמדה כיום ולא לפעול למען חברה צודקת יותר הוא חטא באלו ימים (מה שעלול להיות "ימי ירושלים האחרונים" כדברי פרופ´ אברהם דיסקין). אני עצמי מאמין שעל התנועה לחזור להיות פעילה פוליטית, ולא רק לדבר באוויר. אני חושב שצריך להיות דיון רציני ומקיף על מעורבותנו הפוליטית. עכשיו אני בתור חבר נשיאות חניכים שואל את כל באי הפורום הזה, מה דעתכם ? כמה התנועה צריכה להיות מעורבת? באיזה נושאים היא צריכה להיות מעורבת? איך היא צריכה להיות מעורבת? אני מבקש ממכם שלא רק לענות על זה בראש, אלא גם להשאיר תגובות בפורום. שורץ.

חשבתי על זה בראש ו.....

חשבתי על מה שכתבת בראש שלי ובסוף החלטתי להעלות את זה לכתב. אז ככה: אני חושבת שלא צריך להיות יותר מדי דיבור והחלטות על פוליטיקה בתנועה, כי יש אנשים בתנועה שהם או אובייקטיבים או שהם לא בדיוק החליטו עדיין או אני לא יודעת מה... אבל כיף להם בתנועה והם אוהבים להיות בה (לא רק בגלל האידיאולוגיה) ואז הם קצת ירגישו לא בנוח. להעביר פעולות על ערכים סוציאליסטים ודמוקרטיים זה משהו אחד (ולפי דעתי גם נכון) אבל להתחיל להכנס לפוליטיקה....... שכל אחד יעשה את החלטותיו וחשבון הנפש הפוליטי לבד וזהו. מה שאני חושבת על התנועה שהיא באמת מנסה לא לערב יותר מדי פוליטיקה, ולפעמים קשה לא לערב את הנושא הזה כי הפוליטיקה נכנסת אולי בכל מקום בחיים שלנו. חייבים להודות שרוב אנשי התנועה הם שמאלנים (גם מבחינה פוליטית), כי דעות חברתיות הולכות גם עם דעות מדיניות. אני אישית לא הייתי רוצה שיווצר מצב שלאנשים לא יהיה כיף ונוח לבוא לתנועה בגלל יותר מדי דיבורים פוליטיים... מקווה שלא כתבתי יותר מדי, ושהיה לכם כוח לקרוא.... לי

גלוק

New member
פוליטיקה+נוע"ל= ../images/Emo93.gif

לדעתי התנועה לא יכולה להחליט דבר כמו אנחנו תומכים או לא תומכים בברק. אני יודע שהרבה אנשים לא חושבים כמוני, אבל תכלס, אין לי עדיין מושג אם אני שמאלני או ימני, ולא נעים לי!!! לא נעים לי שמחשיבים אותי שמאלני בגלל שאני בנוע"ל ולא נעים לי לעבור פעולות על זה רק בגלל שכולם אומרים לי ש:"פוליטקה היא חלק בילתי נפרד בחיים שלנו" וש:"הנוע"ל היא תנועה שמזדהה עם השמאל וזהו". והדבר שהכי מפריע לי שחניכים בצעירה נחשפים לזה
כמה שאומרים שאם לילדים יש דעה אחרת הם לא יקבלו את הדעה שלנו זה לא נכון וחניכים מאוד מושפעים כשהם רואים את כל הבוגרת של הקן שלהם תולה שלטים למפלגה זו או אחרת. אז אם אתם שמאלניים- סבבה, אבל אל תהפכו את התנועה שלי לכזאת ואל תהפכו את החניכים שלי לכאלה ואל תגרמו להורים לחשוב שאנחנו עושים לילדים שטיפת מוח וזה כל מה שרציתי לומר!!! עצבני מקן קרית אונו

ChOp^SuEy

New member
תראה...תשמע...

בכל הקטע של פעילות אתה צודק באמת לא יוצאים מספיק ולא אומרים מספיק את מה שיש לנו להגיד (הרבה) אישית אני חושב שכל השלטון במדינה הזאת זה סתם חרטה כל פוליטיקאי חושב רק על המשכורת שלו(לפחות הרוב אני לא מכליל) בינתיים לא ראיתי כל הבדל בין רה"מ לשעבר אהוד ברק (שמאל) ורה"מ הנוכחי אריק שרון (ימין) שנייהם אותו הדבר וזה שיש פיגועים זה לא קשור לפעילות שלהם זה רק בגלל שערפת רוצה שיהיו פיגועים טוב סטיתי מהנושא קצת... ובכל זאת צריכים לצאת לרחובות וצריכים להגיד את מה שיש לנו להגיד ולא בכל קן אלא בפרישה ארצית כל הקינים בארץ כל החניכים מציפים את הצמתים והרחובות באותו זמן למען מטרה מסוימת זה המעט שאפשר לעשות. אני חולם? אולי לא... ליאור גמבש - קן חולון

ChOp^SuEy

New member
כדאי ביותר

תאמיני לי שהדבר האחרון שמעניין אותי זה פוליטיקה כולם חרא פה בארץ בלי קשר לימין או שמאל כדאי להצטרף לתנועה ואני מברך את הרגע שעשיתי את זה התנועה באופן רשמי תומכת בשמאל חוץ מפוסטרים של פוליטיקאים שגם ככה הופכים אותם ועושים מהם פלקטים לא תרגישי הרבה פוליטיקה בקן עלי והגשימי ליאור גמבש - קן חולון

אני עם במבה

אני ממש מסכימה עם במבה... אני נמצאת בתנועה... ואני ממש ממש לא מתעניינת בפוליטיקה... אז כן... יש את הפעולות שעוסקים בפוליטיקה.. ואז אני מרגישה טיפה פחות קשורה כי אין לי מושג מה קורה... אבל ככה לפחות אני מתעדכנת, ובמקרה הכי גרוע, אם את לא רוצה גם בזה, אז לא כל הפעולות כאלה, אבל אני עדיין בדעה של להעשיר קצת את הידע בפוליטיקה- לא משנה עד כמה את לא מתעניינת. התנועה מתמקת... אבל עד גבול מסוים... את תמיד יכולה רק לנסות.. אין לך מה להפסיד... (נראה לי...)

