להרגיש נשי/גברי

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
להרגיש נשי/גברי

כבר תקופה לא קצרה אני בדיטה, לא בנושא הזה הסקינן- אלה בפועל היוצא מכך - באופן טיבעי קטן לי החזה ../images/Emo13.gif כן, החיוך מסמן את העובדה שאני רואה בזה משהו חיובי, אבל כשדיברתי על זה אם חברה שלי היא הגיבה ב"אןי מסכנה". כשניסיתי להבין למה שמישהו יחשוב שהסיוט הזה שנע לכל כיוון כל פעם שמנסים לרוץ 2 סנטימטר - ומטריד במיוחד בימים חמים אלו - צריך להיות גדול - היא ענתה - שהחזה שלה הוא אחד הדברים הראשיים שגורמים לה להרגיש "נשית". וסוף סוף הגעתי לנושא ../images/Emo13.gif. שעלתי אותה מידי למה היא מתקוונת כשהיא אומרת "נשית". כן, לא ציפיתי לתשובה ברורה, בדיוק כמו שהיא לא ממש הצליחה לענות לי כששאלתי למה היא מתקוונת כשהיא אומרת "משיכה מינית". אם כי היא בהחלט ציינה שחלק מלהרגיש "נשית" זה להרגיש "מושכת". ואז הסתבר לי משהו שהיה בירחיתי ראשי שנים - מעולם לא ממש הבנתי למה אנשים מתקוונים כשהם אומרים שמשהו מקושר אצלם לתחושה "נשית/גברית". בשיחה נוספת שהיתה לנו בנושא היא שעלה אותי אם אני לא מקשרת את השער שלי אם היותי אישה. לדוגמה - אם אני ידמין את עצמי כגבר - האים אני ישאיר את השער הארוך שלי? אני חושבת שהתשובה היא כן, אם כי אני עדין מנסה לדמיין את עצמי כגבר ../images/Emo8.gif, מה שאני בתוכה זה שאם יסירו לא את החזה אני לא ירגיש פחות אישה. שיהיה ברור, זה לא שאני לא יודעת שאני אישה, אם אני שוכחת אז פעם בחודש הגוף שלי מזכיר לי ובגדול ../images/Emo4.gif, זו פשוט עובדה שבהחלט משפיע על חיי ועל היחס של האנשים סביבי אלי - אבל אני לא מרגישה "נשית", משהו שמקושר אלי בצורה מהותית עם היותי אישה. מה אתם חושבים? יש לכם תחושה "נשית"/"גברית"? משהו שאם יקחו אותו מכם תעבדו את זהותכם כנשים/גברים?

Limbonic Art

New member
אצלי, זה קצת מורכב

ובטח אף אחד לא יבין אותי , אבל בקטנה - אם בחוץ לא מבינים אותי למה שבפורום הזה יבינו אותי?../images/Emo8.gif לא איכפ להיות נשית-לא בהכרח לדעתי, קשור למיניות , באופן ישיר לפחות , בטח לא כמו שאני רואה את זה. אני משערת שרוב הפורום והבנות פה יבינו על מה את מדברת (גם אני מבינה אגב). אבל לי מאוד חשוב להיות נשית , לא בשביל להיות מושכת, אני פשוט אוהבת להיות אישה , מקבלת בטיבעיות לגמרי את העובדה שנולדתי אישה ולא גבר . אני אוהבת כל דבר שקשור לזה: משמלות, חצאיות, איפור ואולי עוד אפילו עוד כמה דברים שלא רואה בהם משהו קשור למיניות כל עוד כמובן הוא לא מוגזם , חשוף מידי וכו' - אך בהחלט קשור לנשיות../images/Emo13.gif לגבי חזה- לא איכפת לי כמה הוא גדול או קטן אצלי (ואצלי כמעט אין כלום , אני רזה מידי לזה../images/Emo3.gif), אבל לא הייתי רוצה בשום פנים ואופן שיכרתו לי אותו בדיוק כפי שאני לא רוצה שיכרתו לי כל איבר אחר מהגוף- אבל הסיבה אצלי לא מסיבה מינית או שזה יגרום לי להרגיש פחות אישה , אלא פשוט זה חלק ממני , חלק מהשלמות שלי ,בלי קשר למושכת , אני בכלל לא מרגישה מושכת , אבל כן חשוב לי להיות נשית ולא גברית, בלי סיבה ספציפית במיוחד../images/Emo8.gif מבחינתי להיות אישה זה הרבה דברים שבכלל לא קשורים למיניות, אלא דברים המסמלים דברים יפים כגון: שקט, רוגע, אצילות, סבלנות, חורף, לילה- אני מאוד "יינית" בלי לאהוב יין אפילו../images/Emo8.gif (מי שמבין בתכונות יין [נשיות יותר] ויאנג [גבריות יותר] , יבין יותר מה אני מקשקשת כאן- אצל כל גבר ואישה- בכל מקרה יש את שנהם ברמה זו או אחרת). שיער ארוך - ביום שאיזה ספר מכוער יבוא עם מספרים ויעז לגזוז לי אפילו ס"מ ממנו../images/Emo46.gif- הוא יראה את הריצפה מאוד , אבל מאוד מקרוב (כן, אני מספרת את עצמי ../images/Emo6.gif)

p019

New member
לא בטוחה שזה ענה על השאלה שלי../images/Emo4.gif

אני כנראה צריכה לחשוב על התשובה שלך קצת.

