להשאיר חתולים "לבד" למשך חודש

מושמוש18

New member
להשאיר חתולים "לבד" למשך חודש

אוקיי אז ככה, רקע: יש לנו חתול וחתולה, הוא בוגר (לא ידוע בדיוק בן כמה), היא בת שנה, אצלנו למעלה מחצי שנה ביחד.
חתולי בית בלבד, לא יוצאים החוצה (אין גישה פשוט). משחקים ומעסיקים את עצמם יחד כמה פעמים ביום. (מרדפים ליקוקים ו"מכות")
אנחנו כל יום מחוץ לבית בשעות העבודה, נגיד שמונה בבוקר עד שבע בערב. בלילה הם ישנים מחוץ לחדר שינה.
אנחנו נוסעים באופן די שגרתי לסופ"שים מחוץ לבית והם נשארים לבד. לא מזהים שזה מפריע להם, כשאנחנו חוזרים.
אם מדובר בנסיעה עד 36 שעות הם לבד לגמרי, מעבר לזה אמא של אשתי מגיעה לטפל בהם ברמת המים/אוכל/חול.

ולשאלה: אנחנו בקרוב טסים לחו"ל לתקופה של חודש.
מתלבטים האם זה פיתרון מספיק טוב שחמותי תגיע אליהם פעם ביומיים, לטפל בצרכים וגם קצת לשחק איתם (רבע שעה נגיד...).
ברמה הטכנית זה בסדר, יש לנו מתקני אוכל ומים שמספיקים להרבה יותר מ-48 שעות, ואנחנו נוסיף ארגז חול גדול נוסף.
הם חתולים בריאים (לקטנה הייתה בעיה אחרי העיקור לפני כמה חודשים אבל מאז הכל בסדר), וחמותי גם מגדלת חתולים אז תוכל לזהות אם קרה משהו.

עכשיו השאלה האם מבחינה... "נפשית" נקרא לזה, מדובר בסידור שהוא מספק או לא.
אין לי שום דרך לענות על זה, אבל אני מנסה לשכנע את עצמי שהם שניים, ומסתדרים מעולה ביחד, ואנחנו לא נחסר להם יותר מדי.
גם ככה כיום הם לא מתכרבלים איתנו (אולי בגלל החום), לא ישנים איתנו, אנחנו משחקים איתם אבל אני לא מרגיש שזה ההיילייט של היום שלהם...
הם הרבה יותר פעילים כשהם משחקים ביניהם, רצים בכל הבית וקופצים על רהיטים ומתאבקים זה בזו... וכל זה קורה בלעדנו.

מה דעתכם?

Yukita

Active member
מנהל
בתור מישהי שבעצמה משמשת קט סיטר

אני ממליצה על ביקור פעם ביום ולא פעם ביומיים. אמנם כשאתם נוסעים לנסיעות קצרות אינכם מבקשים ביקורים, אבל זו לא נסיעה קצרה. כמו כן, אם אפשר שלפחות חלק מהביקורים יהיו טיפה יותר ארוכים מרבע שעה, גם אם זה לשבת לצפות אצלכם בטלויזיה או לקרוא עיתון, זה יהיה נחמד ויתן קצת יותר נוכחות אנושית.

בעקרון, עם ביקורים יומיים שמכסים לפחות במידה סבירה את האפשרות לגלות מספיק מהר אם משהו רע קורה, אים בעיה גדולה לנסוע ליופש. שניים ביחד אכן מארחים זה לזה לחברה. גם אחד לבד יסתדר, אבל בהחלט טוב שהם שניים.

דרורפפ

New member
מדוע יש צורך בנוכחות אנושית?

כשמדובר בחתול בודד אז אני מבין שנוכחות כלשהי משחקת תפקיד מכריע, אך כשמדובר בזוג חתולים שמשחקים יחדיו- איזה תפקיד יש לבני האדם כאן?

