להקת DAM בשיר היפ הופ חדש

מוחמד5

New member
../images/Emo127.gif

הפניה לשירות אזרחי\לאומי מופנת לבני הנוער והצעירים .בדר"כ ציבור זה מקשיב ואוהב היפ הופ. דיבור עם בני הנוער בשפה שהם אוהבים בדרך שהם אוהבים יכולה רק לתרום לחיזוק התודעה הלאומית ,ותחושת השיכות.

THE WIZARD 55

New member
אני נגד

השירות האזרחי יכול לעזור מאוד הן לנערים/ות שכן יקבלו הטבות והן למגזר הערבי ומוסדותיו. לא מבינה איך יביא לשיבוש הזהות ואיך יתרום לכיבוש לא אוהבת את הטפות המוסר האלה

ברור שהוא לא יתרום לכיבוש

אבל מן הסתם הוא כן יחזק את הזהות הישראלית של הצעירים הערבים בישראל, על חשבון זהותם הפלסטינית. זה לא העסק שלי הזהות הלאומית של עם אחר, אבל אם יש פלסטינים אזרחי ישראל שמדאיג אותם איבוד הזהות הלאומית שלהם, אני יכול להבין את זה. מה גם ש"חיזוק הזהות הישראלית" של החברה הצעירים הוא בעצם פיקציה חד צדדית, כי ישראל היא בסופו של דבר תמיד "מדינת היהודים" ולא "מדינת היהודים והערבים המשרתים בצבאה". את זה אנחנו כבר רואים יום יום. הרעיון החדש הזה לא עלה לדיון ציבורי בשנים עברו, כשהזהות הפלסטינית של הערבים בארץ לא היתה מגובשת כמו היום. אז בטח שיש כאלה שרואים בו בעצם כלי שמטרתו לטווח הרחוק היא להחליש את ההתנגדות של האזרחים הפלסטינים בארץ לרעיון של מדינה ליהודים בלבד.

THE WIZARD 55

New member
יחזק את הזהות הישראלית?

אולי יחזק את הרוח ההתנדבותית שאולי יעשו משהו בשביל המגזר ואם הערבים לא יתחילו להזיז דברים בשביל שהמדינה הזאת תהיה גם שלהם, היא תשאר של היהודים לנצח.

זה בדיוק מה שהם עושים, נאבקים כדי שהמדינה

הזאת תהיה גם שלהם. כרגע היא רק עבור היהודים. זה שהם יעזרו בבית חולים או ילמדו בבית ספר זה מעשה טוב, אבל אף יהודי ציוני לא יחשוב בגלל זה "ואללה, הציונות טעתה, צריך לעשות פה מדינת כל אזרחיה". תשאלי את חבריך הציונים כאן בפורום. אם יהיה להם מספיק יושר, הם גם יאמרו לך את זה.

THE WIZARD 55

New member
מספיק שבמדינה יהיה שוויון זכויות

נוותר על הכל אזרחיה. עמית, אתה יודע שבחיים הם לא יוותרו על זהותה של המדינה אז למה ללכת עם הראש בקיר? למי זה מועיל? למה לא לנסות לשנות דברים שכן יכולים..

איזה שוויון זכויות אם זאת מדינה ליהודים בלבד?

כמה אפשר לטמון את הראש בחול ולהגיד שכל מקרה של הפליה הוא נקודתי, פה הפלייה מקרית ופה הפליה מקרית ופה עוד אחת מקרית. מה את באמת חושבת שהן לא קשורות זה לזה? את באמת לא רואה שבמדינה ליהודים בלבד לא יכול להיות שיוויון מלא לערבים- שיש סתירה בין השניים?

THE WIZARD 55

New member
אני מסתכלת בצורה ריאלית עמית

לא יסכימו בשום מצב למדינת כל אזרחיה. גם אם זה המצב הרצוי מבחינתי ומבחינתך. אני אף פעם לא אאבק בטחנות רוח, ואטחן זמן על דבר שלא אשיג אותו. גזענות ואפליות יש גם בין האשכנזים לספרדים, לאתיופים והרוסים.. וכולם יהודים.

תשמעי פעם לפני הרבה שנים גם אף יהודי בארץ

חוץ מהקומוניסטים לא היה מוכן לשמוע על רעיון "מדינה פלסטינית" בשטחים הכבושים. הרבה שנים של מאבק הצליחו לשנות גם את התפיסה הזאת. לא צריך להרים ידיים כל-כך מהר.

