להקים קול צעקה

להקים קול צעקה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בקשה להקים קול צעקה. אני אחות של בן 34, חולה סרטן, המאושפז לצורך השתלת מח עצם בבית חולים תל השומר. אני מצטערת מראש על הסגנון והבלבול, אלא שכשתגיעו לסוף תבינו את מקורו: הגענו לבית חלים בשבוע שעבר לאישפוז שאורך בין חודש לחודש וחצי. אחי כמו רבים אחרים, מכור לטלויזיה, ולכן, שמחנו עד מאד כאשר הבנו שבמחלקת ההשתלות קיימת טלויזיה בכל חדר. אישפוז של חודש, חודשיים, הוא לא משהו שיכול להפוך חדר בית חולים לבית, אבל אתם יודעים איך זה, משתדלים לספק את כל התנאים כך שיהיה לחולה מה שיותר נוח. בידוד של שלושה שבועות מתוך חודש וחצי, זה לא הדבר הכי נוח בעולם, אין מה לעשות אלא להישאר מרותק למיטה, להיות בחדר לבד, ורק בחדר, אז… צריך תנאים וכן, צריך גם טלויזיה. אז ביקשנו להדליק את הטלויזיה אלא שהתברר לנו שאת השירות הזה עלינו לרכוש מחברת "מדיה פון", החולשת על שטח זה בבתי החולים בארץ, כמו גם על שירות השכרת הטלפונים. נתבקשתי לגשת ולשלם עבור החיבור לטלויזיה, ולו רק בכדי שאוכל לראות תמונה כלשהי, ערוץ אחד, ערוץ שתיים, כאלה, לא מותרות… ניגשתי לבקש להתחבר וכאן אנשים אני פונה אליכם, הקשיבו: בבית, מחיר ההתחברות לכבלים הרגילים, (כן, אני לא מדברת על דיגיטלים וכאלה, אני מדברת רק על מינימום,) ובכן המחיר נע בין 130 ש"ח ל150 ש"ח לחודש ימים… אלא שבבתי חולים, אלה שאמורים להיות זולים יותר ובהישג כל יד, המחיר הוא 900 ש"ח לחודש…. אנשים, 30 ש"ח ליום!!!!!! ואני שואלת, הכצעקתה? הייתכן גזל ועושק שכזה? נאמר שזכותה של החברה להרוויח מעצם היותה, ואולם, האם אין גבול לכל תעלול? מה עושים אנשים שאינם יכולים לשלם? אני רק מזכירה לכם שהאשפוז בכל מקרי השתלות מח העצם הוא מינימום לחודש ימים, כן, יש שם כמה חברה שמאושפזים לתקופות של חודשים ושבועות ארוכים, ו… מה אם אין להם אפשרות לשלם? מה אמור אדם כזה לעשות? למחלקת מח עצם ניתנת הנחה, משום שהאשפוז הוא ארוך… אז יוצא שאנו משלמים 600 ש"ח לחודש!!! אנשים, אתם קולטים? 600 ש"ח!!!!! אמרתי לעצמי, את יודעת מה, אולי נביא את המחשב לבית חולים, ונתחבר לאינטרנט, הנה עוד דרך להעביר את הזמן ואולם…. אופססססססס, המחיר רבותי, אתם יושבים?: 12 ש"ח ליום עבור השכרת קו הטלפון, מה שנקרא "אחזקת קו", וכן, זה לא כולל שיחות…. מה אתם אומרים על כך? בבית זה עולה לנו בסביבות ה80 ש"ח לחודש, אחזקת הקו הזו, (ועוד שיחות כאשר אנו פונים למסלול החופשי חודשי, תמורת 99 ש"ח לחודש רק עבור האינרטנט.) ופה בבית חולים, במקום שצריך את השירותים הללו יותר מהכל, אפשר להגיע בקלי קלות לסכום שכזה ביום אחד. כאילו, איך אפשר לשתוק? 150 ש"ח בבית עבור טלויזיה בעוד בבית חולים – 600 ש"ח, ומשהו כמו 200 ש"ח לחודש עבור הטלפון והחיבור לרשת בבית, לעומת…. לך תדע כמה בבית חולים, שהלא זה לעולם לא שעה וזהו כשמתחברים לאינטרנט, ומי כמוני יודע… שילמתי, רק על החיבור לכבלים כמובן, לא משום שמגיע להם, אלא משום שהם מונופול אתם מבינים, אין ברירה אחרת, בשום פנים ואופן אין אפשרות להתחבר שלא דרך אותה חברה (מדיהפון). דיברתי עם אי אילו רופאים, אחיות שקצת מכירים את הנושא מקרוב, רוצים לשמוע מה שאני שמעתי?: את צודקת הם פשוט עושקים את האנשים בזמן שהכי צריכים אותם, יותר מזה, לפני שהיו פלאפונים אנשים היו משכירים קווי טלפון וגם על שיחות נכנסות החברה הזו גובה כסף, ועוד כאלה וכאלה, נפלאות וגבורות. אין מה לעשות, או שלוקחים או שמוותרים. ואני שואלת רבותי המכובדים: האמנם?!!! אין מה לעשות?!!! האם אין זה שוד לאור היום של חברה שכביכול אמורה להיות עזר לאנשים חולים? כאילו, אין בעיה לשלם, אבל, האם אין גבולות? אני פונה לציבור הרחב, להקים קול צעקה, להגיע לכל המקומות "הנכונים" כמו עיתונות, "כלבוטק", כל אלה שאולי יכולים להשפיע, למען חולים כאלה ואחרים שבאמת זקוקים לשירות הזה, וכן, אין להם איך לשלם. יש גם כאלה רבותי, והם רבים מכפי שאוכל לתאר. די אם אומר שהיכרתי משפחה ענפה מירוחם שאחד מבניה עושה כעת בתל השומר, שאמורה היתה להתחבר לטלויזיה ולא התחברו עקב מצב כספי. אתם יודעים, צריך לנסוע ולחזור כמעט כל יום, שאלה הן הוצאות לפני עצמן, ועוד כאלה שאילצו את המשפחה כמו רבים אחרים להישאר ללא טלויזיה, מה שאנו מקבלים כמובן מאליו. אנא אנשים, למען החולים הנמצאים כרגע בבתי חולים, ולמען אלה שעוד יגיעו לשם ולא משום שטוב להם, אלא מחוסר ברירה, אני פונה אליכם, לעשות ככל יכולתכם לשנות את המצב. זכותו של כל אחד להרויח, אלא שיש גבול לכל דבר. בברכת בריאות ואושר לכולנו, גילי – אחותו של חולה סרטן.