בנוגע לנושא של "במידה ומשהו קרה" אני חושב שמצלמת אינטרנט פשוטה יכולה להסיר דאגה?

כי זה לא מספיק לרוב חתולי הבית

החתולים שלנו דורשים צומי בכמות שכמעט משתווה לצורך שלהם בטונה. במיוחד הזכר, שיכול להתרפק לפעמים במשך שעות אם היה לו יום רע. אחרי שחזרנו מסופ"ש ארוך שבו השארנו אותם בהשגחת קטסיטרית מקסימה שהייתה שעה וגם שיחקה איתם - הם בכל זאת התרפקו עלי אחרי זה במשך ימים, הרבה יותר מהרגיל.
או בקיצור - יש לרובם צורך בחברת אנוש ותשומת לב גם אם יש להם זה את זה.

Yukita

Active member
מנהל
בנוסף

למה ששירי לובזנס הסבירה לגבי הקשר האמיתי מאוד, הקשר הרגשי בין חתול לבעליו, יש גם סיבות נוספות.

לא רק שחתול אכן מתגעגע (מה שאנשים אומרים לגבי "כלב קשור לאנשים וחתול קשור רק לבית" הוא די זיבול שכל. לחתול בוגר אמנם חשובה הטריטוריה, אבל הוא בהחלט נקשר לבני אדם. אגב גם כלבים מושפעים לא מעט משינוי מקום). לא רק שחתול מתגעגע, אלא גם שפעמים רבות ההתנהלות בהיעדר בעלים עשויה להיות שונה ממה שהבעלים מצפה. כקט סיטר, יצא לי כבר להוכיח עם צילומים לבעלים שנסעו וחשבו שמספיק ביקור "פעם ב..." שהגעתי ולא נשארו בכלל לא מים ולא אוכל כבר מי יודע כמה זמן, או שמשהו נפל ונשבר, או שמישהו נתקע בטעות בחדר סגור ללא גישה לארגז חול.... בק9יצור, לא חסרות סיבות טכניות לחלוטין. מצלמת מעקב לא רק לא נותנת מענה רגשי אלא גם לא מתערבת עבורך כשמשהו קורה, ומן הסתם בנסיעה לא תבלה את זמנך בצפייה בקלט המצלמה, ואולי גם לא יתאפשר לך טכנית, והמצלמה לא תכסה יותר משטח קטן. בקיצור, עדיף ביקור פעם ביום מאשר להצטער אחר כך.

דרורפפ

New member
עבור חתול בית הקשר הרגשי תקף לכל בני האדם?

השאלה המקורית שלי נגעה לנוכחות אנושית שאינה מוכרת לו, האם הקשר הרגשי שציינת תקף גם לבני אדם זרים?

Yukita

Active member
מנהל
תלוי בחתול

הקשר החזק הוא כמובן למי שהוא מכיר ואוהב, אבל:

1. מרבית חתולי הבית בהחלט מסוגלים להתרועע עם מבקר שמתנהל ברוגע ובשקט, חלקם גם ישמחו למשחק עם חוט, כדור וכדומה.

2. גם עם מי שלא מתחבר, יש ערך לבדיקה לראות שהכל בסדר. עם הפחדנים אני עושה מה שצריך (זוחלת מתחת למיטה, נעמדת על משהו לראות מעל ארון) כדי לוודא שהחתול בסדר, נושם, חיוני, זז בצורה תקינה.

עם הרוב המוחלט מגע חברותי בהחלט מתאפשר ונראה רצוי מצד החתול.

מושמוש18

New member
קודם כל תודה לכל העונים כאן

אם את מכירה אולי קאטסיטרים באיזור חיפה? או יודעת אם יש אתרים שבהם אפשר לחפש כאלו? אני אשאל גם וטרינרים באיזור שלי...
אולי בצירוף עם חמותי אפשר יהיה להגיע לביקורים יומיים וזה באמת מניח את הדעת.

