להציל את הפסיפסים בכיכר ביאליק בת"א

telavivit

New member
להציל את הפסיפסים בכיכר ביאליק בת"א

ליבי נחמץ כל פעם שאני רואה את הפסיפסים בכיכר ביאליק בת"א, הזנחה פושעת קוראים לזה. הפסיפסים שבוצעו ברוונה ע"י אמני מוזאיקה ידועים, על פי ציוריו של נחום גוטמן, מאבדים כל יום אבן ועוד אבן. לא אחת נתקלתי שם גם בילדים ש"אוספים" אבנים צבעוניות, ותולשים אותן מהפסיפס. להרצל שמופיע שם באחת התמונות שתוחמות את הבריכה, חסרה כבר מזמן רגל.. ואין פוצה פה ומצפצף. כנראה שמחכים שכל העסק יהרס מעליו, ואז יכריזו על פרויקט "שימור", שיעלה מיליון דולר, מה דעתכם "להתגייס" לעשות רעש, לפנות לגורמים אחראיים בעירייה כדי להציל את האתר ? אולי ביחד נצליח להזיז למשהו ? אולי יש בינכם בעלי קשרים שאפשר לרתום למשימה. מה דעתכם ?

רשר

Well-known member
מנהל
יש לי מי שיתקן! תמורת כמה אמרת?

וברצינות יש לי רעיון נהדר במסרים.

מתגייסים...

שלב ראשון: לכתוב הצומה קצרה ועיניינית לעיריית תל-אביב... אבקש ממכם, לכתוב את זה, כדי שיהיה נתולת שגיאות כתיב... בפורום הזה נחתום, ואשלך לעירייה כל פעם שנוסף חתימה... בסדר?

רשר

Well-known member
מנהל
"לא כצעקתה"

אכן חסרות אבנים בעיקר בגלל עבודה לקויה ע"י מי שעשה את העבודה. ההדבקה נראית כאילו ע"י מלט פשוט ולכן יש התפוררות בקצוות ונפילה של אבנים. ילד לא יכול להוציא אבן מפסיפס שעשוי כיאות. אין ספק שצריך לתקן אבל לא חיבים להפגין ולהחתים עצומות בשביל כל דבר. בסה"כ המקום (16:30 27/7/04) נראה נקי ומסודר יש מים והמזרקה עובדת. נכון שיש תמרור נפלא לקישוט וכנראה שזה לכבוד השכנים ממול (פיקוח עירוני).

TalHai

New member
אם כל הכבוד זה דורש שיפוץ...

א. של הבנין המרכזי (העירייה) ב. של הצמחיה ג. של הגדר

למעלה