מנסיון ניהולי שיש לי -כדאי לקרוא../images/Emo70.gif
היו לי עובדים בוגרי תואר ראשון במדמ"ח והם פשוט אכלו קש. גם לאחר שהם סיימו לעבוד אצלי בחברה (MIRACE IC) (ואני עוד נתתי להם תנאים מעולים) הם עברו במשך שנתיים שלוש לתפקידי QA פשוטים יחסית. שניהם מבריקים, לאחד מהם יש תואר בהצטיינות אך זה עדיין לא הוביל אותם אל "שביל הזהב". אחד מהם היום עובד ב-RETALIX, עדיין בתפקיד זוטר, כ-5 שנים לאחר התואר. כיום ניתן ללמוד הנדסת תוכנה שלא במסגרת תואר (למשל כמו MCDA של מיקרוסופט) או כל הנדסת תוכנה במסגרת מכללתית, בדרך כלל החבר'ה שלומדים הנדסת תוכנה במסגרת מכללתית משתלבים מהר יותר בשוק העבודה משום שיש להם יותר נסיון מקצועי וישים ופחות תיאורטי. היום השוק הולך למגמות של התרחבות בנושאי אינפורמטיקה ומערכות מידע, כלי ניהול וחיזוי נתונים (OLAP, BI, ETL) ולכן כדאי לגשת דווקא לנושאים 'החמים' ולא לנושאים שעבר זמנם בטל קרבנם. כדאי להתייעץ עם מומחה לימודים ולבדוק היצע וביקוש בעיתונים בנוסף: מהנדסי תוכנה בחברות גדולות (כגון AMDOCS, RETALIX, MERCURY ועוד) פשוט אוכלים קש במשך שעות, מתייחסים אליהם כאל פועלים שחורים ולרוב הם נשארים המון המון שעות נוספות (יתכן ואני עושה הכללה אך זה הרושם הכללי) אני כמהנדס תקשורת נתונים החלטתי בשנתיים האחרונות לעשות הסבה למערכות מידע וללמוד ניתוח מערכות, תחום מאתגר, הנדסי, בעל משקל רב בעולם התוכנה. כמנתח מערכות אני יכול להשתלב בהובלת צוותי פיתוח מבלי לעבור את כל מסלול הצמיחה הארוך והמפרך, קרי: תואר I - עבודה ב-QA בשכר נמוך - שחיקה במשך 3-4 שנים - אולי התקדמות לראש צוות - לאחר 7-8 שנים אולי התקדמות למנהל פרוייקטים - לאחר עוד כ-5 שנים - אולי התקדמות לראש אגף.. צריך לראות את העתיד כמכלול ולבדוק באמת מה המגמות בשוק.