להציל את סושי החתולה

ACI_D

New member
היי, משתמשת חדשה ויצרתי חשבון כדי לשתף. הפרויקט אינו שלי, ראיתי מודעה לו ולא יכלתי להמשיך לגלול בלי לתרום, בתור אשת חתולים מטורפת.
באמת כואב לי הלב על המסכנה הזו, אז אני אשמח אפילו אם תוכלו להעביר את זה הלאה, גם אם אין ביכולתכם לתרום.
תודה רבה

עוד מידע בלינק:

עזרו לנו להציל את סושי!

את סושי הצלנו כשהייתה גורה קטנה ברחוב לאחר שנתגלתה בתוך מכסה מנוע, הצלחנו למצוא לה בית, אבל לאחר שהתגלה שהיא חולה במחלת ה - FIP הארורה, הבית הפך ללא רלוונטי... נטשו אותה...

אבל אנחנו החלטנו שאנחנו בוחרים בחיים ולא מוותרים, אנחנו נעשה הכל בשביל להציל את סושי!

קבצים מצורפים

• סושי.png
    סושי.png
    KB 777 · צפיות: 2

דגלמנגל

Well-known member
להשכלה כללית: דלקת הצפק בחתולים (FIP)

לאור עלויות הטיפול (סעיף: "מה הטיפול במחלת ה-FIP" ואילך) אפשר להבין מדוע נסוגו המאמצים מכוונותיהם הראשוניות.
להמתת חסד, צריך כוחות נפשיים כאלה, שלא לכל אחד יש. חוצמזה, הם לא באמת זרקו לרחוב, היתה להם כתובת.

אנ'לא רוצה לייאש ותכף לפסול, אבל לאור הזמן הקצוב (הווירוס כבר עובד) והסכום הנדרש, צריכה להיות איזו הערכה מוקדמת, לגבי היכולת לעמוד ביעדי הגיוס, לפני שמתחילים. זה לא כמו תרומה למרפאה של עודד הכטמן, שמשקיע את רוב הסכום בעצמו וזקוק להשלמה, פה ושם. הכותבת אינה מציינת שום יעדים, כלומר אפשר להבין שההתרמה היא מ-0.

האתר, שציינתי לעיל, מפנה לפייסבוק, לקבוצה "חתולים עם FIP בישראל". מי שיש לו חשבון בפייסבוק (לי אין), מוזמן לפתוח במחקר.

ACI_D

New member
היי, במודעה שנתקלתי בה מאינסטגרם החתולה כן מקבלת את התרופה כבר, ושהבחורה שמחזיקה בה לקחה המון הלוואות על מנת לטפל בטיפול, אמנם זה לא מצוין בפוסט אך לפי דעתי זה כסף שנועד לסגור את ההלוואות שהיא לקחה בשביל לממן את הטיפול בסושי. (אני לא המארגנת וגם לא המטפלת, פשוט רציתי לשתף את הסיפור של סושי.)
ודרך אגב, לא ציינתי זאת אך כרטיס האשראי יחויב בכסף שתורמים רק אם הפרויקט יגיע למימונו המלא, ואם לא אז הוא לא יחויב. (מתוך שאלות ותשובות באתר giveback)
צירפתי למטה את המודעה שראיתי באינסטגרם ואת הקטע הספציפי שדיברתי עליו.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2021-10-23 at 9.46.41 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-23 at 9.46.41 PM.jpeg
    KB 100.6 · צפיות: 10

דגלמנגל

Well-known member
יופי, עכשו יש גם קישור לפרויקט, דבר שבמודעה המקורית לא היה. זה והמודעה שפרסמת כאן, ביחד עם השו"ת של האתר, מבהירים את המצב. עם זאת, עדיין הציבור מתבקש להרים את כל נטל העלויות, ללא השתתפות עצמית של היוזמים (9% עמלה, לא נחשבים כהשתתפות עצמית). אני נענה, מדי פעם, לבקשות עזרה מהסוג הזה (כשיש לי וזה לא מובן מאליו), אבל תמיד כהשלמה להשקעה של היזם, לעולם לא כמתנדב להחליף אותו. גילוי נאות: אני מכיר בחשיבות הפרויקט, אבל עקרונית, לא אשתתף בו.

Yukita

Active member
מנהל
יופי, עכשו יש גם קישור לפרויקט, דבר שבמודעה המקורית לא היה. זה והמודעה שפרסמת כאן, ביחד עם השו"ת של האתר, מבהירים את המצב. עם זאת, עדיין הציבור מתבקש להרים את כל נטל העלויות, ללא השתתפות עצמית של היוזמים (9% עמלה, לא נחשבים כהשתתפות עצמית). אני נענה, מדי פעם, לבקשות עזרה מהסוג הזה (כשיש לי וזה לא מובן מאליו), אבל תמיד כהשלמה להשקעה של היזם, לעולם לא כמתנדב להחליף אותו. גילוי נאות: אני מכיר בחשיבות הפרויקט, אבל עקרונית, לא אשתתף בו.
מאחר שהמקרה המדובר והנפשות הפועלות אינם מוכרים לי אישית, אין לי מושג מה היה שם - אבל אם מישהו כבר נקלע לחובות כשהוא או חברים פתחו במבצע מימון כדי שהטיפול יתאפשר, לא תמיד אפשר לצפות להשתתפות עצמית. לא תמיד מדובר במקרה פשוט.