Yukita

Active member
מנהל
לשאול אצל וטרינרים זה רעיון טוב

לצערי, לא מכירה באזור חיפה. אפשר גם לשאול עמותות כמו צב"ח-חיפה אם בין המתנדבים המוכרים שלהם יש מי שמשמשים כקט-סיטרים בתשלום.

בעקרון, יש לכם שלוש אפשרויות, לפי סדר עדיפות יורד (לדעתי האישית):

1. הכי טוב- מישהו בא לגור אצלכם, שהוא גם חובב חתולים ורגיש לצרכיהם. כך יש מי שישים לב לכל בעיה. לעתים סטודנטים עושים דברים כאלה. כמובן צריך להקפיד שאדם כזה יתאים לצרכיכם ויהיה אמין (מוכר לאנשים נוספים).
2. קט-סיטר(ית) בביקורים יומיים. זה מה שרוב החתולים שבעליהם נסעו מקבלים, ועד כמה שיכולתי לראות, זה סידור טוב - מאפשר לחתול להשאר רגוע ובסביבתו המוכרת. יש הגבלות: גורים צעירים מאוד או חתולים במצב רפואי שמצריך השגחה צמודה כמובן לא טוב לבשאיר כך. לגורים צריך מישהו שיגור איתן או ייקח אליו אם הם ממש צעירים, או ביקורים תכופים יותר אם הם גדולים מספיק אבל עדיין צעירים ופרועים. לחולים צריך אישפוז רפואי ולא השארה לבד בבית, אלא אם מדובר במצב כרוני שהגיע לאיזושהי יציבות עם תרופות ואז עדיפה אופציה א '.
3. פנסיון. לתקופות ממש ארוכות כמובן עדיף פנסיון, וכאן יש שתי קטגוריות: פנסיון ביתי או פנסיון כלובים. מה שהופך פנסיון כזה או אחר לעדיף הוא דווקא פחות החלוקה הזו לקבוצות ויותר האיכות שלו, מידת האכפתיות, הנקיון, הטיפול, המצאותן של חיות אחרות וכיצד הן נוכחות (עם או בלי אפשרות מגע עם החתול וכו'). יש לציין שחתול בוגר ממוצע יילחץ מאוד ממעבר למקום חדש מכל סוג, וברוב הפנסיונים יש חיות נוספות - מה שמגדיל מאוד את הלחץ. לחץ קיצוני בעצמו מהווה סיכון בריאותי (יש מספר מחלות המתפרצות בעיקר בתנאי לחץ), ולכן למבנה האישיותי של החתול, גילו ומצבו הרפואי יש חשיבות גדולה יותר מהרגיל באופציה הזו. מצד שני, פנסיון מקצועי אכן נותן את המענה בנסיעה ממש ארוכה מבחינת השגחה ויכולת הענקת טיפול מיוחד במקרה הצורך. כמובן תלוי אם הפנסיון טוב או לא.

ההמלצה שלי - לא
יכול להיות שהחתולים יסתדרו נפלא , אבל אי אפשר לדעת זאת מראש. למען השקט הנפשי שלכם- הביאו אותם לפנסיון. אולי פחות טוב לחתול, אבל טוב לכם. ואם לכם טוב אז גם לחתול. מה יכול להיות רע בפנסיון? נכון שהחתולים מעדיפים להיות בבית, אבל לא יהיה להם רע שם. בבית - עלול בהחלט להיות רע ומי יוכל לעזור אם יקרה משהו שלא חשבתם עליו?וזו גם אחריות גדולה על מי שמטפל בהם.

ואם תלכו על פנסיון

לכו על זה של שירי הקטסיטרית. היא נפלאה, ויש לה גם פנסיון ביתי חוץ משירותי קט סיטר בבית הלקוח. היא הייתה זו שהשגיחה על החתולים שלנו.

למעלה