להקות המשך לביטלס?...

AmitJ

New member
להקות המשך לביטלס?...

מי לדעתכם המשיך את דרכם ורוחם של הביטלס לאחר פירוקם? זה יכול להיות אמן, להקה או שיר ספציפי שאתם מכירים.

חחחח...

אף אחד לא יכול להשתוות ולו בקצת לדרכם ורוחם של הביטלס! אין דבר כזה, ולכן השאלה מיותרת לחלוטין. הדבר היחיד שקרוב לזה הם חברי הביטלס עצמם אחרי הפירוק, אבל גם הם לא קרובים...

AmitJ

New member
אני קצת מתפלא עליך,

בתור מי שהתחיל שירשור של "דיונים פילוסופיים" הקשורים ללהקה. איזה מין פילוסוף אומר על שאלה שהיא "מיותרת לחלוטין"?
אז הנה דיון פילוסופי - אני חולק על דעתך. הרבה אמנים המשיכו את דרכם ורוחם של הביטלס - בהצלחה כזו או אחרת. אני אוהב להסתכל על הביטלס בתור אלה שכתבו את ה-"מילון" של המוסיקה המודרנית (מעין אליעזר בן יהודה של המוסיקה), וכל אלה שבאו אחריהם משתמשים ב-"מילון" הזה כדי לכתוב את הסיפורים שלהם. לדוגמא - השיר Sowing the Seeds of Love של Tears for Fears. שיר מפואר לרוב הדיעות, עם השפעות מלנון (I am the Walrus) וממקרטני (Penny Lane). ועוד דוגמא - להקת Jellyfish עושה פופ מושלם, שיונק מהשורשים ששתלו החברים מליברפול. אם לא היו הביטלס, קשה לי להאמין ש-TFF היו יוצרים שיר כזה, או ש-Jellyfish היו נשמעים כפי שהם נשמעים. לזה התכוונתי ב-"ממשיכי דרכם ורוחם".

טוב... יש דברים שהם פשוט ברורים

ולא ניתנים לדיונים פילוסופיים, ואחד מהם הוא שהביטלס הם להקה שבלתי ניתן לחקות כי הם הלהקה הכי טובה בכל הזמנים.

אין, לא היה ולא יהיה....

האמןשהמשיך את דרכם ורוחם של הביטלס לאחר פירוקם
לדעתי, בכל אופן.... יחד עם זאת- כש"אואזיס" היו בשיא ההצלחה שלהם איפשהו בתחילת הניינטיז הם הגדירו עצמם כממשיכי דרכם של הביטלס. הגזמה פרועה ביותר.

beatles247

New member
אואזיס

אני לא חושב שהם בגדירו עצמם כממשיכים של הביטלס... הם פשוט מאוד מאוד הושפעו מהם ורואים את זה במוסיקה שלהם (שומעים..)

Miss CB

New member
אואזיס?

פחחחח. עם כל הכבוד לאחים גלגר, ואואזיס דווקא יש להם ממש שירים נחמדים, זה השפעה מקסימום בטח שלא הממשיכים של. הערצה יש פה: "וונדרוול"? משקפי השמש? המופטופס (התספורות שלהם)? וזה די עצוב האמת: הם בערך סוגדים לביטלז בכלל ולג'ורג' וג'ון בפרט אם אינני טועה, ויש דווקא ציטוט של ג'ורג' שטוען כי "מוסיקה של היום כמו יו 2 ואואזיס זה חרא של מוזיקה..." לא ציטוט מדויק אבל זאת הייתה הכוונה.

הפעלת קודים - שיעור מספר 1 ../images/Emo176.gif

כאשר ברצונך לשים בהודעתך אמוטיקן (אייקון) של ציור מסויים, אתה יכול לרשום את שמו במסגרת של שני קווים מקבילים, כמו לדוגמא
. הקוד מפעים מערכת מסויימת, הגורמת להפעלתה של התמונה. ישנם קודים מסויימים השמורים במערכת. אולם אם תנסו להפעיל קוד שלא שמור במערכת בדרך דומה - כמו לדוגמא |פלאפל|, התמונה לא תופיע. אולם - ניתן להפעיל קודים בדרך פשוטה יותר - ולקבל את רשימת הקודים השמורים במערכת - והרי היא לפניכם.
וכדומה.

elad2040

New member
השאלה היא

מה הכוונה ב"רוחם"? אם הכוונה היא פופ נגיש לכל אך עם זאת בעל "להב כפול" תחכום ושנינות, אז לא יש כמה. מהשנים האחרונות, אני יכול לחשוב על הרד הוט צ'ילי פפרז, אולי. בישראל אפשר לתת לדוגמא את יוני רכטר ומתי כספי. אני יכול לחשוב על הרבה להקות שעושות פופ "מתוחכם" אבל על רובן קשה להגיד שהן נגישות לרוב הציבור. אגב, בתור שואל השאלה, מה אתה חושב?

AmitJ

New member
השאלה נשאלה בצורה מעורפלת בכוונה,

ואני אוהב את הכיוון שלך. הכוונה לא היתה השוואה, אלא השראה... חבל שלא כולם הבינו את זה ככה, היינו יכולים להתחיל שרשור שבו נוכל להמליץ זה לזה על מוסיקה טובה. בכל מקרה הבחירה שלי, בענק, היא להקת Jellyfish שפעלה בסן-פרנסיסקו בתחילת שנות ה-90. הלהקה הוציאה רק שני תקליטים רשמיים, אבל כל שיר פשוט מדהים. טקסטים שנונים, מנגינות סוף הדרך, עיבודים, הפקה... מי שלא שמע פשוט הפסיד. אבל לא מאוחר לנסות! אפשר להתחיל עם Joining a Fan Club האירוני, לעבור ל-She Still Loves Him המרגש, להתענג על Russian Hill, לחייך בגלל That is Why, ליפול מהכיסא מ-New Mistake, לצחוק בקול גדול כשמבינים את הבדיחה של He's My Best Friend (אגב השיר היחיד שאני מכיר שכל האקורדים בו הם 7 (ספטאקורדים)), ולקנח ב-The Man I Used To Be המצמרר. לא משנה כמה אני מקשיב להם, אני תמיד מוצא דברים חדשים שלא שמעתי קודם. מה, עוד לא קניתם?!??!

Another Girl

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo18.gifומה קורה עם הסקר?...

הממ.. "Yellow Submarine" לוקח בגדול,בינתיים. אבל נחמד לראות שמישהו מצביע גם ל-Magical mystery tour.להזכירכם שמחר מתחלף הסקר,אז ללכת להצביע...

למעלה