להתחיל ללמוד אספרנטו

להתחיל ללמוד אספרנטו

שלום!
לפני כמה ימים החלטתי שאני רוצה להתחיל ללמוד אספרנטו. לצערי,נתקלתי בבעיה. אני לא מצליחה למצוא אתר שמלמד אותי בצורה טובה. הורדתי תוכנה כלשהי ללימוד אספרנטו אבל קשה לי להבין את החוקים, כי ההסברים שם מעורפלים...
ניסיתי להתחיל להשתמש בקורס המתחילים של Lernu.net אבל הוא מאוד איטי בשבילי ואני לא מרגישה שאני לומדת. יש למישהו רעיון?
תודה!

mucxjo

New member
לא קל ללמוד שפה ... אפילו השפה הקלה ביותר

שמח לשמוע שהחלטת ללמוד אספרנטו. אני מקווה שתמצאי את המסגרת / אתר המתאימה .
הערה ראשונה : כאן בפורום תמיד תוכלי למצוא תמיכה , ואני מניח שבקרוב יצטרפו לדיון גם מומחי השפה.
לגבי אתר lernu. האתר נמצא כרגע בשלב של שכתוב ( לא רואים את זה אבל הם מכינים כמה קורסים חדשים ויש להם גם כותבים פה בארץ ) .
הוא מציע היום 4 קורסים למתחילים . הבעיה העיקרית שאני מוצא בכולם הוא מיעוט בדפי תרגול מוכנים - אחרי דף טקסט ודף תרגילים אחד נגמר כל שיעור וקשה לדעת מה לומדים מזה, כדי לשנן צריך לנסות להמציא תרגילים - לא פשוט בכלל .
קורס אחד esperanto puzlo הוא יותר משחק ביכולות תכנות וקשה מאוד ללמוד ממנו למרות שהוא מדגים בצורה יפה את האופן שבה המילים נבנות כצירופים של שורשים , תחיליות וסיומות .
שלושה אחרים יותר רלוונטים : bildoj kaj demandoj רץ מהר , אין בו תרגול או חזרה על מילים בין השיעורים .
mi estas komencanto ( שבאתר ממליצים להתחיל ממנו ) הוא בעצם מדריך בזק למשתתף בקונגרס אספרנטו ( במיוחד מותאם לקונגרס צעירים - כמו אחד שננעל לפני שבוע בברזיל ) , הוא מתחיל "רגוע" עד השיעור הרביעי ומלמד מספר משפטים בסיסיים - מה שלומך , מה את/ה עושה מאיפה אתה מגיע , ואז נהיה הרבה יותר צפוף וקשה
anna panna הוא אחד מצמד קורסים - מקביל במקצת לקורס הקודם אבל מכיל גם אפשרות להכין תרגילים לבדיקה ( היום רק צבי מאיזור הצפון רשום כעוזר בשפה העברית אבל אם יש לך רקע באנגלית רוסית או שפה אחרת אפשר להעזר בעוד עוזרים ) אותם שולחים ל "עוזר לשוני" לבדיקה. קורס ההמשך anna renkontas נחשב כבר ברמה בינונית (למרות שהוא המשך ישיר שלו ) .
אם ראית את התכתובות האחרות בפורום , תוכלי לדעת שבויקיספר העברי יש חומרי לימוד שכתב אחד ממשתתפי פורום זה בעזרת רוב החברים :
[URL]http://he.wikibooks.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95[/URL]
הקישור כאן הוא לדף הראשי.
יש תרגום של ספר "אספרנטו - הדיקדוק השלם " שאמנם נכתב במקור ב 1910 אבל עדיין רלוונטי . חשוב להדגיש שספר לימוד זה שם דגש על הדקדוק .
יש גם ספרון קצר יותר שנותן טעימה מהשפה .
מקור נוסף שחברים רבים מוצאים כמועיל הוא קורס ברזילאי kurso.net שהיה גם נקודת המגע הראשונה ( ולטעמי לא מוצלחת ) עם השפה .
וקצת "מידע פנים" האגודה לאספרנטו בוחנת אפשרות לתרגם ספר לימוד חדש יותר לעברית כדי שישמש לומדים כמוך וגם בקורסים שאנחנו עדיין מקווים שנצליח לארגן לפחות באיזור תל אביב .
בכל מקרה בהצלחה !

תודה!

ניסיתי את Kurso.net. היה לי מאוד קשה להסתדר איתו.
תודה על כל המקורות האחרים! אני אתחיל עם הקורס המזורז בויקיספר - הוא נראה לי הכי מתאים בתור נקודת פתיחה.
אני מקווה שיוציאו ספר מחודש - כרגע הקושי במציאת מקור שניתן ללמוד ממנו בקלות יכול להפחיד אנשים שירצו ללמוד...