Limbonic Art

New member
אולי השורה הבאה תענה לך יותר טוב../images/Emo13.gif

אני אישה, מרגישה אישה , מקבלת את העובדה הזו ואוהבת להיות נשית , אבל לא מקשרת את זה בכלל לדברים כמו מיניות, משיכה וכאלה ../images/Emo8.gif היתר נראה לי פירטתי יותר למעלה...

p019

New member
כן, טוב

לא ציפיתי שאדם א-מיני יקשר תחושה של גבריות/ נשיות למין. לקבל ולאהוב את היותך אישה - זה ברור וזו לא היתה השאלה שהתרידה אותי. האמת - מדברים שאמרת בעבר - די ציפיתי שזה מה שאת חושבת. אני פשוט לא בתוחה שזה מה ששעלתי - אבל זה בעיקר כי אני לא בתוחה מה שעלתי ../images/Emo9.gif

Limbonic Art

New member
חהחה../images/Emo6.gif לא נורא

וסתם שאלה- לא בקטע של נשיות אלא בקטע של שלמות: אם חלילה יכרתו לך את השדיים - את לא תרגישי חוסר שלמות? כלומר, גדלת איתם, הם חלק מהגוף שלך, אני לא חושבת שאפשר פתאום בגיל 30-40-50 אחרי שנולדת עם כל האיברים פתאום לכרות אותם ולא להרגיש שמשהו חסר ומשהו למרות הכל שלם, שוב לא בקטע נשי בכלל /מיני או ווטאבר , אלא בעיניין של באמת גוף שגדלת איתו ואת חיה איתו . מעניין אותי גם לדעת משהו נוסף שאני סתם זורקת לאוויר ובטח לא תוכלי לענות לי (וגם לי אין מושג יותר מידי בנושא) לאישה מינית- אם היא עוברת כריתה , היא סובלת מדיכאון - בין היתר כי זה ממחלה שהטיפולים אחריה קשים, אבל גם אחרי זה מופיע דיכאון ושינוי הורמונלי (הורמונים הרי קשורים גם למצבי רוח , לא רק למין) האם אצל א-מיניות שחלילה יאלצו לעשות כריתה - יהיה יותר קל ? לפחות מהבחינה שהן לא צריכות לקחת בחשבון שהן פחות מושכות או משהו? או שהשלכות הכריתה היא בהרבה יותר מורכבת גם בגלל השינוי ההרמונלי הכללי בגוף? אני חושבת שאלך לי לחפש מידע על זה../images/Emo9.gif

p019

New member
הייתי אומרת שעברנו נושא../images/Emo13.gif

אין לי שמץ של מושג איך אני יגיב. אפריורי - זה לא נעים לחשוב שאיזה שהוא חלק בגוף שלך נפגע - אבל אם אני צריכה לבחור להיפתר מחלק מסויים - אז אני חייבת להודות שבין הטופסטן לחזה - לא ברור לי מה אני יבחר קודם ../images/Emo13.gif שניהם חסרי שימוש באותה מידה. כנראה החזה - כי הטופסטן לא מציק לי ../images/Emo6.gif. אם זה לא היה ברור - אני לא חושבת על להוריד - או אפילו להקטין את החזה (חוץ מבעופן טיבעי ע"י דיטה - אבל קשה להגיד שאין דברים שאני רוצה שיקטנו קודם). אני יודעת שיש נשים שעברו כריתה (ועד כמה שידוע לי היום זה כבר כימעט לא קורא בגלל מודעות רבה יותר וזיהיו מוקדם) ולוקחות את זה מעוד קשה - אבל אני לא יודעת אם כל אישה שעברה כריתה סבלה מהתופעות שתיארת. עד כמה שהבנתי - לא כל הנשים מקשרות את המשיכה המינית שלהן ישירות עם החזה.

אדם א-מיני יכול לקשר גבריות/נשיות למיניות

ואז אולי להרגיש חסר העדפה גם שם. כלומר לא להרגיש נשי או גברי, אבל לראות את זה על אחרים.

