להתחייב

רננהלי

New member
להתחייב

מה אתם חושבים על זה? נכון שזה דומה קצת למה שכתבתי על האפור של החיים. אבל הדגשה מאוד מסויימת של הנקודה הזו. איך אתם עם התחייבויות? אתם מוכנים להתחייב? מפחדים מזה? אתם בדרך כלל עומדים בהתחייבויות שלכם? (עבודה, בן זוג, התנדבות, ידידות, כל דבר אחר....) ומה הצד השני של התחייבות? מה מרוויחים מזה? אותי התחייבות כרגע מאוד מפחידה. כי זה קושר אותי ואני מרגישה שזה לא יאפשר לי חופש לנשום. ואני צריכה הרבה לנשום. חסר לי חמצן. בעיקר אני מפחדת מהתחייבות לעבודה. מפחדת מהצורך לבוד יומיום. להשקיע. להיות שלא של עצמי. חשבתי אפילו על בן זוג - גם זה מפחיד אותי, אני חושבת. אחד שיצאתי אתו לא מזמן, ובהתחלה הוא מצא חן בעיניי, אבל הרגשתי שהוא כל הזמן נדבק. מתקשר,שואל כל הזמן על התוכניות שלי. ורק רציתי שיעזוב אותי במנוחה כבר. אז אולי זה פשוט לא היה זה, אולי הוא פשוט לא היה בשבילי, אבל אולי אני לא יכולתי עם זה שמישהו נדבק לי לנשמה ונשאר שם.

וואי. הכי מפחיד בעולם. להתחייב

לא מסוגלת לענות כרגע. זה הסטורי של החיים שלי. אבל נושא חשוב חשוב.

ושאלה

את מפחדת להתחייב, כי זה גורם לך לא לנשום. וכיום, בלי מחוייבות, אבל תכל'ס אי המחוייבות - היא סוג של מחוייבות לאופן בו את חיה כיום, יש לך אוויר? את מרגישה שאת "נושמת"? כפי שהגדרת. ועוד משהו. זה מזכיר לי מאמר שקראתי והשפיע עליי המון. המאמר נקרא: "על המקום" של זלי גורביץ. זה מאמר סוציולוגי, שמדבר על ההתיישבות בארץ, והפיכתה מ"פוטנציאל" למשהו ממומש. ברגע שזה קורה, התחייבנו, ואז איבדנו את החלום. לכן ה"שטחים" של היום, הם ה"חלום" של הארץ המובטחת, כי הם עדיין בתוליים, כמעט ללא נגיעות, ובעצם ללא הקילקול של ההתחייבות. זה בקצרה. אני לא יכולה לסרוק אותו- (הרבה מדי דפים. אבל תמיד אפשרי למצוא, מי שרוצה - לפי שם המחבר והמאמר. מומלץ מאד מאד).

אני פעם פחדתי מאוד מהמילה הזאת

וכל המשמעויות שמאחוריה. כל דבר שהיה כרוך בהתחייבות הרחקתי ממני. כי התחייבות היתה מבחינתי עול שלא יכולתי ולא רציתי לקחת על עצמי. עד שהבנתי שבלי התחייבות החיים שלי נועדו להיות דלים ושטוחים כי למשל - בלי התחייבות למערכת יחסים, כל מערכות היחסים שלי נועדו להתמוסס ולהגיע למצב של שטחיות כי אם לא מטפחים מערכת יחסים על בסיס קבוע, ואם אין התחייבות הדדית אז הן הופכות למשהו בלי עומק. בלי התחייבות לעצמי, כל דבר שהייתי רוצה לשנות בעצמי נועד לכשלון, אם זה ירידה במשקל, או לימודים, או התעסקות בתחום עניין כלשהו - בלי ההתחייבות הבסיסית לבצע ולעשות את זה עד הסוף, זה פשוט לא היה מצליח או שהייתי עוזבת את זה באמצע. בלי התחייבות למקום עבודה, אפילו אם הוא זמני, אבל בלי הנכונות להתחייב לעצמי ולהגיד - זה המקום שבו אני עובדת עכשיו, ועד שיהיה לי משהו טוב יותר אני מחוייבת אליו במאה אחוז, נועדתי לסבול בכל המקומות שבהם עבדתי לפרנסתי. (וגם סבלתי עד שהבנתי שהתחייבות זה לא דבר רע, גם אם היא זמנית). ואחרי שהבנתי את כל אלו, החלטתי ללמוד להתחייב. בהתחלה לעצמי ולעמידה בהחלטות שלי, ואחר-כך לדברים אחרים גדולים יותר. זה כמובן תהליך, אבל היום אני כבר מרגישה שהמילה הזאת הרבה פחות מפחידה אותי מבעבר.

