להריוניות שביננו
שמן

TWEETY =^.^=

New member
להריוניות שביננו ../images/Emo24.gifשמן../images/Emo8.gif

חשבתי על משו למרות שעוד לא הגעתי לנקודה הזו ולמען האמת היא עדין רחוקה ממני
לצערי
כל הענין של הריון ולידה מאוד מפחידים אותי
ואני חושבת על כך כל הזמן,,,משום כך אני משוטטת לי המון בפורומים של הריוניות וקוראת בשקיקה את כל סיפורי הלידה שרק אפשר למצוא
כבת יחידה לאב בלבד, בעצם אין לי ולא תהיה לי המשפחה התומכת מסביב לעזרה תמיכה והכוונה. לכן האופציה שעומדת בפני היא - דולה. דולה היא תומכת לידה, היא תהיה שם בשבילי ועבורי שלא כמו המיילדת שאחראית על עוד כמה יולדות באותו הזמן והמקום. וחשבתי על כך שיש לבטח עוד בנות במצבי וגם אם יש להם משפחה מורחבת, עדין יכול להיות שהם נגד הרעיון ולכן לא יהיו לעזרה במקום ובזמן שתצטרכו. אי לכך קראתי המון על כל ענין הדולות ושוחחתי עם נעמי שהיא דולה מוסמכת. וחשבנו שאולי עוד בנות תרצנה לשמוע על האופציה, אולי לעוד בנות יש את הפחדים של לפני ואולי לעוד בנות יש שאלות שרק היא תוכל לענות. אז אם אתן מעוניינות, ויש לכן שאלות שהייתן מעונינות לשאול את נעמי, אשמח לארח אותה אצלנו ל
ו
- העוגה נגמרה אז עד שמישהי תהיה מוכנה לאפות לנו חדשה נארח עם פיצה
אז מה אתן אומרות

זואי11

New member
רעיון הדולה נשמע מעולה !!

ט´ - תודה על האינפורמציה ועל הרעיונות. האם היא מיילדת מוסמכת? האם היא גם מעבירה קורס הכנה ללידה ??

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

תומכת לידה עוזרת להכין תוכנית לידה ועושה תזכורות לגבי תנועות, תנוחות ונשימות שמלמדים בקורסים הכנה ללידה. היא מלווה אותך לכל אורך הלידה ועוזרת להתגבר על הכאבים וחוסר הנוחות ובמקביל משמשת כתווך בין רצונותיך לאלו של הרופאים - כי כשמטושטשים המוח לא בדיוק עובד עם הרציו שלו.
אגב,,, מה איתך יקירתי
ואיך מתקדם

tipid

New member
ברכת שבוע טוב ומבורך!../images/Emo66.gif

ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

sara_00

New member
טוויטי חמודה

למען האמת אני בדקתי בזמנו את עניין הדולה ואפילו דברתי עם נעמי. יש דולות כמו נעמי שדרך אגב היא אחת מתוך שתיים בלבד שיכולות לשמש דולות בתל השומר. אני בדקתי רק לגבי תה"ש. ויש שם תומכות לידה שהן מתוך צוות מיילדות חדר הלידה והן גם קצת יותר יקרות כ-4000 ש"ח. אני פשוט שמעתי דברים נהדרים והמלצות נהדרות על חלק מהן ואף יצא לי להפגש עם מישהי מ-ק-ס-י-מ-ה (ופתאום אני רואה ששמה של אותה מיילדת קיים בתוך המילה מקסימה...) ובאמת מקסימה ...אוכל להמליץ עליה למי שתרצה ובחום כי גם לי המליצו עליה...אך לי העניין קצת יקר ולכן החלטתי לוותר, יש לי במי להעזר,טפו, טפו, (מה קורה לי?) אבל אני מכירה בחורה צעירה בת 31 שאין לה אמא והיא לקחה גם תומכת לידה בתה"ש ואמרה שזה הדבר הכי נהדר שעשתה עבור עצמה ושאין בפיה מילים לתאר כמה הרשה טובה ויחס ודאגה ופשוט נהדר... וחוץ מזה טוויטי את בטוח תהיי גם בהריון, סבלנות ובלי לחץ, זה יבוא את עוד תראי ! טלי

טוויטי!! רק רציתי להוסיף...