Xylophone

New member
אני מרגישה לא נשית ולא גברית

אני מרגישה משהו באמצע. פעם בתיכון כולם חשבו שאני לסבית כי לבשתי בגדי גברים. אבל לא הייתי לסבית- פשוט הרגשתי נוח איתם. אני מדברת על בגיז וחולצות טריקו ונעלי סקייט שמלות וחצאיות גורמות לי להרגיש משונה אם הם צמודות מדי וחשופות מדי. עם נעלי עקב אני מרגישה כמו גבר עם נעלי עקב. עכשיו אני אוהבת משו באמצע- חצאיות ושמלות רק לקיץ רק בתור מנוס מהחום. ולא יותר מדי נשיות- שחורות רחבות. בגדים נשיים לא יותר מדי נשיים ובגדים גברים לא יותר מדי גבריים. אני מתאפרת ומתפחת את עצמי רק בשביל עצמי כי אני אוהבת להיראות יפה- בשבילי! לא יותר מדי איפור- באמצע כזה. אני יכולה ללבוש נעלי סקייט עם חצאית. בלבוש שלי חייב להיות אלמנט נשי ואלמנט גברי. אבל בכללי אני לא מרגישה לא זה ולא זה. אני יותר מרגישה כמו ישות- נפש ולא גבר או אישה אני אוהבת שער ארוך ולתפור אבל אני גם אוהבת לטפס על עצים (כן, אני עדיין מטפסת על עצים../images/Emo3.gif)

אגב, לגבי עניין הלבוש -

זה מצחיק, כי אף פעם לא הבנתי מה בדיוק גרם לשינוי אצלי, אבל: פעם הייתי מסתובבת בעיקר עם טרנינג זרוק וטי-שרט [גם די זרוק. בד"כ של חו"ס של החברה להגנת הטבע, אם אפשר לדמיין חולצה שלהם בגודל נורמלי בכלל ../images/Emo6.gif], אבל לאחרונה אני כן הולכת יותר עם בגדים צמודים. אבל אני חושבת שזה דווקא מכיוון שאני מרגישה יותר בנוח איתם עכשיו, אני מרגישה מטופש להסתיר את הגוף שלי, וזה לא כאילו הוא כל כך נראה בבגדים אותם אני לובשת עכשיו ../images/Emo3.gif זה לא קשור בשום צורה לנשיות [ואולי זה הגיל], זה פשוט גורם לי להרגיש יותר נוח בתוך הגוף. לא באמת אכפת לי איך אני נראית, אבל. בד"כ, למען האמת, אני הולכת לרוב עם חצאיות [ארוכות-ארוכות מתנפנפות כאלה. עם צמודות או קצרות נורא לא נוח לי], גרבי ברך ונעלי ספורט - ובד"כ גם אין קשר בין כל הצבעים. ><

Xylophone

New member
אגב צמוד-

לא רק עניין של נשי לא נשי, נעים לא נעים. העניין הוא ש- זה פשוט לא נוח בקיץ. חונק את הגוף. לא נותן לנשום. לפעמים אני רואה נשים שלובשות חולצות כאלה צמודות שזה נראה כאילו הן חנותות בהם../images/Emo5.gif ועם נעלי ספןרט וגרבי ברך חם בקיץ- אז לא כדאי

p019

New member
בנושא לא קשור

אתם (וזה בכוונה רשום בזכר - כך שגם גברים ירגישו נוח לענות) לא חושבים שיש משהו לא צודק בכל מה שקשור ללבוש "מקובל"? אישה יכולה ללבוש מה שהיא רוצה. אבל ממש הכל. אם היא תעשה את זה עם טעם - אפילו לא יחשבו על זה - חציות/ שמלות/ מחנסיים/ טישרט במקרים קיצוניים - אפילו מחנסיים קצרות גבריות (אם כי אני לא חושבת שזה נראה טוב גם על גברים - חוץ מבטור פיזמה בבית ../images/Emo13.gif) אם אישה תחליט לילבוש חליפה גברים - זה אולי יגרום לאנשים להרים גבה או לגחך - אבל לא יותר מיזה אבל אם גבר יחשוב לרגע ללבוש שמלה - או אפילו חולצה נשית מידי - טוב, אני חושבת שהבנתם את הפוענטה. זה כנראה דווקה קשור לנושא הקודם - ללבוש שמלה נחשב לנשי - לכן גבר ירגיש לא "גברי" - וכך הסביבה תראה אותו. לנשים להומת זאת יש עשרות (כן, רק עשרות) שנים של מעבק פמיניסטי - שכחלק ממנו שברנו חלק מהסטיגמות נגד בגדים שנחשבו בעבר יותר "גבריים". מצד שני - אולי הסיבה לזה שונה לחלוטין.

