להתבגר זה לא פיקניק

s h i r k u s h

New member
להתבגר זה לא פיקניק ../images/Emo88.gif

טוענים שנשים
מתבגרות מהר יותר מ-
. מסכימים/ לא מסכימים
מה הסממנים של בגרות לדעתכם

TheWhiteTigris

New member
לדעתי

עד סוף גיל ההתבגרות בנות אכן מתבגרות יותר מהר. אך מהרגע ששני המינים גדלו מספיק - שניהם כבר ברמה בוגרת שווה. כמובן שיש בנים שמתנהגים כמו תינוקות ובנות יותר בוגרות ולהיפך. אבל בכללי - שני המינים באותה בגרות (בגלל זה קוראים לזה סוף גיל ההתבגרות או גיל הבגרות...)

Cobe1982

New member
סימנים של בגרות..

בגרות זה היכולת להפריד בין שחור ללבן, ולשפוט בשטח האפור, זה היכולת לראות את עצמך כאדם, על מעלותיך ומגרעותיך, זה לקיחת אחריות על חייך ומעשיך, זה הפרדה בין צחוק לרצינות, הפרדה בין אהבה לסקס (וגם יכולת לחבר ביניהם), זה היכולת להחליט בעצמך בלי השפעות מהסביבה, זה חוסן נפשי, זה היכולת לוותר, לעשות למען אחרים, להודות בטעות, להימנע מלפגוע.. יש עוד מלא דברים שאומרת המילה `בגרות`, אבל עכשיו 0100 בלילה, אז אתם מבינים, נכון?... ואגב, זה באמת לא קשור למין שלכם. זהו.

יש בזה משהו...

בנים הם ילדותיים יותר ואפשר לראות את זה בנות בוגרות יותר ככה אני רואה את זה....

שייירן

New member
יש בזה משהו מאוד הגיוני

הרי בנות מתפתחות פיזית יותר מהר מבנים ( מגיל 12-13 בערך). בנים לעומת זאת מתפתחים בסביבות גילאי 14-15. בגלל השוני בזמן של ההתפתחות הגופנית (גובה, צמיחת שיער, גדילת איברי מין) אני חושבת שיש שוני בזמן של ההתפתחות הרגשית, כי ההתפתחות הרגשית תלוי במידה מסויימת בשינויים גופניים (שמפרישים בין היתר הורמונים לשאר הגוף). הצירוף הזה מוביל לכך שחלק מהבנות יותר בוגרות מחלק מהבנים. כמובן שזה לא נכון לגבי כולם. חוצמזה... קיימת ההנחה שמה שיש לבנים בראש זה רק סקס או "איזה כוסית, הייתי מ*יין אותה" ( בידיוק מה שילדים בני 15 אומרים)- מה שהופך את הגברים לילדותיים בעיניי הבנות.

זכוכיות

New member
לא מסכימה.

התבגרות היא עניין אישי שתלוי בהרבה מאוד גורמים. אני מכירה בחורות בנות 20 שחושבות ומתנהגות כמו ילדות בנות 12, ולהיפך, ובחורים בני 20 שמתנהגים כבני 12, ולהיפך. אני חושבת שהתבגרות זו בעיקר היכולת לנתח ולהבין דברים, ולהגיב בהתאם.

ת מ ו ז

New member
../images/Emo98.gifתלוי

מכירה בנים בכיתה ז ממש ממש בוגרים ואני מכירה בנות בכיתה יב שעוד לא התפתחו! אז באמת תלוי... לרוב אני חושבת שבנות אבל תמיד יש יוצא מין הכלל.

למעלה