דגלמנגל

Well-known member
את צודקת, אבל הנה משהו שלא מסתדר לי עם הסכום המבוקש:
■ מצילים את בן-בן מ FIP
שימי לב, שזה כולל גם ניתוח עיניים, שלא שייך ישירות ל-FIP ואחרי הכל, הסכום המבוקש עבור בן-בן, הוא כחצי(!) מזה של סושי. במקרה של בן-בן, מסופר על טיפולים נוספים, שמומנו ע"י המבקשת ואפשר לראות בזה משום נכונות להשקעה. בדיקות, כל כמה שיעלו, לא עושים פעמיים בשבוע ואם ביקור יומי (1 מתוך 84, ברצף!) אצל וטרינר, לצורך הזרקה, עולה ₪200* - כדאי להחליף אותו ויפה שעה אחת קודם.

זאת ועוד, החברה החדשה שלנו יודעת לספר שמי שמחזיקה בחתולה לקחה המון הלוואות. מאיפה היא יודעת? לדבריה היא רק מצאה את המודעה ושם מדובר על קבוצת אנשים. אז מה אני אמור לחשוב, שהמודעה משקרת? שהחברה ממציאה שיפור לסיפור? שהחברה היא היא בעלת המודעה? הקבוצה נכנסה לחובות של כמה אלפים, אבל ₪17,000 זה לא "כמה אלפים", זה יותר מפי-2 מעלות התרופה. מישהו פה עשה חשבון פרטץ' לאנשים עם הרבה כסף ומעט שכל. אנ'לא יודע מה אתכם, אבל אותי זה מרתיח. האינטרנט מלא ב"יזמים" יצירתיים, עם סיפורים קורעי לב ופותחי כיסים. עד היום, נתקלנו בהם, פה בפורום, אצל מפרסמים מקדמי מכירות. אולי, פרויקט-מימון-המונים הוא הטרנד החדש.

----------------------------------------------------------------
25,000 פחות 8,000 לחלק ל-84 ...והבדיקות - יוק!

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
את צודקת, אבל הנה משהו שלא מסתדר לי עם הסכום המבוקש:
■ מצילים את בן-בן מ FIP
שימי לב, שזה כולל גם ניתוח עיניים, שלא שייך ישירות ל-FIP ואחרי הכל, הסכום המבוקש עבור בן-בן, הוא כחצי(!) מזה של סושי. במקרה של בן-בן, מסופר על טיפולים נוספים, שמומנו ע"י המבקשת ואפשר לראות בזה משום נכונות להשקעה. בדיקות, כל כמה שיעלו, לא עושים פעמיים בשבוע ואם ביקור יומי (1 מתוך 84, ברצף!) אצל וטרינר, לצורך הזרקה, עולה ₪200* - כדאי להחליף אותו ויפה שעה אחת קודם.

זאת ועוד, החברה החדשה שלנו יודעת לספר שמי שמחזיקה בחתולה לקחה המון הלוואות. מאיפה היא יודעת? לדבריה היא רק מצאה את המודעה ושם מדובר על קבוצת אנשים. אז מה אני אמור לחשוב, שהמודעה משקרת? שהחברה ממציאה שיפור לסיפור? שהחברה היא היא בעלת המודעה? הקבוצה נכנסה לחובות של כמה אלפים, אבל ₪17,000 זה לא "כמה אלפים", זה יותר מפי-2 מעלות התרופה. מישהו פה עשה חשבון פרטץ' לאנשים עם הרבה כסף ומעט שכל. אנ'לא יודע מה אתכם, אבל אותי זה מרתיח. האינטרנט מלא ב"יזמים" יצירתיים, עם סיפורים קורעי לב ופותחי כיסים. עד היום, נתקלנו בהם, פה בפורום, אצל מפרסמים מקדמי מכירות. אולי, פרויקט-מימון-המונים הוא הטרנד החדש.

----------------------------------------------------------------
25,000 פחות 8,000 לחלק ל-84 ...והבדיקות - יוק!
באמת אני לא יודע מה יותר הזוי בסיפור הזה.
עצם הרעיון להוציא על חתול סכום שיכול לעזור לאלף חתולים אחרים?
להאריך בכוח את חייו של חתול אומלל ולגרור אותו יום יום לזריקות?

אם הסיפור הוא סתם רמאות זה גרוע, אם זה סיפור אמיתי זה גרוע לא פחות.