ושוב - המון תודה!
(Danke granda?)

mucxjo

New member
בעצם אפשרות נוספת ( אבל מאוד יקרה
$$$$ )

היא להצטרף לשבוע לימודים מרוכז בין ה 17/8 ל 25/8 ברוסיה ( לימודי הקיץ של lernu ) על יד מוסקבה
האתר שלהם הוא : [URL]http://ses.ikso.net/2014/ru/[/URL]

לצערי אני לא יכולה לטוס לשם כרגע

אבל תודה על השיתוף! אנני מקווה שאצליח ללמוד גם מהאינטרנט...

DoronModan

New member
מקווה שאחרי החגים ייפתח קורס

אם כי קורס זה למתחילים וייתכן שעד אז כבר תדע לא מעט מהשפה. בהצלחה.

Eldad S

New member
המון המון בהצלחה!

מקווה שגם אני אוכל לעזור בעצות וטיפים בהמשך.

Namiro

New member
למידת מלים

ישום לסמרטפון כדוגמת intense eo יכול לבוא בחשבון? נועד ללמד אוצר מלים ויש כאלה שהשיטה מתאימה להם.

Eldad S

New member
לא ידעתי על היישום הזה

גם לי הוא יכול לעזור?
דרך אגב, אתה מכיר יישומים דומים ללימוד מילים בשפות אחרות?

בוזוקיא

New member
אני התחלתי ללמוד לפני שבועיים ככה מויקי-ספר

ניסיתי בהתחלה את קורס הפתיחה של lernu שנקרא Bildoj kaj demandoj ולא הבנתי שם כלום אז הפסקתי ועברתי לויקיספר.
המדריך של ויקיספר נבנה היטב לדעתי ומלמד בצורה מעולה, לקראת הסוף תתכונני לגלות שהשפה הרבה פחות קלה ממה שאת מדמיינת כנראה ועמוסה (לדעתי) בזמנים מיותרים...חבל שזמנהוף לא שאב יותר השראה מעברית, הוא היה יכול לחסוך לנו הרבה זמנים מיותרים וחוקים מוזרים:)
כך או כך אני מניח שלאחר קריאה בויקי ספר אני אקבל לפחות מושג סביר ביותר על הדקדוק והחוקים ואחרי זה אני אלטש את העניינים בעזרת קריאה בספרים.
&nbsp
נ.ב- רק כדי להקדים תרופה למכה, בשלב מסויים בויקיספר הם מתחילים לדבר על מילות יחס, אני מציע לך לבנות לעצמך טבלה כזאת:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=181&messageid=151254059
&nbsp
את עכשיו בטח לא מבינה מה זה ואיך זה יעזור לך אבל כשתגיעי לזה את תביני

התחלתי לנסות ללמוד עם ויקי-ספר אבל..

אני לא מצליחה לזכור את המילים שם. אני לא מצליחה ללמוד מילים מרשימות כאלו... בינתיים אני עם הקורס ANA PANA שהוא הרבה יותר מעניין מBildoj kay demandoj.

אתה מרגיש שאתה לומד מויקי-ספר?

בוזוקיא

New member
כן אני מתקדם שם ממש מהר

האמת שאני יודע ספרדית ומסתבר שזה מקל בצורה די משמעותית על השינון של המילים (רוב המילים כבר מוכרות לי בצורה כזו או אחרת).
בכל מקרה אני מניח ששינון מילים זה לא החלק הקשה של השפה, תמצאי לך דרך נוחה לשנן את המילים שמופיעות בויקי-ספר ואז לפחות הדקדוק מוסבר שם בצורה טובה מאוד שזה עיקר הלמידה בסופו של דבר.

Namiro

New member
אל תמהר לקבוע

שהאספרנטו עמוסה בזמנים מיותרים. זמני הבינוני שאתה מתכוון אליהם מעניקים עוצמה רבה לשפה. מתרגלים אליהם מהר ואז רואים כמה הם שימושיים ולומדים להעריך אותם.

בוזוקיא

New member
את הקביעה הזאת קבעתי מזמן על השפה האנגלית:)

ואני רואה שלרוב הזמנים באנגלית יש את המקבילה האספרנטית...
אני חס וחלילה לא רוצה להשמיץ את השפה, פשוט אני חושב שהיתרון המרכזי של האספרנטו על פני שאר השפות כמועמדת לשפה בינלאומית הוא בכך שהיא קלה ללמידה ויש סיכוי שהיה אפשר להפשיט אותה קצת מזמנים מכבידים ובכך להנגיש אותה לציבור רחב יותר. אני חשוף לשפה האנגלית כבר 20 שנה בערך ומעולם לא ממש הצלחתי להתגבר על מחסום הזמנים וכמו כל ישראלי טוב אני מדבר באנגלית תוך שימוש בעיקר בעבר, הווה ועתיד הפשוטים...מה שאומר שאפשר להסתדר בלי הזמנים הללו:)
&nbsp

DoronModan

New member
איזה כיף לך ולבוזוקיא שאתם לומדים אספרנטו

אני זוכר את התקופה שלמדתי את השפה כתקופה מהנה ביותר.
מאחל לכם שתהנו ושתצליחו.

למעלה