להקות ציפורים שהתנחלו בחצר

להקות ציפורים שהתנחלו בחצר

בוקר טוב אני זקוקה לעזרתכם ... בביתי הפרטי שברחובות על עצים מאוד ותיקים (בני 100 שנה ויותר) התנחלו עדת ציפורים - אנפות ומגלנים. המראה ממש מרהיב! מדי יום בשעות השקיעה מגיעות להקות שלמות של ציפורים ומתמקמות על העצים... מדהים. אלא שחוץ ממדהים הענין מתחיל להיות סכנה בריאותית שגבתה מחיר. זה התחיל בזיהום שחטף החתול שלנו (בעקבותיו הוא מת). והחתול גם הדביק את אבי בזיהום קשה! מאוד!... בנוסף על השכנים מתלוננים כי הלשלשת של הציפורים מזהמת את כל הרחוב... הבעיה חמורה עוד יותר כי הציפורים החלו לבנות קינים. בברור שערכתי עם עיריית רחובות הם טענו שהבעיה היא שלי (אפשר לחשוב שאני קראתי לציפורים) ושעלי לגזום את העץ, וזאת על חשבוני (לכרות או לגזום עץ שגובה שכזה העלויות עשויות להגיע עד 5000 ויותר ש"ח). הבעיה החמורה היא שאני ממש לא רוצה לכרות את העץ. מה ניתן לעשות? למי ניתן לפנות? מי יכול לעזור? להגן על העץ אך גם על להקות הציפורים? מה עושים? תודה

אגב אני לא בטוחה

שאלו מגלנים.. להלן תיאורה: ציפור גדולה, צבעה שחור, מקורה מעוקל. למשהו יש רעיון?

insomni

New member
התיאור מתאים לאנפיות בקר ומגלנים

אלו ציפורים המוכרות כמקננות במושבות מעורבות על עצים, ובתוך ישובים. לגבי סילוק הציפורים - גיזום לפני שהחלה בקיעת גוזלים יסלק את הציפורים ללא פגיעה בהם. לאחר הבקיעה יפגעו הגוזלים בקינים. עיריית רחובות מתייחסת למפגע כמו לכל מפגע תברואתי אחר, בשטח הפרטי שלך, ההוצאות עלייך. בשטח הציבורי באחריותה. אינני מכיר כל שיטה אחרת חוץ מגיזום העצים בצורה ניכרת. התפרסמה לא מזמן איזו שיטה לסילוק ציפורים בעזרת קרני לייזר, לא מכיר פרטים עליה או מידת יעילות, אבל שווה לבדוק. (אני מעריך שמדובר בנזירה של קרניים לעיני הציפורים או משהו דומה ואם כך אז כן מדובר בפגיעה בהן) לאחר הבקיעה צפי למפגע סביבתי נוסף, גוזלים רבים אינם שורדים ונופליחם מהקנים בטרם עת... לגבי הזיהום של החתול ושל אביך (רפואה שלמה אני מקווה) האם רופא קבע שהגורם המזהם הן הציפורים? או שרק סמיכות המקרים? כי זה נשמע לי מעניין שמושבה כל כך טרייה תפיץ זיהום שיפגע גם בחתולים וגם באנשים באופן כה קריטי...

netbird

New member
בעיה דומה

בגן הזואולוגי בתל אביב היתה להם בעיה דומה. אנפיות בקר התיישבו להם על אחד העצים ומאנו לעזוב אותו. העץ סבל קשות מלשלשת בכמויות מסחריות. נראה לי שהם הקימו פטרולים שייגרשו אותן בכל פעם שנחתו. למען האמת, כלב מאולף יעשה עבודה כזו לא רע.

שחיין

New member
בעיה דומה 2

במושב עזריאל שבשרון יש בעיה דומה. מאות אנפות בקר כ50 קאקים וקצת מגלנים באים (כנראה רק עונת הנדידה) ללון בחורשת האקליפטוס שבמרכז המושב. ומעניין שהם בחרו דווקא בעץ אחד שהוא כנראה הכי גבוה ועליו הם עומדים בצפיפות מדהימה על כל ענפון פנוי וזאת למרות שיש עוד הרבה עצים בחורשה זו. עבורי כצפר זו חויה נהדרת אך זה הופך מטרד לתושבים שחיים סמוך לחורשה. האמת שרציתי לשאול כבר מזמן מה הן הפיתרונות של אוהבי הציפורים כי החבר'ה שם פשוט דופקים על פחים וכל הלהקה מתרוממת בבת אחת (למעלה מ300 ציפורים !!) בצרחות מדהימות. לי זה כאב מאוד בגלל צער בעלי החיים שיש בזה אבל מה אוכל לומר לאלו שסובלים? באחד המקרים ראיתי להקה קטנה של מגלנים עפה בחושך ממש, לחפש מקום אחר ללינה.

