להתחיל עם מישהי שיש לה חבר

pardobro

New member
להתחיל עם מישהי שיש לה חבר

שלום אני חדש כאן...
רציתי לשאול לדעת האנשים כאן על הנושא שבכותרת...
אני מניח שרובנו נסכים שמוסרית זה לא בסדר לחלוטין להתחיל עם מישהי שיש לה חבר...
אבל, אתם חושבים שיש מצבים מסוימים בהם אתם כן תעשו את זה? או בכל מחיר לא?
ובאיזה מצבים כן?

hidden message

New member
אתה יכול להתחיל

אבל תמוה לי למה אתה חושב שיש איזשהו סיכוי שלא תקבל דחיה.

רואה 6 6

New member
תכלס,אין על זה עונשים קבועים בחוק.

אבל זה קשור לגמרי במידות שונות של מוסר שקיימות אצל כל אחד ומוסר הוא הוא דבר די אחיד,רמות החשיבה הן השונות. אם אצל אדם החשיבה על צרכיו תופסת את כל המקום שנותר לחשיבה על הזולת,על האפשרות להרגיש רע עצמית( כלומר,לגנות את עצמך) אז כן,כזה היה מתחיל לגמרי עם החברה של מישהו אחר. איפוא אתה בענין?
(כשהייתי צעירה יותר באמת לא ענינו אותי השלכות נוספות וכן,התחלתי עם בחורים תפוסים ויותר. היום לא הייתי מסוגלת אפילו לחשוב על זה).

Berethor

New member
גם שאין עונשים לא הופך את זה למוסרי

ובעבר היו עונשים על כך, לפחות במקרה של זוגות נשואים, זה הגיע עד לעונשי מוות לבגידה, לשני הצדדים ששותפים לה.

Berethor

New member
תפוסות הן מחוץ לתחום

למה להרוס לאחרים את הקשר? ולמה אתה צריך מישהי של מישהו אחר? הסיבה ההגיונית היחידה במקרה כזה זה אם אשכרה הזוגיות שלהם ממש גרועה ואתה מאמין שאתם מתאימים הרבה יותר, ואפילו אז ההתנהגות הזאת היא לא בסדר. עדיף למצוא מישהי פנויה או שתחכה שהיא תפרד, מה שבהחלט אפשרי עם כמה זוגות שנפרדים בימנו. בלי להיות הגורם לכך.

AlabamaW0rley

New member
שמע...

הארוס שלי התחיל איתי כשהיה לי חבר... לא הנסיבות האידאליות, אבל לפעמים אתה בטוח שאתה רוצה מישהי וצריך לתת לזה סיכוי. תנסה בעדינות, אם הבחורה לא מעוניינת אתה כבר תבין את זה, בהנחה שאתה לא קריפ.

Hermineh

New member
הייתי מדברת איתה. בכל זאת רק

חבר. מקסימום היא תגיד שלא מתאים לה כרגע ואולי היא תבוא לחפש אותך בעתיד אם היא תיפרד ממנו. אני לא חושבת שלהביא לידיעתה בעדינות שאתה מעוניין בה זה לא מוסרי.

orig429

New member
בחורה תפוסה היא מחוץ לתחום

אגב איזה אפס ניסה לאחרונה להתחיל עם חברה שלי למרות
שידע שיש לה חבר. היא כמובן התעמתה איתו והשפילה אותו ובצדק.

אדם שמנסה לפלוש לזוגיות של אחר, הוא שרץ קטן, נאלח ומסכן.
לא יותר מזה. לא אדם שמגיע לו, אפילו לו טיפת כבוד.

רוונה

New member
ממש מסכימה!

alaska33

New member
היא הסכימה לך היא תסכים לאחר

לדעתי גבר/אישה שעוזב את בן זוגו/תו יש סיכוי שימשיך לעשות זאת כשיבוא "אחד טוב יותר"
נגיד ופגשת מישהי שיש לה חבר, התחלת איתה והיא עזבה את החבר והלכה איתך....יש סיכוי שהיא תעשה לך את אותו התרגיל בדיוק ויום אחד תמצא את עצמך לבד...

