להתחיל מחדש - הסיפור שלי (א')

Ruby Bliels

New member
להתחיל מחדש - הסיפור שלי (א')

הסיפור שלי מתחיל בגיל 16. הסתובבתי באותה תקופה עם חבר'ה מהכיתה שהיו קצת מוזרים ויוצאי דופן, מרדנים כאלה שחשבו שלהיות נון-קונפורמיסטים זה מגניב (נון-קונפורמיזם, דחף חולני לצאת נגד כל מה שנחשב "נורמאלי" בחברה (לקרוא בקול של ג'ודי לוץ)). אחד מהם היה חבר שלי מהילדות המאד מוקדמת, אז די נכנסתי יחד איתו לכל הקטע הזה - אבל לא כי באמת הרגשתי צורך למרוד (בניגוד אליו), אלא פשוט כי רציתי להשתלב. הייתי בתקופה בחיים שלי שבה חיפשתי את עצמי - מבחינה חברתית, מבחינה אישית ומבחינה אידיאולוגית. על כל פנים, בתחילת כיתה י' קיבלתי צו ראשון, וחשבתי שזה יהיה 'מגניב' בעיני החברים האלה שלי אם אני אנסה להשתחרר מהשירות (אחד מהם כבר עשה את זה, והשני עדיין היה בתהליכים של קבלת פטור). האמת היא שלא באמת היה אכפת לי מהצבא, לא היה אכפת לי אם אני אשרת או לא, לא ידעתי מה זה בגרוש ובגלל זה הלכתי לפי מה שהחבר'ה שלי עשו - לנסות לצאת מזה. בכל מקרה, הגזמתי קצת. בראיון האישי שלי הגזמתי כמו של הגזמתי בחיים שלי (מילה עדינה ל- "שקר"). תארתי בעיות אישיות בכל התחומים, תארתי דכאונות, נטיות התאבדותיות, מה לא. לא עברו חודשיים ושוחררתי מהצבא עם פרופיל 21 נפשי. זה לא הטריד אותי, הייתי בן 16 וחצי, נאיבי ביותר, חשבתי שאני יודע הכל, שיש לי תכניות לעתיד ושאני אצליח לעשות מה שאני רק ארצה. כעבור כמה שנים, הייתי כבר בן 18 וחצי - בסוף כיתה י"ב, מזמן שכבר לא הייתי חלק מאותה "חבורה" (למרות שאחד מהם נשאר חבר טוב שלי עד היום), והראשון מבין החברים שלי התגייס. אחרי שבמשך שנתיים חייתי בידיעה שאני לא מתגייס ולא אכפת לי, פתאום בפעם הראשונה הרגשתי מה שעדיין לא היה חרטה - אבל היה גאווה על זה שחבר שלי מתגייס. לא כלכך ידעתי מאיפה הרגש הזה הגיע, כי במשך זמן רב מאד לא היה אכפת לי מכל נושא הצבא. לאט לאט יותר ויותר מהחברים שלי התגייסו, ופתאום הבנתי שמשהו לא בסדר. כל התכניות שעשיתי בגיל 16 נראו לא פרקטיות פתאום בגיל 18-19. פתאום קלטתי שהחברים שלי נעלמים לאט לאט לצבא, ושמה שפעם היה מסגרת חברתית קבועה ובטוחה במאה אחוז פתאום מתחיל להעלם (הבית ספר תמיד היה שם, לא משנה מה, וזה סיפק לי מסגרת טובה ומספקת - אבל גם כשהבית ספר נגמר, המשכתי לבלות עם החבר'ה מהשכבה, בני גילי). אבל זה היה גם הרבה יותר מזה. בתחום הרומנטי היתה לי בעיה... מבחינה רומנטית, אף פעם לא הייתי כזה פעיל. לא חיפשתי אהבות, מזדמנות או אחרות, ומעולם לא ממש "התחלתי" עם מישהי שפגשתי סתם ככה. למה? כי תקראו לי נאיבי, אבל אני רואה את הנושא הזה אחרת. בעיני, צריכה להיות מסגרת שמחברת שני אנשים כדי שמשהו יקרה בינהם. בבית ספר זה עבד, היתה מסגרת קבועה, היו לי את האהבות שלי, האכזבות שלי, החברות שלי, ואמנם הייתי כשלון טוטאלי בכל מה שקשור ברומנטיקה (הקשר הארוך ביותר שלי נמשך שבועיים), אבל לפחות היו לי הזדמנויות. פתאום כשבית ספר נגמר וכולם התגייסו - מצאתי את עצמי לבד. החברים שלי הלכו לצבא, החברות שלי הכירו אנשים חדשים במקומות חדשים, וגיליתי שלא להתגייס היה הטעות הכי גדולה שעשיתי עד היום מבחינה חברתית. פתאום היה חסר לי אנשים, היתה חסרה לי מסגרת, היו חסרים לי חברים בגילי, ידידות להתאהב בהן (בין אם אני אעשה משהו בנידון או לא), היה חסר לי הבית ספר. הערת שוליים לא כלכך קשורה - לא הרבה אחרי שנגמר בית ספר, התאהבתי בידידה הכי טובה שלי. זה משהו שתמיד היה חבוי בי, עוד כשהכרתי אותה בכיתה י"א התאהבתי בה, ובעוד שבכתה י"ב זה קצת עבר, זה תמיד היה שם, ו- "חזר לפעילות" קצת אחרי סוף י"ב. היום, כמעט שנתיים אחרי, זה לא השתנה. תבינו מיד למה זה רלוונטי. בכל מקרה, הרגשתי משהו שבד"כ מרגישים אנשים שכן נמצאים בצבא. הרגשתי כלוא. הרגשתי כאילו אני סגור מפני העולם, ושהוא מחכה לי שם בחוץ ואני פה מפספס אותו. הרגשתי שכל החוויות שחווים אנשים בגילי נמצאות במקום שאני לא יכול להיות בו, והרגשתי כאילו אם לא יקרה איזשהו שינוי אני פשוט אשתגע. זה היה בערך בגיל 18 וחצי. הייתי בודד רוב הזמן, הייתי מאוהב במישהי שלא רצתה להכנס איתי לקשר רומנטי, ולא היה שום דבר שיוציא אותי מזה... ואז החלטתי שאני צריך לתקן את המצב הזה - ולהתחיל מחדש. (המשך בהודעה המשורשרת)