opalit

New member
מפחדת

אני נהיית
, ישר בראש מריצה מה יקרה אם אני אפר אותה או יותר נכון איך?... ועם זאת כמו שאמרו לפני אם לא הייתי מתחייבת היה לי ריק ביומיום. תמיד אבל תמיד אני צריכה את הספייס שלי ואני מפחדת שלוקחים לי ממנו כשאני מתחייבת. לגבי בן זוג שהזכרת, אני תמיד הייתי צריכה ספייס והרבה פעמים גם ויתרתי כי הרגשתי שאני נלחמת עליו.

s h i r k u s h

New member
התחייבות ../images/Emo66.gif

יש בזה משהו שמאוד מפחיד, אבל אני בעד התחייבות.

Neora Barak

New member
מתחברת מאוד למה שיעל כתבה !!

יעל- מה שלומך? איך את מרגישה? קראתי בפורום שלך שחלית, לפני כשבועיים חליתי אף אני בשפעת הזו שהופכת אדם לסמרטוט, נסי מנסיון לא להתאמץ, ולא להכריח עצמך לחזור כמה שיותר מהר ליות ג'דע, מנוחה חשובה לך מאוד, ואני מאחלת לך מכל ליבי- החלמה מהירה !!! ולעיניינינו- מחוייבות, יש בה אחריות, בעיקר לעצמך, אולי אם נחליף את המילה מחוייבות- באחריות, זה פחות יאיים עליינו, אנחנו אחראיים לעצמינו מרגע שאנחנו עומדים על דעתינו, אנחנו מחוייבים למזוננו, הרוחניות שלנו, היחסים שלנו עם הסובבים אותנו, ולכל דבר הקשור בנו, מחוייבות יש בה משהוא, שמרגע שאנחנו מחליטים לקחת אחריות, אנו עושים את זה עד הסוף, כיוון שזה פשוט תלוי ברצון שלנו, בהחלטה שלנו, ולא של אחרים, אנחנו יכולים להחליט למשל שהיום אנחנו בוחרים להסטלבט עד הסוף, ומתוך אחריות ומחוייבות לשלוות הנפש שלנו, והידיעה שזה מה שאנו זקוקים לו עכשיו, ייטב לנו בכך, אנחנו יכולים מתוך אחריות לפרנסתינו לבחור מקצוע שנוכל לשרוד בו, ולהתחייב לעצמינו לבצע את התפקיד שלנו בהצלחה, אנחנו יכולים לבחור להתאהב במישהוא/ היא, ולהתחייב לתחזק את הקשר הזה מפני שהוא חשוב לנו, יש המון דוגמאות להתחייבות שנעשית מתוך בחירה, שיש בה אחריות שלנו להיות טוטאליים, כדי להשיג הצלחה בהתחייבות ובמשימה שקבענו לנו, לסיכום רבותים ונכבדות, התחייבות מרגע שאנחנו מבינים את המשמעות שלה לגבינו, ואת המטרות שהיא משרתת לנו, יכולה להביא לנו רק טוב, מפני שהיא בשליטתינו, וברצוננו.

