להתחיל פסיכומטרי?

YuvalSP

New member
להתחיל פסיכומטרי?

אני חיילת בבסיס סגור ויש לי מספיק זמן פנוי בבסיס כדי ללמוד ואני יוצאת שבתות קבוע אז החלטתי לנצל את הזמן וללמוד לפסיכומטרי.
בדקתי אופציה של קורס פסיכומטרי שאני אקבל בו ספרים הביתה ויהיה לי סרטונים במחשב (כך שאני אוכל לקחת לפטופ למחשב ללמוד),
האם כדאי? לא קשה מידי ללמוד בזמן הצבא?
אני כן יודעת להשקיע בלימודים ולשבת ללמוד בשקט.

jaromor

New member
שלום יובל

את בהחלט יכולה לנצל את הזמן הפנוי שלך לצורך לימוד חומר פסיכומטרי.
&nbsp
תוכלי לבחור באחת משתי אופציות: לשפר את היכולות הפסיכומטריות כהכנה לקורס שתיגשי אליו בהמשך (כלומר, לחזק את הבסיס) *או* ללמוד את כל החומר מההתחלה ועד הסוף בלימוד עצמי כדי לגשת למבחן עוד במהלך השירות שלך.
&nbsp
אם בחרת באופציה הראשונה, אני ממליץ לך לעשות את הדברים הבאים:
- אנגלית - כדאי לקרוא כמה שיותר מאמרים באנגלית, להשיג/לקנות מילון פסיכומטרי ולשנן אותו, לתרגל פרקי אנגלית מבחינות ישנות (יש כמות עצומה של חומרים בחינם באינטרנט).
- חשיבה כמותית- תרגול יסודות באלגברה ובגיאומטריה (אפשר לקנות ספר שכולל את חומר המבוא).
- מילולי- אפשר לתרגל חומרי הבנת הנקרא מבחינות ישנות כדי לשפר את היכולת להתמודדות עם הפרק המילולי בכללותו.
(הערה- אם את בוחרת באופציה הזאת, אל תתרגלי מבחינות פסיכומטריות חדשות מכיוןן שתזדקקי להן בהמשך כסימולציות. אפשר בהחלט "לבזבז" בחינות מהמתכונת הישנה שפורסמו עד 2012).
אם בחרת באופציה השנייה, אני ממליץ לך לרכוש ערכת הכנה לפסיכומטרי ללימוד עצמי. יש מספר חברות שמציעות ערכות לא רעות (חלק מהערכות כוללות גם קורס וידאו). לפני שאת מתחילה ללמוד, תכנני את תקופת הלימוד כך שתספיקי ללמוד ולתרגל את כל הנושאים וכמובן השאירי מספיק זמן לתקופת מרתון- תקופה של בין שבועיים לחודש לפני המבחן שבה את פותרת (ומתחקרת) מבחנים של המרכז הארצי (אחרי שסיימת כבר ללמוד את כל החומר).
&nbsp
בהצלחה!

למעלה