להרגיל את החתולה לישון מחוץ לחדר שינה

Yaaritr

New member
להרגיל את החתולה לישון מחוץ לחדר שינה

שאלה של התייעצות לגבי החתולה השמנמנה שלי ...
לאחרונה יוצאת עם בחור שדיי לא מסמפט חתולים, אך יחד עם זאת הוא כבר הבין שהשמנמונת שלי פה כדי להישאר ואין לי שום כוונה לוותר עליה.

אז בנתיים אנחנו מתנהלים כך שבניגוד לבעבר, כשאנחנו הולכים לישון החתולה נשארת מחוץ לחדר השינה. בימים שישנים אצלי (יום כן-יום לא)
מלבד זאת, הבחור נמנע כמובן מלשחק או להתקרב לחתולה. אבל אני מתנהלת איתה עדין כרגיל- משחקת, מלטפת ומספקת כמה שיותר אהבה.

הבעיה העיקרית, היא שהחתולה כמובן שלא מסמפטת את חסימת חדר השינה במהלך הלילה. וכל בוקר בשעה 5 בבוקר, מתחילה ליילל מחוץ לדלת ולגרד את הדלת- הלב שלי כמובן נשבר כל בוקר מחדש!

יועצות התנהגות שפניתי אליהן טוענות שאני חייבת לגרום לבחור להתייחס לחתולה ואולי אף להכניס אותו בהכרח לחדר.

ואם הוא מסרב- אז אני מקפחת את החתולה שלי.

זה פתרון שנראה לי קצת אבסורדי.
כי אין לי שום כוונה לוותר על החתולה, אין לי שום כוונה לקפח את החתולה
אבל נראה לי לגיטימי לחנך מחדש את החתול שבלילה- לא ישנים בחדר (בשאר היום הדלת פתוחה לרווחה).
כמו כן, נראה לי לגיטימי שאין לי אפשרות או יכולה להכריח את בן זוגי לשחק ולאהוב את החתולה (ויחד עם זאת לא אמורה לוותר על בן זוג בגלל חוסר אהבתו לחיה הזאת)- הוא בסופו של דבר, אפטי אליה אבל מקבל את האהבה שאני מרעיפה.

מה עושים ?
איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?
יש למישהו המלצה על יועצת התנהגות שלא חושבת שצריכים לאבד את עצמנו לדעת למען בעלי החיים שלנו ועדין לאהוב ללא גבולות

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

אפשר להרגיל ךישון מחוץ לחדר, וכאשר החתולים שלי הוא בשלבי השתוללות גורית בלתי נסבלת זה בדיוק מה שהיה, אבל להגיד שזה לא מקפח חתולה שאין לה שום בעית התנהגות שמפריעה לישון? ודאי שיש בזה קיפוח. ההחלטה בסופו של דבר היא שלך.
&nbsp
אבל חשוב יותר מעניין הבחירה אם לאפשר להכנס בלילה או לא הוא עניין בן הזוג שלא אוהב חתולים. זה מתכון גרוע מאוד ליחסים עתידיים: נניח שהיחסים ביניכם מתפתחים ומתמסדים למשהו רציני. באמת נראה לך שעם בן זוג כזה, ייצא משהו טוב לחתולה? בסופו של דבר, יימצא התירות להרחיק אותה מהבית. זה יכול להיות "בגלל התינוק שתיכף יוולד" וזה יכול להיות כי התחלתם לריב והחתולה הפכה לאמצעי לחץ וסלע מחלוקת, ויכול יהיות מעוד טעמים שונים ומשונים. ברמה האישית, הדרך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה היא לצאת מלכתחילה רק עם מי שכן יש לו חיבה בסיסית לבע"ח (לא חייב אהבה מטורפ, אבל כן צריך אדם בלי דחייה, או מה שאת מכנה אפתיות, כלפי בע"ח).

Yaaritr

New member
מסכימה ולא מסכימה

אבל אם מראש הבן זוג יודע שהחתול פה כדי להישאר וזה לא נתון לדיון וזאת העמדה שלי- אז הסיכוי לשינויי קצת קטן יותר.

למצוא בן זוג בפני עצמו זה דבר לא קל, אז למצוא אוהב חתולים שלא אלרגי דיי מצמצם את האפשרויות עוד יותר.

בסופו של דבר, אני חושבת שאם הם יוכלו להתקיים בשלום אז הכל ייפתר. כל עוד אין מצידי ציפייה שהוא לפתע ישב וישחק איתה. אבל הוא כן מקבל שאני משחקת, דואגת, אוהבת, מחבקת ומפרפרת סביבה.

הבעיה שכל יועצת התנהגותית לחתולים שדיברתי, דיי שמה כעובדה שאני חייבת לגרום לו לשחק ולהפגין חיבה כלפיה. אני לא חושבת שזה פייר כלפיו או ישים בכלל.

