להתגייס בגיל 20

ReutBenH

New member
להתגייס בגיל 20

היי, כרגע אני בת 19 , ביוני הקרוב מסיימת שנה ראשונה של שירות לאומי.
חשבתי על אופציית השירות הצבאי שנה הבאה, כמוחזרת שירות, כיוון שכבר גוייסתי ושחררתי אחרי חודשיים עקב בעיות רפואיות.
רציתי לשאול עד כמה זה נורא להתגייס בגיל 20, מה שאומר שאשתחרר ואתחיל את החיים שלי רק בגיל 22?
יש לי האפשרות בכלל לעשות םסיכומטרי וללמוד בזמן השירות?

Run for a Fall

New member
היי

ממש לא נורא להתגייס בגיל 20... אני מכיר המון אנשים שמשתחררים בגיל 22 (בנים ובנות כאחד) כולל אני...
אם את באמת רוצה את זה - אני חושב שזה בהחלט שווה את זה.
לגבי פסיכומטרי אפשר אבל זה מותנה באישור, כנ"ל לגבי לימודים.

rrooyy41

New member
היי..

אני לא חושב שזה נורא, בכלל לא ..גם אני התגייסתי מאוחר (מעל גיל 20), ואשתחרר מעל גיל 22
לגבי פסיכומטרי את כן יכולה לעשות בזמן שירותך בצבא- לא ההיתי ממליץ לך לעשות את זה בתקופה הזאת בגלל הזמן הרב שנדרש להשקיע לבחינה הזאת מנסיון..
לגבי לימודים- אם אלו לימודים לטובת תואר, זה מחייב אישור מהצבא.

בר דותן

New member
היי ,אני

התגייסתי בגיל 20 , גם אני מאוד חששתי , זה לא נורא .. זה מאוד נחמד להרגיש יותר גדול מכולם , עוד לא הגעתי לגיל שאני ממש הכי זקן במקום , לקראת שיחרור אני ידע תהרגשה הסופית אבל .. ממליץ לך ללכת על השירות הזה

למה להתחיל את החיים רק בגיל 22?

כמו שרבים אמרו לא חושבת שזה נוראי אבל גם לא עשיתי את זה מניסיון,אני אתגייס בגיל 19.
אבל נקודה למחשבה, למה להתיחס לשחרור כנקודה של התחלת החיים. השנים האלה מעצבות את אישיותך שתשתמשי שהם "בחיים" שלך. 22 שנים הם כמעט שליש מחייו הממוצע של אדם, לפי תפיסת מחשבה זו שליש מחינו אנחנו לא באמת חיים...

אני חושבת שכדי לעשות מה שיעשה אותך שמחה ושתלמדי ותתפתכי ממנו ל*המשך* החיים שלך...

נ ו ע ה 12

New member
מסכימה לגמרי!

התגייסתי בגיל 18 וחצי ולכן גם אני לא חוויתי את החוויה הזאת, אבל אני מאוד מסכימה עם כל מה שנאמר כאן ובמיוחד עם התגובה האחרונה. לא חושבת שבגלל גיל שווה לוותר על זה. ממליצה לך להתחיל כבר את התהליך כי הוא די ארוך וגם ככה כל פונקציית הגיל יחסית משמותית מבחינתך.

ReutBenH

New member
תודה רבה על התגובות

פונקציית הגיל בהחלטת חשובה לי מאוד. זה בערך הדבר היחיד שעוצר אותי מלעשות את הצעד הזה.
ועבור המגיבות/ים שרשמו שלהתגייס בגיל 20, ולהשתחרר בגיל 22 זה בכלל לא מהווה מכשול - אני רוצה להספיק לטייל וללמוד. את כל זה קשה מאוד להתחיל בגיל 22 . ובכן כי מתי אסיים ?

לגבי תואר, זה נשמע לי על גבול הבלתי אפשרי לעשות את זה במהלך השירות הצבאי.
וכל זאת, דווקא כן הייתי רוצה לעשות פסיכומטרי ולקחת קורסים בודדים, כדי לא להרגיש שאני מפספסת כאן תקופה שהוא מאוד קריטית.
יש התחשבות מצד המערכת בעניין הזה? (אני רוצה ומקווה להגיע להיות מ"כית/ מדריכה , זה תפקיד שיקח ממני המון אנרגיות.. אז תהיה התחשבות זהה להתחשבות במשהי שיושבת במשרד? )

תודה!

נ ו ע ה 12

New member
למה לצאת מנקודת הנחה שקשה להתחיל בגיל 22?

