להשאיר את בתי לבד בבית כשאני עושה סידורים?

Rinat 789

New member
להשאיר את בתי לבד בבית כשאני עושה סידורים?

הי , אשמח לדעותיכם חברתה של בתי ...שהיא גם כן בת 11, חוזרת לבד הביתה, כי הוריה חוזרים בדר"כ בשעות מאוחרות יותר, כך שהיא מתורגלת להיות בבית לבד. האמת שיצא לי להשאיר את בתי מספר פעמים לבד בבית, אך כתוצאה מפריצה שארעה בדירתנו לפני זמן קצר...בצהריים - אני די חוששת... מצד שני, בתי לא מתה לערוך סידורים אתי אך לא תמיד אני מספיקה לערוך אותם בשעות הבוקר או למשל יש לי תור לרופא וכאלה...ואז נוצר מצב שאני מעדיפה לקחת אותה אתי מאשר להשאירה לבד בבית...ואז היא מקטרת האם זה נראה לכם מוגזם מצדי ???

לא רוצה להישמע חרדתית ועדיין אין לי ילדים

בגיל הזה אבל עדיף שמישהו ישגיח..עם כל הסיפורים היום על מעשים תמימים של ילדים ותאונות ביתיות כיוצא מזה..שלא נדע. אפשר אולי בכל זאת לצרף אותה אלייך. היא כבר גדולה ואין קושי כמו עם קטנטנים ולעשות איתה משהו בדרך להסביר לדבר לספר לקנות משהו קטן בדרך בחנויות שקל..בכל זאת היא גדולה ואפשר ממש כמו חברה לנצל את זמן בסידורים לזמן איכות..?

אני משאירה מגיל קטן יותר

עם הוראות כמובן.... וכללי זהירות אבל זה ממש עניין של הרגשה של שתיכן, אין מקום לייעץ בזה

Rinat 789

New member
באזור בו אני גרה ארעו מספר פריצות באור יום

כולל תקיפות.... פוחדת לקחת סיכון

sombol1

New member
אם אפשר תשקלי סורגים בחלונות.

בכל מקרה כדאי כן לסמוך על הילדה אם היא כבר רוצה ומוכנה את צריכה לתת לה להחמיא לה לסמוך עליה תתרגלי בהתחלה ביציאות קצרות הביתה ולאט לאט תראי שזה לא כזה מפחיד הפחד הוא רק אצלך ולא אצל הבת שלך לפי מה שנראה אז תעבדי על עצמך עד שתתגברי ותצליחי ! זה יתן בטחון לבת שלך ולדעתי זה מאוד יחזק אותה.

limorsf

New member
אם התחושה שלך שקיימת סכנה מציאותית -

כדאי לחפש תחליף מתאים עבורה חוץ מאשר להצטרף אלייך, אולי לשהות אצל חברה? ובפעם אחרת כאשר את בבית להזמינה אליכן ואז אין פגיעה בסדר היום שלה ואפילו חיבור חברתי טוב יותר... חשוב ביותר לנסות להחזיר את תחושת הבטחון והמוגנות אליכם הביתה, ולתרגל איתה כללי זהירות שהיא תרגיש שיש לה מה לעשות חס וחלילה במקרה שהיא חוששת, אחרת את מעבירה לה את התחושה שהעולם בו היא חיה מסוכן לה... לא פשוט בגיל ההתבגרות הזה... בהצלחה לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

Rinat 789

New member
אז זהו שלגבי חברות זה בעייתי

כי לא תמיד הן יכולות לארח בזמן שאני צריכה לעשות סידורים בשביל להצליח לתאם משימה שכזו...צריך המון מזל להיפך, יוצא שבתי יותר מארחת חברות מאשר הן אותה...כי ההורים שלהן עסוקים או שיש להם חוגים וכאלה ולגבי נושא הסורגים שסומבול הציע - זוהי דירה שכורה עוד שנה אנו עוזבות - להתקין סורגים באלפי שקלים....ואם הפורץ יגיח מקדימה ? היה מקרה בשכונה שלי שפורצים התחזו כמדומני לאנשי משטרה או מרשות הגבייה ופתחו להם את הדלת והתוצאה....שוד אלים

pugile9

New member
ליצור עניין ביציאה אם אין אפשרות אחרת

שלום רינת אני חושבת שאם לא מרגישה בטוחה להשאיר אותה בבית ואת יודעת שעליכן לחכות הרבה זמן בתור אתן יכולות לקחת איתכן ספר קריאה או תשביצים אפילו רקמה או סריגה מצלמה כל דבר שמעניין אותה ולהפוך את היציאה לחוויה ,אפשר לבדוק אם בבניין שלכם יש אישה מבוגרת שהילדה יכולה לבלות איתה בזמן הזה ולשתיהן יהיה כייף להיות ביחד או אם היא אוהבת ילדים קטנים ויש אמא שזקוקה לעזרה היא יכולה לבלות איתם בזמן הזה תנועת נוער עזרה לקשישים פעולה התנדבותית,ניסיתי,מקווה שיעלה במוחך רעיונות בהצלחה

limorsf

New member
פחדים בעקבות פריצה?

אהלן נשמע שבתך אינה חוששת להישאר בבית בשעות הצהריים נכון? האם חששת גם לפני הפריצה? הבעיה אינה הקיטורים שלה או חוסר הנוחות שלך ל"סחוב" אותה למקומות ואירועים שאינם מענינים אותה. את חלקם אפשר להפוך לזמן איכות אבל לא את כולם...יותר מכך, היא מבינה שלמעשה אין סיבה לקחת אותה מלבד החשש - וזו הסיבה לצורך בבירור שלך כלפי הפחד - כי פחדים "הוריים" אנו מעבירים לילדינו באמצעות התנהגותינו בעיקר, גם אם לא במילים. מאחר והיא בת 11, סביר ביותר להשאירה בבית לבדה, אך סביר שהפריצה הותירה חששות בליבך. מאידך, דווקא לאחר פריצה, כדאי להחזיר את "תחושת המוגנות" הביתה, להסביר את מה שקרה, גם אם הוא שרירותי ואקראי - ככזה, להיות אמיתיים לגבי התחושות שלנו (חשש, כעס, חוסר נוחות ועוד) ולשמש מודל כיצד אנו מחזירים לעצמנו את תחושת השליטה והמוגנות בביתינו שלנו. במקרים שזה לא נעשה, עלול להיווצר מצב שהילדה "תידבק" בתחושת חוסר הבטחון ותבטא אותה במצבים אחרים דוגמת: טיולים, התמודדות אחרות בחייה וכו' ניתן גם לדבר איתם ברמה מציאותית - לראות איזה אמצעי מיכון הכנסנו הביתה בעקבות כך, או במידה ולא היה צורך - כיצד באמצעות אימוץ כללי זהירות אנו מתנהגים באופן הכי בטיחותי שאפשר תודה על ההזדמנות לדבר על הענין - אנא עדכני ולהת' לימור סופר פטמן פסיכולגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

למעלה