להתחיל ללמוד מדעי המחשב

barakruth

New member
להתחיל ללמוד מדעי המחשב

בעלי מתלבט בין לימודי מדעי המחשב ולימודי הנדסה וניהול (תואר ראשון בטכניון) נשמח לכל אינפורמציה שתעזור לנו להחליט מבין האופציות (לימודים, שכר, אפשרויות תעסוקה, תנאי עבודה וכו')

vinney

Well-known member
שני דברים שונים בתכלית

מה הוא רוצה לעשות בחיים? לאן להגיע?

barakruth

New member
שאלה קשה...

על פניו נראה לו שמערכות מידע יעניינו אותו אבל הוא מעולם לא התעסק בתחום כך שאין לו באמת מושג... זו בדיוק הבעיה! לכן אנחנו מנסים לברר עם אנשים שמתעסקים בתחום לשמוע מה דעתם.

ron369

New member
מה, אתה רוצה לשאול מתכנתים אם הם

נהנים מזה? זה נשמע לי כמו לנסות לחשב סטטידטית כמה לאומים שונים יש בעולם ומה גודלם, דרך בדיקה במדינה אחת.

inbal76

New member
פרטים על מדעי המחשב

לימודים - קשים, תיאורטיים, כוללים הרבה מתמטיקה. חייבים לאהוב את זה בשביל לעבור את זה בשלום. אחוזי הנשירה גבוהים בשנה א'. שכר - השכר הממוצע למהנדסי תוכנה בהיי טק גבוה בהרבה מהממוצע במשק. אפשרויות תעסוקה - לרוב משתלבים בתפקידי תכנות או QA. הדרישה בשוק היום גבוהה (אף אחד לא יודע מה יהיה עוד 3 שנים). יחד עם זה, לבוגרי תואר חסרי ניסיון יכול להיות קשה מאוד למצוא עבודה ראשונה בתחום. המוסד שבו לומדים וממוצע הציונים משפיעים מאוד. לעיתים גם צריכים להתפשר בהתחלה על משכורת נמוכה. תנאי עבודה - התנאים הסוציאליים לרוב טובים (מבחינת הטבות כמו קרן השתלמות, פנסיה, רכב, ארוחות וכולי). שעות העבודה בחלק ניכר מהחברות (אך לא בכולן) ארוכות מהרגיל. כל האמור לעיל נכתב בהכללה. כמובן שכמו בכל תחום יש מקומות כאלו ויש אחרים. הערה נוספת: חובה לאהוב תכנות בשביל להצליח ולשרוד במקצוע. על הנדסה וניהול נסו אולי לברר בפורום סטודנטים. שיהיה בהצלחה!

the breezer

New member
מנסיון ניהולי שיש לי -כדאי לקרוא../images/Emo70.gif

היו לי עובדים בוגרי תואר ראשון במדמ"ח והם פשוט אכלו קש. גם לאחר שהם סיימו לעבוד אצלי בחברה (MIRACE IC) (ואני עוד נתתי להם תנאים מעולים) הם עברו במשך שנתיים שלוש לתפקידי QA פשוטים יחסית. שניהם מבריקים, לאחד מהם יש תואר בהצטיינות אך זה עדיין לא הוביל אותם אל "שביל הזהב". אחד מהם היום עובד ב-RETALIX, עדיין בתפקיד זוטר, כ-5 שנים לאחר התואר. כיום ניתן ללמוד הנדסת תוכנה שלא במסגרת תואר (למשל כמו MCDA של מיקרוסופט) או כל הנדסת תוכנה במסגרת מכללתית, בדרך כלל החבר'ה שלומדים הנדסת תוכנה במסגרת מכללתית משתלבים מהר יותר בשוק העבודה משום שיש להם יותר נסיון מקצועי וישים ופחות תיאורטי. היום השוק הולך למגמות של התרחבות בנושאי אינפורמטיקה ומערכות מידע, כלי ניהול וחיזוי נתונים (OLAP, BI, ETL) ולכן כדאי לגשת דווקא לנושאים 'החמים' ולא לנושאים שעבר זמנם בטל קרבנם. כדאי להתייעץ עם מומחה לימודים ולבדוק היצע וביקוש בעיתונים בנוסף: מהנדסי תוכנה בחברות גדולות (כגון AMDOCS, RETALIX, MERCURY ועוד) פשוט אוכלים קש במשך שעות, מתייחסים אליהם כאל פועלים שחורים ולרוב הם נשארים המון המון שעות נוספות (יתכן ואני עושה הכללה אך זה הרושם הכללי) אני כמהנדס תקשורת נתונים החלטתי בשנתיים האחרונות לעשות הסבה למערכות מידע וללמוד ניתוח מערכות, תחום מאתגר, הנדסי, בעל משקל רב בעולם התוכנה. כמנתח מערכות אני יכול להשתלב בהובלת צוותי פיתוח מבלי לעבור את כל מסלול הצמיחה הארוך והמפרך, קרי: תואר I - עבודה ב-QA בשכר נמוך - שחיקה במשך 3-4 שנים - אולי התקדמות לראש צוות - לאחר 7-8 שנים אולי התקדמות למנהל פרוייקטים - לאחר עוד כ-5 שנים - אולי התקדמות לראש אגף.. צריך לראות את העתיד כמכלול ולבדוק באמת מה המגמות בשוק.

