להתחבר לחוכמת הגוף - כתבה רביעית בסדרה

עוד כתבה נפלאה בסדרה.../images/Emo24.gif

אני אוהבת את היכולת שלך לגעת בלב הדברים באמצעות משפטים צלולים וקריסטליים. למשל במשפט הבא: "ריקוד הבטן נמצא בנקודת קונפליקט שבין הביטוי של האמת הנשית שלו ובין הפירוש שנותנת לו החברה הפטריאכלית. " את מתמצתת נפלא דיונים רבים שהיו כאן בנושא. עוד משפט שמתצמת כל כך יפה את לב הקונפליקט הוא: "המחול המזרחי מביע את חוכמת הגוף הנובעת ממקור שאינו אינטלקטואלי ועולה כקריאת תיגר להיררכיה התרבותית שמעדיפה את הבינה והדעת על פני האינסטינקטים, את השכל על פני הגוף, את הסדר על פני התוהו ובוהו, את הגברים על פני הנשים ואת היופי המושלם על פני היופי החסר." ממש נגיעה צלולה בלב הדברים. תודה

תודה רבה +גילוי נאות../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

הכתבות בוואלה מבוססות על חומר רב שאני סוקרת לפני כתיבת הכתבה הכולל: ספרים , מאמרים באינטרנט ומחוצה לו, שיחות , דיונים בפורום ועוד. בניגוד לעבודות אקדמאיות ,אין באפשרותי לכתוב את המקורות ולכן ,כמובן ,לא כל הנאמר בכתבות הוא פרי יצירתי הבלעדי.

ברור שאנחנו לא חיים בואקום

אבל בכל זאת, גם כאשר מקבלים השראה ורעיונות מקורות שונים, הבישול הסופי הוא של הכותב. אני מרגישה שלכתבות שלך יש ערך מעבר למילים....

רזלה

New member
כל מילה בסלע יקירתי../images/Emo88.gif

ניסיתי לכתוב לך תגובה בוואלה, והם לא העלו אותה. גם עם הגילוי הנאות זה התמצות הטוב ביותר שראיתי לסוגיה סבוכה ומורכבת זו.

הוויכוח האין סופי

של מה הרקדנית מייצגת- אומנות עתיקת יומין או פיתוי מיני במסווה? אחלה כתבה!!! אהבתי!

n o a b i

New member
הכתבה הזאת הסבירה לי את עצמי!

כל העיניים מורמות כשאני מדברת על האפיזודה הריקודי-בטנית בחיי. את? ריקודי בטן? תראי לנו! לא אכפת לי להראות, אבל מעבר לזה, אני בעצמי לא ידעתי לענות על השאלה, מה לי ולריקודי בטן?! אם זה לא אינטלקטואלי, מתוכנן, שובר צלעות וקורע שרירים, מנומק, הגיוני ובעל מסורת מתועדת בספרים - אז מה מושך אותי לזה? והתשובה - כל הדברים שלא מדוברים שאי אפשר לכתוב ואי אפשר לנמק ובעצם לא צריך, כל הדברים הרדומים שהתרבות שלנו קצרה מלשים אליהם לב בכלל, כל הדברים שקיימים מעל ומתחת לאינטלקט, כל החיות היצרים והכוחות המניעים, שלכי תדעי מה הם - כל אלה מושכים אותי לשם. כתבה מדוייקת, ולטעמי, מאירת עיניים!

למעלה