Limbonic Art

New member
היה לי פעם ידיד

שהיה לובש חצאיות - כשהוא יוצא החוצה ולמען האמת הוא היה מאוד גברי בכל זאת חיצונית, אבל האופי שלו נראה לי נטה יותר לנשיות.... מה שבטוח שכולם הסתכלו עליו מאוד מוזר ואפילו מוזר מאוד../images/Emo13.gif

Tristitia

New member
במקרה כזה

כדאי לבדוק ולחדד את "ההגדרה" של נשיות גם אם היא כיבכול מובנת לכל. אם יסירו לך את החזה , אולי לא תרגישי פחות אישה . לא חושבת שבזה מדובר, אם כבר מדובר באדם שלא עם כל אבריו. לא בטוח שתדעי בדיוק איך תרגישי אם זה יקרה בלי שזה יקרה../images/Emo13.gif אצלי אני יכולה לומר שאני נוטה להיות נשית הרבה יותר מגברית., אני אוהבת הרבה דברים שהם קשורים לפן הנשיים, מה גם שאני רגילה להיות אישה ולא גבר. חזה קטן או גדול זה לא משנה. העיקר הוא קיים שם כי הוא חלק מהגוף(לא רוצה שיסירו לי אותו ../images/Emo10.gif) אצל מיניות חלק מעיניין "הנשיות" זה להיות מושכת. חלק אבל זה בטח לא העיקר (ואם עיקר אז לפחות לא רק), מעניין לדעת מה עוד מבחינתם נחשב נשי שהוא לא קשור למין? ואז לעשות את ההשוואה../images/Emo13.gif

לא מרגישה נשית או גברית

יש לי גוף של אישה, יש לי התנהגויות שבדרך כלל מיוחסות לגברים. אין לי משיכה לשים איפור, או משיכה לקצר את השיער. נראה לי שזה החינוך שקיבלתי, שהביא אותי לתפוס את האנשים לא כנשיים או גבריים אלא בתור אנשים שאולי הולכים לפי מה שמקובל שהוא נשי, מה שמקובל שהוא גברי, אבל הם אנשים. לא נשיים ולא גבריים, גם אם הם לובשים שמלה. מזל טוב על ההקטנה, אני ממש מבינה אותך ואת הרצון שזה יפריע פחות../images/Emo13.gif

queen helen

New member
אוי - נושא מורכב

הייץי יכלה להתפלסף עליו שעות, אבל אני בעבודה כרגע... ובקצרה: אני מרגישה מאד נשית, והחזה הוא חלק מהעניין. היה לי מאד קשה לוותר עליו בכל הנסיבות. ולא - אני לא מבינה מה הקשר בין מיניות לנשיות (למרות שאני לא ממש מבינה את הקשר בין מיניות לכל דבר בעולם)... לפני חודשיים הסתפרתי קצר מדי, ופתאום נראיתי קצת כמו גבר, ומאז במשך שבועות לא יצאתי מהבית בלי קוקיות, סיכות, סרטים וכו' רק כדי להראות קצת יותר נשית (או ילדתית). אני גם אשתדל להתלבש יפה (לא תמיד הולך), ובאופן נשי, לפעמים אפילו קצת חשוף לטעמם של אנשים מסויימים (אבל קצת!!!) וכמובן שגם אז אני לא ארגיש מינית ואני לא חושבת שאנשים אחרים יחשבו עלי באופן הזה. בקיצור - להיות נשית זה משהוא שטבוע בי לא מדעת, אבל זה סממן כ"כ משמעותי, שלעולם לא אוכל לוותר עליו. זהו - סיכום הנשיות שלי לשנת 2007 בקצרה... יומטוב! ../images/Emo140.gif

korpiklaani

New member
אם לומר את האמת

אני חושב שעשית סלט קצת בכוונות שלך ובגלל זה ענו לך דברים שלא התכוונת אליהם../images/Emo13.gif כלומר , תחושה נשית /גברית והרגשה לא משנה מה תיהיה התשובה - אני לא רואה את הקשר של זה למיניות/משיכה מה שזה לא יהיה, אלא אם מישהי פתאום הייתה עונה לך אני לובשת מיני עם מחשופים ונעלי עקב וכל הדברים שישר מתקשרים ללמשוך תשומת לב ../images/Emo163.gif אבל להרגיש גברי או נשי לא קשור לא-מיניות , כי גם אצל סטרייטים וסטרייטיות והומוסקסואליות <העולם המיני בקיצור> יש פילוג מסויים וכיוון מה הם מרגישים יותר ואלה תכונות יש להם יותר <גבריות או נשיות הכוונה>. אצלי זה משתנה ../images/Emo3.gif פעם אני מרגיש יותר נשי <יחסית לסביבה הגברית לעבודה למשל וגם בגלל השיער הארוך> פעם גברי יותר, פעם שנהם ופעם לא זה ולא זה../images/Emo163.gif בכל מקרה לא מהותי לי גברי/נשי כמו להיות בן אדם טוב ../images/Emo13.gif

למעלה