Ruby Bliels

New member
להתחיל מחדש - הסיפור שלי (ב')

בוקר אחד פשוט ירדתי ללשכת הגיוס האזורית ושאלתי מה אפשר לעשות כדי לבטל את הפטור ולהתגייס מחדש. הם לא כלכך ידעו מה לעשות איתי אז אמרו לי ללכת למדור של ההתנדבויות. אמרתי לעצמי שלהתנדב זה גם טוב, לפחות יהיה לי שירות קל. הגשתי בקשת התנדבות, ותוך כדי ציפור קטנה לחשה לי שתוך כדי שאני מגיש בקשת התנדבות, אני יכול גם להגיש בקשה לערעור על הפרופיל שלי. חזרתי הביתה, כתבתי מכתב ושלחתי. בכל מקרה, מכאן זה נהיה לא כלכך מעניין. במשך חצי שנה שלחתי מכתב, קיבלתי ראיונות, ובכל אחד ואחד מהם ישב מולי אותי קב"ן ובלי לשאול אותי שאלות, בלי כלום, פשוט אמר לי "תשמע, אין לי שום עילה לגייס אותך". בפעם השלישית הוא כבר אמר לי "תשמע, למה שלא תוותר? למה שלא תמשיך עם החיים שלך? לפני חצי שנה סיימת ללמוד, למה שלא תלך ללמוד? לעבוד? משהו?" אני עוצר פה שניה להסביר לכם מה הגיוס היה בשבילי. רוב האנשים לא הבינו וחלקם עדיין לא מבינים למה כלכך ניסיתי להתגייס. הרי באזרחות עשיתי יותר כסף בשנה של עבודה ממה שהייתי עושה בשלוש שנים של שירות צבאי. הייתי עם עבודה, יכלתי להתחיל ללמוד, יכלתי להתחיל הכל לפני כולם. אני אבל לא ראיתי את זה ככה - אני לא רואה את החיים בתור תחרות. אני בן 20 - כל החיים לפני, ואין לי מה למהר להתחיל ללמוד ולפתח קריירה. אני בגיל שבו אני צריך להיות עם החברים שלי - עם בני גילי. מבחינה חברתית היה לי מאד חשוב להתגייס פשוט כי רציתי להיות כמו כולם. זה הגיע לרמות שבהן כשהייתי רואה חייל ברחוב, לא משנה באיזה דרגה או מה היה התפקיד שלו - הרגשתי נחיתות לעומתו. רציתי לעבור מה שכל החברים שלי עוברים, לטוב ולרע. רציתי לעבור את החוויות המלמדות, החוויות המהנות, החוויות המבגרות... רציתי לא להרגיש יותר שחסר בי משהו בגלל שאני לא שרתתי בצבא, רציתי לא להרגיש יותר את הנחיתות הזאת. אני יודע שהצבא הוא לא מקום טוב - אבל הרגשת החבר'ה שהרגשתי בתיכון וחסרה לי עכשיו היא משהו שכולם ממשיכים לספר לי שיש הכי הרבה בצבא. בלי קשר לזה, בשנים שחלפו מאז שקיבלתי את השחרור, האישיות שלי התפתחה גם מבחינה לאומית ופוליטית, וראיתי בשירות צבאי משהו שפשוט צריך לעשות אותו (מי שיכול כמובן). הצבא בשבילי גם היה הזדמנות לצאת מכאן ולהכיר מקומות חדשים, לפגוש אנשים חדשים... חברים שלי שמשרתים מספרים לי שפתאום הארץ נראית להם פצפונת, והם כל הזמן מכירים אנשים וחברים חדשים רק בנסיעות. המסגרת החברתית שהצבא מספק גם קרצה לי כהזדמנות לצאת מהבוץ שהייתי שרוי בו מבחינה רומנטית. אולי אם אני אצא קצת מהחור הזה ואכיר אנשים חדשים במקומות חדשים, אני אפגוש בחורות חדשות ואשכח קצת מהידידה שלי שציינתי קודם. למרבה האירוניה, איפשהו גם, בצורה פרדוקסלית למה שכתבתי בשורה הקודמת, רציתי להתגייס כדי שהיא תתגאה בי. הייתי שם בשבילה ואיתה לאורך כל השירות הצבאי שלה - כשהיא היתה סגורה בבסיס הייתי בא לבקר אותה, כשהיא היתה בקורס במרכז הארץ וסגרה שבת הייתי נוסע עד לשם בשביל לבקר אותה ולהיות איתה כמה שעות בביקורים ה- "משפחתיים". נסעתי עד לדרום הארץ בשביל הטקס סיום של הקורס שלה, הייתי איתה בכל שלב ושלב - והתגאתי בה מאד. היה חשוב לי מאד להתגייס כי רציתי שגם היא תתגאה בי. (המשך בהודעה המשורשרת)