למה אתה יוצא מנקודת הנחה שקשה להתחיל לטייל וללמוד בגיל 22? זה בסה"כ איחור של שנה (כביכול היית אמור להתגייס בגיל 18 ולהשתחרר בגיל 21) מ"מסלול החיים" המקובע... אם זה הדבר היחיד שעוצר אותך מלעשות את הצעד הזה - אני לא רואה סיבה למה לא ללכת על זה.
במילים אחרות - בעיני זה זניח... במיוחד לעומת כל מה שתקבל. בנוסף, עשית שנת שירות לאומי, כך שזה לא שישבת בבית ובזבזת שנה. שום דבר לא הולך לאף מקום... יהיה בסדר, הכל יחכה לך.

אני משרתת בקריה ומכירה המון שלמדו וניגשו לפסיכומטרי תוך כדי השירות, ויש גם מעט שלומדים באוניברסיטה הפתוחה ובונים על אפיקי מעבר או לפחות רק "חוסכים" לעצמם קורסים לעתיד. כמובן שכשמדובר בבסיס פתוח אז זה הרבה יותר קל... אולי אנשים אחרים מהפורום הזה או בפורום סדירים יוכלו לשתף אותך איך זה לעשות את זה בבסיס סגור... אם זו בכלל אופציה. זה גם תלוי בהמון דברים מסביב - אופי התפקיד, המשמעת העצמית שלך ללמידה בשעות הפנאי/המנוחה, היכולת ללמוד לבד, אופי המפקדים והיחס איתם ועוד ועוד...

נ ו ע ה 12

New member
אוקי, את בת.

עדיין תקף. :) שנה לפה או לשם... ושוב - עשית שנת שירות, זה בהחלט הגיוני.

noboya

New member
איחור של שנתיים

נכון, חיים רק פעם אחת. לכן יש משקל ענק לכל החלטה מהסוג הזה.
צריך להספיק הכל, לא לפספס שום הזדמנות.
לטייל, ללמוד, לעשות דברים מתוך רשימת ה"לעשות לפני גיל 30"...
כל אלה תוכלי לעשות גם בגיל 25. צבא זה לא ככה.
לא מומלץ בכלל לפספס את ההזדמנות לעשות צבא, זאת אחת החוויות הבונות ושלא חוזרות על עצמן.
לגבי מתי תסיימי, תאמיני לי שזה פחות רלוונטי - כמו שיש אנשים שמתלהבים שהם "ניצחו את המערכת" ועשו רק שנה וארבע, קיימים אלה שבאו במטרה לסמן "וי" ונשארו לכל החיים כמעט.
לימודים? אפשר לעשות בזמן השירות (אישית אני מכיר חייל שמשרת בבסיס סגור ועשה תוך כדי השלמת בגרויות, ועוד כמה שניסו לעשות פסיכומטרי).
לא הייתי בונה על לימודים אם את הולכת להיות מ"כית, זאת עבודה שכמעט אין בה אפילו שעות שינה - שלא לדבר על פנאי. אבל אני מניח שאם תבקשי, יעשו הכל כדי לתת לזה לקרות.
את גם צריכה להתחשב בעובדה שיש את סל ההטבות לחיילים משוחררים, משהו שבהחלט שווה לא מעט ועוזר המון (גם במציאת עבודה וגם בלימודים).
אישית, אני לא חושב שפונקציית הגיל היא קריטית עד כדי כך. אני יצאתי לשנת שירות לפני הצבא + טיול בחו"ל, ועכשיו שאני התנדבתי כבר אני מתכוון לחתום על השלמת שירות לשנה השלישית (בלי לחשוב פעמיים). אני כנראה אשתחרר חודשיים לפני שאהיה בן 22.
בכל מקרה זאת החלטה שלך וכל החפירה שלי רק נועדה לתת לך עוד זויות.
בהצלחה בדרך שבה תבחרי!

kagome10

New member
אני חתמתי שנה קבע

והתגייסתי יחסית מאוחר בגלל שיש מועד גיוס אחד בשנה למקום שהתגייסתי עליו. ואני מסכימהלחלוטין אם מה שנכתב למעלה - החיים הם עכשיו!

לעשות תואר במהלך השירות זה אכן כמעט בלתי אפשרי, אבל להתחיל לקחת קורסים - אפשרי בהחלט. מכירה יותר ממקרה אחד כזה.
ומתכונת לעשות את זה בעצמי.

בנוגע לפסיכומטרי - עשיתי ועשיתי סתם, כי אני כנראה אלמד באוניברסיטה הפתוחה. עשיתי בלי קורס. קיבלתי 703. בסימולציה קיבלתי 701.