נ.ב. - אני מחפש משקיע לפיתוח משחק שחמט לחתולים, המיועד לבתים בהם יש 2 או יותר חתולים ויכול לעזור להם להעביר את הזמן, והפרוייקט יכול גם לשמש לפיתוח זן חדש של חתולים, שחמטולים, שיתרמו רבות לאיכות חייהם של קשישים רוסיים ערירים שאין להם נגד מי לשחק שחמט.

ACI_D

New member
היי, אני ממש לא יוצרת המודעה או הקמפיין. לא צירפתי את זה שהאומנת שלה לקחה הלוואות כי לא שמתי לב שהיוצרים לא כתבו על זה בעמוד הקמפיין (שזה בעייתי למי שאין פייסבוק ולא יכול להתעדכן בכך). צירפתי את הפריים למטה שנלקח מהסרטון בעמוד הפייסבוק של סושי. אני לא קשורה בשום דרך לפרויקט או לקבוצה שארגנה את זה, רק רציתי לשתף ולכן הבעיות בניסוח ובקמפיין לא נוגעות אליי (אין לי יכולת כ"כ להענות להן או לשנות) , כתבתי את הפוסט לפי כל מה שהצלחתי למצוא בפייסבוק ובאינסטגרם לגביה.

בנוסף, כותבת המודעה עצמה היא עצמאית ויש להם עמוד לאימוץ חתולים, והם לא חלק מארגון מוכרז כלשהו.

התרופה אמנם ניסיונית אך כן היו חתולים שהצליחו בעזרתה להחלים. ויש אנשים שינסו הכל לפני שיוותרו, אם יש סיכוי של הצלחה. (שזה משהו שאני לא בהכרח מסכימה איתו אבל אין לי כ"כ הכרות עם FIP, בעמוד הפייסבוק יש סרטון שאומר כי הם בחרו בחיים ולא במוות, ז"א הם מוכנים להלחם למענה. לפי דעתי זה משהו שמקביל לטיפולים במחלות קשות אחרות, שגם בהן אחוזי ההצלחה בטיפול לא כ"כ גדולים כמו בסרטן למשל ומניסיון בטיפול בכלב חולה שנפטר בצורה פתאומית לצערי בסוף.) כמובן שאני מניחה אם הם יראו שהחתולה אכן לא משתפרת והטיפול לא מצליח, הם יבחרו להרדים אותה במקום שתסבול יותר. הם כנראה מעדיפים לנסות לטפל מאשר ישר להרים ידיים.

אבל אני כן אגיד, שאתם כן יכולים לפקפק בסיפור. באמת שאין לי קשר לקמפיין עצמו ושפשוט ראיתי מודעה ורציתי לשתף. זה הקמפיין הראשון העצמאי שאי פעם תרמתי לו (חוץ מתרומות תכופות לארגוני בע"ח מוכרים), אז יכול להיות שרימו אותי, אני באמת לא יודעת אבל לי אישית ההסבר נשמע הגיוני. בקמפיין הסבירו כי המקרה של סושי דחף את היכולות הכלכליות שלהם (אני לא באמת יודעת מי זה הם, כי בפרויקט רק היוצרת מציינת את שמה ואחר כך מדברת ברבים, מהביקורות שראיתי בעמוד של האימוצים שלה מוזכרת עוד בחורה בשם דפנה, וכל הביקורות חיוביות. מצד מאמצים.) אז הסקתי שהכסף שלא הולך לטיפול הספציפי של סושי הולך על אוכל ודברים נלווים לשאר החתולים שהם עושים להם אומנה, כי הם פירטו שההתרמה היא לא רק על עלות התרופה והביקורים לוטרינר . "מרגע החילוץ של החתול מהרחוב מתחילה מסיכת של עבודה. מדובר בנסיעות לוטרינרים, טיפול בבית, מימון מזון איכותי ורפואי, שקי חול וציוד, תשלום למרפאות וטרינריות ולאומנות בתשלום."
"המקרה המיוחד של סושי הביא אותנו לקצה גבול היכולת ואנו לא יכולות להתמודד לבד, לכן אנחנו פונות לעזרתכם בתרומה כדי שנוכל להציל אותה."

בנוסף, ביקשתי מבעלת העמוד על עדכון אתמול והיא אמרה כי תעדכן לגבי סושי היום, והיא נענתה ועדכנה בעמוד שלה. זה נראה כי המצב שלה משתפר. (לא יודעת למה הלינק בגרמנית, אבל הוא אכן מוביל לעמוד של סושי)
הוא לא באחריותי ורק רציתי לשתפו, חשבתי שזו תהיה אחראיות המתעניינים לחפש כל מה שאפשר על זה באינטרנט לפני תרומה. שאגב, את עמודי הפייסבוק ניתן לראות גם בלי חשבון פייסבוק וכן גם את הסרטון שפורסם בעמוד שלמוקדש לסושי.

כל המידע הזה מצאתי בפייסבוק, בסרטון, בקמפיין ובאינסטגרם.

קבצים מצורפים

• סושי פיחיסבוק.png
    סושי פיחיסבוק.png
    1.1 MB · צפיות: 3
נערך לאחרונה ב:
למעלה