Ruby Bliels

New member
להתחיל מחדש - הסיפור שלי (ג')

בכל מקרה, אחרי שהצבא דחה אותי שוב ושוב, הגעתי למסקנה, בעזרת הפסיכולוגית שלי, שאני צריך להמשיך הלאה. לא לוותר, אלא פשוט להמשיך הלאה עם החיים שלי, ואולי לחזור ולנסות שוב אחרי שיהיה לי משהו להראות להם. שוחררתי מהצבא כי הם פחדו שאני לא אוכל להתמודד עם מצבי לחץ ולהשתלב בחברה (זה הרושם שהטלתי עליהם במקור). אז הבנתי שאני צריך להוכיח להם שאני מסוגל, והלכתי ומצאתי עבודה - עבודה טובה מאד אפילו - בחברת אינטרנט גדולה. זה היה שינוי משמעותי בשבילי. מעולם לא עבדתי, והמסגרת היחידה שאי פעם היתה לי זה הבית ספר. פתאום הייתי מוקף באנשים שתווך הגילאים שלהם היה 23-30, לחלקם משפחות, לחלקם ילדים, חלקם הרגע יצאו מהצבא... כולם אנשים נהדרים, בלי שום קשר לזה. הסביבת עבודה היתה נהדרת, אם כי העבודה עצמה היתה מאד מאד מלחיצה. התמודדתי עם הלחץ בעיקר באמצעות מקצועיות - הייתי טוב מאד במה שעשיתי ולכן הלחץ היה משני להישיגים שהשגתי בעבודה, וככה שרדתי (זאת הדרך היחידה לשרוד בעבודה הזאת, הרבה מאד אנשים נושרים אחרי חודשיים שלושה). מהר מאד התחברתי עם כמה אנשים, בלי שום סיבה מיוחדת, והכרתי יותר ויותר חבר'ה שאמנם לא נהיו חברים טובים שלי, אבל מספיק בשביל לצחוק ביחד בהפסקות. זה מקום מאד חברתי, כי כולם שם אנשים טובים מכל הבחינות, לכולם כמעט יש תחומי עניין משותפים, ובהפסקות קל מאד לשבת ולקטר ביחד על סיגריה או קפה. מאד נהניתי שם, ואהבתי מאד את העבודה שלי, אבל משהו היה חסר - אני הייתי בן 19, וכולם היו מבוגרים ממני בלפחות 5 שנים. לא משנה כמה התידדנו בהפסקות ובעבודה עצמה, לא היה שום דבר מעבר לזה, פשוט כי לכולם שם היו את החברים שלהם מהתיכון ומהצבא ואף אחד שם לא חיפש מסגרת חברתית מעבר לעבודה עצמה. אז לקחתי כמה שיותר משמרות בעבודה, ועבדתי כמה שיותר. השתדלתי להקיף את עצמי בכמה שיותר אנשים כדי להמעיט מתחושת הבדידות הזאת שחשתי במשך כלכך הרבה זמן. עבדתי כמו מטורף עד שזה שחק אותי והייתי צריך להוריד קצת את הקצב, אבל גם אז השתדלתי כמה שיותר להיות שם - כדי להיות במסגרת ולא להיות לבד. אבל עדיין היתה חסרה לי שכבת הגיל שלי. אחרי חצי שנה בעבודה, הלכתי שוב ללשכת גיוס, הפעם עם קייס קונקרטי - הייתי כבר חצי שנה בעבודה קשה ורצינית, הוכחתי שאני מתמודד עם מצבי לחץ (העבודה שלי היא אחת המלחיצות בעולם...), שאני יכול להשתלב במסגרות מערכתיות וחברתיות, וכיוצא באלה. הפעם, בניגוד לכל הפעמים הקודמות שבהן הייתי אצל הקב"ן - הוא שאל אותי שאלות. בסוף הראיון, שנראה לי שהלך בסדר גמור, הלכתי הביתה לעוד