erpeled

New member
ניתן להתקין רמקול על העץ - ולהשמיע

ניתן להקליט קולות פיצוץ ולהשמיע במערכת הסטראו -לרמקול שחובר מבעוד מועד והותקן על העץ - אחת ל5-10 דקות ישמע קול הפיצוץ - לדעתי הם יזנחו את ביתם החדש בתוך פחות מיום. יש להמשיך זאת בתדירות של אחת לחצי שעה -בשבוע שלאחר מכן

netbird

New member
נראה לי

שגם השכנים יזנחו את ביתם בתוך פחות מיום. אלה שישרדו יעברו לשלב הבא כמובן. בתום התוכנית שום קול פיצוץ לא יניד עפעפף אצלם.

netbird

New member
התרגלות

ועכשיו ברצינות. בבריכות דגים הנסיון מלמד שעופות לומדים בסופו של דבר להתעלם מקולות פיצוץ של תחמושת סרק. בעיקר אם הפיצוץ מושמע בתדירות קבועה. גם פתרון של השמעת הפיצוץ בתדירות אקראית לא משיג את התוצאות הרצויות בסופו של דבר. מגדלי דגים נוהגים להפיל חללים ולתלות גופות ציפורים לראווה (בערך כמו שעשו בימי הביניים לבני אדם) למען יראו וייראו. הטענה היא שלהקה מתרוממת שרואה פרט נופל מקבלת פידבק חזק בהרבה מכזו שכל פרטיה נוסקים מעלה. לדעתי, זהו אקט של תסכול וייאוש.

Rainlady

New member
איזו בעיה קשה

אני לא בטוחה שהעניין יעבוד אבל.. חשבת אולי לתקוע מסמרים בעץ? או דוקרנים? או כל דבר שיפריע להן לקנן ולעמוד עליו? זאת לא איזו שיטה מוכחת שאני מכירה, זה סתם רעיון שהעלתי עכשיו. לדעתי שווה לבדוק את העניין.

שחיין

New member
לא מעשי !!!

הן עומדות על הענפים הדקים בצמרת העץ כדי שטורפים לא יגיעו אליהם.

Michal Have

New member
פתרון

נסי להגדיר אותן כמשהו אחר, נגיד זרזירי ארבה, אולי זה יעזור...

שילוב

כל האנשים שאיתם דיברתי ומתעסקים בהרחקה של ציפורים, הדגישו תמיד את החשיבות של שילוב דרכי פעולה. גיזום הנוף של העץ, לא רק שיקטין את מספר הציפורים שיכולות ללון עליו בנחת, העבודה עצמה - אם תימשך לקראת שעות הדימדומים, תרחיק את הציפורים לפחות לחלק מהזמן בו הן יחפשו אולי עץ אחר, וגיזום נכון, ירענן את העץ וימנע קריסת ענפים על גג ביתך או על חוטי חשמל וטלפון בחורף הבא - בהחלט משהו שתצטרך לעשות מתישהו. מה הזיהום של החתול והאב? [ אגב, רפואה שלמה לו]. במקביל לגיזום, פנה לרשות שמורות הטבע והגנים. הם אלה שנותנים במקרי הצורך אישורי פגיעה [ גם החרדה והפחדה היא פגיעה], עצות מקצועיות ולפעמים גם עזרה של פקח. בהצלחה צחי

לאונרדה

New member
האם יש דרך למשוך בז מצוי לקינון

באדנית במרפסת? מה הם הדרכים להרחקת יונים?

netbird

New member
פתרון אפשרי

כשרצו למנוע מעגורים בחולה לאכול בוטנים, לא היה מספיק להבריח אותם (להלן המקל), אלא גם להציע להם אלטרנטיבה (להלן הגזר) בדמות גרעיני תירס. להפוך פיתרון שמצאו הציפורים ללא משתלם, מבלי להוסיף פתרון אחר, לא משאיר לציפורים ברירה, אלא לנסות ולחזור לאותו מקום. כלומר, גם במקרה זה, לדעתי, החשיבה צריכה להיות דומה. מקל תמיד אפשר למצוא ואפילו יעיל, אבל לא לשכוח להשאיר גם גזר...

למעלה