deep ocean

New member
פורום כלבוטק בתפוז

אני רואה שכבר כתבת שם הודעה. מעולה. אשמח לשמוע עדכונים בנושא!

rubber duck

New member
מחזק את ידייך

ראשית הרשי לי לשלוח לאחיך ולמפחתכם
ענקי ואיחולי החלמה מצטרף לדעתך יש כאן ניצול של אנשים במצוקה , ניתול ממש ציני של כאבם וסבלם של בני אדם הבעיה חמורה שבעתיים מאחר ואין כאן את האפשרות של להצביע ברגליים החברה הזו הינה מונופול בכל בתי החולים מצד אחד ומצד שני מקרים כמו שציינת לגבי אחיך ודומים לו אכן זקוקים לשירותים הללו כמו אויר לנשימה מחזק את ידייך שרון

אילת33

New member
את מעלה נושא כל כך צודק!!!

הנושא אותו את מעלה - כל כך כאוב וצודק וידוע... רוצה גם להוסיף הרהורים בנושאים קרובים מי חשב אי פעם על התשלום עבור החנייה של מי שבא לבקר אותו כשהוא היה מאושפז...? מי חשב על עלויות נלוות לאשפוז, כדי להנעים את הזמן במשך האשפוז, כגון- קניית ארוחה אחת נורמאלית במהלך היום....? (שכו, האוכל הניתן בביה"ח אינו אנושי, כידוע לכולנו...) מעבירה את הנושאים האלה לשולחנו, לקשריי... אשתדל לעבוד על זה ברצינות.... אילת

אודליה*

New member
גילי יקירתי

למרות תוכן ההודעה שלך חייבת חייבת לגיד לך ברועה הבאה ושאני שמחה כל כך לראות את השם שלך כאן הנושא שאת מעלה אכן העיר את תשומת ליבי ואת כולנו כאן בכלל עכשיו השאלה שאני שואלת מה ואיך בכוונתך לעשות משהו בנדון ותעדכני אותי, אותנו כאן בנתיים שולחת חיבוק ורפואה שלמה לאחיך שולחת לך חיבוק ממני ונשיקות אודליה*

יעלי2002

New member
1

כחולת סרטן לשעבר אני בהחלט מצדיקה את צעקתה של גילי אני אם חד הורית שמגדלת לבד את ילדיי....כסף זה לא משהו שהוא מיותר אצלנו אני לא יכולתי להרשות לעצמי את הלוקסוס הזה.... חבל שיש אנשים שיודעים לנצל את מצבם העגום של החולים. אבל אני לא מתפלאה על כך...ככה זה במדינה שלנו....בכל מקום והזדמנות שאפשר, תמיד יימצא החכם שיידע לנצל את המצב בשביל לעשות עוד "קצת" כסף. גילי, ליבי איתך עם משפחתך ואחיך.... אני מקווה שיחלים במהרה!!!

למעלה