vinney

Well-known member
המם... סליחה שאני מנפץ לך אשליה

אבל אני התחלתי לעבוד יחד עם תחילת לימודיי, הייתי ראש צוות תוך שנה, עזבתי את התפקיד כי ניהול זה אחד הדברים המשעממים ביותר (כמו גם התכנות, התפקיד הבא שעזבתי), ועכשיו אני מהנדס מערכות באחת החברות הגדולות. שנה אחרי התואר אני מקבל משכורת יותר גבוהה מרוב ראשי צוותים באמדוקס וקומברס, ואני יודע על מה אני מדבר. אני בוגר במדעי המחשב, אם זה לא ברור למישהו, ומהנדסי תעשיה וניהול כמעט ואין בחברה שלנו.

ron369

New member
הממ, איפה אתה עובד?

זה נשמע לי מוגזם (לא שאני מפקפק בדבריך, פשוט אולי זה מקרה יחיד). אגב, התחלת לעבוד לפני 5 שנים או משהוא כזה, נכון? (בבועה)

vinney

Well-known member
בבועה הייתי קצין קרבי בצה"ל

התחלתי לעבוד בדיוק אחרי שהבועה התפוצצה. זה דרש הרבה מזל (וכמובן שכל מעבר תפקיד, חוץ מקידום לר"צ, היה מלווה במעבר לחברה אחרת).

ron369

New member
אז התמזל מזלך - אבל בטח לא לכולם...

אלא אם כן היה לך ידע מוקדם לפי שהתחלת לעבוד. עבדת אולי כבר בזמן בי"ס?

vinney

Well-known member
מזל תמיד צריך

גם לעבוד בתקופת בית ספר צריך מזל (או אבא מנכ"ל חברה, שזה גם סוג של מזל). במקרה שלי, התחלתי לעבוד בשירות לקוחות של חברה כלשהי, כמו כל סטודנט מצוי, וכשרצו להעיף אותי משם, החליטו שעדיף להשאיר אותי בתוך מערכות המידע של החברה, ולא לפטר

inbal76

New member
מהודעתך ניתן היה להבין שמי שהולך

לניתוח מערכות נהיה מנהל ברגע שהוא מסיים את הלימודים. למיטב ידיעתי בשביל להפוך למנהל, בכל תחום וגם בניתוח מערכות, צריך קודם לצבור ניסיון בתפקיד זוטר. (האפשרויות היחידות "להתחיל מלמעלה" הן או בצבא או בתור הבן של המנכ"ל). הערות לגבי המסלול שתיארת: - ממש לא כולם מתחילים ב-QA. רבים מתחילים בפיתוח. - ממש לא כולם מתחילים בשכר נמוך. רבים מאוד מתחילים בשכר גבוה מהממוצע במשק. - קידום אחרי 3-4 שנים זה סביר לגמרי והגיוני. מה "מפרך" בזה? - לא כולם שואפים כל הזמן (או בכלל) לקידום ולניהול. אתה מתאר את זה כאילו המטרה היחידה של כל אחד היא להיות מנכ"ל החברה ובהקדם האפשרי (אם אפשר תוך שבוע מסיום הלימודים). זה ממש לא ככה. מי שאוהב את עבודתו יכול להיות מעוניין להתפתח בכיוונים אחרים לגמרי (מקצועיים ולא בהכרח ניהוליים).

למעלה