לדעתי כדאי לך לעשות סימוצליה, לראות מה הציון שלך, אם זה מאפשר לך להתקבל לאן שאת רוצה, ואם יש לך משמעות עצמית, ללמוד לבד בלי קורס. הדבר העיקרי שנותן לך הקורס זה מסגרת, אם את לא צריכה אחת ויכולה לשבת על התחת וללמוד בלי שמכריחים אותך, אז תסתדרי טוב מאוד גם בלי.

גליקו1

New member
ניהול הזמן- יחסיות

נתקלתי במקרה בשאלה שלך, ומיד חשבתי על ניהול זמן אצל כל אחד מאיתנו.
התשובה הישירה והקצרה לשאלתך היא ששום דבר הוא לא נורא למעט שלא נדע מחלות קשות.
לגיל אין משמעות בעניין הגיוס, אז תשתחררי בגיל 22 במקום בגיל 21 ( רוב המתגייסים הם 18 + ויותר)
מה תעשי תוך כדי השרות (וכמובן בכלל בכל הזמן העומד לרשותך)הרבה יותר משמעותי בעיני.
בהצלחה

אני יכולה להגיד

שהגיוס שלי יתקיים בעז"ה כשאהיה בת 19.5 חצי שנה פחות או חצי שנה פחות לא כ"כ משמעותיים כמו התרומה למדינה וכמו מה שהצבא יעניק לך וילמד אותך לחיים...ממליצה בחום ...!!

yairs33

New member
מצטרף לכל השאר כאן. אם את רוצה אז לכי על זה

את ממש לא תהיי "לבד" אם זה יטריד אותך :)
השתחררתי לא מזמן, לקראת 23, כסדיר.
אז לא... להשתחרר בגיל 22 זה ממש לא נורא.

ReutBenH

New member
איזה תגובות תומכות!

היה לי כל כך קשה כשהודיעו לי שכנראה אשתחרר מהצבא, ולמרות שהתחלתי שירות לאומי (שמשמעותי מאוד עבורי, ואני לא מתחרטת כלל על השנה הזו) הרגשתי שזה רחוק מלהיות תחליף.
ביוני הקרוב אני מסיימת את השנה בשירות הלאומי ואני צריכה להחליט מה קורה איתי בשנה הבאה. אני עדיין מבולבלת...
מצד אחד, אני שומעת רק דברים רעים על המסגרת הזאת..שזאת מסגרת לא מתחשבת, שאתחרט על ההחלטה הזאת..(לא מחיילים רגילים, אלא מאנשי צבא וותיקים)
ומאידך, כאן אני רואה תגובות של חבר'ה שנהנים ואוהבים את המקום שהם נמצאים בו היום .

"התירוץ" שהכי מבלבל אותי זה כמובן עניין הזמן, ולדעתי דווקא כן אצטרך קורס ולא אוכל ללמוד לבד. אלא תנאים שלא בטוח שאקבל, שתלויים במפקד שאפול עליו .. ככה זה עובד לא ?

בכל מקרה, אני שמחה לראות שיש מי שחושב שזאת יכולה להיות החלטה טובה ובכלל לא מוטעית. זה מנחם קצת. (לצערי המשפחה והחברים לא בעד)

תודה:) חג שמח!!

נ ו ע ה 12

New member
אני שמחה שהצלחנו קצת לעזור לך :)

ובכלל העלת כאן סוגיה מעניינת ועוררת דיון פעיל.

כמו שכבר ציינתי, אני ממש ממליצה לך להגיש כמה שיותר מוקדם את הבקשה לפתיחת הליך ההתנדבות, כי זה לוקח זמן... ויוני ממש ממש קרוב. בכל אופן, בהצלחה בכל בחירה שתעשי וחג שמח!

ReutBenH

New member
כבר דיברתי עם תא מתנדבים

ובגלל שכבר גוייסתי ושחררתי, אני נקראת מוחזרת שירות ולא מתנדבת.. ולכן התהליך הוא קצר יותר.
שמעת על משהו כזה ?
דיברתי ואמרתי להם כמה פעמים, שעניין הזמן חשוב לי..ושאם אפשר להתחיל את התהליך כבר עכשיו אז אני מעדיפה...אבל אמרו לי שכרגע עם פרופיל 24 , זה בלתי אפשרי. (הפרופיל יסתיים גם כן ביוני), ושבכל מקרה זה תהליך קצר שלא יאוחר מחודש

נ ו ע ה 12

New member
אני לא יודעת אם זה באמת פחות מחודש,

אבל מניחה שהתהליך הוא באמת קצר יותר. תמשיכי לעדכן אותנו כשיהיה מה. :)

למעלה