- נקודה למחשבה

Berethor

New member
זה נכון

אבל כל אחד חושב לי זה לא יקרה אז זהו כמו שהיא בגדה בבן זוג אחד היא יכולה גם באחר.

Survivor Man

New member
מה ייצא לך מזה?

בוא נניח שתשאיר את התיק המוסרי מחוץ למשחק.

יש כמה תרחישים אפשריים:

1. היא תבהיר לך מבלי להשאיר מקום לספק שיש לה חבר, ולא יעזרו לך התחנונים.

2. היא תזרום איתך ותבגוד בו. אז תזדיינו ותהנו קצת, אבל באמת היית רוצה מישהי כזאת לקשר?

3. היא תשאיר אותך על אש קטנה כי במקרה היחסים עם החבר עלו על השרטון והיא צריכה מישהו כמוך כריבאונד.

4. היא תתאהב בך ממבט ראשון, תזרוק את החבר ותחיו יחדיו באושר ואושר עד עצם... מממ אז זהו שלא.

אז אלא אם כן אתה חי בלה-לה לנד של סעיף 4 או מהמר שבדומה לך, מוסריות היא לא הצד החזק שלה (סעיף 2) - הייתי מסכם שזה בדיוק מהמצבים האלה שאין טעם אפילו לנסות.

lee145

New member
נצא מנקודת הנחה שהתחלת עם בחורה תפוסה,

וייווצר תרחיש, אפילו אפשרי במידה מסוימת, בו היא תעזוב את בן זוגה הנוכחי על מנת להיכנס איתך למערכת יחסים.

הבהרה - אני מוציאה כרגע את מידת המוסריות מהמשוואה, למרות שמיותר לציין, שבעיניי, להתחיל עם מישהי תפוסה זה מעשה לא מוסרי, שפל וזדוני.

תרחיש כזה אומר בעצם, שאם היא מוכנה לעזוב את בן זוגה הנוכחי בשבילך, שום דבר לא ימנע ממנה לעשות מעשה כזה שוב בעתיד והיא אף תעשה זאת בלי היסוסים ובלי התחבטויות. כלומר, בחורה שעזבה את בן זוגה בשבילך, תהיה מוכנה לעזוב אותך, ביום מן הימים, לטובת מישהו אחר. להיכנס למערכת יחסים עם בחורה כזאת, זה להיכנס למערכת יחסים עם פצצה מתקתקת - זה למעשה רק עניין של זמן עד שהיא תעזוב אותך לאלתר ותמצא לעצמה צעצוע חדש להתעסק בו.

בכנות, זאת לא מישהי שאני הייתי ממליצה למישהו להיכנס איתה למערכת יחסים.

צר לי לפקוח את עינייך

אבל אתה בחור לא בדיוק מוסרי. אם כמובן אתה יודע מהו מוסר.
אתה היית רוצה להיות בקשר עם מישהי ושבחור יתחיל איתה והיא תבגוד בך במקרה? נשמע מגניב? לא ממש.

מזל שיש את האינטרנט,כדי לדעת מה המוח האנושי מסוגל להכיל.

זה חוסר כבוד לבחורה

אם גבר מנסה להתחיל איתי אחרי שאמרתי שיש לי חבר,
הוא בעצם מצפה ממני לבגוד, לא?

מה זה בדיוק אומר שהוא חושב עליי?

B L I M P

New member
מה הכוונה שלך בלהתחיל?

אם אין בינכם שום קשר ואתה עושה מהלך - אני פשוט לא חושבת שהיא כ"כ תשים עליך. מעבר לזה שזה לא מוסרי פשוט לא נראה לי זה יוביל אותך לשום מקום. רוב הסכויים שהיא פשוט תברח ממך ותנתק כל קשר.

אם אתם חברים טובים יחסית ונפל לך האסימון שאתה מאוהב בה, אולי כן הייתי מנסה לגשש ולראות אם יש סכוי שיש שם גם משהו מבחינתה. אבל לא הייתי "מתחילה" איתה - חבל, סתם ישרוף את הידידות.

למעלה