שבועיים מלחיצים שבסופם קיבלתי זימון נוסף ללשכת גיוס - לוועדה רפואית. באותה וועדה, איזה פסיכיכאטר חביב מאד (אזרח עובד צה"ל - שהם תמיד הרבה יותר נחמדים) שאל אותי כמה שאלות, ונפלט לו ש- "אנחנו מגייסים אותך על פרופיל 64". השמחה היתה רבה, אבל כשנשלחתי הביתה בלי שום דבר, אחרי שבועיים שוב התחיל הלחץ. אולי לא הבנתי אותו נכון? אולי הוא אמר ש- "אם נגייס אותך" ולא שמעתי טוב? אולי ואולי ואולי ואולי, ואז אחרי שלושה חודשים מורטי עצבים בטירוף, שבהם כל פעם קיבלתי מלשכת גיוס תשובות של "לא יודעים, התיק נמצא בתל השומר", קיבלתי זימון לוועדה רפואית פיזית (לכל דבר בלשכת גיוס קוראים היום וועדה רפואית, אז לא ידעתי אם זה וועדה רפואית באמת, או סתם איזה מישהו שיושב מולי ואומר לי "כן" או "לא"). מה שהיה זה שפשוט ישבתי מול איזה קצינה חביבה ששאלה אותי אם משהו השתנה בבריאות שלי בשלושת השנים שעברו מאז הצו הראשון - אמרתי לה שלא - ופה זה נגמר. רק אחרי עוד כחודש, קיבלתי הביתה סוף סוף את צו הגיוס לו ייחלתי במשך שנה וחצי. זה היה לפני כחודש, ותאריך הגיוס שלי הוא בעוד פחות מחודש. את העבודה עזבתי אתמול, בתחושת עצב מהולה בשמחה. עצוב לי לעזוב את העבודה - אני אוהב את העבודה שלי והתרגלתי למקום ולאנשים. אני לא יודע מה מחכה לי בצבא - אולי אני אמצא את מה שחיפשתי, אולי לא. אולי אני אשתלב, אולי לא. אבל לפחות אני אדע שניסיתי - שעשיתי את שלי, ואני אחיה ללא חרטות ותהיות על "מה היה קורה אם..." היום אני בן 20, ואין לי הרבה דברים שאני יכול לזקוף לזכותי, מלבד עצם העובדה שאני מתגייס, שאחרי כל מה שעברתי, זה הישג בפני עצמו. אני כמובן מקווה ושואף ליותר מזה, אני מקווה להגיע כמה שיותר רחוק, מכל הבחינות - בתור התחלה מבחינת ההישגים שלי בצבא. אם אצליח או לא - אני לא יודע. העיקר שאני אתן את המקסימום. אני מאד חושש מהעתיד - אני לא יודע מה יהיה, אני לא יודע לאן אני מתגייס, אני לא יודע מה יעשו איתי, לא יודע לאן יזרקו אותי, לא יודע איך יהיו התנאים שלי, אני לא יודע איפה אני אהיה, אני לא יודע כלום. אבל מה שלא יהיה - בכל זאת אני שמח, כי ככה או ככה, קיבלתי משהו שייחלתי אליו במשך שנה וחצי: התחלה חדשה - חיים חדשים... מקומות חדשים, חברים חדשים, ואולי, רק אולי, אפילו אהבה חדשה. אז תאחלו לי בהצלחה

noa128

New member
כמי שקראה הכל עד הסוף... ../images/Emo13.gif

באמת כל הכבוד לך - על ההתמדה. מאחלת לך בהצלחה רבה, ותזכור גם ברגעים הקשים (ויהיו, לאף אחד גיוס הוא לא פיקניק) שזה משהו שרצית מאד ונלחמת עליו. אשמח אם תבוא ותספר לנו איך הולכת ההתחלה הזו,

למעלה