גם ליאת שלנו (מהפורום הקודם) היא דולה מנוסה וגם חד-הורית עצמה. אשמח לקשר ביניכן אם את מעונינת!!

TWEETY =^.^=

New member
הממממ,,,,הממממ,,,,הממממ../images/Emo9.gif

אה,,,כנראה ששוב פישלתי ולא הסברתי את עצמי נכון
אומנם סיפרתי על עצמי, רק שאני בנתיים רחוקה מההחלטות האלו
ולכן חשבתי לעניין אותכן. אני בטוחה שלא לכל אחת מאיתנו, יש את הסכום הדרוש לשם כך, אבל מי שבאמת תרצה וזה יהיה חשוב לה, תוכל תמיד לפנות לרשימת הדולות שמתמחות ואז זה חינם. מה שעוד חשבתי זה , לארח אצלנו דולה בכדי לענות על שאלות שאולי יש לנו, ולנסות ולפתור יחד דילמות שונות שעולות לנו מידי פעם במחשבות. ו,,,,הכי חשוב
זה זה

קצת מניסיון אישי

במהלך ההריון גם אני התעניינתי בכל הנושא הזה של דולה, למרות שיש לי (
) משפחה תומכת. אפילו נפגשתי עם כמה דולות ובסופו של דבר התקשרתי עם אחת, אם כי בלידה עצמה (מסיבות שונות) לא הייתי איתה, אלא עם אימי ודודה שלי. לי נראה שלנו, כחד-הוריות, להעזר בדולה זה רעיון מעולה, למי שיכולה להרשות זאת לעצמה מבחינה כלכלית. מתוך מה שלי יצא לברר ולשמוע, המחירים לדולה הם בסביבות 1,500-1,800 ש"ח (4,000 ש"ח בתה"ש זה למיילדת פרטית, דולה זה זול יותר), וזה בד"כ כולל כמה מפגשים לפני הלידה, שבהם הדולה מכינה את היולדת לקראת הלידה ובונה איתה תכנית לידה (משהו בסגנון קורס הכנה פרטי), וגם את הליווי בלידה עצמה. מרבית בתי החולים בארץ אינם מאפשרים נוכחות דולה, אבל לכל יולדת יש זכות למלווה אחד (לפחות) בעת הלידה, כך שלא חייבים לקרוא "לילד" בשמו, ותמיד אפשר לומר שזו חברה שלך, אם אין מישהו אחר שמתלווה אליך בלידה. יש לי עוד כל מיני טיפים והגיגים בעניין, אז למי שמתעניינת אשמח לשתף. בכל מקרה, טוויטי, נראה לי אחלה רעיון לארח דולה כזו בפורום. יש גם מידע נוסף באתר של לידה www.leida.co.il. לילה טוב (אצלי זה בעצם חצי יום, פשושי עדיין עם ג´ט לג...).

טושטושה

New member
רעיון חיוני וחשוב

היכן ניתן למצוא כתובות של דולות שונות? וגם היכן יש טלפונים של אחיות מיילדות מומלצות, שניתן לרכוש את שירותיהן?

בתה"ש יש שירות ממוסד של דולות

מעבר לכך, כדאי לך לנסות להשאיר הודעה בפורום של האתר של אמנות הלידה. לגבי מיילדות, שוב - לא בכל בי"ח מאפשרים להביא מיילדת פרטית ואז זה בעייתי. למיטב ידיעתי בתה"ש זה אפשרי, ואצלם סביר להניח שיש פרטים של מיילדות פרטיות. אני מכירה בחורה שילדה בתה"ש, ובלידה היו גם בעלה וגם דולה, ועדיין היא אמרה שמי שהיתה אלוהית זו היתה המיילדת (של ביה"ח, לא פרטית), ובצירוף לעובדה שמיילדת פרטית זה עסק נורא יקר, אז כדאי לשקול שוב... בכל מקרה - שיהיה
. שחר

