להקטין משכנתא או לרכוש עוד דירה

or7474

New member
להקטין משכנתא או לרכוש עוד דירה

שלום אשמח לשמוע את דעתכם. מה לדעתכם עדיף להקטין משכנתא. או לקנות להשקעה ? אני אתן כמה פרטים יש לי משכנתא על סך 500.000 שח. התשלום החודשי עומד על כ 3600 שח. יש לי אפשרות להקטין את המשכנתא ל 1900 שח. זאת בהקטנת ההלוואה ב 180.000 שח. אופצייה שנייה לרכוש דירה להשקעה. אזדקק ל 500.000 שח מימון. לא יהיה לי מס רכישה. מכיוון שזה ירשם על בת זוגתי שתחייה. התשלום של המשכנתא יהיה גם בערך סביב ה 3600 שח. יהיה איזון בין השכירות למשכנתא. אז מה כדאי יותר בראייה של 10 שנים קדימה ? 2 האופציות קוסמות לי. פרט נוסף אני בסוף שנות ה 20 שלי. תודה על העזרה

כל משקיע סביר יגיד לך שעדיף למנף את ההון העצמי שלך

אבל האמת היא טיפה יותר מורכבת, ויש עוד המוטן שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך..
נגיד לדוגמא.. האם אתה חוסך כל חודש, או שההפך.. כלומר.. התשלום של 3,600 ש"ח אוכל לך את ההון העצמי.. וזאת שאלה חשובה... ואז כנראה שדווקא הדבר הנכון יהיה להקטין את העלויות החודשיות.
שנית, החישוב שלך התזרים המאוזן של הדירה לשהשקעה שתרכוש.. האם הוא לוקח בחשבון את כל העלויות שיהיו לך על הבית? ומה יקרה אם במשך חודשיים לא יהיה דייר בדירה.. מה יהיה המצב התזרימי שלך?

כפי שאתה מבין, האמונה שלי היא שכולנו חייבים להיות משקיעים, אך אסור לקפוץ מעל הפופיק. לעשות את הכל עם איזונים ולקחת בחשבון גם תקלות בדרך בדרך.
כי הן תמיד מגיעות.

ושאלה אחרונה.. לפי החישוב שלי, אתה אמור לקבל 3,600 ש"ח לחודש על השקעה של 680,000 ש"ח (כתבת שיהיה איזון בין שכירות למשכנתא..)
האמת? 6.3% תשואה. אחלה תשואה.
אתה בטוח שאלה המספרים?
בשוק של היום זה נראה לי כמו חלום באספמיה (אלה אם אתה משקיע בדירה בחו"ל.. אבל זה כבר עניין אחר, וכאן צריך לנהל את הסיכונים)

בהצלחה בכל מקרה.

אז כפי שאתה מבין, תמ

or7474

New member
תודה על תגוביתך

מההיכרות שלי עם עצמי ברגע שאני אשלם סכום נמוך יותר מ 3600 שח. עם מה שישאר זה לא ילך לחיסכון. אלא יותר לבזבוזים...( בטוח שגם משהו אני אחסוך ). בקשר לזה שהדירה תהייה לא מושכרת זה אכן סיכון. אך יש באפשרותי להחזיק 2 משכנתאות לכמה חודשים. בקשר לתשואה. במידה ואני ירכוש אז ההון עצמי יעמוד על עד 250.000 שח. הדירה שארכשו תהייה עד 750.000 שח. השכירות הצפוייה בין 3300 - 3600 ( מנסיון לא מסיפורים... ) לא תהייה לי בעיה להשלים עוד 100 - 200 שח בחודש בשביל שיהחה איזון. מנגד אין זו בעיה לקחת לתקופה יותר ארוכה משכנתא ,שמכך אני לא מתלהב.

dat nigga daz

New member
חסרים קצת נתונים

אתה משלם 3,600 על 500 אלף , לכמה שנים ?
יכול להיות שאתה משלם יותר מדי ושווה לך למחזר

כמו כן, איפה אתה קונה דירה עם תשואה כזו ?

למעלה