להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה MBA בחו"ל - ריאלי

king iverson

New member
להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה MBA בחו"ל - ריאלי

היי
סיימתי תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטת ת"א לפני פחות משנה. כרגע, אני עובד בחברת סטארטאפ כראש צוות, ובימים האחרונים עלתה לי המחשבה לצאת ללימודי MBA באחת מהאוניברסיטאות המובילות (עם העדפה לארה"ב).
הציונים שלי במהלך התואר היו ממוצעים (בעיקר כי עבדתי בסטארטאפ לכל אורכו), אך קורות החיים שלי מבחינת עשייה, ניסיון תעסוקתי וציון פסיכומטרי גבוהים משמעותית ממרבית מסיימתי התואר הראשון.

1. האם השגת המטרה סבירה מבחינת לו"ז?
2. במידה וכן, כיצד מומלץ לפעול? האם כל האוניברסיטאות המובילות דורשות ציוני SAT ו-Tofel?
3. מהן העלויות בהגשת מועמדות למספר סביר של מוסדות לימוד? (לדוגמא, 5).

תודה רבה

corrigenda

New member
לא, אבל זה בדיוק הזמן לשנס מותניים לקראת השנה שאחריה

אני מניח שבחו״ל אתה מדבר על ארה״ב ולא על אינדונזיה. אם אתה מתכוון לאירופה, התשובות אולי יהיה שונות.

בעיקרון איחרת בחצי שנה בערך לשנת הלימודים שנפתחת באוגוסט, אבל אתה מגיע בדיוק בזמן בשביל לבנות תיק מוצלח לשנה שאחריה. תיק כזה כולל הרשמה למבחנים שנדרשים בכל מקום (SAT אינו אחד מהם) והבחנות בהם. מקומות שלא דורשים בחינה שכל השאר דורשים עושים זאת מאחת משתי סיבות: או שהם בקליבר של הרווארד ועושים מה שבא להם, או שהם בקליבר של מכללת אור יהודה ומנסים למשוך סטודנטים.

העובדה שציינת גם את ה - SAT בטעות מראה שיש לך קצת קריאה לעשות כדי ללמוד איך לבנות תיק קבלה שימקסם את הסיכויים שלך. שים לב שהתיק ל - MBA שונה מאוד מהתארים המחקריים שכל שאר יושבי הפורום לומדים אליהם.

צפה להוציא כמה מאות עד אלף דולר על ההרשמות. זה כאין וכאפס לעומת שכר הלימוד שתצטרך לשלם אם תתקבל.

בהצלחה.

king iverson

New member
תודה רבה על התשובה + שאלות

היי, תודה על תשובה מפורטת ומצויינת.
אני חושש שלחכות שנה נוספת להתחלת תואר שני תגרום להאטה הקריירה שלי.
הייתי שמח לשמוע ממך ומניסיונך על האופציות ללימודים במוסדות מובילים שלא בארה״ב? או ללמידת תארים הומניים יותר בארה״ב (אני חושב על היסטוריה או פילוסופיה). האם בתארים אלו (שמן הסתם נהנים מביקוש דל יותר) יש עדין אופציה להשתחל לשנת 2017?
המון תודה
כפי שאתה מבין, אני מבולבל ופועל בלחץ מסוים של זמן.
&nbsp
&nbsp

corrigenda

New member
אם אינך יודע לאן אתה רוצה להגיע כל דרך תוביל אותך

(ספר מומלץ, אגב) (ואני לא בר-סמכא בלימודים מחוץ לישראל וארה״ב)

אני מבין את החשש מלאבד שנה, אבל עצור וחשוב שנייה: אתה זורק לקלחת שני דברים שונים לגמרי. תואר MBA הוא תואר מקצועי נטו שנועד לכוון אותך לקריירה (בכירה, בתקווה) בעסקים. הוא עולה הרבה כסף, בהנחה שאח״כ יחזיר את עצמו בריבית.

לתואר שני במדעי הרוח בארה״ב (בניגוד קצת לישראל) אין כמעט ערך בפני עצמו, הוא נלמד בד״כ כחלק ממסלול ישיר לדוקטורט ועל מלגה מלאה שמספקת למחיה מצומצמת. ואחרי התואר עולם התעסוקה לא בדיוק מחכה לך בזרועות פתוחות. לא הייתי אומר שהתואר מכוון אותך בהכרח לחיי עוני, אבל די ברור שאם כסף הוא עדיפות גבוהה בחיים שלך, עדיף שהלימודים ההומניים ישארו בגדר תחביב.

אז לפני שאתה רץ לברר לאן להתקבל - מה אתה רוצה בחיים? שנה זה כלום בפרספקטיבה של זקנים כמוני.

king iverson

New member
אממ

האם תואר מאוניברסיטת IV League (ללא קשר במקצוע) אינו מקנה בהכרח מקפצת שכר בקריירה?

ANZ1

New member
איפה ? מה ?

באיזו מדינה ? באיזה תפקיד ? באיזה מקצוע ?
למה שתואר שני בספרות יתן לך קידום אם אתה מהנדס ?
תשאל את הבוס שלך היום אם יהיה לך תואר שני אם תקבל עוד משכורת ?
אני מניח שהתשובה היא לא .
אם המטרה היא לעבוד בישראל, רוב המעסיקים לא יתיחסו לאוניברסיטה אמריקאית יותר מאשר תואר ישראלי.

ANZ1

New member
2 הערות

1. בקשר לתאריכים, אתה יכול להספיק להרשם לכל אוניברסיטה שנמצאת דרומית לקו המשווה,
התאריך האחרון להגשת מועמדות היא בדרך כלל תחילת דצמבר.
אם אתה מעוניין רק בארצות הברית זה לא רלוונטי (אלא אם טראמפ יכבוש את דרום אמריקה).
2. ממליץ לך להכנס ולראות את הדרישות הספציפיות, המבחנים והעלויות לכל אוניברסיטה שתבחר.

אלא אם טראמפ וכו'...

Boston Guy

New member
רוצה להתקבל ל MBA ב"אוניברסיטה מובילה"...

אבל לא טורח לעשות את הבדיקות הכי בסיסיות לגבי הנושא -
כמו למשל אילו מבחנים צריך כדי להתקבל לתכנית MBA (שמעת פעם על מבחן שנקרא GMAT?),
כמו לבדוק מה דרישות הקבלה של "אוניברסיטה מובילה"
או לקרוא מאמר על תהליך ההרשמה ולוח הזמנים שניתן למצוא באתר של כל אוניברסיטה "מובילה",
או לבדוק כמה עולה התענוג...

למעלה