לא קל ללמוד שפה ... אפילו השפה הקלה ביותר
שמח לשמוע שהחלטת ללמוד אספרנטו. אני מקווה שתמצאי את המסגרת / אתר המתאימה .
הערה ראשונה : כאן בפורום תמיד תוכלי למצוא תמיכה , ואני מניח שבקרוב יצטרפו לדיון גם מומחי השפה.
לגבי אתר lernu. האתר נמצא כרגע בשלב של שכתוב ( לא רואים את זה אבל הם מכינים כמה קורסים חדשים ויש להם גם כותבים פה בארץ ) .
הוא מציע היום 4 קורסים למתחילים . הבעיה העיקרית שאני מוצא בכולם הוא מיעוט בדפי תרגול מוכנים - אחרי דף טקסט ודף תרגילים אחד נגמר כל שיעור וקשה לדעת מה לומדים מזה, כדי לשנן צריך לנסות להמציא תרגילים - לא פשוט בכלל .
קורס אחד esperanto puzlo הוא יותר משחק ביכולות תכנות וקשה מאוד ללמוד ממנו למרות שהוא מדגים בצורה יפה את האופן שבה המילים נבנות כצירופים של שורשים , תחיליות וסיומות .
שלושה אחרים יותר רלוונטים : bildoj kaj demandoj רץ מהר , אין בו תרגול או חזרה על מילים בין השיעורים .
mi estas komencanto ( שבאתר ממליצים להתחיל ממנו ) הוא בעצם מדריך בזק למשתתף בקונגרס אספרנטו ( במיוחד מותאם לקונגרס צעירים - כמו אחד שננעל לפני שבוע בברזיל ) , הוא מתחיל "רגוע" עד השיעור הרביעי ומלמד מספר משפטים בסיסיים - מה שלומך , מה את/ה עושה מאיפה אתה מגיע , ואז נהיה הרבה יותר צפוף וקשה
anna panna הוא אחד מצמד קורסים - מקביל במקצת לקורס הקודם אבל מכיל גם אפשרות להכין תרגילים לבדיקה ( היום רק צבי מאיזור הצפון רשום כעוזר בשפה העברית אבל אם יש לך רקע באנגלית רוסית או שפה אחרת אפשר להעזר בעוד עוזרים ) אותם שולחים ל "עוזר לשוני" לבדיקה. קורס ההמשך anna renkontas נחשב כבר ברמה בינונית (למרות שהוא המשך ישיר שלו ) .
אם ראית את התכתובות האחרות בפורום , תוכלי לדעת שבויקיספר העברי יש חומרי לימוד שכתב אחד ממשתתפי פורום זה בעזרת רוב החברים :
[URL]http://he.wikibooks.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95[/URL]
הקישור כאן הוא לדף הראשי.
יש תרגום של ספר "אספרנטו - הדיקדוק השלם " שאמנם נכתב במקור ב 1910 אבל עדיין רלוונטי . חשוב להדגיש שספר לימוד זה שם דגש על הדקדוק .
יש גם ספרון קצר יותר שנותן טעימה מהשפה .
מקור נוסף שחברים רבים מוצאים כמועיל הוא קורס ברזילאי kurso.net שהיה גם נקודת המגע הראשונה ( ולטעמי לא מוצלחת ) עם השפה .
וקצת "מידע פנים" האגודה לאספרנטו בוחנת אפשרות לתרגם ספר לימוד חדש יותר לעברית כדי שישמש לומדים כמוך וגם בקורסים שאנחנו עדיין מקווים שנצליח לארגן לפחות באיזור תל אביב .
בכל מקרה בהצלחה !