לוויקי

היי......רק רציתי להגיד לך ש... אומנם התנועה דוגלת בערכים ובעקרונות השמאלנים אבל.... זה לא מחייב אותך לדגול באותם עקרונות ורעיונות...לפי דעתי כדאי לך להצטרף ולנסות אם אחרי כמה זמן תראי שהעומס הפוליטי, הדיונים וכל מה שסובב סביב זה מכביד עלייך ולא מתאים את תמיד יכולה לפרוש (למרות שאני לא מאמינה שזה יהיה). עוד משהו אני מכירה לפחות שלושה אנשים בתנועה שהם ימניים (ואפילו קיצוניים) שעדיין נהנים מהתנועה.....נקודה למחשבה. מקווה שעזרתי שני

שיגעתם אותי... כולם פה זורקים מילים גדולות לאוויר, לא בטוחה שכל דבר אומר מה שהוא אמור להגיד.... תקשיב, הנוער העובד והלומד היא תנועה של השמאל החברתי (כפי שכבר אמרו לך כל כך הרבה פעמים...), אבל כפי שלי כבר ציינה - שמאל חברתי ושמאל פוליטי הולכים ביחד. ועם זאת - השמאל הפוליטי לא מקבל ביטוי רב, כמעט בכלל, בתנועה, ואם אתה מבין משהו - אתה צריך להבין שמדובר בשמאל חברתי. ועם כל הבלגאן הפוליטי - אני מכירה הרבה אנשים בנוע"ל שהם ימנים, אפילו קיצוניים. כן, סביר להניח שהרוב בתנועה הם שמאלנים - מה לעשות, התנועה שמאלנית. ובכל זאת כולם נהנים... ולמרות שזאת לא הכמות, זאת האיכות (קן גבעת עדה!), אנחנו התנועה הגדולה בארץ (למרות שעם המפקד החדש וההוראות שיצאו בקשר להגדרה של "חניך", בגלל הצופים, מעמדינו עלול להיות בסיכון. אבל מה זה קשור?? כולם יודעים שמעבר להגדרות ברורות, אנחנו עדיין התנועה הכי גדולה...). וזה כשהשמאל בארץ נחלש... והרי אף אחד לא היה כאן, בסופו של דבר, אם הוא לא היה נהנה. הנוער העובד - מעבר לכל ההגדרות הפוליטיות\חברתיות, זה כיף, ועל נטל ההוכחה יש לך את הפורום הזה... תצטרף, תנסה, אתה לא חייב לגמור את החיים שלך בקיבוץ אשבל - העיקר שתבדוק אם זה מתאים לך... מנסיון, אני לא חושבת שהנושא הפוליטי יפריע לך עד כדי פרישה... עלה והגשם

אושרה...

דבר ראשון וויקי זו בת (אני מקווה... נכון?) ולוויקי אם את עדיין קוראת את מה שאנחנו כותבים פה- תצטרפי ותנסי. זאת העצה שלי. יש בנוע"ל הרבה מעבר לאידיאולוגיה ופוליטיקה, אנשים גם נהנים פה ולא כל הזמן מתפלספים ומתדיינים....

מה שנכון נכון.... לי, צודקת, אין מה להגיד, מצטערת... אכן בת! אז לוויקי - אני מצטערת! קראתי הודעה אחרת שהייתה מופנית אלייך בלשון זכר והתבלבלתי... לא יחזור שנית! מה שכן, לי, כתבת לה שזה לא רק אידיולוגיה ופוליטיקה, ולא רק מתפלספים ומתדיינים, ותיראי מה יצא משאלה אחת פשוט שאלה אם להצטרף או לא... ואני גם לא מדברת על המשך הדיון הזה שנפתח כנושא חדש, או על אחד מהדיונים האחרים שדי השתלטו על הפורום יותר מקריית אונו... מסתבר שגם למי שאין לו ממש דעה, יש דעה רצינית... וויקי - אני בטוחה שכולם חושבים כמוני, ונורא מצטערים אם אנחנו רק מבלבלים אותך יותר... סה"כ, תצטרפי, אין לך מה להפסיד! וזה בעצם מה שבכלל ניסו לעשות בהתחלה... לשכנע אותך. ובזה אני סוגרת את החלק שלי בעניין (למרות שנראה לי שעוד יש לי מה להגיד בקטע הפוליטי.. אבל זה כבר לא מופנה אלייך, אלא אם זה כן מעניין אותך...) ואני אשמח אם תודיעי לנו מה החלטת, אם להצטערף או לא! אולי עוד נתראה באיזה טיול....

שלום לך וויקי יקרה

אני אביב שניר, חניך התנועה בשכבת מעפילים (יא´) ומדריך בתנועה קבוצה בשכבת חותרים (ז´). אם רק אפשר, הייתי רוצה לדעת עליך עוד פרטים (כיתה, בית ספר, איזו קבוצה וכל דבר אחר שעולה לך לראש) ואם תרצי, נוכל לדבר בפורום מצומצם יותר. השורה התחתונה שלי היא להצטרף, אם את רוצה להרחיב על זה את הדיבור אני אשמח מאד.

למעלה