רננהלי

New member
אחריות

לא יודעת למה, אבל כשאני משתמשת במילה אחריות זה עוד יותר מפחיד אותי. אולי כי אני לא מרגישה אחראית בכלל? זה נורא מוזר, כי אני נחשבת מאוד מאוד אחראית. ואני גם אדם שהיה מסוגל להתחייב עד לא מזמן, והשנה הזו הכל התהפך לי. פתאום זה מפחיד כל כך. יכול להיות מאוד שזה קשור בעבודה שעזבתי. עזבתי כי לא הייתי מסוגלת יותר כי היא היתה לי קשה מדי והייתי צריכה לקחת בה הרבה אחריות, ולא הייתי מסוגלת לדאוג לעצמי אפילו, אז איך יכולתי לקחת אחריות על אחרים? נראה לי שבכדי להחזיר לעצמי את היכולת לקחת אחריות, אני כנראה צריכה שוב להתחיל לעבוד ולקחת אחריות ואז אני אראה שזה לא כל כך נורא ושאני מסוגלת לזה. (אולי עוד מעט זה יקרה, נראה.. תלוי אם הם באמת יצטרכו אותי שם, אז אולי..) ולהבה לגבי היכולת לנשום עכשו. אני חושבת שגם החוסר וודאות הזה שאני נמצאת בו גורם לי חוסר יכולת לנשום. אני חושבת שבגלל שלא התחייבתי למצב הזה של החוסר מחוייבות, אז הוא קשה לי כל כך. אולי דווקא אם הייתי בוחרת בו והייתי מחוייבת אליו, הייתי יכולה לנשום באמת.. אבסורדי משהו..

מון שרי

New member
אצלי

פעם התחייבתי בקלות, היום קשה לי לקבל התחייבויות חדשות כשיש לי כ"כ הרבה התחייבויות שוטפות.

hanaaat

New member
להתחייב

היתרון הוא שאת מקבלת בתמורה להתחייבות את היציבות בחיים - את יודעת במה את עובדת, לאן ולמי את חוזרת הביתה. זה מוריד נטל גדול של חיפוש וחפירות עצמיות, ומפנה זמן ואנרגיות לדברים אחרים. מצד שני - כולם עושים טעויות בחיים, ולפעמים אוכלים אותה על זה שמתחייבים למישהו או למשהו לא נכון או לא מתאים. לדעתי הטעות הזו לא עד כדי כך נוראה. תמיד אפשר לעבור דירה, להתפטר, ולהיפרד, זה כואב אבל לא מתים מזה. הפתרון שלי הוא "כל פעם קצת", להתחייב אבל לשמור את העיניים פקוחות, ואם זה לא טוב לסגת. להתחייב ללימודים אבל לא ישר עד הדוקטורט אלא קודם סמסטר, אח"כ שנה, אח"כ תואר ואם רוצים להמשיך אז למה לא, להתחייב למקום עבודה - כל עוד נוהגים אתך בהגינות, להתחייב לבן זוג (הנכון)- אבל לשים טוב טוב לב להדדיות, ואם זה לא הולך - לחתוך, ובזמן. זה בסדר להתחייב, אבל צריך להיות ביקורתי ולשאול את עצמך אחת לכמה זמן אם את עושה את הדבר הנכון. נ.ב - לא נראה לי שאת צריכה להילחץ מהבחור ההוא - כנראה שהקצב לא היה מתאים, או שהוא לא מצא חן בעינייך מספיק, או שהוא באמת קרציה, ולכל אלה אין שום קשר ליכולת שלך להתחייב למישהו שאת אוהבת באמת.

setonr

New member
לחנה -דברים של טעם-את חכמה ובעלת

נסיון בהבלי העולם מעבר לגילך הצעיר. היכן רכשת לך תובנות נכונות כאלה, והעיקר הניסוח היפה של דבריך. המשיכי -מה עוד יש לך לסבר את האוזן שלי...

hanaaat

New member
נסיון? תוצר ישיר של כישלון...../images/Emo8.gif

למרות הגיל הספקתי ליפול מספר לא קטן של פעמים (בערך בכל התחומים שאפשר ליפול בהם), ולהתרומם שוב, ככה שנפילות כבר לא ממש עושות עלי רושם. לא יודעת למה זה, כנראה שחוק מרפי פועל שעות נוספות בחיים שלי, אבל זה כבר סיפור אחר.

למעלה