אז מעדיפה להיות עם מישהו שאוהב אותי מספיק כך שיכול לחיות בשלום עם חתולה בלי לשחק איתה. - והייתי עם כאלו שלא יכלו לשהות באותו דירה עם חתולה כי התמלאו בפריחה וזה אכן נפסל בגללה.

דו קיום- זה הקטע מבחינתי. אבל זה צריך להיות דו קיום ששני הצדדים לא סובלים- וכן, גם שהיא לא תסבול זה חלק מהעניין
אולי אם הזמן הוא יבין שהיא שם אז כדי לסמפט אותה, יש לך סך הכל ותק של 4 שנים בעולם :)

(ולא, לעולם לא אמסור אותה, כי היא הבייבי שלי. לא מוסרים בעל חיים כמו שלא מוסרים ילד)

דרורפפ

New member
רק רציתי לומר

רק רציתי לומר שישנן המון סיבות מדוע אנשים 'בוחרים' להיות אפתיים כלפי בעלי חיים, ולפי דעתי כל עוד את מרגישה בנוח עם המצב- אז לפי דעתי הגישה שלך נכונה.

(אין באפשרותי לעזור בנוגע לבעיה בלילות)

אני בעד בני אדם קודם כל
אכן יש בעיה עם בן זוג שלא סובל חתולים, אבל יש בעיה למצוא בן זוג בכלל ובוודאי בן זוג אחר... אני בעד הזוגיות ובעד בני אדם ועל כן אני חושבת שעלינו למצוא פשרה שקצת תקפח את החתול, במחילה מכבודו. לא יקרה לחתולה שום דבר, אם היא תישן בחדר אחר סגור שהיא לא יכולה לפתוח!! העיקר שאת ובן זוגך תוכלו לישון יחד במנוחה. מגיע לכם! ולנסיכה- לא יקרה שום דבר!!! תחילה החתולה תילל שעות עד השמים ותשרוט. זה יכול להיות מאוד מאוד מפריע ומלחיץ עבורך. אחרי שנים שלושה חודשים בערך, אם תתמידי ולא תשברי אפילו פעם אחת באמצע(!) אז היה תתחיל להבין שזה לא הולך לה והיא תתרגל בסוף בהדרגה ולא תעשה בעיות. הבעיה העיקרית- שאת צריכה להיות ארטיבית ועקבית. מהרגע שהיא מוכנסת לחדר ועד הבוקר- לא יוצאים וגם לא מבקרים אותה. כל ביקור , כל ליטוף ואפילו קריאה בשמה מעבר לדלת- תגרום לכך שהיא לא תפסיק ליילל ותלמד שהיא מקבלת שכר תמורת היללות. היא בסוף תלמד את לוח הזמנים שלכם ומי יודע, בשעות הנכונות היא בעצמה תלך לשם, בסוף.תסדרו חדר מתאים עם אוכל מים וקופסת חול וצעצועים. רוב הסיכויים שהחתולה לא תרצה שום צעצוע אלא אותך ואת תצטרכי לעבור"חינוך מחדש " בעצמך ולעבור בשלום את תסמונת הגמילה מהחתולה משעה נניח 11 בלילה עד נניח 7 בבוקר. וזה צריך להיות על השעון, כדי להרגיל את החתולה ללוח זמנים. יש להם יכולת לזהות זמנים, איני יודעת איך, אבל יש להם שעון ביולוגי. אם תשאירי לה חלון פתוח בעל סורגים , היא בוודאי תשמל וגם תדע לזהות את שעת היקיצה ביתר קלות לפי מצב האור. החתול שלי היה מת שאני אשאיר לו בלילה את הזולה שעשיתי לו על החלון. אבל בלילה אני סוגרת שיהיה חושך. החתולה בסוף תתרגל, וזה ייקח זמן!! השאלה אם את תתרגלי, כי גם את תעברי תקופה קשה.
אני סוגרת את החתול במרפסת הסגורה, רק כשבאים אורחים. הוא מילל חצי לילה ושותק בחצי השני. אם אני מתקרבת לשם, הוא ישר מיילל. אז מיילל! האורחים שלי חשובים לי יותר מהסבל הזה של החתול המפונק. לא קורה לו כלום, תאמיני לי. הכל דאווינים של חתולים מפונקים! הם יודעים לעבוד עלינו בעיניים.

Yaaritr

New member
החתולה הסוררת

היי,
תודה תודה על העצות,
גם אני חושבת שאם כל האהבה לשמנמונת שלי, היא עדין חתולה
ובן זוג זה משהו לא פחות ממנה.
&nbsp
לוקחת את עצתך על התמדה- בתקווה שהיא תשרוד את זה (שונאת שהיא סובלת)
&nbsp
תודה רבה על התמיכה!!!

למעלה