THE WIZARD 55

New member
אני חושבת שמאבק רק יחמיר את המצב.

תראה מה קרה אחרי המסמכים, החזונות... השנאה רק גוברת הגזענות בשיאה.. אני חושבת שדווקא בדרכי נועם, ושיתוף, והתנדבות משותפת נוכל להשיג הרבה יותר.

respecta1

New member
=\

גם בזה אתה תומך? למה שערבים לא יתרמו למקומות באזור מגורם? זה המינימום שבמינימום שאפשר לעשות. למה כי זה יחזק את זהותם הישראלית? מעולה. זה בדיוק המטרה, איך אתם יכולים לדרוש שוויון אם רובכם לא רואה את עצמו אזרח המדינה ואתם כל הזמן בוכים על קיפוח ואפליה (למרות שכעבור חודש עדיין לא נתתם פעם אחת שאיזה שהוא ארגון של המדינה הפלה אותכם או מישהו שאתם מכירים או מקרה ששמעתם וכו') אז להראות שאתם חלק מהמדינה ועושים שירות לאומי, זהו בהחלט הצעד הראשון.. כי אף אחד לא חייב לכם כלום כל עוד אתם לא ממלאים את חובות המדינה.. זה כמו שמישהו לא ישלם מיסים לא ישים על חוקי המדינה בקיצור יעשה מה שבא לו, המדינה חייבת לו משהו? לא, כלום, חוץ מלהתייחס אליו כמו כאדם עם זכויות בסיסיות לא חייבים לו כלום. ולמה שאמרת בהודעה אחרת המדינה יהודית, בהחלט מדינה יהודית דמוקרטית קודם יהודית, אבל דמוקרטית לכן כל אזרח במדינה יכול להזדהות איתה וזה לא משנה כלום, בוא נגיד ככה יש שני צדדים מדינת ישראל מדינת העם היהודי, בית לעם היהודי ומדינתו ומצד שני, מדינה דמוקרטית שכוללת את כל זכויות וחובות הדמוקרטיה. זה לא סותר אחד את השני, זה אפילו לא קשור אחד לשני אז מישהו שאומר שהוא לא אוהב את ישראל ולא יהיה נאמן למדינת ישראל כי היא מדינת הלאום היהודי.. זה מראה שהוא אנטישמי לא פחות ואולי יותר

../images/Emo45.gif

אין לי ספק שהילדים שלהם, שהם דור העתיד.. שיוולדו מתישהו.. יהיו ילדים להורים שהווייתם - מצפון. יא ריית אטפאלהום כמאן.. כל נפשהום - ד'מיר.

THE WIZARD 55

New member
על הפנים..אלה לא ראפרים בכלל

סתם בלבלני שכל, לא אהבתי בכלל גם מילות השיר, למה שלא יחנכו ילדים? למה שלא יעזרו לזקנים? למה שלא יתנדבו קצת במקום לנסות לשיר ראפ.. האמת לזמרים הייתי ממליצה לעבור למכור חומוס ..תהיה להם יותר הצלחה בזה..

fifanowftw

New member
שששש אל תדברי ככה!

שערבים יתרמו למדינה? למה? שערבים ישרתו ויעזרו לערבים? למה? כדי לעזור ליהודים? אני הרי יעזור ליהודים אם אני אשרת בכפר שלי ויעזור לזקנות/נכים וכו'! מה, לא?

THE WIZARD 55

New member
שיר ראפ שאני כתבתי..מוקדש ל-DAM

השירות האזרחי יצעיד קדימה אל האור כבר שישים שנה החיים הם שחור משחור מתי כבר תקלטו שזה לא ילך בכח תפסיקו לאונן, זה גומר לכם תמח. תתנדבו, תעזרו, זה קודם בשבילכם תשנו את המחר, זה תלוי רק בכם. מתי תקלטו, תפנימו, תבינו שכל המחאה תחזור כמו בומרנג אלינו אני רוצה לחיות, בשקט ושלווה.. נמאס כבר מהלאומנות והשנאה דברו אליהם ואליי באהבה ותראו איך יזוזו דברים בשנה הבאה... PEACE AND LOVE נ.ב. אני חולה מאוד מאוד

למעלה