להתחיל ללמוד...

on and on

New member
להתחיל ללמוד...

לפעמים אני מרגישה שאני רוצה להתחיל ללמוד מכל הסיבות הלא נכונות...

1. בא לי להכנס למסגרת חברתית חדשה, להכיר חברים חדשים באותו ראש כמו שלי.

2. נמאס לי לגור בבית, נמאס לי שההורים שלי יושבים לי עם הוריד.

3. אין לי כוח לעבוד, נמאס לי לעבוד, בפרט עבודות של שכר מינימום.

ולא מהסיבות הנכונות של... ללמוד זה כיף ומעניין.

ודווקא בגלל זה, אני חוששת שאני לא קולטת עדיין למה אני נכנסת... שאני לא באמת באה כדי -ללמוד-

נוש14

New member
גם אני באותו מצב

חוץ מזה שעוד לא נרשמתי ללימודים אבל לפעמים אני חושבת שאולי כבר כדאי לי להירשם למשהו וזהו וזה יפתור לי את כל הבעיות.
ד"א ללמוד באוניברסיטה זה לא נראה לי כיף בכלל. אולי קצת מעניין אבל לא כיף. זה סתם משהו שצריכים לעשות אותו בשביל העתיד.

הסיבות שלך נכונות באופן כללי

רק שתדעי שבתור סטודנטית יהיה לך קשה לעבוד במשרה מלאה ולכן תצטרכי להישאר עם ההורים או לעבור לגור עם שותפים (ותתפלאי לגלות שחלקם יכול להיות גרוע מההורים).

EdisonGirl

New member
אם הסיבות מספיק חזקות, הן מספיק טובות

העיקר שיחזיקו לך 3-4 שנים :)

Purple Mushroom

New member
ללמוד, ולעבוד,חיי חברה, ועצמאות.

הסיבה הראשונה נראית לי דווקא סיבה נכונה.
הסיבה השניה היא דווקא סיבה להתחיל לעבוד, בעבודה רצינית וקבועה, שתתן לך בסיס לעזוב את הבית של ההורים.
אפשרי גם לעבוד וגם ללמוד.

אחת הסיבות של ללמוד, זה לעשות תואר ראשון לפחות, כדי למצוא עבודה יותר טובה, ולא בשכר מינימום, ויש גם הטבות מס למי שיש לו תואר ראשון. (יודע את זה כי אחותי הקטנה לפני כמה שנים כבר עשתה תואר ראשון במדעי ההתנהגות).

בהצלחה בכל אופן. !
א.א.
=]

הטבות המס הן לזמן קצוב בלבד

מדובר בסך הכל על נקודת זיכוי נוספת למס' שנות הלימודים (עד 3 שנים), זה די גרושים.

Optimus_Prime

New member
כיף ומעניין..

תראי, אני חושב שהקריטריון למציאת נושא לימוד צריך להיות משולש:
1. מה שמעניין אותי.
2. מה שאני חושב שאני טוב בו.
3. מה שאני יכול להצליח.

אבל... אחרי שלמדתי, סיימתי תואר ויש לי גם נסיון די רחב עם עולם האקדמיה - לא צריך לעשות מזה כזה ביג דיל.
הרושם שלי הוא שכל הרעיון של "פתיחת אופקים" ו"מעניין" יכול להגיע מכל מקום. אין חובה להתייחס ללימודים גבוהים כשלב הכרחי בחיים או קבלת יכולת נסתרות.
בתכלס, את ה"עניין" ואת ה"כיף" אפשר ללמוד גם מעבודה במקצוע מסוים, גם מלימוד עצמי, גם משיחות, גם מכל מקום. הדבר שהכי אהבתי בשנה הראשונה שלי ללימודים היה הגיוון והריבוי דעות בין האנשים. המרצה מדבר שעה וחצי ואתה פחות או יותר יודע מה הוא הולך להגיד, אבל אחרי השיעור, לשמוע אנשים ממקומות שונים בארץ ועם דעות שונות - זה החלק המעניין.
המסגרת החברתית זה חלק מאוד חשוב וזו סיבה מעולה לצאת ללימודים. ושכר, מן הסתם, כל הכשרה שתעשי רק יכולה לקדם אותך. רק יכולה לעזור.

ותמיד יש את המקרה הגרוע ביותר - לא אהבת? פרשת. לפחות ניסית וראית מה זה.
מה את רוצה ללמוד?

למעלה