Lillan

New member
טוויטי אשמח להשיב לשאלות בפורום../images/Emo140.gif

וכמה תשובות:
זואי
הדולה אינה מיילדת אלא תומכת לידה מוסמכת. יש דולות שמעבירות גם קורסים להכנה ללידה. חלק מעבירות קורסים פרטיים (אחד על אחד) ואחרות קורסים מרוכזים.
בתי חולים ודולות
נושא הדולות ממוסד בתה"ש ובמאיר. בתה"ש יש שתי דולות מורשות ובמאיר יש רשימה של כשלושים דולות מורשות. בשאר בתי החולים הנושא אינו ממוסד ואף יש בתי חולים שממש "מחפשים את הדולה" בחדרי הלידה כדי להוציא אותה מהחדר (וזה קרה לחברה שהיא גם דולה באמצע לידה). כמובן שלמי שבאה עם הדולה כמלווה יחידה בלידה לא חייבת להציגה כדולה ואז ניתן להגיע איתה כמעט לכל בית חולים בארץ, אם כי חשוב לא לציין שהיא דולה. לדעתי זה מצב מאוד לא נעים ואף מקומם. כשאני ילדתי לפני תשע חודשים רציתי להביא איתי דולה שאני מאוד אוהבת וניסינו בכל הדרכים שיאפשרו לה להיות איתי בלידה. בסופו של עניין, לצערי הרב, הדבר לא התאפשר (היא מוכרת ולא מוכנה להגיע כ"חברה").
טושטושה
אם תגידי לי היכן את מתכננת ללדת ואם הדולה תהיה המלווה היחידה בלידה, אוכל להמליץ לך על כמה דולות נהדרות. אם מדובר במאיר, אשמח לתת לך המלצה של דולות המורשות לעבוד שם ואם בתה"ש אז יש לך בחירה בין שתי דולות בלבד. אם מדובר בבתי יולדות בהן הנושא אינו ממוסד אוכל להמליץ לך על דולות שאינן מתנגדות להגיע כבת זוג של היולדת (ולא כדולה רשמית). אם את מעוניינת במיילדת פרטית בתה"ש אשמח להמליץ על כמה מיילדות נפלאות. גם בלניאדו יש מיילדות פרטית. את הרשימה המלאה של המיילדות בפרטיות ניתן לקבל מבתי היולדות. טלפון של מועדון היולדות של תה"ש: 03-5303000.
טוויטי
אם יהיו עוד שאלות אשמח להשיב ואם תרצו לשאול שאלות ב-real time, אשמח לקבוע אתכן תאריך ושעה.
בהצלחה לכל מי שמתכננת הריון!
לכל ההריוניות, תהנו מהמסע הקסום!
ולכל האמהות, תהנו מהילדים המתוקים!
מאחלת לכולכן חג קסום, שקט ונפלא!
נעמי - דולה נ.ב. טוויטי - אופק שלי מוסר לך ד"ש חם ו

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif לאופק

תודה יקירתי,,,עכשיו הכדור בידי הבנות
שיהיה לך חג שמייחחחחחחח

אלון אא

New member
הלוואי שהשיטוט יהיה מסיבה אחר../images/Emo8.gif

טוויטי יקרה. מאחל לך המון בהצלחה. ויאללה כבר. אין לנו הרבה סבלנות לחכות
דולה, זה מושג שמעולם לא נתקלתי בו. האם זה בשכר. האם זה מסובסד. ממשלתי. פרטי. בכל אופן הרעיון מבורך. דרך אגב, יש משהו כזה גם לכאילו שמאמצים לבד?

TWEETY =^.^=

New member
אלוני חומד../images/Emo24.gif

תודהההההההההההההההההה ורק למען הפרוטוקול - גם לי אין כבר סבלנות
אוהבת אותך מלא
אגב,,,מה העניין בדולה יקירי
אתה מתכוון ללדת בקרוב ולא סיפרתי לי
סתאםםםםםם ביצחוקיות

למעלה